Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x02 - Részekből egészet

2008. július 17. 11:30 - leeann

Az évad száma változott, így a felvezető szöveg is újult egy kicsit, ami most így hangzik: „Minden emberöltőben születik egy kiválasztott, csak ő szállhat szembe a vámpírokkal, a démonokkal és a sötétség erőivel: ő a vadász”. Buffy viszont a régi, és még mindig azt teszi, amit szokott, amikor vadászaton van a temetőben. Bár most nem harcol, hanem azt várja, hogy egy vámpírrá lett fiú végre kikeljen a sírjából. A várás unalmas, de nem volt hiába, mert csak idetévedt egy vámpír, de Angel az, és ő nincs rajta Buffy halállistáján, így csevegni kezdenek egy kicsit.

Angel arról érdeklődik Buffynál, hogy vonaglott-e mostanában más ölében is Xander-én kívül, vagy már leszokott róla? Buffy persze féltékenységgel vádolja Angelt. Amíg a párocska azon vitázik, hogy féltékenyek-e vámpírok vagy nem, addig a vámpírrá lett kikel a sírból és el akar szelelni. Harcba fullad a vita, amit persze Buffy nyer, így folytathatja az üvöltözést a pasival egészen addig, míg egy gödörbe bele nem esik és egy nyitott koporsóban nem találja magát. A nyomok szerint ebből a sírból senki nem kelt életre, inkább elvonszolták azt, aki benne volt.

Másnap a suliban Buffy és Xander a könyvtárba tartva azon kapja Giles, ahogy gyakorolja a randira meghívást. Nyilván Miss Calendar-t próbálja majd randira hívni. Buffy azt tanácsolja Gilesnak, hogy egyszerűen vigye el vacsorázni. Giles szeretné megúszni a további beszélgetést a terv alatt lévő randiról, így az előző estéről kérdezi Buffyt, aki megemlíti, hogy Angel is ott volt, és találtak egy nyitott koporsót, persze miután sikeresen likvidálták a felébredőt. Giles azonnal érdekesnek találja sírrablást, mert ez új dolog.

Giles azt javasolja, hogy Willow nézzen utána a lánynak, aki a sírban feküdt, de Will éppen egy természettudományi versenyre jelentkezik, amikor egy fiú lefotózza. Természetes Will szívesen jelentkezik a versenyre, de Cordelia szerint csalás, hogy mindenkinek neveznie kell, és még a fényképező fiúval is kiabál egy sort. A fotós fiú, Eric kinézi Cordeliát valamire, amire egy haverjával, Chris-szel egy halott lányt keres. Ez elég furcsa, mondván, hogy eltűnt egy lány teteme a temetőből. Willow időközben megtalálja a halott lány haláláról szóló újságcikket, amiből kiderül, hogy két másik lánnyal együtt balesetben halt meg.

Közben Gilesnak van egy elmélete a dologra. Lehetséges, hogy a lány hullájából valaki zombit akar csinálni. Nem marad más hátra, utána kell nézni annak, hogy a másik két lány teteme a temetőben van-e még, vagy sem, úgyhogy este temetőjárat van. Az esti programon Buffy és Willow pletykál, Giles és Xander pedig ás. Ha már a lányok halálán dolgoznak, előkerül egy fiú halála is, ugyanis Cordi említette, hogy Chris bátyja, Daryl tetszett neki, de nem szívesen beszél róla. Willow viszont ismeri a történetet, a fiú meghalt.

Willow szerint Chris a bátyja halála óta magába fordult. Cordi nem tartott a temetőbe a csapattal, mert szurkoló edzésen volt, de mikor hazafelé indul, azt kívánja, bárcsak a többiekkel lenne a temetőben. Valaki ugyanis a frászt hozza rá, és így kénytelen egy kukába ugorva menedéket keresni. Csak Angel az, aki Buffyt keresi, de mikor Cordi épp kimászna, egy levágott női kezet talál, ami után kénytelen szorosan Angel mellé bújni, még akkor is, amikor a többiek visszaérnek a temetőből. Buffy nem látja szívesen, hogy Cordi Angelt karolgatja.

Az eddigi elméletek megbuktak, így nem lehet tudni, mire kell lányok különböző testrésze. Angel szerint a daraboló nem hentesmunkát végzett, hanem értett hozzá, így a biológia szakkörösök között kell keresni a bűnöst. Cordi előadja a félős lányt és megkéri Angelt, kísérje haza, aki nem ellenkezik. A csapat átkutatja a biológia szakkörösök szekrényeit, így kiderül, hogy Chris benne van a dologban, és Eric szekrényéből az is kiderül, hogy mi az a bizonyos dolog. A halott lányokból egy egész lányt akarnak összerakni. Eric előhívta a suliban készült képeket, de csak Buffy, Willow és Cordi képét tartotta meg.

Másnap a csapat még mindig azon agyal, hogy miért akarnak összerakni egy lányt. Xander szerint szerelemből, mert a pasik arra vágynak, aki elérhetetlen. És ha szerelem a téma, akkor mostanában Giles neve is felmerül, aki éppen Miss Calendar-t várja és sok-sok hebegés után se tudja kinyögni, amit akart. Miss Calendar viszont elhívja Gilest az esti meccsre, majd vacsorára. A csapat még mindig gondolkodik, mi lehet a lány összerakás mögött, de Giles jön egy hírrel: a rendőrség mind a három halott lány fejét megtalálta, így az összerakásból valószínűleg a fej hiányzik.

A két fiú azon gondolkodik, hogy honnan szerezzenek fejet, mert a többi testrész sorvadni kezd, ha nem fejezik be hamarosan. A megoldás: gyilkolniuk kell. Ezután kiderül, hogy Chris halott bátyjának rakják össze a lányt, aki rémisztően néz ki és a pincében él. A báty kiválasztotta a fejet, méghozzá Cordi fejét, hisz mikor még focista volt, Cordelia rajongott érte. Giles a meccsre megy, a tinik pedig megpróbálják megállítani a fiúkat. Az első állomás Chrisnél van. Chris mamája nyit ajtót, aki folyamatosan a halott fia meccseit nézi, majd Buffy körülnéz egy kicsit, méghozzá a pincében.

Megtalálja a terveket, és azt is, hogy ki lesz a fej. A két fiú már meg is támadta Cordeliát, de Buffy pont jókor érkezik, így megakadályozza őket. Buffy próbál Chris lelkére beszélni, de ő a bátyjának tett ígéretről beszél, ezért Buffy rájön, hogy kinek kell a nő. A báty közben a pincében dühöng, és Ericen veri le a fejhiányt, aki még mindig meg akarja csinálni a művet, akár Chris nélkül is. Chris és Buffy először a pincében keresi a testvért, de már nincs ott. Közben Giles angol lévén kigúnyolja az amerikai focit, ami nem nagyon tetszik Miss Calendar-nak. Willow és Xander is befut, ők voltak Ericnél, de ott nem találtak semmit.

A lelátók alatt viszont a rém báty, Daryl oson, és el is kapja Cordit, mikor a lány inni megy. A két gaztevő már a pincében van, és Eric a könyörgő Cordeliát kötözi le éppen. Cordelia folyamatosan sikítozik, miközben Daryl éppen kedves próbál lenni hozzá, hisz mégiscsak a nője lesz. Közben Buffy rájön, hogy Cordelia eltűnt, és Chris némi huzakodás után elárulja, hogy hova vitték a lányt. Mikor már majdnem fejetlenné tennék Cordit, megérkezik Buffy, aki először szóval, majd veréssel próbál hatni a rémre, csakhogy ez egy labor, és egy rosszul irányzott esés miatt tűz lesz.

Megérkezik Xander is, aki Cordit menti, amíg Buffy harcol. Amikor Daryl meg akarja ölni Buffyt, a testvére kéri meg, hogy ne tegye. Ekkor Daryl meglátja, hogy az összerakott lány lángolni kezd, ezért letesz Buffyról. Inkább azt mentené, de bent ég. A tűz hírére Angel is megjelenik, és Buffy hogyléte felől érdeklődik. Giles és Miss Calendar a második randit tervezi, így Xander Willownak sírja el, hogy csak ő van egyedül. Angel és Buffy sétálgat a temetőben és beszélgetnek, majd Angel elismeri, hogy 241 éves létére féltékeny, mint egy gyerek, ez után Buffy helyesen Angel tudtára adja, hogy nem akar másik pasit.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engel 2008.07.17. 13:51:00

Na ez már egy jó rész volt, a második évadtól már adumák is jobbak. Nagyon jót mulattam mikor Buffy beleesett az üres sírba a rész elején.
süti beállítások módosítása