Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x06 - Home 2/1

2008. július 18. 13:05 - Freevo

Nagy jelentőségű epizódpárosnak nézünk elébe, melynek az első felét a sorozat egyik atyaúristene, David Eick írta, és Spielberg állandó rendezőasszisztense, Sergio Mimica-Gezzan rendezte. Starbuck végre-valahára visszatér a Capricáról, és vele van Helo, Sharon 2.0 és Apolló nyila is. Épp időben érkeznek, a Roslin-vezette fundamentalista mozgalom már várja őket a Kobol tőszomszédságában.

Eközben a Galacticán Adama annyira ideges, hogy összetör egy halom diót, mire talál a fia helyett egy új vezetőt a légicsapat élére. Nemcsak a habitusát, a szövegét is a Caine hadihajó parancsnokától nyúlja le, amikor a legénységről, mint nagy családról beszél. Tigh máris ellenkezik az újonnan kinevezett CAG miatt, aki már első ránézésre is annyira alkalmas parancsnoknak, mint Jakupcsek Gabriella műsorvezetőnek.

A börtönhajó hangárjában Lee egy meggondolatlan csókkal fogadja Karát, potyautasokra azonban ő sem számított, különösen nem olyasvalakire, aki pont úgy néz ki, mint a faterja merénylője. Fegyvert ránt Sharonra, Helo meg Leere, de a cylon azzal menti meg magát a biztos haláltól, hogy azt állítja, tudja, hogyan kell használni Apolló nyilát, hogy megmutassa az utat a Földre.

Adama parancsnok sajtótájékoztatót tart a fejleményekről, de szerencsére időben rájön, hogy ez nem az ő műfaja, így a jól bevált buzdító beszéd után gyorsan le is lép az olyan keresztkérdések elől, mint hogy újra akarja-e egyesíteni a flottát, illetve létezik-e egyáltalán a Föld nevű bolygó. A légicsapat vadonatúj vezére pedig már az első gyakorlaton felsül, amikor majdnem lelöveti az egyik pilótájával a másikat.

A börtönhajón sem mennek teljesen rendben a dolgok: Sharont fogdába zárták, és Roslin máris kérdezősködik nála. Hamar megtudja, hogy a cylon tényleg önszántából jött ide, és valóban segíteni akar megtalálni a Föld felé vezető utat, mert szereti Helót és a gyerekét hordozza a szíve alatt. Tom Zarek, a hajó parancsnoka ezalatt már agyafúrt tervet forral az egyik csatlósával, a kedvenc sorozatgyilkosunk, Dexter apukájával. 

Elhatározza, hogy a szakadár flotta katonai vezetője lesz, betöltve Adama megüresedett szerepét az elnöknő mellett. Persze csupa jószándék vezérli, de arra a kevés fegyverre, amijük van, akkor is szükség lehet, és alkalmasabbnak ítéli magát a parancsnokságra, mint Apollót, aki jelenleg bitorolja ezt a pozíciót. Nincs más hátra, a Kobolra kell tartaniuk Roslinékkal Athéna sírjának nyomában, de a bolygóról már nem mindenki térhet haza élve.

A bolygó esőáztatta felszínén hamar megtalálják a helyet, ahonnan az emberiség nagyobb része elindult új otthont keres egy úgynevezett gályával, majd rálelnek arra az ösvényre is, amelyen a tizenharmadik törzs folytatta különútját, és amely Athéna sírjához vezet. A gúvadó szemű papnő azonban figyelmetlen módon egy aknára lép, és életét veszíti egy méltatlanul B-kategóriás robbanásban. A zajra előbukkan egy csapat leselkedő cylon, és a tűzharcból végül épp Sharon menti ki az embereket egy jól irányzott robbanótöltettel.

A Galacticán Adama magához hívatja a bociszemű Deet, hogy lelki szemetesládának használja, de nem is sejti, mennyire mellényúlt: az ártatlan külső nagyszájú csajt takar, és az altiszt a parancsnok fejéhez vágja, hogy megszegte a Földről tett ígéretét, plusz mostanában amúgy is elég rendesen elcseszett mindent. Adama majdnem megöli a tekintetével, de később átgondolja a hallottakat, és igazat ad neki. Úgy dönt, újraegyesíti a kettészakadt flottát.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása