Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x22 - Fantom

2008. július 21. 18:11 - Tipca

Egy nagyon hosszú és nagyon részletes összefoglalóval nyitunk, mely jóformán az egész évad tartalmát felöleli: a Fantom Zónát és annak szökevényeit, Lana és Lex házasságát, valamint volt-nincs gyerekét, Lex mutánshadseregét, Chloe meteorfertőzöttségét és Clark titkának kitudódását. Rögtön ezután Quebecbe repülünk, ahol egy eldugott vityillóban ördögűzőset játszanak. A hangulatot fokozandó beröppen a képbe a vörösen világító szemű Marsbéli Fejvadász, és nagyon zordul kezd el viselkedni. Nem sokáig, a megszállott apuka hirtelen magához tér, és miután beleöklöz a fejvadász gyomrába, egy ütéssel ki is repíti őt a képből, hogy aztán fekete szemmel vicsorogva, mint egy pedigrés zombi, a kiccsaládra támadjon. A horrorisztikus jelenetet Lex emberei szakítják félbe, akik az alakon keresztül érkeznek látogatóba. A papó majd’ kiugrik a bőréből ijedtében… sőt!

Lex – immár otthon – ideges. Mindenképpen meg akarja szerezni az élő fantomot, hogy azzal stabilizálja a mutánsseregét, viszont ez meglehetősen nehéz, ha a lény naponta új és új testbe költözik. Lionel jön kiörömködni magát a fia legújabb kudarcán, ám arcáról rögtön lefagy a mosoly, mikor Lex elmondja, hogy végig tudott a Lanával való együttműködéséről, és hogy ellopták a turistákat megölő fantom cd-jét. Lionel megemlíti Lexnek, hogy bármit is hisz, Lana egyáltalán nem szereti, mire az elzavarja a francba.

Martha távozik Smallville-ből – s ezzel együtt, sajnos, a sorozat főszereplői közül. Ő és Clark lelkiznek egy sort, melynek keretében Martha próbálja meggyőzni Clarkot, hogy ha távol akar lenni Lanától és Lextől, csak a farm miatt ne maradjon. A Talonban Lois azok után a számok után nyomoz, amit Wes ismételgetett az előző rész végén, mielőtt meghalt. Chloe le akarja beszélni róla, mert nem akarja, hogy Lois is úgy járjon, mint ő az anyjával. Lois bele is megy a dologba, és teátrális mozdulattal kettétépi a papírt, amire a számokat írta fel. Chloe távozik, ám Loisnak éppen a széttépett cetli kellett, hogy rájöjjön a számok jelentésére: koordináták.

Eközben a gát alatti víztisztító állomásra (közismertebb nevén a 33.1-es laborba) új hulla érkezik, amit nem messze a zombipapa falujától találtak. Lex emberei ismét közelednek a fantomhoz. A pajtában Lana jó és rossz híreket is hozott Carknak: egyrészt elhagyja Lexet, másrészt viszont magát Smallville-t is. Clark végre mindent bevall Lanának, azt is, hogy egy másik bolygóról származik, mire a lány megcsókolja, szerelmet vall neki, de aztán mégis távozik. Előtte azonban még elköpi, hogy Lionel az ő kinyírásának lehetőségével vette rá a házasságra.

A Luthor művekben Clark gyorsan fel is keni a falra az öreget, és majdnem végez vele, ám a fejvadász megállítja. Elmondja Clarknak, hogy ő valaha Jor’Elnek dolgozott, Lionel pedig a már említett Jor’El közvetítője. Lex jó híreket kap, megvan a fantom. Rögtön indulna is a gáthoz, ám Lana elállja az útját, és közli vele, hogy elmegy. Szóváltanak egyet, ami közben Lana felrója férjurának a sosemvolt terhességet. Úgy tűnik, Lex ezúttal tényleg nem tudja, miről van szó. De mindegy is, Lana már indulna, csakhogy Lex nem engedi. Tovább vitatkoznak, melynek egy pofon lesz a következménye. Lana innen is távozik, s remélem, végre a sorozatból is.

A Luthor művekben a trió lassan tisztázza Lionelt, s arra is fény derül, hogy amikor Lionel elmerengve az „erő” kriptoni szimbólumát rajzolgatta, valójában – tudtán kívül – a fejvadászt hívta segítségül. A fejvadász – Jor’Elnek tett ígéretéhez híven – végig figyelte Clarkot, de most, hogy a fantomok felbukkanásával a fiú élete veszélybe került, akcióba is lépett. Kiderül, hogy az utolsó fantom nem az egyszerű, mezei fajtából való, hanem egy kriptoni kísérlet terméke. Hurrá, a kriptoniak aztán tudták, hogyan szabadítsanak vérszomjas fenevadakat a világra, először Fine, most ez; nem csoda, hogy kipurcantották magukat. Mindenesetre a fantom egy olyan gazdatestet keres, amely egy napnál tovább is képes hordozni őt: egy kriptonit. (Nem, most nem a kőre gondolok.)

Lois a Wes által megadott koordináták alapján rátalál a Reeves gátra. Eközben Clark és Chloe a fantom nyomát kutatják a quebeci rendőrségi adatbázisban, és rá is találnak egy nyolcéves kissrácra, akit fekete szemmel és meglehetősen morcos hangulatban vittek kórházba. Clark már indulna, ám a jelentésből az is kiderül, hogy a fiút később egy azonosító nélküli helikopter elszállította, Lex tehát megelőzte őt. Clark végül bevallja Chloénak, hogy mindent elmondott Lanának; a lány örül is a hírnek, meg nem is, amolyan Mátyás királyosan. Lois nem is Lois lenne, ha nem próbálna meg belopózni a víztisztító állomásra, és megint csak nem ő volna, ha nem kapnák el. Próbálja kidumálni magát a helyzetből, de ezúttal még az sem jön neki össze: dulakodás kezdődik, amely egy ájult őrrel és egy megkéselt Loisszal ér véget. Lois utolsó erejével felhívja Chloét, de aztán ő is összeesik.

Lionel Lanához tart, de a lány éppen közli vele, hogy lelép a városból, hogy sose térjen vissza. Bárcsak így lenne! A férfi éppen akkor érkezik meg, mikor Lana beszáll a kocsijába, ami pár másodperccel később cafatokra robban. Kár, hogy nem volt itthon pezsgő! Sajnos azonban van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem szabadultunk meg ettől a cédától, mert egy postakocsi éppen a robbanás előtt ment el Lionel és Lana autója között. Nem baj, azért még drukkolhatunk!

Clark a Luthor kastélyba hussan, hogy helyzetjelentsen Lionelnek, aki azonban a rossz hírekkel fogadja. Clark tisztára begőzöl, tudni akarja, hol van Lex, de Lionel – érthető okokból – nem hajlandó elmondani neki, így inkább elhussan. Chloe is befut az állomásra, lassan az egész szereplőgárda ott lesz, ami nem csoda, hiszen hamarosan itt a végső leszámolás. Kicsit későn érkezett, Loisban alig pislákol némi élet, még magához sem tudja őt téríteni. (Vagy már halott is? Ezt nem tudtam megállapítani.) Chloe meg is könnyezi az esetet rendesen, azonban az egyik könnycsepp Lois homlokára pottyan, s mini atomvillanás keretében feltámasztja őt (még a seb is felszívódik) – és úgy mellékesen totál kiüti Chloét. Ez hát Chloe meteorképessége: gyógyít/feltámaszt a könnye.

Lex a laborban meglátogatja a megszállott kisfiút, akit szedálva és lekötözve tartanak a dokik, sőt, még a vérét is veszik. Jó hírek: a fantomkölyök vére hozza a várt eredményeket, kezdődhet a tökéletes katonák tömeggyártása. A kiskölyök ezt a pillanatot választja, hogy bepofátlankodjon az idilli jelenetbe, és levetve rabigáját, valamint átröppenve az ablakon Lex biztonsági emberére (vagy mi az) vesse magát egy „Eszem a zuzádat!” felkiáltással.

Lex persze a saját bőrét menti, mit neki a doki, akit egy lépésre a bezáródó ajtótól kap el a srác. Azonban a gyerekfantom sem hülye, a doki ujjlenyomatát használva kijut a laborból. Eközben már a maradék szereplők is a gát felé tartanak, Lionel a limójában, amint éppen egy hatalmas darab kriptonitot vizsgálgat dizájnos szelencéjében, Clark pedig hussanva követi őt. Lehet tippelni, melyik jut be gyorsabban az alagutakba. Naná, hogy Clark, aki teljes sebességgel felkeni a falra a menekülő Lexet. Kérdőre vonja őt Lana halála miatt, de Lex – ebben az epizódban már másodszor!!! – csak értetlenkedve hápog. Attól tartok, egyre biztosabb, hogy Lana halála csak meg volt rendezve, lehet sírni.

A mulatsághoz a kissrác is csatlakozik, így Clark kénytelen elhalasztani Lex kizsigerelését. A gyerkőc kihányja magából a fantomot, ami rögtön a régóta áhított kriptoni gazdatestre támad, átdöngölve azt a falon a szomszéd szobába – mely egészen véletlenül az erőmű gépterme. A fantom az ütközéskor átvette Clark DNS-ét, így most van egy jó Clark és egy gonosz Clark.

Lex menekülne a helyszínről, de a kijáratot zsaruk veszik körbe, akik szemrebbenés nélkül letartóztatják a kopasz milliárdost a felesége meggyilkolása miatt. Még alig kezdődött el a bunyó, de a Clarkok máris leamortizálták az erőmű berendezését, így lassan nekilátnak a több kilométeres körzetnek. A gát megreped, a csatornákban mindenhol spriccelni kezd a víz, többek között a Loisra és a még mindig eszméletlen Chloéra is.

