Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x03 - A kapcsolat

2008. július 15. 13:00 - sixx

Link éppen Visztlör madaras könyvét nézegeti a szállodában, és láthatóan örül annak, hogy tele van csupa aranyos kis madár rajzával (nem kell kínlódni azokkal a fránya betűkkel), igaz valami köcsög mindet kiszínezte előtte, ez annyira már nem jó. Ember jő, fekete kesztyűben (Panamában vazze!) és képetek csúsztat be az ajtó alatt: Eldzsé és Sára életben vannak, legalábbis még ma reggel. A könnyes szemű Szukre jelenik meg a szobában, és a részét kéri Díbíkúper első évadban megemlített, és másodikban előásott kincséből. Muhaha, kispofám, mondja Link, annak lőttek. Szukre sír, mert így nem vehet új ruhát Keresztes Máriának, aki így minden bizonnyal pucéron ténfereg majd Chicago utcáin naphosszat.

A sitten Lecseró ünnepnapi lila ingébe öltözött, és így bámulja, ahogy Szemi, a főkidobója agyonvág valami lúzert. Bellik egy nagyon erőszakos meleg úrba botlik a udvaron, de megszerzi az áhított papucscipő egyik felét a hulla lábáról, néha az ilyen kis dolgoknak is örülni kell. Májki audienciára megy Lecseróhoz, aki szépen elmagyarázza neki, hogy mi is a nagy büdös helyzet: Májki ánusza addig érintetlen, míg Lecseró úgy nem dönt, hogy ideje betörni. A lélekemelő társalgás után Link érkezik beszélőre, információcsere jön a madaras könyvről és bemutatásra kerül Sára fotója is, amin a csaj egy kisváros nevét mutogatja a reggeli újságon, ebből terv lesz. Sajna Link az ötletgazda, így túl sok jóval a kiszabadítási kísérlet nem kecsegtet. Májki ideges, mert nem tudja, hogyan kell kiszabadulni a börtönből. Hát igen, elővigyázatosabb emberek mindent magukra tetoválnak, ebből most tanultál.

Visztlör továbbra is tartja magát az "én csaj egy egyszerű halászember vagyok" dumához, Májki meg telefont akar magának, és természetesen a Tökéletesen Jelentéktelen De Szimpatikus Mellékszereplő segítségét kéri - ezzel párhuzamosan Link a gonoszcsajt kapacitálja Panama Cityben, hogy engedjen meg egy telefont Sára-Májki viszonylatban, mire az úgy válaszol, hogy "hamarabb dugsz rojtosra a bárpulton." Kifinomult nő, kedveljük. A sitten nem egyszerű telefonhoz jutni, mint kiderül, Májki csodálkozik, bazmeg itt net sincs? Mobil sem? Ja, hogy Lecserónak van egy telefonja! Terv lesz, meg tetszenek látni. Visztlörhöz jön a csaja, aki azért idegesít minket, mert permanensen nyitva van a szája, mintha a foga nem férne bele a cuccba. Annyit azért elmesél a csávónak, hogy a könyvet leszedte róla Link, a martalóc.

Májki lenyúlná a telefont, de Szemi rajtakapja, és az említett anális inzultálás kézzelfogható közelségbe kerül, de az okosfiú ezt is megússza. Közben Mehón totál szétesve haluzik, olyan elvonási tüneteket produkál, mint Renton a Trainspottingban. Szar lehet. Tíbeg olyan szinten nyalja be magát Lecseró kegyeibe, amilyet még nem láttunk, pedig volt egy olyan osztálytársam a gimnázium első osztályában, aki még Janibácsinak, a gondnoknak is nyalt. (Mi ehelyett pálinkáztattuk az öreget, szét is verte a kazánt, hogy fűtésszünetünk legyen.) Májki be is fenyíti, hogy ha nem keríti meg a telefont új barátjától, akkor felnyomja mindenki előtt, hogy egy köcsög pedofil. Visztlör kisé idegesen követeli a madaras könyvet Májkitól, mondd meg a tuskó kopasz állatnak, hogy ha ki meri festeni az utolsó madarat, a belét kitaposom!

Lecseró telefonoz, de nem sok sikerrel, mert lemerül a cucc - valaki (Tíbeg) kihúzta a töltőt éjszakára. Mehón is látogatót kap a nagy hallucinálás közepette, mégpedig egy ügyvédet, aki közli vele, hogy kitűzték a tárgyalásának napját - jövő júniusra. Ez jó hír állítólag, de Mehón nem jól fogadja a dolgot, kell neki egy kis anyag, de menten, vagy lerágja a bal lábát. Az ügyvéd fejében egyből a "nyomorult junkie" jelzős szerkezet jelenik meg baszott nagy villogó neonbetűkkel. Tíbeg lenyúlja a telefont, és viszi Májkinak, akinek van huszonöt perce a hívásra, úgy, hogy Sára még nem is tudja, hogy neki telefonoznia kellene - nem hát, hiszen fogoly. Na, erre kíváncsi leszek. Bellik elmegy a meleg csávóhoz, hogy elkérje tőle a balettcipő másik felét, de annak fontosabb dolga akad: borotválja Lecserót.

Link Szuzönt győzködi, hogy Sára hívja Májkit, de azonnal, ez most ilyen feszültséggel teljes pillanat, de a vége a hívás, amit kódokkal folytat a két szerelmes, elveszett ügyet látok magam előtt, meg hasonló faszságok - ebből a tetovált rájön, hogy nem Santa Rita városában van a két túsz, hanem ezt a védőszentet látják az ablakból. Linknek meg kell talánia szentet, és akkor megvan a csaj meg a fia is, yeah. Közben Lecserót megberetválták, a fejét is, így megy vissza a három szoba összkomfortba, és ez gáz, mert a telefont vissza kellene csempészni. Tíbeg és Májki egyformán idegesnek tűnik, de a félkarú rabló feltartja addig a főnököt, hogy Májki kilóghasson. Ez meleg volt, fellélegzünk, de csak egy kicsit, mert Lecseró észreveszi, hogy valaki használta a telefont, és vissza is hívja az utolsó számot. Link nem szól bele, ezen alaposan meglepődünk, azon is, hogy Visztlör csaja kést fog rá.

A beszélgetés végére Link meggyőzi a csajt arról, hogy halászember barátja hazudik egy kicsit, és jó lenne, ha beszélne vele, mert valami nagyon nem stimmel Visztlörrel, aki Mehónnal kezd el odabent kokettálni, na tessék. Mehón most éppen nincs annyira szarul, mint korábban, így eldumálgatnak a horgászatról, meg arról, hogy mit keres idebent a rendőr meg a tetovált. Sejtettük, hogy ez a Visztlör nagy zsivány, nem bízik senkiben, pedig a halászok - tapasztalatból hallottuk - nagyon hiszékeny népek. Visztlör tehát nem lehet az. Link megtalálja a szobrot, és most elkezdi megfejteni Sára üzenetének többi részét, a "hajnali három" és az "éjfél" szavakat, azaz órát keres veszettül. Aztán rájön, hogy Sára azt magyarázta, hogy ő három óránál ül a szobor tizenkettőjéhez képest, halleluja.

Pont ebben a pillanatban dönt úgy Sára, hogy kihajítja az egyik cipőjét az ablakon, Link beazonosítja a szobát, rohan, közben leüt egy csávót, egy másikat lépen rúg, de nem tudja megakadályozni, hogy egy harmadik el ne ráncigálja magával Eldzsé nevű ivadékát egy fehér furgonba, és huss, el is tűnjön vele. Szuzönt persze azonnal hívják, ez a kopasz gyökér hepciáskodik, mi legyen? Következmény lesz, tuti. Link elmegy beszámolni a fiaskóról Májkinak, aki érthetően nem túl boldog, de újult erővel kezd bele a tervezésbe, ehhez nagyokat sóhajt és sokat izzad. Visztlör jő, és mesél egy kicsit, van nekem is nőm, Szófiának hívják, és nagy a foga. Meneküljünk hát! Kiönti a lelkét is, elvitt valami embert egy éve a tengerre, az vizsgált valamit, és mire észbekapott, már a kormány emberei nyomoztak utána, hová vitted te azt az embert, Visztlör? Májki úgy tűnik, hiszik neki, mi nem.

Lecseró főembere nem nagyon szereti Tíbeget, még seggbe is rúgja - nem tenné, ha tudná, mire képes ez az ember egy kézzel. Fel is megy Lecseróhoz, és elkezd hablatyolni bizalomról és hasonlókról, Robert Knepper egy zseni, kérem szépen. Azt hazudja, hogy Lecseró emberei palotaforradalmat készítenek elő, és úgy tűnik, meg is győzi a dologról, ki lesz nevezve afféle kisfőnöknek. Bellik elmegy a borbélyhoz, és megszerzi a cipő másik felét. Májki tervet készít, Mehón meg remeg, mint a nyárfalevél, és elmeséli neki, hogy rájött: a Cég azért juttatta sittre pont itt, hogy kihozza Vissztlört. Májki kicsit megijed a dolgok ilyetén alakulásától, de valahogy összeszedi magát - azt persze nem veszi észre, hogy a cipősített Bellik mindezt kihallgatta. Link hazatér a szállodába, ahol a holtrészeg Szukre várja, valamint egy telefonhívás Szuzöntől. Meg egy véres doboz egy garázsban. Benne valamivel, amit a készítők nem mutatnak meg ezen a héten. (Aki elspoilerezi, kitiltom a blogról.)

