Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x13 - A fekete furgon titka

2008. július 12. 16:07 - Annácska5

Éjjel van a Missouri állambeli Girardeau Fok nevű városkában. Autó jön, a vezető egy (hogy polkorrektek legyünk) afro-amerikai férfi. Nyomában egy hatalmas terepjáró, és ahogy közeledik a rádió zizegni kezd, lámpa villódzik. Azt hiszem már mind tudjuk, hogy vajon mit jelenthet. Párszor neki is megy hátulról a kocsinak, majd végül eltűnik, és rádió is működni kezd. De mikor már az autó vezetője azt hinné, hogy nyugalom van, hirtelen szembe találja magát a furgonnal, ami addig üldözi, míg le nem szorítja az útról. Tesók egy benzinkútnál agyalnak merre menjenek. Sam Pennsylvania felé menne, de Dean telefont kap egy régi baráttól, és bizony oda rohanni kell. Útközben kiderül, hogy ez a régi barát egy Cassie nevű lány, akivel Dean egy pár hétig együtt járt. Öcsinek leesik az álla, bátyó nem csak egy éjszakáig bírja egy nő mellett? Sőt olyan szintű lecseszést is végighallgathatunk Sam szájából, amire még Dean is csak mély hallgatással reagál. Értem a felháborodást, Sam másfél évig titkolózott Jess előtt, nem mondta el, hogy mivel foglalkozik a család, Dean meg pár hét után kikotyogja.

Egy újság szerkesztőségében vagyunk. Cassie, aki mily meglepő, színesbőrű beszélget egy fekete és egy fehér férfival. A lány apja ugyebár meghalt, már ő volt a második fekete, aki meghalt azon az úton, és fehér polgármester nem akarja kiadni a lány cikkét erről. Időközben megérkeznek Winchesterék, és Dean nagy szemeket mereszt a neki háttal álló lányra. Aztán egymás szemébe is néznek, Cassie ajka megremeg, Sam vigyorog.

Már a lánynál vannak, aki mesélni kezd. Anyu aggódott apuért, akit egy ördögi fekete furgon üldözött, ami egyszercsak megjelent, aztán eltűnt. Cassie apjának legjobb barátja is ugyanígy halt meg, semmi nyom, csak olyan horpadások a kocsin, amik attól származnak, hogy valaki belerohant a kocsiba. Persze a rendőrök csak balesetre gondolnak. Azért kapunk még egy kis rálátást a Cassie-Dean vonalra. Azért szakítottak, mert a lány nem hitte el a természetfelettis, vadászgatós dolgot, és őrültnek tartotta Deant. Anyu is megérkezik, aki viszont fehér. Közben az úton egy újabb roncs, a fekete újságíróval, mellette a furgonnal. Másnap helyszínelés után Cassie a polgármesterrel beszélget. Tipikus beszélgetés hangzik el: le kell záratni az utat, de a polgármester nagyon nem akarja. Dean és Sam is megérkezik, és Cassie a fülük hallatára, persze nem szó szerint lerasszistázza a polgármestert, aki ezen nagyon kiakad, hogy ezt a lány pont neki nem mondhatná, és anyunál kérdezősködjön.

Fiúk valahová nagyon kinyalják magukat, és eközben Sam felhívja pár dologra Dean figyelmét Cassie-vel kapcsolatban, de persze borzasztóan élvezi, hogy bátyja mennyire zavarban van már csak a lány nevének hallatán is. Az utolsó halott barátaihoz mennek a kikötőbe. Most éppen biztosítósoknak adják ki magukat, ezért hát az öltöny, nyakkendő. Persze a fehér barát nem akar mondani semmit, de a fekete készségesen mesél a fekete furgonról, ami hatvanas években is szedte a csak fekete bőrű áldozatait. És minden áldozatnak köze van Cassie családjához. Sam még egy kicsit birizgálja Deant, és csak néhány nézésből rájön, hogy bátyuskája szerelmes volt Cassie-be, és a lány galád módon dobta. Sam csak áll tátott szájjal a kocsi mellett, és nagyon nem tudja elhinni, hogy Deant dobták.

Éjjel Dean egyedül állít be Cassie-hez kérdezősködni, már itt tudni lehet mi lesz a vége. Nem baj, nem vagyunk irigyek. 10 méter távolságról beszélgetnek, nem néznek egymásra, ajaj… Annyit azért megtudunk, hogy a helyi újság egy bizonyos Dorian családé volt, és miután eladták, az utolsó halott volt az első fekete riporter. Mostmár lerövidítik a távolságot 3 méterre, és Cassie rákérdez, Dean hol az öcsi, hát ő bizony nincs itt, érkezik a válasz. Üvöltözés, könnyek, egymásnak ugrás, és a sorozat első szexjelenete, diszkrét félhomályban. Csakhogy eközben Toddra, aki a polgármester, rátámad a fekete furgon, és elég furcsa grimaszt varázsol az arcára.

