Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x12 - Tűz és víz

2008. július 20. 15:36 - the black ball

Hammond éppen lepasszol egy bolygót a CSK-4-nek, amikor aktiválódik a kapu. Még nem várunk vissza senkit, úgyhogy készültség van. A CSK-1 az, kissé korán. Átjönnek vizesen és zavartan. Fraiser megállapítja, hogy sokkos állapotban vannak. Hárman. Ugyanis Daniel sehol. Nagy nehezen feleszmélnek, és közlik, hogy Daniel meghalt! Az eligazításon elmondják, mi történt. Egy lakatlan bolygóra mentek, a földből gázok törtek elő. Carter talajmintákat vett, Daniel meg... Ő segítségért kiáltott, aztán felemésztették a lángok. A közelben egy tenger volt, a többiek beleugrottak, így élték túl. Danielből nem maradt semmi. Hammond át akar küldeni egy keresőcsapatot, de ekkor O’Neill hevesen ellenezni kezdi, mert túl veszélyes az a hely. Hm.

Később Hammond találkozik Fraiserrel. A tábornok szerint új küldetésre kell őket küldeni, ez a legjobb ilyenkor. De Fraiser megfigyelés alatt akarja tartani őket. Rendben, kap egy hetet. Jön a zászlóösszehajtós katonai ceremónia Daniel tiszteletére. Amit mellesleg valódi katonák végeznek. O’Neill dicsérő beszédet mond Jacksonról, aztán Carterrel egy koszorút küldenek át a kapun. A kamerával követjük, és egy víz alatti helyre ugrunk, ahol nem más tápászkodik fel vizesen a földről, mint Daniel! A többiekért kiált. Ezalatt O’Neill tóparti házában zajlik a halotti tor, mit sem sejtve. Teal’c közli, hogy náluk pont nem esznek két napig, ha valaki meghal. Khm, nos akkor ott gyakran éheznek. Jack kitölt egy pohár sört, amiből eszébe jut egy emlékkép Daniel haláláról. Buborékok és tűz.

Ettől ideges lesz, és kimegy a ház elé hokizni. (Nem röhög!) Aztán az ütővel bevág egy szélvédőt. Hammond odamegy, Jack közli, hogy le akar szerelni, de az öreg nem engedi. Aztán megkéri, hogy a CSK-1 ürítse ki Daniel lakását. Mellesleg Hammond halkan megjegyzi, hogy az az ő kocsiablaka volt.

A vizes helyen megjelenik egy rémesen ronda valami. Daniel próbál haverkodni, de helyette egy szöveget kap a falon. Ékírás, fordítsd Danny fiú! Ez áll rajta: mi lett Omorocával? Daniel nem tudja, hogy most sírjon vagy röhögjön, mert fogalma sincs, ki az az Omoroca. Erre a lény Dragon Ball effekttel arrébb dobja. Még mindig kussol. Lefordíttat Jacksonnal egy másik írást is, azon valami régi törvény van. Végre megszólal a rettenet, ráadásul angolul, és megkérdi, mi lett Omorocával. Daniel nem tudja, ettől a lény kiakad. Ad neki kaját meg műanyag ágyat. Daniel közli vele, hogy nem mondhat el olyat, amit nem is tud. Az IQ-huszár lény szerint pedig el fogja, különben meghal.

Jackson házában járunk. Carter bunkó módon beleolvas Daniel naplójába. Aztán megnézi az akvárium. Erre nála is bevillannak a buborékok, a tűz és Daniel kiáltása. Teal’c is látta már. O’Neill szerint itt valami bűzlik, visszamennek a Parancsnokságra. A szörny a tenger fenekén sétál, aztán bejön egy ajtón. Daniel a többiekkel akar beszélni, de a lény közli, hogy azt hiszik, hogy ő halott. Ugyanis ezt az emléket adta nekik. Elmondja, hogy Omoroca a felesége volt. Babilonban élt a Földön. Csakhogy 4000 évvel ezelőtt. Daniel ordít meg ugrál, hogy ő akkor még nem is élt, nem tud segíteni. A lény szerint Daniel hazudik,  a goa’uldokat szolgálja. Daniel még jobban ordít, hogy nem, az ő feleségét is elvették, rühelli őket. Akkor mondja meg, mi lett Omorocával. DE NEM TUDJA! Ez a lény totál meg van hülyülve.

A bázison Fraiser felfedezi, hogy a CSK-1 tagjainak agyában van egy kis folt. Aktiválódik a kapu, a csapat odarohan, és azt hallucinálják, hogy Daniel tért vissza. Felmerül bennük, hogy talán nem is halt meg. Jack közli, hogy vissza kell menniük. Ekkor aztán gazdagabb lesz egy hirtelen fejfájással. A szörny végre megemlít egy nevet, akitől félt Omoroca: Belus. Avagy Béroszosz, feltehetően goa’uld, Omoroca félt tőle. A Földön harcolt ellenük, talán miatta tört ki a lázadás anno. Daniel szerint vissza kéne menniük a Földre, a könyveiben több válaszra lelne. De megint azzal jön, hogy a goa’uldot szolgáljuk. Teal’c kukaca miatt.

De Daniel közli, hogy ő barát. A Földön már rég szabadok, és igen fejlett civilizációt építettek ki. Megmutatná. De a lény azzal jön, hogy a tudás a fejében van. Daniel arra kéri, hogy kutassa akkor át az emlékeit, ha megvan hozzá a technológiája. Viszont az nem lesz egy leányálom. Otthon közben egy agyturkász hipnózissal teszi ugyanezt a többiekkel. Carter így visszaemlékszik, hogy akkor is előjött a vízből a szörnyünk. Aztán elkábított mindenkit. Majd a gépbe kerültek, ami az emlékeket adta, akörül meg buborékok voltak csövekben, innen a látomás. Visszamegyünk Danielért. Ő beül épp a gépbe. Segítségével visszaemlékezik egy szövegre, ami leírja Omoroca halálát. Belus megölte.

Meglepetésünkre a szörny most nem őrjöng, csak ordít egyet a messzeségbe. A többiek visszatérnek. A szörny megint előjön a vízből. De Daniel is felbukkan. Elbúcsúzunk a szörnytől, szövetséget ajánlunk, a lény szerint talán majd egyszer. Talán. Aztán Daniel megtudja, hogy micsoda temetést kapott, és hepiend megint.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.07.21. 09:25:47

Ez is egy olyan vonal amit nyugodtan tovább vihettek volna valamelyik évadban.

the black ball 2008.07.21. 23:02:33

Á, ezt jobb is, hogy békén hagyták. Elképzelem, ahogy pár év múlva a szörny átadja a memóriagép terveit, és az összeszerelésnél kiakad, hogy "Hová lett a csavarhúzó??? A tudás a fejedben van!". X]

Llew 2008.07.22. 08:15:16

Azért valószínűleg neked is döcögve menne a kommunikáció, ha ~4000 éve egyedül élnél.:)
Azért lett volna jó, ha folytatják, mert ez egyike a kevés idegen fajnak és gyakorlatilag nem tudunk meg róla semmit.
süti beállítások módosítása