Címkék: a szökés
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.07.15. 13:17:19

Nem volt ez rossz rész, irreális meg minden, de azért elmegy.

Viszont a magyar szinkronban nagyon gyorsan le kéne szokni a Lucsérózásról.

sélli_ 2008.07.15. 13:38:43

Azon röhögtem, hogy a bumfurdi-fejű kopaszember még a légkondicionált szállodai szobában is annyit izzad, hogy egy kisebb ország éves átlag csapadékaa kijönne belőle.
Ja, vicces volt, mikor beszélt Májküllel, az mondja neki, hogy hány óra, mit hol, merre, erre: és ez mit jelent? És ez mit jelent? Anyám...!

bree-gee 2008.07.15. 13:42:10

Nem is az érdekelne mi volt a dobozban, hanem mi az a "haluzik"? :D

Ez a Lucsérózás az én fülemet is nagyon bántja.Mi az oka, hogy a magyar szinkronban így mondják?Ezzel az erővel mondjuk Sarat is Sárázhatnák (ahogy fenntebb is olvashatjuk, de míg itt ez vicces, a filmben nagyon gáz lenne.)

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.07.15. 13:49:38

"Meg egy véres doboz egy garázsban. Benne valamivel, amit a készítők nem mutatnak meg ezen a héten. (Aki elspoilerezi, kitiltom a blogról.)"
nem semmi lesz, de majd ki kell várni a 4. évadot is - nem hiába... . Remélem ez nem számít spoiler-nek... .

sélli_ 2008.07.15. 13:50:43

haluzik=hallucinál.
Elvonási tünetek miatt tvájlát zónázik. Érteeeeeeed? :))

Peppone Botazzi 2008.07.15. 14:04:26

Mi a színésznő neve aki a gonosz bombázó néni szerepét alakítja?

Johnny336 2008.07.15. 14:35:31

Az Lécséró. A börtönlakók is így hívják. Nem értem a szinkronnál miért nem így vették át. Először nem is tudtam kiről beszélnek :)

Halu - Rózsaszín elefántok lát táncolni a cseresznyefán :)

Kenda 2008.07.15. 15:27:47

Ez a hogyvolt már megint jobb lett, mint maga az epizód :)

Sára civilben épp akkor volt terhes, hogy nem mutatták a pofikáját??

Kenda 2008.07.15. 15:32:31

Gonosz néni nem Nash Bridges lánya volt anno?
Nem mintha érdekes lenne...

bree-gee 2008.07.15. 17:10:56

Ah, thx a szómagyarázatot.
Lehet, hogy nekem is kellett volna abból az anyagból, amivel Mahone is nyomult, és akkor egyből vágtam volna:D

Igen, Jodi Lyn O'Keefe volt már Nash Bridges lánya is.

BruceWayne 2008.07.15. 17:38:51

kenda: igen, az őt játszó Sarah Wayne Callies valóban megterhesedett a forgatás alatt. a gonosz néni meg inkább a "bassza mán végre valaki pofán ezt a nagyképű ordas ribancot" típus a bombázó helyett, arra a szerepre a készítők jól láthatóan Whistler csaját szánták, sikerrel :-)

EasyFriend 2008.07.16. 00:19:29

Akkor elcseszték, mert nekem is a szenya néni jön be jobban... Meg persze Marikrúzt is megnézném pucéran Chicago utcáin. :-)
A "hamarabb dugsz rojtosra a bárpulton" megjegyzés szerintem finoman, burkoltan azt is magában rejti, hogy gonosz nőcinek azért valahol bejön egy ilyen kopasz, egyszerű agyú "martalóc".

kfeco 2008.07.16. 09:29:40

Hogy bejön-e neki?! Mintha Link bácsi azt mondta volna, hogy a telefonhívás nem kérés, vagy ajánlat, hanem ha nincs hívás, nincs szökés (ami szomorú, mert akkor vége lenne a sorozatnak, na jó ez hülye vicc volt). Mire a nő elismételte Link bácsi szövegét, mikor visszautasította a nem is burkolt keringőre való felkérését, hogy ez nem ajánlat volt öreg! Szóval, mivelhogy volt telefonhívás, szerintem volt dugás is. Csak beadta a derekát az a szerencsétlen és feldobta a bárpultra a csajt!
süti beállítások módosítása