Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hősök 2x06 - Lelkiismeret

2008. július 17. 09:00 - sixx

Mivel az előzetes a feketét síró Madzsával indult, bevettem egy Seduxent a hogyvót előtt, biztos, ami zicher alapon. Ha Alehandró megint énekel neki, levágom a fejem tetjét egy műanyag késsel. A nyitójelenetben Emó és műír ackentusos csaja szenveleg, sajnálom a nagy tulok bátyádat, talán a Szökésben többre vitte volna, mondja a Petrelli gyerek, ugyan már, válaszol a csaj, magának kereste a bajt. Hát igen, nem kell sokat lelkizni szerintem sem, egy üveg házi rettenet, oszt jóvan. A csaj kicsit harcias, és beígér egy alapos gyilkolászást arra az esetre, ha rálelnek a ribancra, aki elégette a tesót. Hajrá villámkezű lány!

Klermackó önfeledtem csírlídörködik, ami nagyjából annyit tesz, hogy szűk pólóban és kisgatyában ugrál az udvaron és rikoltozik hozzá, hmm. Egy igen unszimpatikus plázapicsa úgy gondolja, hogy Klermackó nem tud megfelelően ugrálni, és összevész a Nagyon Szimpatikus Barna Csapattárssal, aki Klermackó spanja, hülye vagy te szőke ribanc, mondja neki, ennél jobban senmi nem tud szaltózni. Ó, azok a boldog gimis évek. Palotaforradalom robban ki, de csírájában elhal, a pálzacicák méhkirálynője vasmarokkal szorítja alattvalói kis seggét. Klermackóra csak annyit mond, hogy nem különleges teremtés, muhaha.

Mohi az utánozós csajt parádéztatja gerendán, jól keni a tévéből ellesett mozdulatokat. Szerzett izommemória, mondja Mohi, miafasz, mondom én. Bob jő, és elragadja Mohit, kezében egy Adam Monroe feliratos dosszié ez majd fontos lesz egyszer, vagy csak a kameraman ért rá nagyon, hogy 4 másodperces közeliben mutatta a nevet. Bobnak van egy ampullája, benne csudagyógyszer, majd ez leállítja a képességet, mondja. Na persze, mondja Mohi, aki ebben a bordó ingben igazán szexisen néz ki, oszt mi van benne? A Shanti-vírus egy törzse, mi lenne. Annak a vírusnak ugye, amitől a hírók sorban halnak. Igen, szerintem is nagyszerű ötlet ezzel elkezdeni kísérletezni. A terv nagyszerű: Maunikának beadják a vírust, az elveszíti a képességét, de így vakcinát szintetizálhatnak. Na ja, csak ha a cucc átterjed a jónépre, akkor meg járványt szabadítanak az emberiségre. Azok a csodálatos férfiak és nagyszerű játékszereik, igaz?

Mohi lelke háborog, így felhívja a vetített orosz háttér előtt parádézó Szemüveges Embert, aki megérti ugyan, hogy szegény Mohi ideges, meg nem akar embereken kísérletezni egy ilyen cuccal, és két perc alatt azt is kitalálja, hogy Molly is bekerült a Cég központjába. A SZE szerint az elvek szép dolgok, de ki nem szarja le őket: ha Mohi nem adja be a vírust Maunikának, akkor kinyírják, és még Mollyt is elcsaklizzák tőle, szóval ez ilyen "szopatnak fiam" helyezet. Ha már egy hátteret jól megrajzoltak a grafikusok, akkor maradjunk is keleten, egészen pontsan Ogyesszában, ahol a SZE és a Néma haiti csávó éppen Izsák bátyánk hiányzó festményeit kajtatja egy Iván nevű embernél, aki a SZE azzal köszönt, hogy leüti egy pisztollyal. Kedves ember ez.

Klermackó egyre csak szomorkodik a gimiben, mert nem fog csírlídörködni, ezt most nem feszegetjük. Nem járunk jobban a következő jelenettel sem, mert jön a feketét síró Mazsa, aki egészen összehaverkodik Szájlörrel, és nem érti, hogy az mért akar különeges lenni. Szájlör éppen letapizná a csajt, amikor megébred Alehandró, és nem lesz szex a dologból. A tesónak ráadásul nem jön be Szájlör, és próbál éket verni a bimbózó szerelembe, hogy egy ilyen nagyszerű képzavarral éljünk. Ugrunk Ando-szanra, aki továbbra is Hiro múltból küldött naplóját olvasgatja: Nkamura-szan segítségével Takezo Kensei eljutott Fehér Szakáll táborába, és mennek a kovácsot kiszabadítani, hogy a lyánya az alkesz szamurájé legyen, és a történelemben ne essen csorba vagy mi. Szegény Hiro szerelmes, rendesen sajnáljuk.

A SZE Ivántól kérdezi, hogy hol van a hiányzó hat kép, erre a válasz: ruhagyárban dolgozom, haggyálmár. Jön a Néma, aki el tudja venni az ember emlékeit, mégpedig egyenként, először az esküvőt a nejével, meg szépen lassan minden mást, hogy azt gondolja Ivánról a család, hogy tiszta szenilis. El is kezdi, először a megismerkedésüket szedi ki, aztán az esküvő napját, ez meglehetősen kellemetlen. Klermackó telefonoz rosszkor, pont amikor a Szpartak-Dinamo meccs eredménye tűnne el Iván fejiből, kocsit kér estére, minek, ha Veszt tud repülni? Hát azért, mert Klermackó és észkombájn barátja kitalálták, hogy jól megszívatják a Gonosz Csírlídörkirálynőt, eh.

