Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos számok 2x01 - Igazságszolgáltatás

2008. július 18. 12:07 - Szofi888

Nos belecsapok a közepébe a szó szoros értelmében, merthogy ez a rész a Gyilkos számok második évadját nyitja. Nem tudom ki mennyire ismeri a szereplőket, amit tudni kell, hogy Megan Reeves jött Terry Lake (Sabrina Lloyd) helyére és Colby Grangert tekinthetjük az új fiúnak Don csapatában. Ebben az epizódban ezúttal egy nőt lőnek szitává a saját garázsában.

Don, David és Colby helyszínelnek, a nő egy Trelane nevű szövetségi bíró felesége volt. Nagyon úgy tűnik, hogy nem a ő volt a célpont, csak hát ugye a sötétített ablakos bazinagy kocsi érkezésekor egy lesben álló gyilkos nem fogja letekertetni az ablakot. A Kéküveg Irodában Megan kiteríti azon elítéltek aktáit akikről már megállapították, hogy nem beszámíthatóak, és akiknek az ügyét az említett bíró tárgyalta. Ugyanis száz százalékosan biztosak benne, hogy valami szabadult rab akar kegyetlen, autótszétlövős, véres bosszút állni. Megan profin hangzóan bedobja hogy az efféle esetek száma exponenciálisan növekszik. Charlie meg vigyorogva kiokítja, hogy az exponenciális nem azt jelenti amire Megan gondolt. Az ő verziója a szűrés, vagyis hogy FBI nyelvre is le legyen fordítva egy vadászat hasonlatával él. A vadász az első vadat a saját és az állat erejének tudatában (arányában) választja ki, magyarul először nem a nagy állatot fogja lelőni. Ezen a vonalon indulnak hát el.

Ezek után Megan nekivág hogy átnyálazza és pszichológiai szempontból vizsgálja meg az aktákat, a bunkó Colby be is szól, szerinte úgyis az fog mindegyikük életéből kiderülni, hogy szar volt a gyerekkoruk. A nézők pedig szerintem ugyanolyan képet vágnának erre az intelligens következtetésre mint David és Megan. Közben Don beugrik a bíróhoz, hogy megtudjon valamit, de a bíró nem meglepő módon nem tűnik valami társalgásra képesnek. Elmeséli, hogy gyakran ivott, meg voltak balhéik az asszonnyal de már megbánta és már elvonón is volt. Hurrá. A Kéküveg Irodában megy a vallatás, az első számú gyanúsított, Danny aki egy bandavezér volt és nagyon gyanús a feje, pláne, hogy őt is Trelane ítélte el. Colbyék hergelik, hogy nyilván mivel ő most le van sittelve valaki más vette át a helyét a bandában és Danny bentről szervezte meg a támadást általuk.

Danny pedig jó gengszterszokás szerint fel is nyomja Raymond Hmong-ot, mert egyébként dühös is rá, jogos. Don még mindig a bíróságon és jéé egy csinos csaj, Nadine az ügyvédnő köszön rá „A kedvenc ügynököm”- felkiáltással. Elkezdenek dumálgatni Terry Lake áthelyezéséről, meg hogy a csaj pont a Danny ügyben illetékes, de a beszélgetés alatt szerintem ezek már meztelenre vetkőztették egymást. És ebben az intim pillanatban, amikor Don éppen ebédelni hívná őt kilép a liftből Charlie és egy kaján vigyorral, cseppet sem zavartatva magát bemutatkozik. Nadine persze elhúz, Don meg legszívesebben a liftajtóba szorítaná Charlie fejét a zseniális időzítés miatt. Öcsike persze csak annyit mond: „Bocs!”

David és Colby helyszínre megy, vagyis a bandához csevegni. Meg is találják a kis taknyos górét Raymondot és elkezdik faggatni. Persze Colby faszagyerek és bekeményít aminek az eredménye az lesz, hogy egy rakat motoros és Raymond-éhoz hasonlóan gyilkos fejű koreaiak veszik őket körül. Röhejes, ahogyan David azt ordibálja, hogy FBI, mintha ettől beszarnának. Végül azzal sikerül befenyíteni a népet, hogy simán elvihetik és akár ki is csinálhatják a bandavezért. David nyomatékosítja Raymondban, hogy ha jót akar, akkor együttműködik, és odaadja neki a névjegyét. Ez egyébként baromság volt, ennyi erővel a vécén is lehúzhatta volna. Kifelé menet pedig leosztja Colbyt, mekkora hülye, és ha ez szokásává válik nem sokáig legénykedhet az FBI-nál. Szeretjük Davidet.

Az Eppes házban Charlie genyó kisöccs módjára beszámol Don új csajjelöltjéről Alannek, Amitának és Larrynek. Eppes-éknél már megszokott az efféle heppening. A legjobb poén: Larry a sorozat legnagyobb formája Don nőzés terén kialakult nehézségeit is matematikai, illetve fizikai szempontból diagnosztizálja. Ha a kedves néző úgy érzi teljesen hülye, mert nem érti mit magyaráz Larry az nyugodjon meg, mert Charlie sem érti, pedig ez a jelenség ritka a sorozatban. Király jelenet jön! Don és David beszélgetnek a Kéküveg Irodában, és David nem mellesleg megemlíti, hogy rohadtul zavarja Colby agresszivitása, mire Don közli, hogy fél órával ezelőtt Colby panaszkodott rá hasonlóképp. Annyi bizonyos, hogy a bandavezér Raymondnak a feje sem áll jól, akárcsak Dannynek és Don célja, hogy minél előbb rács mögé rakja már a felbujtót. Colby még megemlít egy érdekes dolgot, hogy Trelane bíróék egyik veszekedésénél a rendőrséget is ki kellett hívni. Több se kell Donnak repül a bíróhoz mert ezt a múltkori randijukon lefelejtette a beszélgetésből. Az ügy szempontjából azért lehet fontos, mert akkor felmerül, hogy esetleg a bírónak is köze lehet a dologhoz, persze ez egy távlati dolog. Közli vele, hogy a biztonság kedvéért őrizetet kap. Megan ezalatt berobog Charlie-hoz az egyetemre. Szegény nagy nehezen felállítot egy szisztémát a gyanúsítottak sorbarendezésére, de Charlie egy mondattal közli, hogy rosszul gondolkodott. Egyszerre kell elindulni mindenből, ebben mondjuk lehet valami. Megan szerint azokkal kell kezdeni, azok a leggyanúsabbak, akiket nemrégen ítélt el Trelane, Charlie szerint viszont azok a veszélyesebbek, akikben az idő érlelte a bosszút. Aztán az origamira és annak törvényszerűségeire lyukad ki. Igen, ez Charlie.

Don ismét Nadine-nél bár most nem randiról dumálnak, hanem arról, hogy mivel ő védi Dannyt szüksége lesz védelemre ha Raymond-nak esetleg bosszút állni szottyan kedve. És a dolog meg is történik. Dannyt bilincsbe verve viszik, Nadine, Don és Trelane meg egy őr kíséretében és egy motoros bizony odasoroz. Persze Don hipp-hopp lekapcsolja és már viszik is a Kéküveg Irodába megszorongatni a tökeit. És most jön a pofáraesés, mert Don tiszta ideg, hogy a csávó kamut kamura halmoz, és azt kérdezgeti ki szervezte meg a mostani támadást a bíró ellen. Mire Raymond bedobja, hogy ő nem is a bíróra célzott, hanem Danny-re. Hoppá.

Don megint a bíróságon és megint összefut Nadine-el. Végre rászánja magát és kihasználva az alkalmat, hogy nincs ott Charlie végre normálisan meg akarja hívni vacsorázni, mire Nadine közli, hogy mindig ez van, hogy sosem jön össze és ez valamit jelent, szóval jegeljék a dolgot. Szegény, szegény Don. Itt az ideje, hogy bedobjuk a kavicsot az állóvízbe: Charlie, Megan és Amita ezerrel azon vannak, hogy leszűkítsék a gyanúsítottak számát. Amita aranyosan meg is jegyzi, hogy „Végre egy kis kombinatorika!” Aki hozzám hasonlóan hadilábon állt anno a matekkal az tudja milyen falat kaparó érzéseket vált ki ez a mondat, mert speciel én alig vártam, hogy megszabaduljak tőle. De Amita ügyes, helyes, eszes csaj és metafizikát is tanul. Egy frankó kis matematikai szűrőprogrammal kihoznak két csávót a több ezerből: Lance Dolan-t és Orson Hardee-t, vagyis a korei banda az irtó nagy baklövés volt. Mindkettőnek szintén abszolút tömeggyilkos feje van. Berobog Larry is egy tálcán csupa fehér kajával. Nem lehet kinézni mi az, de Larrynek ezen szokására is megvan a megdönthetetlen tudományos magyarázata.

A Kéküveg Irodában Don, Charlie és Megan Hardee és Dolan képét nézegetik. Don bevállalja Hardee-t, Meganékra marad Dolan. Charlie szerint Dolan az emberük, de Don nem olyan, hogy rögtön adjon is az öcsike véleményére. Főleg a matek miatt ugyebár, mert Don be is vallotta már anno: tök hülye volt fizikából és matekból. Don tehát Hardee nyomán indul tovább, és egy Kalen nevezeű rendőr házába megy kérdezősködni a feleségtől, Kalent ugyanis Hardee ölte meg. A nő arról kesereg, hogy töke tele van a bírósági tárgyalásokkal, meg hogy a férje ügye mindig a hatvanadik dolog a rangsorban. Minő véletlen ezt az ügyet is Trelane tárgyalta. Igazi krimirajongó ilyenkor már elkezd kombinálni (sőt hamarabb).

Este van, Eppes-ék vacsoráznak (Alan főzött megint természetesen) bort iszogatnak, és Charlie megint felhozza a Nadine ügyet. Ebből az lesz, hogy Charlie és Alan elkezd aggódni Don miatt, hogy kóros nőzési gátlásai vannak, mire Don lerázza őket a „túl veszélyes a munkám nem akarom bajba keverni” dumával. Colbyék közben nyomára akadnak egy pitiáner pénzéhes csávónak, Hector Machado-nak, aki annak idején többször felnyomta Lance Dolant jutalom fejében persze. Mint kiderült nyomós oka volt rá, mert Dolan elég rendesen megkéselte. Persze előtte összehaverkodtak csak a pénz itt is nagyobb úr volt. Másnap gyüli van a Kéküvegben, Charlie elmagyarázza, hogy az ügy minden szála kötődik a Pi számhoz. És persze a Pi az a megfejthetetlen, amiről máig senkinek sincs tudományos magyarázata. Don tehát joggal akad ki, akkor mivel vannak előbbre? Semmivel -közli Charlie, de akkor is a Pi-hez van köze az ügynek. Don már kicsit rohadtul nem ért semmit, ezért ráhagyja, és felfirkantja a táblára, hogy Pi egyenlő Hector Machado az új informátor, aki elvezethet Lance Dolan-hez.

Még egy kis Hectort-vallatás, amiben már feltűnik egy újabb szereplő is, Dolan csaja, Stacy Manning, akinek ugyancsak csinos kis priusza van már. Larry közben beugrik kávézni és ő is előad egy marha idegesítő szövegelést, hogy Don miért küzködik gátlásokkal Nadine-el szemben. Donnak meg már tele van a padlás és kábé gőzöl a füle, tényleg kész, hogy mindenki Dont cseszteti, de inkább csak jelentőségteljesen otthagyja filózni egymagában Larryt. Meg is jegyzi nagy bölcsen, hogy lehet érthetőbben kellett volna elmagyaráznia Donnak a problémát. Eksön van készülőben! Hector együttműködik abban, hogy felhívja telefonon Stacy Manning-et, így be tudják azonosítani Dolant is mivel az szökni készül a csajjal. A csali bekapja a horgot, vagyis nem egészen, mert a csaj telefonon közli Dolannel, hogy Hector nyomta fel az FBI-nál, nem hülye a csaj. Don és Megan megkapja a fülest, fegyver elő, és egy kis autósüldözés után szépen lekapcsolják, éés dobpergés fanfárok: mit talál Megan Dolan kocsijában? Hát persze hogy a puskát, amivel szitává lőtték Trelane bíró feleségét. Már ki tudja hányadszorra Kéküveg vallatóterme, ahol Dolan nagy nehezen kinyögi, hogy megbízták, nem pedig személyes bosszú volt.Don kezdi kapizsgálni a dolgot és szuper az időzítés, Charlie is épp ekkor jön rá, hogy a Pi nem véletlen és minden szál egyszerre indul de egy pontban végződik.

Aki jól kombinált az tudja, hogy ez az egy pont nem más mint a szöszi Kalenné, aki szándékosan azért nyíratta ki Trelane feleségét, hogy megtudja milyen elveszíteni valakit. Azt sérelmezte, hogy Hardee-t próbaidőre helyezte és kábé nagyívben tojt bele az egészbe, Kalenné meg gyászolhatott. A lényeg, hogy ő bízta meg Dolant. És a zárójelenet ami végre már Dont igazolja, hogy nem olyan fatökű ő. Charlie és Alan százvattos mosollyal jönnek, hogy ne lógasd az orrod Nadine miatt, majd elmennek vacsorázni, piálni és majd minden jobb lesz, mire belibeg Nadine talpig dögös cuccban és bájosan megkérdezi: Jössz, vagy megvárjalak a kocsinál? És végre most Don vigyorog Charlie helyett. (Legjobb amikor Alan is lestíröli a csaj karosszériáját, hatalmas!)

Címkék: gyilkos számok
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2008.07.18. 14:02:17

Amit a TV2 csinál, az már egyszerűen vérlázító. Nem tudom, ki emléxik a Jericho esetére, de most itt egy újabb.
Gyilkos körök. 7 azaz hét részes sorozat. 5 db rész után vmelyik hülye műsortologató gondol egyet, és berakja a GyilkosSzámokat. "Új részek!"-hirdetik fennhangon. Aha, a nagy túróst. A 2.évadot már rég leadták, sőt, ha jól emléxem, nyár elején már a 3.-nál jártak. Semmi bajom a Gyilkos Számokkal, csak egy ismétlést berakni 2 résszel a Gyilkos Körök vége előtt egyszerűen GYÖKÉRSÉG. Nagyon kezd elegem lenni a tv2-ből, kíváncsi vagyo, az NCIS-szel, vagy a Hősökkel csinálnak-e valamit még. Szerintem ezzel a torrentezésre buzdítják a népet.
--------
Amúgy örülök, hogy van egy újabb kedvenc sorozatomnak hogyvoltja.
Lesz majd vmikor 1.évad is?

(Már csak azt nem értem, hogy Colbyt miért kell utálni, ennyire nem bunkó. Nem bírom, mikor hogyvoltban vkit permanensen utálnak, lásd Primeval,Sztívön)
Na de mind1, azért továbbra is olvasom majd.

Szofi888 2008.07.18. 14:05:21

ha levetítik akkor igen, az a baj hogy már lement egyszer csak akkor még nem ismertem a hogyvoltot:( szo írtam volna

és ez úton is bocsánat a szó és névismétlésekért, így olvasva rengeteg hibát fedeztem fel "száz százalákosan bizosak" wííí:P szo erre a következőkben figyelni fogok. csakhát első hogyvolt na...:)

Szofi888 2008.07.18. 14:06:20

a gyilkos köröket is néztem sőőőt, nagyon is tetszett, de a gyilkos számokat legalább annyira szeretem:) David Krumholtz révén meg ugye magyar vonatkozás is van:)

Szofi888 2008.07.18. 14:08:09

Colbyt azért utálom mert van pár olyan megnyilvánulása ami nekem nagyon nem szimpi, meg hát van vaj a fején rendesen de a poént nem lövöm le. majd igyekszem szubjektív lenni és nem lebunkózni Colbyt.:)

enzo23 2008.07.18. 14:20:14

1.Hát én bármit kinézek a tv2ből, de azért sztem az első évadot nem vetítik le újra, úgyhogy ha pl.éppen nem adják és unatkozol, akkor csak valszeg torrentről tudod leszedni, vagy esetleg dvd-n megvenni, ha van.:);)
sztem olyan sok hiba nem volt benn, meg hát tényleg az első hogyvolt:)(jó, nekem sincs hivatalosan, csak egy RV próbaposztot írtam, szóval nem tudom)
2.Asszem muszáj lesz letöltenem a hiányzó 2 részt a GyKörökből...
ja 1x vmi magyar kaja is lesz asszem, de az lehet, hogy 3.évad, már nem emléxem.
3.Jó, ne lődd le. Bár nem tudom, te hol tartasz a sorozatban, én ott, ahol a tv2 nyár elején abbahagyta, valahol a 3.évadban.
A szubjektivitás az jó, sztem az pont elég, ha így az elején kifejted h bunkó, aztán még néha visszautalsz rá kicsit.:)

Szofi888 2008.07.18. 14:23:08

igen a harmadik évados dologra gondolok, vagyis azzal zártak, évadfinálé szerű. szóval az meg plusz néha a modora. de a negyediktől úgyis visszakerül szo azért azt el kell ismerni hogy rendberakja a dolgait.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.07.18. 14:38:14

"David Krumholtz révén meg ugye magyar vonatkozás is van:) "

Tényleg:

"His mother is Hungarian, she left Hungary in 1956." from imdb.com

Ezt nem tudtam eddig.

Amúgy ennek a hogyvoltnak jobban örültem volna akkor, amikor éppen leadták a tévében...

dpeti · http://www.ninapartmentsphuket.com 2008.07.18. 14:42:33

ez tényleg jó sorozat de, hogy ez a megan reevs mindenben benne van a 24 től a rescue me ig és amit még nem is láttam :)

picaba (törölt) 2008.07.18. 15:02:28

nincs mar mindenkinek kurvara elege a sok okostónis, ugynokos, nyomszaglászos ismeretterjeszto baromsagokbol? minden adon ot ijen szar megy egy idoben. minden otletrol lehuznak 160 bort. duhos vagyok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.07.18. 15:17:16

picaba, nem kötelező se sorozatot nézni, se hogyvoltot olvasni. Demokrácia van.

Szofi888 2008.07.18. 15:19:22

Fedor:)
egyébként van benne valami, de a Gyilkos számok szerintem abszolút kilóg az unalmas sorozatok közül. Ez van, én szeretem:)

picaba (törölt) 2008.07.18. 15:21:48

csak montam egy velemenyt es remeltem hogy mindenki ugrik hogy "ugy van, ugy van."

NW1 2008.07.18. 15:33:37

Én annyira unom, amit a TV-k művelnek a sorozatokkal (ide-oda tologatás, új rész címszó alatt levetítik azt, ami már háromszor volt adásban), hogy már meg sem nézem a műsorújságot, inkább letöltöm, ami érdekel és reklám nélkül, nyugodtan végignézem.

josef_k 2008.07.18. 15:51:07

Nálam a harmadik rész után már oda volt a varázs. Ráadásul elég gagyi, ahogy mint valami fantasztikus, hipertitkos anyagként adják elő az aranymetszést, vagy a valószínűségszámítást, vagy xy-elméletet, amelyek köszül a legtöbbet azért középiskolában már tanulni kellett. De azért néha meg lehet nézni, csak nekem nem (sem) tetszik túlzottan. (Ha csak laudációt szabad írni, akkor inkább töröld a kommentet.)

Szofi888 2008.07.18. 16:44:09

jajj dehogy törlöm. ez nem ilyen. nem kell szeretni, azokon én is jókat röhögök, hogy miként bonyolítják néha az egyszerűbb, ahogy Te is írtad iskolai tananyagot, de ettől független még szeretem:) ennyi.

ironidasz 2009.02.09. 12:52:32

@enzo23:
Én is ki vagyok akadva miattuk. A Csillagkapu esetében pl. Elkezdték az Atlantist aztán az első évad végén benyomták a sima Csk-t. Ráadásul persze, hogy nem azt folytatákk amit abbahagytak, hanem valahonnan a közepétől. És megint annál a résznél hagyták abba amikor az ori megejelent a nagy hajóival. És az uccsó évadot még mindig nem láttam, helyette benyomták a 4400-at, pedig a CsK utolsó évada sem most készült el...
Néha már nagyon rühellem a Tv2-őt elkezdenek egy sorozatot, ami még jó is, az összes ameriaki csatorna már vagy hatszor lenyomta ezek meg még csak arra sem képesek, hogy végiadják.

Na igen és ha már a Gyilkos számoknál tartunk: nagyban nézem a sori uccsó részét, már alig várom a folytatást erre benyomnak egy olyan részt amit már vagy 2X láttam. Legalább bemondhatnák, hogy "Jön az ismétlés" vagy mit tudom én.
És nem csak a Tv2 az RTL is ezt csinálja nálunk meg nincs bevezetve a kábel, így csak elmélkedhetek rajta, hogy 1-1 kedvec sorozatnak milyen a követekező évada, része.

ironidasz 2009.02.09. 12:55:27

@Szofi888:
Én úgy emlékszem a sorozatban Charlie egyszer még valami magyar kaját is csinált. Talán paprikást vagy mit. Már rég volt nem emlékszem tisztán.
süti beállítások módosítása