Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x19 – Hot Dogs

2008. július 20. 11:30 - foxglove (törölt)

Kivételesen nem Kristen Bellé az epizód, hanem az Alyson Hannigan-Harry Hamlin–Jason Dohring hármasé, Veronica Mars most maximum csak asszisztálhat nekik.

Mars-nyomozóiroda. Veronica Weevilt korrepetálja; de a fiút a matematika rejtelmei helyett jobban érdekli, hogy igaz-e a szóbeszéd, és Duncan azért lépett le a városból, mert Veronica Lilly meggyilkolásával gyanúsította. Mars-apuka érkezése elejét veszi Weevil további kínos kérdéseinek, hogy aztán a sajátjait szegezhesse leánygyermekének. Marsék egyik alapszabálya ugyanis: ne pacsizz a helyi erőkkel. Veronica hazatér a család egyetlen normális tagjához, még ha az a szemétből eszik, és döglött madarakat cipel a szájában. Esetünkben, hacsak Lianne Mars vissza nem tért a rehabról, ez Erősítést jelenti. Máshol, egy másik kutya (Chester) rejtélyes módon eltűnik éppen. Bármennyire furán hangzik is, de ebből lesz a hét főügye. Chester gazdája történetesen a Neptune High-ba jár, és találjuk ki, kitől kér segítséget.

Mielőtt azonban ez megtörténne, Veronica túlesik az első beszélgetésen Logannel a csók után. Logan a lehető legkönnyedebb modorban Duncanról kérdezősködik, Veronica pedig egy fokkal kevésbé könnyedén szintén úgy tesz, mintha soha semmi nem történt volna köztük. Az már persze megint csak egy más kérdés, hogy kinek mi jár a fejében közben. Logan balra el, Veronica pedig elvállalja a megbízást Chester gazdájától, pontosabban megesik a szíve a lányon, aki egyébként az iskola hivatalos viccforrása. Innen is gratula a castingnak és a sztájlisztnak, az a frizura örökre beleég az ember agyába. Az igazi hírt azonban Wallace szállítja: Weevilt letartóztatták, éspedig azért, mert betört Lilly hálószájába.

Veronica első útja a seriff-hivatalba vezet, ahol éppen Leo van ügyeletben, ezért tőle kér engedélyt, hogy beszélhessen Weevillel. Szegény Leo gyanútlanul azzal tréfálkozik, hogy a lányok mindig a rosszfiúkra buknak, Veronica valahogy nem nevet szívből a viccen. Weevil néhány perc macsóskodás után segítség reményében bevallja a lánynak, hogy egy családi örökségét, egy gyémántgyűrűt akart visszaszerezni, amit anno hirtelen felindulásból Lillynek adott.

Az Echolls-rezidenciában Aaron barátunkat láthatjuk, aki a megvilágosodás jegyében Herman Hesse Sziddhártáját olvassa elmélyülten. Kár, hogy Coelho akkor még nem volt olyan trendi, úgy sokkal viccesebb lenne. Trina indahauz; felveti az ötletet, hogy talán filmre kéne vinni a könyvet, lol. Aaron szelíd ellenállást tanúsít, ő már lemondott az olyan földi örömökről, mint a színjátszás. Film. Kasszasiker. Milliók. Soha többet. Logan jót röhög a hallottakon, és gratulál az apja színészi képességeihez, remek alakítást nyújtott most is. Egy ügyvéd később ismerteti Lynn végrendeletét: Mrs. Echolls egyedül Loganra hagyott valamit, a férjére vonatkozó részeket időközben törölte, Trina, öhm, ő benne sem volt. Lehet, hogy Aaronnak mégis filmre kéne vinnie azt a Sziddhártát, vagy elfogadni a szerepet Trina új pasijának filmjében. Most, hogy így megváltozott a széljárás, a hirtelen jó testvérré változott Trina Logan-től kér kölcsönt, nem is akármennyit. 12 óra lejmolásmentes időszak ért véget, stopper leállhat. A már említett pasijának kellene visszafizetnie a tartozását, de Logan nemet mond, pedig még sütit is kapott.