Iván agyából a Néma éppen kiszedné az összes emléket, amikor Iván egy ajánlatot tesz nekik: jöjjenek vissza a Cég kötelékébe, és akkor mindent megtudnak, a festmények hollétéről, satöbbi, sőt, Klermackó is biztonságban lesz. Ugrunk Mazsáékra, megérkeztek a határra, ahol először egy kerítés, majd azon túl egy pár önkéntes rendőr fogadja őket, nagy puskákkal. Szájlör továbbhaladás javasol, de mi tudjuk, mi lesz a vége. Mohi Maunikához érkezik a Halálos Vírussal, a csaj húzódozik, Mohi lelke háborog, a fecskendő megremeg, és nem adja be a cuccot, MET NEKI VAN LELKE. Bemegy Bobhoz, összetöri a fecskendőt és az orvosságos szekrényt, viszem magammal Mollyt, és szevasz Bob! Mohindernek töke van! Nohát!

Mazsa idegeskedik, tehát megindul a fekete szmötyi a szemibűl, Alehandró ennek nem örül, Szájlör annál inkább, Zach Quinto őrült tekintete egész jó ebben a jelenetben, többet ér, mint ez a kurva történetszál egyben. Este van, a plázacica csaj saturészegen ugráltatja a csírlídöröket, jő Klermackó, elcsalja egy kicsit távolabb, hogy senki ne lássa, mi történik, erre megjön Veszt a levegőből, símaszkban, felkapja Klermackót, és lehajítja vagy tíz méterről, nyak kitör, a csaj sikolt, rendőrt hív, de minek: be van állva, mint a szeg, nem hisz neki senki - úgy meg pláne nem, hogy Klermackó sértetlenül jelenik meg öt perc múlva. Talkin' about social suicide. Klermackó immáron a csapat tagja, örülünk, Vincent. Japán múltjába tekintünk be egy kicsit, Takezo megy a kovácsért, és leszúratja magát egy őrrel, csak hogy felvágjon a halhatatlanságával. Igen ám, de nem annyira egyszerű ez a szabadulás-dolog, Fehér Szakállnak rengeteg puskája van, amit pont a kovácsnak köszönhetett - Hiro szerint ez nem fasza, és Kensei kötelessége felrobbantani a cuccot. Az angoljapán arcán nem éppen ez olvasható.

Bob úgy gondolja, hogy bocsánatkéréssel tartozik Mohinak, mert elragadtatta magát. Egy Adam Monroe nevű ember miatt ennyire szétszórt, az egy nagyon-nagyon gonosz pali, gyerekeket riogatnak vele. Vissza Japánba, ahol Kensei aprítja az ellent, és közben leszarja a kovács lyányát, akit egy random szakállas japán majdnem lelő, de Hiro az utolsó pillanatban elteleportálja. Ezt hívják lebukásnak. Magyarázkodni kell, Hiro nem jól hazudik, a csaj rájön, hogy ő volt a maszk mögött, mármint akkor, amikor megmentette elsőnek, és nem a részeges karatemester. Öröm, bódottá, de van egy kis baj: ezt így nem lehet, mert a tér/idő kontinuum, meg hasonló faszságok. Hiro meginog, de csak lesmárolja a kislányt, ami azért baj, mer Kensei ezt végignézi, és nagyon felbassza az agyát rajta. Hogy ezt követően mi történt, nem tudjuk, mert nincs több tekercs, legalábbis a szakértő szerint, aki Andónak segített.

Ugrunk a sivatagra, ahol Alehandró éppen a szart veri ki Szájlörből, de Mázsá beavatkozik, ne már, szükségünk van rá, mert elvisz minket DoktorSzureshez. Alehandro aszongya, hogy legközelebb, ha fekete cucc folyik a szeméből, hagyni fogja, hogy Szájlör meghaljon. Kedvenc geciemberünk az angolul alapfokon sem beszélő Alehandrónak erre szépen lasan elmagyarázza, hogy meg fogja ölni őt is, meg a tesót is. Klermackó kissé ideges a kis tréfa miatt, Veszt szerint nem kell beszarni, szerintünk sem. A méhkirálynőt kiteszik a csapatból, Klermackó bekerül, szép az élet. A SZE közben Ivánt vegzálja, éppen azzal fenyegeti, hogy a halott lányának emlékét is elveszi tőle, ha nem árulja el a festmények hollétét. Iván végre megtörik, erre a SZE fogja, és fejbelövi. Kemény.

Japán, Hiro rádöbben, hogy Kensei látta a csókot, és nem tudja kimagyarázni magát - ettől a részeges nagyon begőzöl, a lelke sérült neki, kéremszépen. Hirónak koszos a nyaka, ezt csak úgy halkan megjegyzem. A szamuráj azt hazudja, hogy megbocsátott neki, de nem, mert leüti, a csajt és a kovácsot láncra veri, és a lőfegyverekkel Japánt akarja meghódítani - nesze neked pillangó-effektus. Bob hazaviszi Maunikát és átad neki egy iPodot, amin mindenféle oktatófilmek vannak, rendes ez a Bob, na. Mohi Nikivel/Jessicával találkozik, kiderül, hogy ő lesz az új partnere, mert már meggyógyult - gyanús, ez nem Niki, hanem Jessica, a gecinő.

A SZE megtalálja a képeket, rajtuk Mohi kezében a fiolát, a falat verő Jessicát, Hiro és Kensei kardpárbaját és Mohit, fegyverrel a kézben - ez a hetes kép, a nyolcas ugye az, amin a SZE fejbelőve hever. Hoppácsak. Emó megérkezik Montreálba, és belép azon az ajtón, amit lefestett Izsákosodott szemének köszönhetően. Egy üzenet várja: "Igazunk volt a Céget illetően, a világ sorsa veszélyben forog. Adam" Biztos az a titokzatos Monroe lesz, akit még nem láttunk eddig. Emó megölelei a csajt, és egyszer csak a kihalt New Yorkban találja magát, de annyira szar odavetítéssel, hogy a Pirx készítői sírva röhögnek a látványon, pedig. 2008-ban vagyunk, a jövőben tehát, ide teleportált Emó, mert nem tudja kontrollálni a képességét. New Yorkot evakuálták, vajon miért? Majd jövő héten megtudjuk.

Címkék: hősök
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivora (törölt) 2008.07.17. 09:32:16

Klermackó már nagyon unalmas v.ki az atomjaira robbanthatná, akkor csak nem gyógyulna meg.

A Hiro féle sztorit még mindig nem értem minek ugrott vissza a történelembe, ha nem akar rajta változtatni baromi logikus. Egyébként a kis japó csaj elég ütős aranyos.

A fekete szemes csaj meg olyan egyhangú pár kilométerenként megáll kiírt egy rendőrörsöt, vagy határőr egységet ...

Nikki visszatérése viszont pöpec :D

mándruc 2008.07.17. 09:33:03

Na ebben a részben sem történt semmi, Mádzsáékból is túl sok volt, a hogyvolt viszont remek, mint mindig :)

Mostly Harmless 2008.07.17. 09:40:27

Klermackó rulez, harapnám. =}

Wickee 2008.07.17. 09:41:14

"[...] Zach Quinto őrült tekintete egész jó ebben a jelenetben, többet ér, mint ez a kurva történetszál egyben." -> Ezen percek óta vigyorgok, mint a tejbetök. :D

2008.07.17. 09:53:15

SZE igen kemény fickó volt: először kitörölteti Iván emlékeit Claire-ről, aztán maga emlegeti lelkesen tovább :-))) Bár, a fene se érti, egyáltalán miért kellett Claire emlékeit Ivánból töröltetnie, hiszen
1. ezzel nem kínozta meg Ivánt, mint a feleség, meg a gyerek emlékének törlésével
2. SZE viszont az elejétől tudta, hogy Ivánnak nem kell több reggeli péksüteményt rendelnie a péktől, mert pillanatokon belül íg yis, úgy is kinyírja...

2008.07.17. 09:56:45

JA, és persze Iván nem kérdezett vissza, hogy ki a f@szom az a Claire, bár, ezt abban a helyzetben még el lehet neki nézni ;-)

gyurmalány 2008.07.17. 10:14:24

azon gondolkodom reggel óta, hogy hogyan szólitja kensei hirot. HOGY????

és miért?

xido 2008.07.17. 10:29:05

Kensei Hiro-t ponty-nak hívja,gondolom az ábrázat miatt:)

Acron 2008.07.17. 10:52:19

Egészen pontosan Potykának hívja:)

Szakadtam a röhögéstől, jó volt!!!Köszi!

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.07.17. 10:55:57

"unszimpatikus"?? Gratulálok!

Tanulj már meg magyarul!

Llew 2008.07.17. 10:57:28

Potykának egészen pontosan. Engem inkább az érdekelne, hogy ennek mi az eredeti megfelelője?
Az a baj, hogy volt Mazsa, ebből következően szar volt a rész. Még Syler se tudja megmenteni azt a történet szálat. Hiro miért nem jött vissza rögtön? Most már a saját maga okozta kavarást akarja helyre tenni nem? Persze egyre rosszabb a helyzet. Klermacival is lehetene valami, mert ez a csírlídör vonal unalmas már. Most akkor stabilizálták Jessicát, és Niki már nincs?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.07.17. 11:00:21

metálharcos, neked meg javaslom az idegen szavak szótárát olvasásra a Running Wild dalszövegek helyett.

Llew 2008.07.17. 11:00:58

az unszimpatikus elfogadottan használatos kifejezés a magyar nyelvben. Az miért jó hogy valaki mindent kényszeresen magyarul akar mondani, azt is amit egyébként nem úgy használunk?

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.07.17. 11:02:56

segítek: antipatikus.

Running Wild az vicces, bár nem vagyok annyira oda a germán-vonalas kolbász-metálért... :D

sixx · http://comment.blog.hu 2008.07.17. 11:06:02

segítek: mindkettő elfogadott, az un- a pongyola használat, ami a blog szövegéhez jobban illik. részemről lezártam.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.07.17. 11:10:55

a nyilvánvaló pongyola fogalmazások rendben vannak (klermackó, csírlidör stb.), de ez nem ugrik ki, mert sokan használják így.

A baj az, hogy sokan olvasnak téged, és ezzel segíted a tudatos nyelvrombolást. Ha már ilyen jó és olvasott blog-od van, én elvárnék több felelősséget.

OFF
Bár ahogy terjednek a blogok, egyre keményebb a nyelvrombolás. Olyan baromi helytelen írások, alany-állítmány nemegyeztetések, ikes igék helytelen ragozása, vesszőhibák stb. vannak, hogy csak na!
Ilyen szempontból még ez a blog üdítő kivétel.
ON

pleiades.hu 2008.07.17. 11:28:50

Az unszimpatikus szó szerepel a Magyar Értelmező Szótárban, így: ellenszenves, kellemetlen, kiállhatatlan, visszataszító, visszatetsző.

Az antipatikus így: ellenszenves, visszatetsző, visszataszító, kiállhatatlan, szenvedhetetlen, elidegenítő, tűrhetetlen, kellemetlen.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.07.17. 11:41:20

Köszönöm a korrekt választ, meghajlom az MTA nagysága előtt... :)
De attól még elszomorít. :(

s3v3n 2008.07.17. 12:18:57

metálworrior, az ON/OFfal lécci állj le, rombolod a nyelvet.

0Hanga 2008.07.17. 12:21:05

Egy-két dolgot nem értek .
A nyelvünkben van közös vonás a japán nyelvvel, hogy a neveket ugyan ugy mondjuk vagyis elöl a vezeték utánna meg a kereszt név van. Direket figyeltem Hiro így is mondta Kensi nevét, de felíratozva már nem így volt.Jó - jó kötözködés, de akor is ez csak egy kis figyelmeség.

