Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az egység 1x06 - Biztonság mindenáron

2008. július 18. 15:00 - gWhira

SzőrősMack (megborotválkozva!) és ÚjoncBob kiöltözés közben a bejrúti amerikai nagykövetségben ugratják egymást. Mack Móricka-ábrán magyaráz valamit, oktatja a zöldfülüt. Miután sikerült magukra erőltetni az öltönyt, csatlakoznak a főnökhöz aki éppen egy szöszi ügynök nőtől kapja az instrukciókat az új munkával kapcsolatban. Egy iráni nőnek kell lehallgatót átadniuk, hogy le tudják hallgatni az irániakat akik bombatechnológiát készülnek vásárolni a ruszkiktól. Blane a szokásos módján lerázza magáról a fontoskodó ügynököt.

Azonnal kap az arcába egy másikat, aki már kicsit rámenősebb. Kikukázta Mack rajzát, és azt lobogtatja... Pattog egy darabig, Blane csak tátog, mint a partra vetett hal. Újabb alázás, újoncunk útlevele alapján kiderül, hogy zsidó. Az irániakkal folytatott diplomáciai tárgyaláson ez kényes pont, Bob az udvaron marad. Bepattanak a limókba, elindul a menet.

Terminátor ezredes közben a bázison keménykedik, egy katonát és annak feleségét hallgat ki. Mint kiderül a felesége pletykált az Egység valódi feladatáról, emiatt a katonát kirúgják. A vallatást végignézi a többi katonafeleség is, tanulságképpen.

A limuzinos menet megérkezik az iráni nagykövetségre, ahol a szuperkatonák testőrt játszanak. Blane közli az újonccal, hogy "ül, itt marad"... Bob jó kutya, bár morog picit. Ex-elnökünk végigjárja a nagykövetséget, ellenőrizve a biztonságot. A tárgyalóteremben rátalál a nőre, akinek a lehallgatót át kell adni, ám ez a helyiség is be van kamerázva, akció halasztva.

Visszaugrunk a bázisra, ahol a feleségek az ezredes dühöngését hallgatják, aki azonnali kirúgással fenyegeti őket, ha valakinek is pletykálnak az Egységről. Szóhoz sem hagyja őket jutni, csak vörös fejjel ordibál.

Blane kávézgat az iráni nagykövet biztonsági főnökével az irodájában, a kamerák által közvetitett képeket nézve a szeme sarkából. A szöszi ügynök telefonon keresi, ám nem veszi fel. Ő hivja az ezredest, elnyafogja bánatát, ám onnan is lerázzák egy jó kis trükkel. Mack felesége hátramarad randit megbeszélni a gépemberrel, ám nagyot koppan. Az ezredes szakít vele... szerintem szar napja van.

A követségen Bob az udvaron sétálgat, beszédbe elegyedik az egyik iráni biztonsági emberrel. Észreveszik, hogy a garázs ajtaján a lakat nyitva van, behatolás történt. Blane közben tovább kávézgat az irodában, az iráni nő pedig a lehallgató átadására vár.

Bob felesége Molly megbízásából mindenféle szart megy vásárolni egy kisboltba, és megpillantja Tiffyt amint behajt a panzióba, ahol várja az ezredes. Erőlteti a szakitást, ám a nő nem akar belemenni, szüksége van egy házi-Terminátorra.

Este van, este van... Ám újoncunk felesége nincs nyugalomban, beszámol az ezredesnek Tiffy panzióbeli kiruccanásáról, aki fapofával hallgatja végig. Mivel Kim nem tudja, hogy kivel találkozott, így az ezredes megnyugtatja, majd ő kézbe veszi a dolgot.

Blanet az iráni kolléga még mindig az irodájában untatja, közben folyik a tárgyalás, a kém nőnek pedig mennie kell. Kint az udvaron a garázs részen a limókat vizsgáltatják át poloskát/bombát keresve, a CIA pedig azon kattog, hogy a lehallgató vajon a nőhőz került-e. A szöszi nem nyugszik. A nagykövetek kocsikázásra készen állnak, ám a szakértő még nem találja a rádiójelet sugárzó adót. Bob súg egy picit, ott van az első keréknél egy walkie-talkie. Az iránié volt, aki hálából a zsidónak ad egy kést. Blanet az iráni biztonsági főnök alázza még búcsúzóul, aki kissé morcos lesz ettől.

A feleségeknél is áll a bál, Molly megtudja, hogy Tiffy félrelép. Megy az észosztás, könnyek, igérgetések.

A csapat visszatér az amerikai nagykövetségre, ahol a biztonsági főnökkel megy az adok-kapok. Bob ajándék yataganját elveszik, és még a kaját/piát is kifizettetik velük. Végszóra a szöszi is megérkezik, hogy teljes legyen a kép.

Otthon Molly kamuzik egyet Tiffyről, átverve az újonc feleséget. Ravasz vén róka, hiába.

A nagykövetség kód szobájában a szöszi Washingtonnal beszél, jelenti a küldetés meghiusulását, örömittas vigyorral a képén. Blane hatásszünet után bedobja magát, és közli a lehallgatót elhelyezték a limuzinban, missön ekomplisd. A szöszi fején a döbbenet megfizethetetlen, minden másra...

Tiffy telefonon beszél Mollyval, és megerősíti, hogy a viszonynak vége. Leteszi a telefont, majd beengedi a motelszobába a kint fagyoskodó ezredest.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása