Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x11 – Apáról fiúra

2008. július 19. 14:00 - Llew

Goa’uld papok állnak körül egy asztalon fekvő fiút és arra készülnek, hogy egy lárvát nyomjanak a hasába. Mindezt Teal’c felügyelete mellett. A következő pillanatban azonban már a fiú sétál az asztal körül és Teal’c fekszik az asztalon kétségbe esetten tiltakozva, ne hogy az ő kapja a kukacot, és goa’uld nyelven ordít valamit. Nem kell aggódni, csak álom volt az egész, mert Teal’c a bázis műtőjében van, ahol valami új szerrel kísérleteznek rajta, hogy megszabadulhasson a kis potyautastól. Sajnos az anyag nem működik, de legalább is nem úgy mint várták.

A műtét utáni megbeszélésen Frasier doki a lárva gyógyító erejének orvosi hasznáról beszél, mire jaffa barátunk javasolja, hogy hozzanak párat a Chulakról, ha kísérletezni akarnak. Ez ugye az első részben történtek miatt annyira nem lenne bölcs dolog. Rajta kívül nem is feszegeti senki a dolgot. Téma lezárva, megbeszélésnek vége. O’Neill azért a szállásán felkeresi Teal’c-et, mert láthatóan nem örült a tábornok döntésének. A beszélgetés – már ha lehet így nevezni Jack monológját és Teal’c szúrós nézését – során kiderül, hogy igazából azért akart vissza menni szülőbolygójára, mert ott van a családja, és a fia a napokban eléri azt az életkort, amikor megkapja a goa’uld lárváját. Ezt szeretné megakadályozni.

Az új információk birtokában, már az egész csapat a küldetés hasznáról akarja meggyőzni Hammond tábornokot, de nagyon kilóg ama bizonyos ló testrész (nem az, a másik), így hamar kiderül minden. Még az esetleges lázadó jaffák tömege sem elég ok a tábornoknak. Mert ilyenek is vannak ám, egészen pontosan egy fő. Bra’tac, Teal’c tanítója. Ha már a CSK-1 nem mehet, akkor idegen barátunk egyedül vágna neki az útnak, de nem lehet itt egyedül hősködni, kell egy egész csapat. Így aztán a CSK-1 goa’uld papnak álcázva, Teal’c pedig a régi páncéljában egy terminátoros elköszönéssel elindul a mentőakcióra.

A kapuőrségen simán átjutnak, hála a jelmezüknek, bár az egyik papot láthatóan nem sikerül teljesen meggyőzni. Irány Teal’c háza. Az otthon kicsit megváltozott mióta utoljára látta, mert megbélyegezték az árulók jelével, és csinos kis tábortüzet raktak belőle. Teal’c éppen a családját siratja, mikor rajtuk üt egy jaffa. Szerencséjükre csak Bra’tac mester az. Az öreg – 133 éves – először becsmérli kicsit a földi „harcosokat”, majd miután Jackkel túlesnek a kiazerősebb birkózáson, Sam és Daniel elindulnak vissza a kapuhoz, a többiek, pedig Teal’c családjának keresésére a kitaszítottak táborába.

Carterék az erdőben egy goa’uld papokból álló menetet kezdenek követni. Jackék az egyik táborban megtalálják Teal’c családját. Éppen időben jöttek, mert egy szerzetes éppen most akarja végrehajtani a beültetést. Persze bunyó lesz a dologból. Közben megjelenik az asszony és ő is neki esik az urának. A végeredmény egy halott pap és egy goa’uld lárva, meg egy majdnem megpofozott feleség. Elsődleges feladat teljesítve. Családi vita következik. Hiába jön Teal’c a világmegváltás szép gondolatával, ha a nőket a Chulakon is az anyagi javak mozgatják.

Drey’auc elmondja férjének, hogy lázadása igen csak rossz helyzetbe hozta őt és Rya’cot a bolygón. A régi kégli visszaszerzésén túl azonban az asszonyt az is motiválta a beültetés lebonyolításában, hogy a gyerek beteg. Jack szerint csak skarlát, amit ugye azért itt is tudnak gyógyítani, és nem kell rögtön eladni magunkat a kukacoknak. Elindulnak a kapuhoz. Daniel és Carter ez alatt egy templomig követik a menetet, ahol egy nagy akváriumban goa’uld lárvák úszkálnak. Daniel hősiesen Carterre bízza a horgászást. Ő második nekifutásra kivesz egy kukacot  és benyomja egy termoszba. Másodlagos feladat teljesítve. Daniel azonban bekattan és szétlövi az akváriumot.

Rya’c útközben annyira rosszul lesz, hogy elfelejt lélegezni, ezért Teal’c nem lát más megoldást, oda adja neki a saját goa’uldját. Nem baj, hogy éppen ezt akarták megakadályozni. Most akkor a gyerek gyógyul, és az apja haldoklik. Még jó, hogy megjönnek Carterék, akiknél meglepő módon, pont van egy lárva. Bra’tac szerint fiatal a beültetéshez, ami fura, mert állítólag egy sírból lopták. Sebaj. Azért Teal’c megkapja és helyre is áll tőle. Nincs is idő piknikezni, mert Daniel akciója miatt üldözik őket a jaffák.

Kicsit még futnak az erdőben, aztán rájönnek, hogy Rya’cnak már nem is kellenek a földi orvosok így felesleges velük mennie. Könnyes családi búcsú, majd irány a csillagkapu. Ott már várják őket, de Bra’tac bemutatja, hogy 133 évesen is kemény gyerek. Ha látta volna Yoda mestert akcióban, akkor nem lenne annyira büszke magára, de azért ez sem rossz. A mieink haza indulnak, Bra’tac pedig marad - nem törődve azzal, hogy az életben hagyott őrök majd elmondják mit tett - és kitanítja Rya’cot.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása