Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x07 - Fájdalmas bosszú

2008. július 16. 13:00 - Dr. Stein (törölt)

Pincelőtéren kezdünk, ahol most a nyúl viszi a puskát, azaz egytől-egyik lemészárolják a lövészeket, még a terheseket is. Gilroy ezredes a kommandóhoz rendeli Carlos Zamora nyomozót, a környékbeli bandák szakértőjét, a Toros csoport ex-tagját. Szerinte háború készül, hiszen a terhes nő a Toros vezér nője volt.

Haladjunk a nyomukon, javasolja Vic. És lám, félretolva a bandavezért pátyolgató Zamorát, elég egy hülyefrizurás latint átkutati, hogy kiköpjék: ez a feketék műve volt szerintük. Julient Aceveda készíti fel a kommandó elleni tanúvallomásra (még mindig az ellopott drog ügyében). Most már nincs visszaút, jelzi a százados, ezt végig kell csinálnod. Ok, hadd menjen - dönt a fiatal rendőr és megkezdi vallomását.

Shane csúnyán erősen összever, lekuntakintéz és levizel egy bandatagot. Nem egy polgárbarát intézkedés, jegyzik meg a járókelők. Vic nyaklevest oszt és keményen figyelmezteti - Tele a hócipő veled, repülsz a csapatból, ha nem veszel vissza. Dutch még mindig az elbaltázott sorozatgyilkos-ügyön mereng. Claudette igyekszik kimozdítani levertségéből és egy rég pihenő eset megoldására küldi. Egy reménybeli örökös szélhámos látnokra panaszkodik, aki beleegyezésükkel foszt ki vénasszonyokat. A látó halottakkal társalog, a nénik pedig sorban veszik fel a jelzálogkölcsönt.

Zamora útbaigazítja a kommandót a takarítófiúhoz, aki gyanús szerencsével éppen elment a lőtérről a gyilkosság idején. Hoppsza, vallomása alapján előkerül a rasszista szál, egy fehér férfi az elkövető. Beállít Raoul Jiminez, az igazán tenyérbemászó megélhetési jogvédő. Köszi, Gilroy, hogy bevontad a nyomozásba - hálálkodik Vic - csak ez hiányzott. Ez politika, már megint csodálkozunk: mit keres a politika a rendőrség háza táján, nahát! A nénik bevallásu szerint odavannak a látnokért, feljelentést nem tesznek a nő ellen és ez újfent frusztrálja Dutch nyomozót. Egy nyugalmas estén Julien épp szeretőjét, Tomas Motyashik-ot taszigálja a becsületes polgárélet felé. A fiú eddig csalásból élt és kölcsönlakásban lakik, iagzából nem akar változtatni sorsán.

Öt latint lelőttek egy boltban. A gyilkost a tulajdonos elkergette egy baseball-ütővel, de halott fián ez már nem segít. Megint fehér férfi a gyilkos, és most vérnyomokat hagyott hátra, mert a boltos hátbaverte. Mindezt senki sem látta, a szomszédok vakok és süketek. Miközben Claudette/Dutch látnokot látogat, Aceveda Dinával, a kommandó autóját ellopó nővel egyezkedik. Dina elmondja majd a belsősöknek, hogy kokót talált az autóban, cserébe elengedik. Dina megteszi vallomását, egyelőre Shane került csávába, mint az autót vezető rendőr. 

Shane kiszúrja a tetthely közelében parkoló, ismeretlen autót. Töltények a hátsó ülésen, gazdájának lakásában halott házaspár fekszik. Azonban hiányzik a feltételezett gyilkos felesége és kisfia. Szomszédja szerint az itt élő férfi rendes ember volt, csak megelégelte az odaköltözött latinok hangoskodását, szemetelését. Ki hibáztatná? - teszi fel a költői kérdést a kedves arcú nő. Például Jiminez, aki már megint a kapitányságon kotnyeleskedik. Vissza a boltoshoz, aki belekeveredik vallomásába, sőt a gyilkosság után még összesepregette a hátsó kijárat környékét, ezt eddig valahogy nem mondta.

Dutch most nem vesződik rafinált érveléssel, puszta fenyegetéssel rábírja a látnokot, válasszon más munkát. Különben nem fog elférni a rengeteg parkolócédula és tűzvédelmi büntetés a postaládájában. Vic letartóztatja a boltost és a Jiminez, Zamora, Gilroy egységfront ellenkezése közepette kihallgatja. Mindenek dacára megtörik és elmeséli, a szomszédokkal közösen elkapta a gyilkost és odaadta a Toros bandának.

Gilroynak nem tetszik, hogy Aceveda ismét a kommandóval kekeckedik. Most válik el, ki hol áll: „Barátkozzatok össze, mert választanom kell. És nem hiszem, hogy tetszeni fog a döntésem.” A százados válaszul kezébe nyomja a kommandóra eddig tett terhelő vallomásokat - van még ott, ahonnan ez jött... A nyomozó asztalánál üldögélő látnok meglepi az eddig hitetlen Dutch-t, mikor megérzi Sally (halott gyermekprosti) jelenlétét. Az a lány üzen magának - tudatja búcsúzóul az elhízott, ám médiumból jeles nő. 

A Toros banda ölte meg a rasszista szüleit és náluk van a családja is. Most ég minden fajvédő, mint a rongy (bűzlik, mint a trágyadomb - régi versike egy trafóházról). Mackey ismét a régi módszert veszi elő egy bandatagnál: „A fogaiddal mondod el, vagy nélkülük?” - tartja oda kibiztosított öklét. Zamora is lever egyet a fiúnak, mindjárt könnyebben odatalálnak a banda rejtekhelyére. Folyamatban lévő szexuális zaklatásra érnek oda. A gyerek szeme láttára lelövik a rasszistát, kis elégtétellel vesszük, mikor a nyomozók pedig a bandavezért. Zamora érthetően kiakad régebbi bandájának főnökére, de Vic még időben lecsitítja, úgyis haldoklik, haggyadmár.

Gilroy és Aceveda legnagyobb baja, hogy az eset rossz fényt vet a latinokra, vaz. Aceveda hevenyészett vacsorája közben meghallgatja Danny kérését, helyezze át az újoncot, nem akar vele dolgozni. Gilroy viszont Mackey-t vonja felelősségre, drogot lopsz? Áh, dehogy hamis bizonyítéknak kellett és nem volt idő a papírmunkára. Gilroy közli, egy rendőrtiszt látta, amint elrakták a drogot aznap este, adjátok fel Shane-t, nincs más esély. Vic hallgat, de másképp gondolja, megvédi a kollégát. Dutch a látnokot látogatja meg, mert megingott a hitetlensége, a százados pedig Jiminezt, és  csinos kis csomagban nyújtja át neki a kommandó ellen folyó belső nyomozás aktáját. Vérbeli politikusok, nem vitás.

Julien épp szeretőjével enyeleg, a férfibarátság legbensőségesebb pillanatai közben még a pilot végénél  is ütősebb fordulat következik. Mackey rúgja be az ajtót be egy letartóztatási paranccsal. Motyashik-ért jött. Ne aggódjon - biztatja - a barátja zárja be. Ugye, biztos úr?” Hehe, az agresszív külső mögött acélszív dobog, mi pedig az állunkat keresgéljük.

Címkék: kemény zsaruk
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Töppedt gomba 2008.07.16. 15:26:15

Király sorozat, mindegyik részét háromszor láttam már cirka. The Wire és The Shield a két legjobb zsarusorozat.
süti beállítások módosítása