Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x18 – Weapons of Class Destruction

2008. július 13. 15:00 - foxglove (törölt)

Veronica és Leo a Mars-bejárat előtt romantikáznak, persze szigorúan az illendőség határain belül, hiszen Mars-apuka nagy valószínűséggel az ajtó mögött fülel, és csak az első gyanús mozdulatra vár. Így is van, a szigorú atya komoly képpel rögtön beszélgetésre is invitálja a belépő leánygyermekét. Csakhogy nem a méhecskékről és a beporzásról szeretne szót váltani, hanem arról, hogy mivel neki is vannak bizonyos szükségletei, ő is randizgat már ideje, mégpedig Wallace anyukája Aliciával. Hehe.

Veronica és Wallace másnap együtt próbálják feldolgozni a traumát, ami leginkább abból áll, hogy percekig szótlanul bámulnak maguk elé. Veronica végül megtalálja a helyzet pozitívumait: ha szüleik összeköltöznek, végre lesz egy kisöccse, akit kedvére babának öltöztethet, és akivel egész éjjel dumcsizhat az emeletes ágyakon. Wallace nem értékeli most a viccet, de Veronica jókedve is rögtön elszáll, amint egy baljós web-címet pillant meg az asztal lapjára firkálva: öldmegmind.net. Nem kell megijedni, ez még nem jelenti azt, hogy innentől egy B-kategóriás horrorfilm-utánzatot kell néznünk.

Újságírás-órán vagyunk, amit a felcsinált Miss Dent helyett már egy idősebb és idegesítőbb tanerő vezet. Egy rendkívül izgalmas és veszélyes feladattal bízza meg Veronicát: írjon cikket az utóbbi időben gyakorivá vált iskolai tűzriadókról. Még mindig jobb, mint interjút készíteni az iskolai gondnokkal, ez lett volna ugyanis a B terv. Logan a megbeszélés alatt humorosnak hitt megjegyzésekkel bombázza Veronicát, aki ezeket meglepő módon szintén viccesnek találja. Ez annyira… klasszikus. Általában vagy az alkohol, vagy a rózsaszín köd hozza létre ezt az effektet, és mivel előbbit jelen esetben kizárhatjuk…

Veronica első körben Clemmons igazgatót keresi fel, aki szűkszavúan csak annyit nyilatkozik, hogy most pótolják be az éves előírt riadókat. Viszont, mint ahogyan azt a füstös hangú körzeti felügyelőtől, Mrs. Rouschtól megtudjuk, csak egy riadó van előírva. Veronica összeesküvés-szagot szimatol, és nem is teljesen alaptalanul, elég fura dolgok történnek a Neptune Highban. A seriffhivatal emberei lepik el az iskolát, de Corny (az első részben tőle kapott Veronica vizipipát) közszemlére tett, takaros mennyiségű füvét például le sem tojják. Itt valami nagyon nem stimmel. Clemmons igazgató közben egy panaszkodó hívást kap Mrs. Rouschtól, amiért egy idegesítő, levakarhatatlan diák zaklatását kellett elviselnie. Clemmons igazgató nagyon is megérti a problémát, és szigorúan bizalmasan elárulja a hölgynek, hogy újabban valaki rendszeresen bombával fenyegeti az iskolát. Sajnos Clemmons igazgató a szigorúan bizalmas dolgot már el is bukta, mert anélkül, hogy tudta volna, Mrs. Rousch helyett valójában végig az idegesítő és levakarhatatlan diákjával beszélt telefonon.

Mégpedig annyira elbukta, hogy másnapra az iskolai újság címlapon hozza le a sztorit. Természetesen ettől az egész Neptune High pánikba esik, Veronica és az újságírás-tanárnő örülhetnének, hogy egyelőre egy szóbeli figyelmeztetéssel és egy szemöldökráncolással megússzák a dolgot, de Veronica fejében már dolgozni kezdenek a fogaskerekek. A kérdés az, hogy ki állhat a bombariadók mögött. És hogy miért bukkan fel egyre több helyen az iskolában az öldmegmind.net felirat.