Veronica és Chester gazdája egy állatmenhelyen érdeklődnek Chesterről. Hogy-hogy nem, pont egy Neptune Highos srácba botlanak bele. Hans sajnos nem látta Chestert, de megígéri, hogy jelentkezni fog, ha megtud valamit. A lányok az iskolában tanakodnak a következő lépésen, Chester gazdája új frizurában pompázik, ami még az előzőt is felülmúlja, ha lehet ilyet egyáltalán mondani. Brutális, ahogy ez a lány kinéz, ha jól látom, éppen egy kék alapon spánieles pólót visel. Hirtelen megcsörren a mobilja, úgy tűnik, Chester megkerült, de korai az öröm, valaki csak szórakozott vele. Ráadásul pont egy olyan illető, akibe Chester gazdája szerelmes volt titokban egy darabig. Veronica bekattan (leginkább a lúzerség ilyen szintjétől), és Chester gazdája (Mandy) helyett ő szól be a srácnak: ha még egyszer szarakodni próbál a lánnyal, akkor személyesen ő fogja tönkretenni az életét. Utána pedig Mandy-t oktatja ki: ha azt akarja, hogy ezek a srácok tisztelettel bánjanak vele, viselkedjen is úgy.

Ígéretéhez híven Hans jelentkezik, de rossz hírrel. Chestert elütötte egy autó, és azért hozták csak be a menhelyre, hogy elaltassák. Veronica Erősítést sétáltatja a parton, amikor feltűnik neki, hogy a hirdetőtábla a megszokott hirdetések helyett eltűnt kutyákat kereső szórólapokkal van tele. Úgy tűnik, hirtelen a város összes kutyájának lelépni támadt kedve. Vagy esetleg valaki áll a háttérben. Pár telefonhívással később kiderül, hogy a gazdik közül csak azok kapták vissza a kedvenceiket, akik magas jutalmat ígértek a nyomravezetőnek. Miközben Veronica a csalit készíti (egy hamis hirdetést), Celeste Kane sétál be az ajtón, és azt követeli tőle, hogy azonnal árulja el, hol van Duncan. Mrs. Kane nem utálja egyébként Veronicát, csak éppen „nem bírja elviselni a látványát”. Veronica pedig… hát csak kicsin múlik, hogy nem törli képen a nőt egy billentyűzettel, az időközben hazatérő Mars-apukával egyetemben. Veronica alkut ajánl búcsúzóul: elárulja, hol van Duncan (blöff), ha visszavonják a feljelentést Weevil ellen. A vicc az, hogy a blöff működik.

A csali az 1000 dolláros jutalommal működött, az egyik eb rögtön meg is kerül. Wallace átveszi a kutyát egy nem-beszélni-angol úriembertől, Veronica elrejt egy nyomkövetőt, és rövidesen egy csapat mexikói bevándorló között találja magát. Az Activity egy sajátos változatából megtudjuk, hogy ők csak megbízást teljesítenek, a kutyarablóról csak annyit lehet tudni, hogy fehér furgonnal jár és a nőies formák nagy rajongója. Ez így elég tág halmaznak tűnik, de aki nyitott szemmel jár, az hamar megtalálhatja, amit keres, akár a suli parkolójában is. A nőcis díszítéssel felszerelt furgon tulajdonosa ráadásul Hans, az állatmenhelyről, ennek így még értelme is van. Veronica rögtön belecsap a sűrűjébe: „Te kutyákat ölsz?” Hans tagadja, dehogy öl, igazából 101-et kell összegyűjtenie egy fura nőnek. Egyébként meg tűnés a kocsiból, Veronica.

Nem sokkal később Logan keresi fel Veronicát a Mars Nyomozóirodában, és a segítségét kéri. Veronica felveti az ötletet, hogy lassan egy saját ivós játékot is kifejleszthetne, amelyben minden alkalommal, amikor valaki szívességet kér tőle, ő megiszik egy felest. Egyből elmegy a kedve a viccelődéstől, amikor meghallja, miért jött Logan. Trina előző este egy fekete napszemüvegben és erősen sántítva érkezett haza, a napszemüveg alatt pedig egy jókora monoklival. Logan arra gyanakszik, hogy a producer fiúja tette ezt a nővérével, és most meg akarja találni a srácot, hogy a maga módján viszonozza neki a gesztust. Trina ezalatt sminkkel próbálja lefedni a monoklit, és meggyőzi az apját, hogy hallgassa meg Dylan ajánlatát. A meglepően jóindulatú Aaron Echolls beleegyezik, sőt rögtön meg is hívja a fiút vacsorára. Veronica ezalatt kideríti, hogy Dylan-nek van már múltja a rendőrségen, több nő is kérvényezett ellene megszorító végzést. Logan siet megosztani a felfedezést az apjával, de Aaron nem kíváncsi rá, lefoglalja a vacsorakészítés.