A másik figyeltétek milyen tűvel akarta megszűrni Muhi Maunikát hát mit mondjak lehet, hogy nekem is pöszén állt volna szám, ha olyan spricinvel akarnának szurkalni amit még világhábórú alatt használtak. Hű de szegény ez Cég, ha már normális tőre sincs pénze.
Bob bácsinak neki kéne állni aranyat csinálni , de gyorsan. Erről jut eszem ez Bob öreg valahonanan nagyon ismerős nekem, de nem tudom hogy honnan.
Mint ahogy Iván Ivánovics is ismerös, de tudom,öt azért hovárakni :)

0Hanga 2008.07.17. 12:23:34

Hú ez az utolsó mondat egykicsit
félreéhető :)

Llew 2008.07.17. 12:49:56

Iván nekem is ismerős volt, de csak annyi rémlik, hogy máshol is oroszt játszott

2008.07.17. 12:57:20

OHanga, igen, ez már nekem is eszembe jutott, hogy a filmben (feltételezem, az eredeti alapján) Hiro MAGA mutatkozik úgy be, hogy Hiro NAKAMURA, holott, én is úgy tudom, hogy a japánoknál ugyanaz a cslád és keresztnév sorrendje, mint nálunk.
Bár, ezt teheti azért, mert külföldieknek mutakozik be, de, ha Kensei neve is fordítva volt, akkor az nem ér...

Iván meg mintha valóban orosz (de legalábbis szláv) származású lenne, mert, hogy Elya Baskinnak hívják, és tényleg én is álandó orosz szereplőként emlékszem rá. Pl. nemrégen épp a Miért éppen Alaszkából...

lakka 2008.07.17. 13:12:17

a f@szom ebbe a szar részbe'
gagyi fostalicska
ez a Mázsa-vonal kifejezetten idegesítő
az meg milyen, hogy klernek "ömlik" a vére a lépcsőre... de az is eltűnik. Logikailag példásan felépített, technikailag (repülés, Muhaha) szépen kivitelezett szösszenet a geci pompomlány megszívatása...

lakka 2008.07.17. 13:18:26

asszem leginkább az egész évad fos
fosok az új karakterek (mázsa, mónika)
fos se történik
lehetne a sorozat címe inkább "FOSOK"
a Hiro-Ando szál az egyetlen, ami nézhető

0Hanga 2008.07.17. 13:19:00

Hiro Kensei Takezo mond amikor bemennek a sátorba a kovácsért, direkt figyeltem /mert tetszik ez David Anders gyerek,de mondjuk ez ide nem tartozik,:)mint, ahogy az sem Zachory Quventinonak jó a farpofája ;)/ csak a feliret volt Takezo Kensei.

Wickee 2008.07.17. 13:26:37

lakka: Ha annyira fos, akkor miért nézed? Vagy valaki fegyvert szorít a halántékodhoz este 10-kor, hogy márpedig leülsz, és megnézed? :D Meg magyarázd már el nekem, hogy Ando szálában mi az érdekes és a nézhető. Szerencsétlen ebben a volume-ban nem csinál semmit, csak Hiro üzenetét olvassa...

0Hanga: Ezzel a "Zachory Quventino"-val kést döftél a szívembe. :S Nem kötekedésképp, de basszus ha nem tudod leírni a nevét, akkor esetleg vehetnéd a fáradtságot, hogy megnézed imdb-n, vagy akár port.hu-n. És akkor nem égetnéd így le magad. Ez csak egy tanács, mindenféle cseszegetés nélkül. :)

lakka 2008.07.17. 13:52:00

wickee
azé' nézem vaze, mert remélem hogy nem lesz fos. Aztán mégis fos!
Egyébként meg gyakorold az értelmező olvasást, fikabajnok!
a nézhető (én ezt írtam) NEM egyenlő az érdekessel
a nézhető azt jelenti, hogy nem basz fel az ideg a logikátlan sztorin, a gagyi látványos és a szar szinkronon (mielőtt leugatnál: tudom, ez utóbbi nem a sorozat hibája)
A Hiro-Ando szál (én ezt írtam) NEM egyenlő Ando-szála. De ha nem baszakodni akarnál, akkor magadtól is rájönnél, hogy nem Ando össz 1 percére gondoltam, hanem a "Hiro a XVII. században" jelenetekre.
Szóval te egy igazi gyökér vagy!
Amit meg szegény 0Hanga-nak írtál...
Megintcsak azt kell mondanom hogy egy szánalmas büdös gyökér vagy.

lakka 2008.07.17. 13:57:11

meg a farpofáról se volt szó, ha nem tudnád!
a feliret meg nem értelmes szó. FELIRAT!

bazmeg wickee, de felbasztad az agyamat!
Hogy "ne égesse így magát..."
Említettem már, hogy egy valódi gyökér vagy?

lakka 2008.07.17. 14:00:19

"Ez csak egy tanács, mindenféle cseszegetés nélkül"

most jövök rá bazmeg, hogy rád alighanem inkább a "hülye picsa", mint a gyökér illik (bár a gyökérség nemtől független) lehetsz, kedves Viki

Wickee 2008.07.17. 14:03:41

lakka:
Ha nem Ando szálára gondoltál, akkor elég lett volna azt írnod, a "Hiro szál az egyetlen, ami nézhető". És kész... Nem kellett volna összekötni Andoval. És ha hiszed, ha nem, eljutott a tudatomig, hogy a Hiro szálat találtad nézhetőnek, de mivel odaírtad Andot is, ezért bátorkodtam megkérdezni, hogy az ő szálában mégis mit találsz nézhetőnek. Amúgy meg gratulálok, hogy ilyen hangnemben beszélsz egy lánnyal... Illemet úgy tűnik nem tanultál. Én igyekeztem normális hangnemben közölni a véleményemet, és nem büdös gyökereztelek le. De ha tudom, hogy te ilyen vagy, hát nyugodt szívvel megtettem volna.
Ahhoz meg aztán végképp semmi közöd, hogy OHanga-nak mit írok. Őt se b@szogatni akartam, egyszerűen felhívtam rá a figyelmét, hogy ha nyílvános fórumra akar leírni egy olyan nevet, aminek a helyesírásában nem biztos, akkor nézzen utána. Én magamból indulok ki, hogy nem szívesen égnék be egy ilyennel, hogy hibásan írok le egy nevet. Ráadásul egy olyan nevet, ami le volt írva helyesen a hogyvolt szövegében...

sixx · http://comment.blog.hu 2008.07.17. 14:07:48

kezdem unni, még egy anyázás, és törlés lesz a vége.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2008.07.17. 14:11:11

lakka: mielőtt bármit érdemben reagálnék, először is ajánlom szíves figyelmedbe egy illemtanfolyam elvégzését. Bár így visszagondolva, asszem nem fogna rajtad. Bár távol áll tőlem, hogy bárkire pejoratív jelzőket aggassak, de nálad nagyobb faszkalapot rég láttam. Pont. És asszem nincs is kedvem a sorozatról alkotott véleményedhez bármit is hozzáfűzni.

lakka 2008.07.17. 14:11:58

0Hanga viccelt? ÉRTED?

dehogy érted...