Mars-apuka és Alicia meghitt családi tévézést tartanak, mit sem törődve azzal, hogy közben csemetéik árgus szemekkel követik minden mozdulatukat. Veronica meg van győződve arról, hogy Alicia csak ideiglenes pótlék az apja számára addig, amíg az igazi Mrs. Mars vissza nem tér az elvonóról; és amilyen hülye, ezt a véleményét Wallace-szal is megosztja. A fiú érthető módon nem rajong az ötletért, hogy az anyját kihasználják. Figyelmeztetné is Aliciát, még Veronica kérése ellenére is (már elege van abból, hogy folyamatosan ő tegyen neki szívességeket, ez egy igen bölcs megállapítás), de látva, hogy az anyja milyen boldog, elhalasztja a bejelentést.

Másnapra már szent a béke (nagyjából), elég egy széles Veronica-mosoly, és minden mehet tovább a szokásos kerékvágásban. Veronica egy informátortól (Mac kocka haverja) megtudja, hogy két srác robbanó teniszlabdákkal szórakozott néhány nappal ezelőtt, talán ennek lehet köze a bomba-fenyegetésekhez. Wallace rutinból kitalálja, hogy az ő dolga lesz megszerezni a két srác aktáit. Akta azonban csak egyikükről van. Ben új fiú a Neptune Highban, róla semmi adat sincs. A másik fiú, Norris viszont régi bútordarab, kellően rossz a hírneve is. Igaz, Veronicával mindig rendes volt; és a nyilvántartás szerint jó ideje semmi kirívó gaztett nincs a számláján.

Ha már a „barátságnál” tartunk, Meg és Duncan csatlakozik Veronicához ebédnél. Nem lehet igazán eldönteni, hogy ez a gesztus kinek a legkellemetlenebb. Bár azt hiszem, a legesélyesebb mégiscsak Veronica, elvégre nem mindenki képes összehozni az egyetlen barátnőjét az ex-pasijával, aki iránt talán még mindig érez valamit. Ennek ellenére Duncan az, aki a szokásosnál is furcsábban viselkedik, nagyon úgy fest, mint aki gondolatban valahol máshol jár, és mindezt egy ötéves durcás kisfiú arckifejezésével teszi. Veronica sajátos módon próbálja oldani a feszültséget: egy ügyről beszél, ahol egy illetően sürgősen el kell tűnnie a radarról. A sztorit gyakorlati tippekkel illusztrállja (hamis személyi, bérelt kocsi, hamis útlevél az ebay-ról és hasonló ötletek). Duncan érdeklődését nagyon is felkelti a történet, aztán egyszer csak ő maga is villámgyorsan köddé válik.

Veronica utoléri Duncan-t, aki a szokásos félkatatón állapotában ül egy sötét teremben. Kivételesen most nem a négyes típusú epilepszia felelős a hangulatváltozásaiért, hanem az, hogy egy Logan névre hallgató bájos kismadár elcsicseregte neki, hogy Veronica fájlokat tárol róla Lilly halával összefüggésben. Duncan kiakad, hogy Veronica milyen jogon turkál mások magánéletében, főleg mivel Lilly gyilkosát már rég előkerítették és lecsukták. Veronica erre az arcába vágja, hogy Abel Koontz-t lefizették. Duncan ezen már csak röhögni tud, hogy ugyan ki fizette volna le, de ekkor az ő számára is eljön a felismerés pillanata. Upsz. Teljesen kikelve magából üvöltözni kezd Veronicával: „Attól félsz, hogy újabb rohamom lesz és téged is megöllek?”, egy percig tényleg azt lehet hinni, hogy rátámad a lányra.

Az incidens után Veronica a szokásos gondolat-elterelési módszerét alkalmazza: csináljunk valami veszélyeset. Például kövessük a Ben nevű új fiút, aki a Camelot motel és egy kertészet között ingázik, műtrágyát fuvarozva egyik helyről a másikra. A megfigyelés közben Logan keresi Veronicát telefonon, némi bűntudat vezérli, amiért árulkodott Duncannek. A beszélgetést Ben szakítja félbe, aki bepattan Veronica autójába, és gyakorlatilag túszul ejti a lányt. Mivel a telefonkapcsolat még él, Veronica szép hangosan és tagoltan közvetíti Logannek, hogy hova mennek. Mire Veronicáék a motelbe érnek, Logan már ott várja őket, és olyan szépen elveri Ben-t, hogy öröm nézni. Egészen pépesre verné, ha nem hullana ki Ben zsebéből az igazolványa, és így nem derülne ki, hogy egy beépített szövetségi ügynök a srác.

Ben ügynök bukkant rá Norris oldalára, ami a felbujtó tartalma keltette fel az érdeklődést. A probléma az, hogy hiába tartóztatják le Norris-t, bizonyítékok híján el kellene engedniük. És itt jön a képbe Veronica: ő az egyetlen, akit Norris kedvel, és valakinek be kell jutnia a hálószobájába. Ben szerint az iskolának szüksége van a segítségére. Sőt, a kormánynak is szüksége van a segítségére. Meg kell hozni ezt az áldozatot! Veronica azon tűnődik csendesen, hogy vajon elég erős-e benne a hazaszeret ehhez a feladathoz, aztán teljesen váratlanul, minden átmenet nélkül egyszerűen szájon csókolja a kint várakozó Logant. Logan szemei kikerekednek, Veronica maga sem hiszi el, hogy ezt tényleg megtette. És azt sem, hogy Logan magához húzza és visszacsókolja. Best. Kiss. Ever.

A csók után mindkét fél igyekszik magához térni, de mivel ez nem sikerül, Veronica kocsiba vágja magát és elhajt. Várja a kötelesség, ami jelen esetben azt jelenti, hogy egy kamu-ürüggyel tényleg bejuttatja magát Norris szó szerint lakat alatt őrzött hálószobájába. Egy finoman szólva is tekintélyes fegyvergyűjtemény fogadja, ennek ellenére a fiú nem tűnik pszichopatának. Sőt nagyon is aranyosan flörtölgetni kezd Veronicával, de a Duncan-Leo-Logan gyűjtemény mellé már nyilvánvalóan nem férne be. Pedig még a garázsba is leviszi Veronicát, dobócsillaggal gyakorolni, és Veronica nem is akármilyen tehetség. Csak Clemmons igazgatót kell behelyettesíteni a céltábla helyére. Egyébként az egész házban sehol semmi bizonyíték, az internetoldallal kapcsolatban is csak annyit sikerült kideríteni, hogy a fiú vezeték nélküli hálózatot használ. Ja, és hogy az a kocka srác, aki beköpte őket, a szomszédban lakik.

Másnap reggel a hatalmas monoklival díszelgő Ben ügynök mégiscsak letartóztatja Norrist, mégpedig a csomagtartójában talált műtrágya és egy fegyver alapján. Ben ügynök karrierista profiljába nem fért volna bele egy kudarc, ezért saját kezébe vette a dolgok irányítását, ehhez Veronicát is felhasználta. Eltereltette vele Norris figyelmét, és ezalatt belecsempészte a cuccot a csomagtartóba. Márpedig Veronica nem az a típus, aki jó néven veszi, ha kihasználják. Egyébként az is tiszta már, hogy ki áll a weblap mögött: a kocka srác, aki a szomszédból könnyedén tudta használni a vezeték nélküli netet, és aki így akart bosszút állni Norrison a gyermekkori sérelmei miatt. Bármilyen szomorú és megható a története, ez nem akadályozza meg Veronicát, hogy az igazság bajnokaként nyomtatásban is megjelentesse a cikket róla. Az már egy más kérdés, hogy a cikk miatt az újságírás tanárnő is elveszíti az állását.

Akkor talán összegezzük, hogy mi minden jót tett Veronica ebben a részben: majdnem tönkretette az apja és Alicia kapcsolatát, kirúgatott egy tanárnőt, elítéltetetett ártatlanul egy srácot (oké, ott egy nap után kiengedték), csókolózott az ex-pasija legjobb barátjával, aki a halott legjobb barátnőjének az ex-pasija is egyben. (Abba már nem is megyek bele, hogy ki testvére kinek, alig belterjes ez a társaság…) Ami azt is jelenti ugye, hogy megcsalta Leo-t. És ha ez nem lenne elég, Meg hozza a következő hírt: Duncanre akkora hatással volt a beszélgetésük, hogy azóta nyoma veszett.

Címkék: veronica mars
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonoszkiralylany 2008.07.13. 15:46:08

tényleg az egyik legjobb csók :))

s3v3n 2008.07.13. 19:09:44

én 1 nap alatt daráltam le az 1. évadot:) és talán emiatt volt az hogy a csókig nem is futott át a fejemen a LoVe lehetősége :D szóval elég nagyot néztem :D

nem vagyok tinisorozatnéző, és a romantikázásért sem vagoyk oda, de ők ketten nagyon aranyosak együtt :)

foxglove (törölt) 2008.07.14. 09:38:09

1 nap??? Az szép teljesítmény!:D
süti beállítások módosítása