Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 1x04

2008. július 14. 13:00 - Dirky

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Helen Katör lekötelezve érezte magát, ezért csatlakozott a kicsiny monsztavadász csapathoz. Na jó, akkor inkább megbilincselve, ez részletkérdés. Ehhez képest megint valami kevésbé frekventált helyen kezdjük az epizódot, ahol a vécékagyló hirtelen elkezd mozogni. Biztos a klotyómanó. Később még úgyis lesz itt sikoltozás meg minden, addig nézzük Helent, akit épp Leszter és Klaudia hallgat ki – előbbit egy raptorhoz hasonlítja Helen, biztos nem vágta le a körmét vagy ilyesmi. Mielőtt elfajulna a dolog, jön az infó, mintegy kétszáz kommandós feltűnés nélkül elindul az új monszta felé, Sztívön meg simán hülye. Katör vakmerően kinyitja az ajtót – és talál egy közönséges pitont, ami azért nem egy tíreksz. Remélhetőleg órabérben vannak a srácok, mert erre biztos nem kapnak bónuszt.

Időközben folyik Helen győzködése, a pitont pedig Sztívön, Konnor és Abby veszi át. Katör párterápián vesz részt egy barátságos teremben, és Helen végre megsúgja neki a tutit: ha nem tesznek valamit, akkor óriási ragadozók fognak tombolni Londonban. Hát bazmeg Helen, szerinted mi volt az előző három epizódban????? Mindegy, Katör azért olyan arcot vág, mintha most közölték volna vele, hogy ő lesz az új magyar egészségügyi miniszter. Időközben Konnor geek haverjai költöztetik a srácot Abby lakásába, Konnor az ajtóban meg is zsarolja utóbbit egy könnyed csókért. Hiába no, az oviban mások is így csajoztak: legfeljebb a haverok nem poloskázták be őket. Lesz itt még balhé.

Kezdésnek itt van Sztívön, ez tulajdonképpen önmagában is sok egy egszerű embernek, Abby még be is engedi lakásba – menni kell Helenhez, mert elkezdett beszélni: valami nagy izé fog nemsokára átjönni az anomálián, de ő is részt akar venni az eksönből. Legalább tiszta ruhát adhattak volna szegény Katörnéra, jó százhetvenmillió éve nem látott mosógépet a mostani szerelése. Helen csak ránéz egy lezárt szekrényre egy focistadionban és tudja is, hogy ott van az anomália. Mivel a kinyitás veszélyes lehet, az értékességi sorrend alapján Sztívön próbálkozik az ajtóval, érte úgysem kár. Csak legyen benne monszta, csak legyen benne monszta… Ha az nem is, legalább anomália van – és a teremben található négy-öt tonna fémtárgy meg is indul a mágneses tér felé. Olybá tűnik, ezen a környéken acélból készítik még az alumínium evőeszközt is. Aztán egy béna kis trükkel Helen beugrik az anomáliába, a többiek utána – és meg is találják az anomáliák Deák terét.

Azonban ez a rész sem marad monszta nélkül: hamarosan félelmetes zajok szűrődnek át az anomálián, elkezd pulzálni és…… Nos, múltkor panaszkodtam, hogy mindig csak teherautónyi ragadozók jönnek át az anomálián – ami egyébként cirka két méter átmérőjű. Heti monsztánk azonban a szokásos turbokillersaurus horribilis helyett láthatólag egy csapat dodó lesz. Az eseményre való tekintettel kivételesen ismertetném is a hetimonsztát – a dodók röpképtelen madarak voltak Mauritius szigetén és alapvetően a matematika, pontosabban két számtani sorozat differenciája közti eltérés pusztította ki őket, amennyiben az ivarérett madarak ritkábban raktak tojást, mint amennyire gyakran az arra hajókázó matrózok fejbevágták és megsütötték volna őket, függetlenül azok norbiapdét-kódjától. Az egészséges táplálkozás eme korai áldozatai nagyjából annyira félelmetesek és veszélyesek, mint egy pacifistább lelkületű kiskacsa, tehát nagyjából annyira monsztásak, mint amennyire Lagzi Lajcsi gothic metal előadó – csak csodálkozni lehet rajta, hogy még nem jelent meg Dodó-modó című Pap Rita-album. Ennek megfelelően aranyos jelenetek sora következik, melyek során az egyik dodó lenyeli a geekpoloskát és így Konnor haverjai elkapják, míg a többit Katörék hazaterelik.

 Egy másik dodó nem éri meg a visszatérést, illetve az ellopott madár is betegnek tűnik. Előbbin tehát boncolást hajt végre Katör és csapata – és találnak egy goa’udot! Nem csoda, hogy az élő példány is idegesen és agresszívan viselkedik, ha neki is egy kis féreg tekereg a belsejében. Ahogy Geek Egy is elkapta a parazitát, ami belülről felzabálja a gazdatestet, tehát nem meglepő, hogy még egy geekhez képest is furán viselkedik, például megharapja az orvost és kerüli a fényt. Illetve a poloskát követve eljut Abby lakásába, aki a higénia jegyében épp a saját konyhaasztalán tárolja a döglött dodót és sikoltva elrohan, mikor Geek Egy fénylő szemmel ráordít valamit. Hol van ilyenkor Daniel Jackson?

Geek Kettővel közben elbeszélgetnek a központban, és miközben Abby és Geek Egy kergetőznek a lakásban, elindul a felmentősereg. Csakhogy Abby időközben elviszi Geek Egyet az anomáliához, ahol nemhogy nem szól az őrködő kommandósnak, hogy kínálja már meg puskatussal Geek Egy tarkóját, de ismét kettesben marad vele az anomália hűlt helyén és csak onnan kezd el menekülni. Hiába, a kötött műsoridő nagy úr, csak ki kell tölteni valamivel. Időközben Geek Egy elkapja Abbyt, de addigra megjelennek a kommandósok és Konnor, aki megpróbál hatni a srácra. Egy pillanatra felvillannak ismét Geek Egy szemei és már várnánk az ajánlatot, hogy Konnor lehet az első jaffája, de aztán győz a barátság, a szeretet, illetve a féltucat célra tartott gépkarabély meggyőző ereje. Sajnos Geek Egy ezt már nem láthatja, szegény Konnor pedig szembesül azzal, hogy a monsztavadászat nem csupa móka és kacagás. Katörék pedig ott vannak, ahol kezdték: Helen valahol és valamikor kint a világban, a monszták problémája megoldatlan, Sztívön pedig az égvilágon semmi hasznosat nem csinál, biztos a szakszervezetis nagybátyja nyomta be ebbe az állásba. Csak annyit tudok ígérni, hogy a következő részben megint lesz monszta meg sikoltozás meg szerelmi szál a sikoltozások szünetében, és természetesen ismét megcsodálhatjuk Sztívön felsőtestét. Na jó, utóbbiba bele lehet majd tekerni.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greg36 2008.07.14. 13:36:27

"a dodók röpképtelen madarak voltak Mauritius szigetén és alapvetően a matematika, pontosabban két számtani sorozat differenciája közti eltérés pusztította ki őket, amennyiben az ivarérett madarak ritkábban raktak tojást, mint amennyire gyakran az arra hajókázó matrózok fejbevágták és megsütötték volna őket, függetlenül azok norbiapdét-kódjától."

Nah, ez kellett hétfőre :D:D:D

Silme Betty 2009.09.21. 16:19:34

asszem, meg kell néznem ezt a sorozatot, nagy kedvet csináltál hozzá:D a Daniel Jackson-poén meg... XD
süti beállítások módosítása