#Nicole# 2008.07.17. 14:17:22

Na, neeee! Sixx, király a hogyvoltod! Alig bírtam úgy végigolvasni, hogy ne fulladjak meg közben a röhögéstől (kollégák értékelték volna...)
Zachary Quinto őrült tekintete: nah,emberek, ezért éri meg a mádszás részeket is figyelemmel kísérni!!! Mohi 1X izomhülye, 1X meg kemény f@szagyerek, jó lenne mer kijelölni szegénynek egy irányvonalat...

#Nicole# 2008.07.17. 14:18:52

mer=már, röhögve nehéz gépelni, no!

lakka 2008.07.17. 14:29:51

Viki, Orsi! hajrá csajok!

egyem a zuzátokat, hogy milyen finom a kis lelketek.

1.) a "ha nem tetszik, ne nézd" kommentnek ezen a blogon semmi értelme. Akkor negatív vélemény, kritikai észrevétel nem is jelenhetne meg.
2.) Új jelzőket ráaggatva(érdekes a nézhetőre), lényeget elferdítve (Hiro-Ando-ból így lett Ando) belekötni az élő fába is, valóban "gyökér" dolog (de szép kép: gyökér beleköt az elő fába... :)
3.) Aki egy füst alatt 2 kommentezőt oktat ki, tudálékosan, értetlenül, fogalmatlanul (ld. vicc, stb!), de vérkomolyan, az megérdemli

Gyűlölöm az ilyet, rendesen felbosszantott. Aztán amikor újra ránéztem a nick-re, helyére került minden...

Talán a kelleténél élesebben adtam hangot első haragomnak, de a véleménymet változatlanul (sőt, azóta árnyaltabb is lett :) fenntartom.

Részemről lezárva.

Wickee 2008.07.17. 14:46:09

No, akkor én is írok egy lezárást szigorúan a békesség jegyében. :) Bár én eddig sem balhézni akartam, csak normálisan kérdeztem tőled valamit, OHanganak pedig javasoltam. Tényleg semmi bántó nem volt benne, ha úgy jött ki esetleg, akkor sajnálom. Pontonként reagálnék a pontjaidra.
1. Nem mondtam egy szóval se, hogy ne szidjuk a sorozatot. Én is szoktam, mert tényleg vannak benne röhejes dolgok. Csak jobb szeretem, ha normálisan van megfogalmazva a dolog, érvekkel együtt, és nem csak egy negatív jelzőt szajkózva.
2. Ezt már az előző kommentemben is leírtam, hogy nem elferdítettem a lényeget, mert értettem én, hogy a Hiro szálra érted, csak mivel megemlítetted Andot is, hát rákérdeztem.
3. Akkor itt újra elmondom, hogy nem a kioktatás volt a cél. Te irányodban pláne nem, és OHanga felé sem. :)

És végül a nick-kel kapcsolatban meg. Ha az enyémből vontál le következtetéseket, akkor elmondanám, hogy miért ez a nickem. Anno egy fórumra Viki névvel akartam regisztrálni. De minden formában foglalt volt, egyedül a Wickee volt az, amivel sikerült regisztrálni. És én híve vagyok annak, hogy minden fórumon/blogon egy nick-kel legyek, ha ez lehetséges.

Hát ennyi lenne. :) És most már tényleg peace. :D

lakka 2008.07.17. 15:15:00

OK, nincs harag

akkor a konkrétumokra térve, indulatoktók mentesen:
1.) a "fost" mint általános jelzőt konkrétumok mellett bőséggel, azokkal alátámasztva, indokolva is láthatod. Úgymint új karakterek, a Maja-vonal, a gyászos vizuális effektek (repülés), az hogy semmi sem történik, logikátlan szálak (vér a lépcsőn)
Tehát nem értem, mit hiányolsz?
2.) De, elferdítetted. Gondolom belátod, hogy a "szerinted a Hiro-Ando vonal miért nézhető?" egy buta kérdés lett volna. Szemben az általd kozmetikázott "Ando-szálában mi az érdekes és nézhető?"-vel. Az előbbit semmi értelme nem lett volna leírni. A második pedig így öncélú, belemagyarázó, félreértelmező "cseszegetés" lett.

a nick-eddel nincs bajom, arra utaltam csak, hogy átértékeltem a soraidat, amikor rájöttem, hogy nőnemű lény "rejtezik a név megett".

Ja, 0Hangához címzett soraiddal kapcsolatosan:

1) ő vicceskedett
2) te nem értetted
3) te azt írtad "nem égetnéd így le magad..."
4) én szóltam, hogy ez vicc, poén!
5) te vagy továbbra sem vetted, vagy csak ignoráltad...
6) ekkor én rájöttem, hogy miért nem érted :)

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2008.07.17. 15:22:17

lakka: És végül, én meg rájöttem, hogy miért írod amit. Bár el kell ismernem, ismerem normális férfiakat is

Wickee 2008.07.17. 15:30:38

Örülök. :)
1. Igazad van, hogy alátámasztottad, csak a "fos" szó szajkózása annyira... hmm nem is tudom. Érdekesen jött le számomra, lehet, hogy ez az én hibám. Úgy vagyok vele, hogy ha szidok valamit, akkor igyekszem választékos jelzőkkel csinálni. :D De úgy tűnik ezt is embere válogatja.
2. Jó, megadom magam. ×D

Nickemmel kapcsolatban: hmmm az, hogy az után ítélkezel, hogy férfi vagy nő ír valamit, eléggé hímsoviniszta dolog. :) De mielőtt ezen is felkapnád a vizet, nem sértésnek szánom. Csak egyszerűen ez a véleményem.

OHanga írásával kapcsolatban: úgy tűnik, akkor nem értem a viccet, ha színészek nevének helyes leírásáról van szó. :D Bocsánat, nem tehetek róla, de szerintem mindenki megérdemel annyi tiszteletet, hogy helyesen írjuk le a nevét. Véleményem szerint ezzel nem illik viccelni. :) És nyugodtan mondd, hogy túl érzékeny vagyok, ez van, vállalom.

Archer-DO 2008.07.17. 15:33:06

most nézet az új évad előzetest. úgy látom Mohinak is adnak valami képességet mert lövi magát az injekióval és Klermaci is nagyon zsír a végén.

sélli_ 2008.07.17. 15:42:25

Mi van? Ma mindenki nehezet evett, vagy ennyire front van? 1 melba kocka/óráért lelki segélyezek...!

Vicces, ahogy Mohinderből 1 rész alatt faszacsávó vagyok karaktert rittyentettek :))) SZE bearanyozta a napomat, így is kell ezt: bumm a fejbe, halott vagy haver.
sixx, állat a hogyvót -mint mindig-, köszönjük!!!!

gyurmalány 2008.07.17. 15:42:40

mi folyik itt? attól, hogy telerakjátok szmájlival még borzasztó.

mindig visszajárok elolvasni a hozzászólásokat is, erre ez fogad. én megszavaznám azt a törlést.

lakka 2008.07.17. 16:02:09

végre valamiben egyetértünk:
színtiszta hímsovinizmus!
De egyáltalán nem az után ítélkeztem. Először (sőt 2x is) itélkeztem, aztán borzasztó hímsovinizmusom csak árnyalta a képet...
Mondtam, az ominózus megvilágosodás csak helyretette a dolgokat, árnyalta a képet.

sélli_ 2008.07.17. 16:36:14

lakka figyelj, ne már lécci. Adok telefonszámot, de tényleg!

lakka 2008.07.17. 16:50:40

sélli_:

nem állhatom a konok butaságot.
ez meg vegytiszta.
alapból kommentezni sem szoktam, inkább csendesen olvasok.
gonosz véletlen, h a nyomorult H(F)osok kritikán alul teljesít, én beírok, valaki meg éppen jó ötletnek érzi osztani az észt...

sélli_ 2008.07.17. 16:59:12

Persze, nincs ezzel baj (én sem szeretem a butasággal egybekötött idiotizmust, ogye) csak már elég,no. ON-oljunk! :)

Wickee 2008.07.17. 17:21:29

lakka ne haragudj, de azért mindennek van határa… Amikor elismerted, hogy hímsoviniszta vagy, akkor nem reagáltam semmit. Úgy éreztem, hogy ha valaki ezt ilyen büszkén vállalja, akkor azzal többet nincs a továbbiakban beszélnivalóm, hiszen szemmel láthatóan elástam magam a szemedben, akármit mondhatnék, egy buta libának tartanál. De azért hogy ezt így ki is jelented egy újabb kommentben (tudom, hogy a liba szót nem használtad), na azt már kikérem magamnak. A "valódi gyökeret" és a "hülye picsát" még lenyeltem, mert úgy voltam vele, hogy csak haragodban mondtad. De ez azért már sok. Én normálisan beszélek veled, nem pocskondiázlak, csupán a véleményemet közlöm, erre te ilyen hangot engedsz meg magadnak… Van egy szint ami alá keveseknek sikerül magukat ledolgozni, de neked kemény munkával sikerült. Gratulálok. Beírtad magad az örök faszkalapok nyílvántartásába. Csak azt nem tudom, hogy hol van ilyenkor sixx. Kíváncsi vagyok, hogy neki mi lenne a véleménye rólad, meg erről az egész helyzetről. Azt is vállalom, hogy az én hozzászólásaimat törölje, de nagyon szeretném, hogy téged jól kiosszon. (És természetesen engem is, ha úgy ítéli meg, hogy magamnak köszönhetem ezt a stílust, amit használsz velem szemben.) Több fórumra/blogra is járok, mindenhol ebben a stílusban írkálok, de így még sehol nem beszéltek velem, soha senkinek nem volt problémája. Szóval talán el kéne gondolkodnod… És akármennyire is hímsoviniszta vagy, azért illő lenne megválogatni a szavaidat, ha egy lánnyal beszélsz. Főleg egy nyílvános helyen. Ha a barátnőd és a lány ismerőseid eltűrik ezt a stílust ám legyen. De ismeretlenekkel bánj tisztességesen. Köszöntem.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.07.17. 17:29:02

itt vagyok, és most untam meg. ha ebben a témában még egy bejegyzés születik, az összes eddigit törlöm, a júzereket pedig egy hétre bannolom. kezdem unni.

Grizon 2008.07.17. 17:57:56

uhh, sixx is tökös lett, mint Mohi (aki egyébként szerintem homi :) )

Ez a rész valami iszonyat kínszenvedés volt, egyedül a SZE fejbelövi oroszcsávót tetszett meg Szájlör, de ott meg Madzsáék zavartak be nem kicsit be a képbe, remélem most már hamarosan koponyát lékel a gonoszember és akkor neki is lehet trutyis a szeme.
Felpöröghetnének most már lassan az események, alig pár rész van az évadból...vagy ez most végig ilyen lesz?

samyjankins 2008.07.17. 19:18:29

végre valakinek feltünt! Bob azért lehet ismerős, mert ő volt Samy Jankins a Mementoban!

Erzo 2008.07.17. 19:41:39

A vége pörgősebb lesz.

Szofi888 2008.07.17. 20:32:44

Izsák képei:D ez tecc.
Meg Niki, jajj...Hihhetetlen.:)

Szofi888 2008.07.17. 20:37:00

vagyis Niki/Jessica, de jesszus...nagy forma az tuti.

Szofi888 2008.07.17. 20:37:48

főleg a második évadban

fereshteh 2008.07.17. 20:54:45

Hello!
Lelkes olvasója vagyok Sixx-nek elég régen és most már muszály volt regisztrálnom, mert senki nem irt ebben a témában.
Ki az a folyékony ember? Vagy vmiről lemaradtam??? Igor barátunk mondta hogy ott vannak a képek a kikötői raktárban ahol a folyékony embert találták?????
Mohi miért lenne homi? :) Szerintem egyszerűen csak az a tipikus szépfiú...

fereshteh 2008.07.17. 20:57:19

bocs, IVÁN és nem IGOR! :)

kla 2008.07.17. 22:11:29

Gondolom csak valami random ember, Benett és Iván közös múltjára utalva. (Amúgy ez a folyékony ember nem is hangzik rosszul, kár, hogy mindig csak a háttérszereplők kapják az érdekes képességeket)

fereshteh 2008.07.17. 22:44:53

Lehet hogy keverek vmit, de a Haiti csávó nem egy és ugyan az akit anno Mohi injekciózott be mert az meg akart pusztulni hiróbetegségben? Ha igen, akkor mir mondják hogy nima???? :)))

0Hanga 2008.07.18. 09:23:44

Jaaaj segítség mit tettem én nem akartam összetűzést generálni. De tényleg nem. A szegénynek azért írtam rosszul nevét mert síetnem kellett és nem volt időm meg keresni a nevét helyesen. Bele is akartam írni, hogy bocs, hogy hirteln így írom le nevét, de mint az elején említettem éppen betudtam fejezni a mondatott, mert lépnem kellett.
Wickee
Máshogy is lehet ezt közölni, hogy írjam normálisan a nevét, mert a stílus ahogy írtad bántó volt.
Amúgy engem is szokot zavarni ha valakit akit bírok nem írják le normálisan a nevét,de azt kedveseben is mondhatad volna, mert nem hiszem, hogy én valaha is megbántottalak volna.
Elég nekem az, hogy olyan lassu a netem, hogy szakálam nő mire betölt valamit az pedig pláne elég, hogy dixgráfiás vagyok nem tudok helyesen írni, mert egyszerüen nem állrá az agyam.
S ez pedig egy sz*r képeség. :(
Légyszi ezek után ved figyelembe.

lakka
Kösz, hogy megvédtél így ismeretlenül is :)

0Hanga 2008.07.18. 09:27:40

fereshteh
De ugyan az, csak eddig kiszokta sixx írni, hogy a "Néma (aki nem néma)" vagy valami ilyesmit.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.07.18. 10:55:36

Márpedig nekem tetszik a második évad is, és az itt sokat szidott karakterekkel sincs bajom. Akkor most menjek el orvoshoz? :-)

Wickee 2008.07.18. 11:34:22

OHanga: Nem te generáltad, mert más miatt is voltak gondok. És ne haragudj, hogy megbántottalak, de nem tudhattam, hogy gondjaid vannak a helyesírással. Sajnos gondolatolvasó nem vagyok. :( Ha tudtam volna, biztos lehetsz benne, hogy nem teszem szóvá. De ha látom, hogy valaki rossz helyesíró, nem gondolhatok egyből arra, hogy esetleg azért, mert gondokkal küszködik. Szóval érted. Persze elismerem, hogy máshogy is szólhattam volna, de nem tehetek róla, ilyen a stílusom. Eddig még senkiből nem váltott ki ilyen reakciót, mint lakka-ból. Igazából nem is tudom mire vélni a dolgot... Te teljesen normálisan reagáltál, szépen megmondtad, hogy bántó volt. És felfogtam, bocsánatot kérek mégegyszer. :)

gertrud 2008.07.18. 12:19:06

Én nem bírtam ki ezt a heti egyszeri megpróbáltatást, és megnéztem egyben az egész évadot....
A végére egész jól kikupálódik a történet,(szerintem) úgyhogy ne adjátok fel!!!! Még ha kicsit uncsinak is tűnik az eleje... :)

Viszont ennek a Kensei-gyereknek annyira visszataszító az arca számomra, hogy egyszerűen utálom!!!!

"Szpartak-Dinamo meccs eredménye tűnne el Iván fejiből," - :D :D
Hajrá Sixx! Nagyon tetszik !!
:*

0Hanga 2008.07.18. 13:01:56

Wickee
Megbocsátok :).
Azt hiszem, hogy így a neten keresztül Parkman rendőr bának se menne :) a gondolat olvasás, habár papának lehet.
Csak azért írtem le, egy ilyen ért fölösleges veszekedni.
Más. Térjünk vissza a témához.

Ahogy így ebédelek eszembejutott, /na most jót gondolhatok mik járnak az eszembe kajálás közben :)/egy kérdés ami régóta izgat mivel az 1. évadból sok kimaradt /fene esen TV2- be kései időpontért s hála sixxnek, hogy legálabb olvashatom/ , hogy ugyan már Sylar mikép szerzi meg a képeségeket most megeszi vagy csak megnézi ember agyát?
Bocs, hogy ilyen buta kérdéseim vannak.

Ja Sylar és van egy képeség amit nem reklámoztak eddig, fertőzéseknek ellen áll. Szerintem logikus képesség, mivel eddig elég sok vérrel és egyebekkel érintkezett a kisdrága s nem lett bajja.
Egyedül Madzsá feketét folyo szem nem tesz jot (ami elvileg szintén virus) neki, de mint sejtjük a mi Alehandronk nem lesz hosszú életű.

Wickee 2008.07.18. 13:30:29

Hát ez az agyas dolog egyelőre rejtély. :D Mindenkinek a képzeletére van bízva. Szerintem nem eszi meg, hanem csak megnézi.

sélli_ 2008.07.18. 13:32:43

'Viszont ennek a Kensei-gyereknek annyira visszataszító az arca számomra, hogy egyszerűen utálom!!!!' Nanana! Sarkot nem bántani, mert tündér-mackó cupcake! Szeressük!