Lassan Lionel is betámolyog végre – hogyhogy nem találkozott a fiával? –, és nála van a követ rejtő ládikó is. A gonosz Clark (akinek még frankó bőrszerkója is van, nehogy véletlen összekeverjük őket) éppen az orra előtt váj krátert a falba a jó ütésétől. Lionel, mivel nem vágja, mi a helyzet, próbálja felsegíteni, de a jó Clark szól neki, hogy azt talán nem kéne. Ebben a gonosz is megerősíti, ám Lionel ahelyett, hogy szépen lelépne a balfenéken, komótosan előhalássza a szelencéből a kriptonittömböt, és a gonosz Clark mellkasához szorítja. Sajnos nem úgy sikerül az akció, ahogy azt remélte: a kriptonit kifehéredik, a gonosz meg jobban van, mint valaha. Hogy bebizonyítsa, gyorsan falhoz is vágja Lionelt, aki így elájul, pedig nagyon nem kéne: a víz lassan már a nyakáig ér.

Olyan Mátrix – Forradalmak-szerű snittben a jó és gonosz hussanni kezd egymás felé a szikra és vízpermet esőben. A jó ezúttal rosszabbul jár, és áttörve a gát oldalát kirepül a szabadba. A lassan az összeomlás határán álló betonfalba a gonosz is új lyukat tör, ám ő akarattal, hogy pléhpofával repüljön a tükörképe után.

TO BE CONTINUED… Majd valamikor, ha a teve2 leadja a folytatást. Reméljük, a többi részt nem vágják meg olyan csúnyán, mint ezt – még ha ezúttal meg is volt rá az okuk.

Címkék: smallville
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.07.21. 21:14:06

Milyen részeket vágtak ki az epizódból?

Tipca 2008.07.22. 15:21:19

A szaftosabbját: mikor a papa szó szerint beleöklöz a fejvadász gyomrába, mikor a papából előjön a fantom - a fickó belsőségeivel egyetemben -, meg amikor a kissrác kitépi az őr máját, vagy milyét. Én ezeket vettem észre, de lehetett több is. :P

Desperatefan14 2008.07.22. 18:34:16

Értem, köszi. Hát igen nem lehet tudni mennyit vágnak ki.. de a hogyvolt jó lett, és mikor Lana kocsija felrobbant nekem is hiányzott a pezsgő:)

hiszékeny 2008.07.22. 18:37:44

Tipca!
Miután a Viasat3 hétfőn indít a Meteoresővel - az első pár évet egyáltalán nem láttam - remélhetem, hogy erről is írsz összefoglalókat? Miután naponta lesz, biztosan nem látok minden részt, viszont nagyon élvezem az írásaidat.

Smallville4ever 2008.07.23. 11:50:33

Ne nagyon bontogassátok azokat a pezsgőket..Lana még nem ment olyan messzire, mellesleg nem mit kell őt annyira utálni..ha itt vki annyira utálatos, az nem ő hanem Lex!!

Desperatefan14 2008.07.23. 14:49:56

Gondoltuk hogy nem ment messzire... de egyszer lehet örülni nem?.. egyébként mindenki mást utál és mást szeret... én pl. Lexet nem utálom annyira,.

Tipca 2008.07.23. 15:23:40

Lexet én sem (bár vannak genyó húzásai :P). Mellesleg szerintem félreértesz bennünket, mi nem azért utáljuk Lanát, mert utálatos - értsd: gonosz és/vagy szemétláda - hanem mert olyan... Lanás XDDD ő a főhősnő, aki állandóan nyavalyog, meg szenved, stb. stb. Sőt, az utóbbi időben, mióta Lex hatott rá és kezdett átmenni igazi Luthorba, be kell valljam, kezdtem megkedvelni :D
Ami a folytatást illeti: nem gondoltam rá, hogy írnék a korábbi évadokról, de igazából nem tudom. te mire gondoltál, hiszékeny, ugyanúgy heti 1 résszel haladni tovább, csak az elsőtől (ez esetben nagyon gyorsan és nagyon nagyon lemaradnék a tévétől), vagy ötrészes vegyítésben, mint pl a Szívek szállodája? (az asszem ilyen)

_sanyi_ 2008.07.25. 12:58:20

Sajnos nem láttam ezt a részt ,még jó hogy
van hogyvót

BruceWayne 2008.07.25. 13:20:32

lanát azért is lehet utálni mert rossz színész

hiszékeny 2008.07.26. 23:02:50

Bocs, Tipca, elfelejtettem, hogy így naponta kellene írni, ami tényleg képtelenség. Félek, hogy a heti összefoglalókban éppen az veszne el, amit annyira élveztem, a részletes tartalom mellett a szellemes megjegyzések, magánvélemények.
Ami Lanát illeti, én nem utálom, csak érdemes lett volna eldönteni neki, mit is akar. Ráadásul elég konzervatív vagyok: ha én egy srácba annyira szerelmes vagyok, akkor nem költözök össze egy másikkal, nem igérem meg neki, hogy sose hagyom el, mindig számíthat rám (nem az esküvőre, az évad első részére gondolok...) stb.
Lex meg - valószinüleg az őt alakító szinész miatt - szerintem több, mint a képregény főgonosza. Egyéniség, akiben benne van a jó lehetősége is - hát, mostanában többnyire benne is marad...
süti beállítások módosítása