A vendégek megérkeznek, kezdődhet a vacsora és Harry Hamlin nagyjelenete. Arról faggatja Dylan-t, hogy milyen szerepet szánt neki a készülő filmjében. Dylan előadja, hogy egy drogfüggő bérgyilkost kellene eljátszania, ez aztán a lehetőség. Aaron lassan elmélázik azon, hogy ez a figura mennyire hasonlít az ő alkoholista apjára, aki rendszeresen verte őt és az anyját is annak idején. Dylan nem veszi a lapot, úgyhogy Aaron pontosítja a történetet: az ilyen alkalmak után az anyja mindig napszemüveggel és több kilónyi sminkkel próbálta elrejteni a nyomokat, de őt nem tudta átverni. Ezek után fogja magát, és majdhogynem Rescue Me-szinten a szart is kiveri Dylan-ből, még egy nadrágszíj is előkerül. Ez a fickó beteg. Trina csak sikítozik a háttérben, senkit nem érdekel. Logan és Veronica ebben a pillanatban toppannak be, éppen időben. Veronica szája tátva marad, de Logan-nek nagyon is tetszik, amit lát. Érdekes gének, egy élmény lehet ilyen családba házasodni, hm, Veronica.

Logan kikíséri Veronicát, és éles váltással azt kérdezi tőle, hogy vajon Lilly szerelmes volt-e Weevilbe. Veronica nem tud erre válaszolni, ő csak abban biztos, hogy Lilly szerette Logan-t. Logan savanyúan mosolyog: csak nem annyira, mint amennyire ő szerette őt. De ez nem is baj, így legalább nincs bűntudata amiatt, amit érez. Veronica iránt. Csók. Egyikük sem érti, hogy mi történik, de ha egyszer jó… Megegyeznek, hogy egyelőre senkinek sem árulják el a kapcsolatukat, legfeljebb lopva találkoznak, és titkos üzeneteket váltanak. Hirtelen bevillan egy emlék Veronicának, abszolút a szituációhoz illően, amelyben Lilly egy üzenőtollat mutat neki, amit arra akar használni, hogy titkos üzenetet váltson vele a szeretőivel.

Itt az ideje, hogy Veronica elvarrja a lezáratlan szálakat. Első pontként Leót keresi fel a seriff-hivatalban, aki nagyon örül a látogatásnak, egészen addig, amíg a lány be nem jelenti, hogy miért jött: véget akar vetni a kapcsolatnak. Veronica úgy állítja be, mintha ezzel ő tenne szívességet, hiszen ő egy katasztrófa kapcsolat-téren, éppen most jött össze a halott barátnője fiújával, akit mellesleg utál. Leo ennél sokkal jobbat érdemel, hiszen ő a legkedvesebb és leghelyesebb fiú, akit ismer, és lehetnének ezentúl barátok. Na jó, ez nagyon gáz volt. És a folytatás még gázabb: Veronica újabb szívességet kér Leótól. Szegény Leo ezen kínjában csak röhögni tud, de beleegyezik. Sokan reagáltak volna máshogy. Wallace, Mandy és Veronica Leo rendőri közreműködésével betörnek az állatmenhelyre, ahol egy zárt szobában megtalálják az összes elveszett kutyát, Chester kivételével. Leo mindenáron azt szeretné, ha az alkalmazott ellenállást tanúsítana, Mandy pedig átmegy pszichóba és egy sokkolóval rátámad Hank-re, amiért megölte a kutyáját. Ezt hozza ki Veronica az emberekből. Hank megtörik, és bevallja, hogy Chester életben van, csak eladták. Chester másnap megkerül, láthatjuk a boldog egymásra találás pillanatait.

Második pontként Weevil is a gyanúsítottak közé kerül. Mivel Lilly halálának időpontja megváltozott, Weevil alibije is semmissé vált. Ráadásul Veronica rájön, hogy miért tört be a fiú Lillyhez: nem egy gyűrűt akart visszaszerezni, hanem az üzenőtollat, amivel Lillyvel közösen használtak, és amiben az ő egyik üzenete rejtőzött. Slusszpoénként Mars-apuka is megelégeli a bizonytalanságot, és DNS-vizsgálatra küld mintákat, hogy megtudja, tényleg az ő lánya-e Veronica.

Címkék: veronica mars
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foxglove (törölt) 2008.07.22. 15:05:07

Hm, a Viasat3 elvileg jövő hétfőtől elkezdi ismételni, hétköznaponként délután, az első résztől.
süti beállítások módosítása