Visszaugrunk a turbékolóinkra, ahol Cassie elköveti a legnagyobb hibát, amit nő elkövethet: beszélgeti akar szex után. Kapja az ühüm, ja, persze jellegű válaszokat. (időhúzásnak tökéletesen megfelelt). De Deant megmenti öcsi telefonja, és úgy hagyja ott az ágyban szerencsétlen csajt, hogy az csak néz. Furcsa, hogy fehér létére a polgármestert is megölte a furgon, ezért még nagyobb energiával vetik bele magukat a nyomozásba, immáron Cassie minden segítségével. A birtok, amit halála előtt vett meg a polgármester, valaha a Dorian családé volt. Valami ezzel a családdal nem stimmelhet. És így is van. Cyrus Dorian a 60-as években tűnt el, amikor először történnek hasonló gyilkosságok. Ráadásul Todd ledózeroltatta a régi Dorian házat, és akkor kezdődtek a mostani gyilkosságok.

Este van. Cassie egyedül van otthon, villogni kezdenek a lámpák, és motorzúgást lehet hallani. A furgon pedig ott figyel a ház mellett, ajaj. A lányra rá is jön a frász, és azt hiszi attól megmenekülhet, ha lehúzza a redőnyöket, szegény butus Cassie. A furgon azonban mégsem bántja, talán a házba mégsem akar ajtóstól rontani. Cassie telefonoz Deannek, akivel nemsokára már teáznak, persze már Sam és anyu társaságában. Anyu Dean kemény szavainak hatására égre beszélni kezd. Apu már látta előbb a furgont, és felismerni vélte. Még pedig Cyrus Dorian furgonjának gondolta. És itt valami sötét titok lappang, ugyanis anyu azt mondja, hogy Cyrus már rég meghalt, holott az újságok csak az eltűnéséről cikkeztek. Zavartan tekintget körbe, de aztán megered a nyelve. Gyönyörű, de tényleg nagyon jó flashbackben megkapjuk az egész történetet. Cyrus anyunak udvarolt egykor, de anyu fehér létére Cassie feketebőrű apját szerette. Össze is akartak házasodni, de inkább a szökés mellett döntöttek, azonban valaki felgyújtotta a templomot ahol esküdtek volna, ahol éppen egy gyermekkórus próbált. Mindenki meghalt. Aztán Cyrus apura támadt, félholtra verte, de visszatámadott, és végül apu verte agyon Cyrust. A holttestet pedig az újságíró, és az első áldozat segített eltűntetni, úgy hogy a furgonba tették, és beletolták a mocsárba. Todd akkor még csak rendőr volt, ő nyomozott Cyrus után, rá is jött, hogy apuék ölték meg, és szemethunyt, mert tudta Cyrus miket művelt.

A ház előtt a fiúk a gyengébbek kedvéért levonják a következtetést. Cyrus szelleme egyesült a kocsival, és mivel le lett dózerolva a családjának háza, ezért életre kelt, és bosszút áll. És most mehetnek kihalászni a hullát a mocsárból. Nem is annyira könnyes búcsú Cassie-től, hiszen úgyis hamarosan találkoznak. És egy pillanattal később azt látjuk, ahogy Dean egy kistraktorral húzza kifelé a furgont a mocsárból. Oké, hihető, hogy még ezt is tudja vezetni és kezelni. Ki is húzzák a furgont, Cyrus holttestét is besózzák és elégetik, csakhogy ez nem használ semmit, mert már velük szemben járatja a motort. Dean elcsalja a furgont, öcsit pedig otthagyja, égesse el a kocsit. Ez érdekes lesz. Csakhogy nem igazán foglalkozik a kocsi elégetésével, inkább kutat, keres, Cassie-vel telefonoz, miközben bátyót egy csúnya nagy furgon készül kinyiffantani. Ezután egyenesen a világ végére vezeti Deant, jön héttized mérföldekkel… Szerencséje, hogy Dean bízik benne. Meg is áll pontosan azon a helyen ahová Sam irányította, és a furgon csak jön és jön felé, hogy aztán semmivé váljon amint az Impalához érne. Sam elmondja, hogy Dean éppen annak a templomnak a helyén áll, amit Cyrus felgyújtott, és ugye a templom helye akkor is szent hely, ha már nem áll, gondolta megpróbálja talán sikerül. Dean kicsit ideges lesz, de ez érthető is.

Szívfacsaró búcsúzásnak lehetünk tanúi. Dean hiába ígér bármit Cassie-nek, a lány nem buta, tudja, hogy a kapcsolatnak nincs jövője, ezért nem is erőszakoskodik. Útközben a kötelező lelkizést is letudjuk a fiúk között. Tetszik nekem ez a lány, mondja Sammy. Kivesézik megéri-e vadászni, pontosabban Sam, Dean meg inkább alszik egyet.

Címkék: odaát
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deku82 2011.02.22. 18:28:01

A forgatókönyvíró is érezhette, hogy ideje már egy kis szexnek. :)
süti beállítások módosítása