OHanga, az nem derül ki, hogy megeszi-e (12-es karikával nem hiszem hogy Hannibalt mutatnának) Koponyatető le, oszt jónapot. Elvileg, CSAK MEGNÉZI, hogy hogyan működik. Tikk-takk.

0Hanga 2008.07.18. 14:44:55

Kösz az infot.

Én Kenseit birom. Valahol olvastam, hogy musicalben kezte a pályajáját, szerintem ahoz képest nem rossz.
Valami újság beválasztototta a 100 legszexisebb pasi közé vagy valami ilyesmi.
Egyébként van egy ismerösöm akinek pont ugyan igy gesztikulál mint a szinész.

2008.07.18. 15:13:59

fereshteh!
Folyékony ember a sorozatban nem volt, volt viszont a képregény Hősökben (nbc honlapról, illetve egy időben valamelyik hazai heroes lap magyarította is)
Egy csomó olyan történet volt, ami magában a sorozatban nem, pl. egy izraeli csaj, aki képes minden nélkül kapcsolódni a számgépes hálózatokhoz, vagy onnan volt megtudható, hogy hogy ismerte meg egymást Lindermann meg az idb. Petrelli, sőt, erről az illúziókeltő csajról is volt vagy két rész, akit az évad elején nyírt ki Slyar, de a nevére nem emlékszem)
A legtöbb szál érdekes volt egy darabig, bővebb hátteret adott, de mostanában nekem már nem az igazi.

gertrud 2008.07.18. 18:37:17

Sélli, OHanga, bocs a Kensei miatt..:-)
Biztos olyan eberre emlékezetet akit nem csípek valami miatt.....
Nekem inkább ezek a szájler-féle rosszfiúk jönnek be.. :-)
Hiába no! (mindenkinek más a szupercombimackója) :D :D :D

Teofil. · http://deadlikeme.extra.hu 2008.07.18. 20:31:55

"Potykának egészen pontosan. Engem inkább az érdekelne, hogy ennek mi az eredeti megfelelője?"

Llew:
Az eredetiben "carp"-nak hívja, ami egyszerűen csak pontyot jelent. Még a második részben mondta, amikor Hiro éppen józanította. Mikor Kenseit nyomkodta bele a vízbe. Akkor mondta neki Kensei, hogy mikor beszél, akkor úgy néz ki, mint egy hal, egy óriási ponty.

fereshteh 2008.07.19. 09:55:45

0Hanga Sylar barátunkról:
Wikipédia szerint:

"Sylar eredeti képessége az, hogy az összetett, absztrakt problémákat átlátja, és pillanatok alatt megoldja őket. Ez a képesség segítette őt órásmesterként, és számára is ekkor tűnt fel először, hogy tehetsége van a bonyolult rendszerek átlátásához."

Igy tehát szerintem egyszerűen megvizsgálja az agyakat és miután megvizsgálta ő is képes arra amire előző "tulajdonosuk". Ez is afféle tanulás mint Peter-é, csak kicsit véresebb és itt az alanyok nem igazán szokták túlélni..."

fereshteh 2008.07.19. 09:59:20

Köszi Los Alamuszi! Elkezdem olvasni őket!
Egyébként a Kensei gyerektől nekem is kavarog a gyomrom...........

Teofil. · http://deadlikeme.extra.hu 2008.07.19. 10:34:48

A Worldofheroes-nál azért hagyták abba a fordítást, mert a kepregeny.net átvette tőlük, de teljesen előről kezdve. Most tartanak a 30. képregénynél. Regisztrálni kell, úgy lehet letölteni.

www.kepregeny.net/?p=1738

kla 2008.07.19. 13:15:58

A készítők már elég régen nyilatkozták, hogy Sylar megeszi az agyakat, csak ezt mégsem mutathatják.

fereshteh 2008.07.19. 15:54:10

Az ok. hogy nem mutatják hogy éppen csócsál, na de akkor miért mindig csak a kezei véresek, a szája, arca soha? Diszkréten,intelligensen megtörli a száját mielőtt a kamera ráközelit? :D :D :D

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2008.07.19. 17:57:25

kla. Zachary Quinto több interjúban is elmondta, hogy nincs konkrétan leírva, hogy mit csinál Sylar az agyakkal, a készítők a fantáziánkra bízták. Eddig. Szerintem sem eszi meg. De remélhetőleg a Vol.3-ból kiderül.

kla 2008.07.19. 20:00:11

"The original concept of Sylar was that he killed the victim, ate their brain, and "digested their power"; however, in order to avoid the potential silliness and zombie associations, they decided to deliberately make this fact vague in the series."

Az producer (Bryan Fuller) nyilatkozata alapján.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2008.07.19. 23:39:13

kla. nem vitatom, hogy ez volt az eredeti koncepció. ZQ mást nyilatkozott, szóval van két egymásnak ellentmondó információ. Nem ez lesz az utolsó eset.

0Hanga 2008.07.21. 15:38:44

Mondjuk nekem éved elején amikor kinyirta a vörösbigét ugy jött le, hogy Hannibál Lectert játszik, na mindegy.

Ismét lenne egy kérdesem ki az foszer aki beköpte a Petrelli kölyköt villám kezücsajnak s az elözökben az ö fejből olvasta ki Peter, hogy le akarja nyúlni a szajrét és szintét öt nyomta a falnak? Egy csomot gondolkoztam rajta, de még nem jöttem rá, hogy miben láttam.

s3v3n 2008.07.22. 06:50:59

orsoborso, hadd tudja már jobban az egyik producer/író hogy mi történik a sorozatban.

_sanyi_ 2008.07.25. 09:11:26

Mikor lesz a new rész hogyvoltotja fenz ,sixx?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.07.25. 09:18:31

nem tom, megcsúsztam kissé, és itt a campus fesztivál is a nyakamon, igyekszem.
süti beállítások módosítása