Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x05 - The Farm

2008. július 11. 10:13 - Freevo

Adama parancsnokot a visszatérése alkalmából tapsvihar fogadja a vezérlőben, mire ő rövid beszédet tart a szeretet fontosságáról, majd elkezdi szervezni a saját fia és az exelnöknő levadászását. Nincs könnyű dolguk, a szökevények Tom Zarekkel hajóról hajóra menekülnek, és arra készülnek, hogy kommünikét intézzenek a flotta számára.

A Capricán Starbuck nem hazudtolja meg önmagát: Sam Anders karjaiban ébred, és némi élettársi civódás után kitalálja, hogy el kell rabolniuk egy cylon csapatszállítót, amivel Helo és ő vissza tudnak térni a Galacticára, hogy felmentősereget küldjenek a túlélőkért. A tervük azonban hamar kudarcba fullad, amikor rájuk támadnak a cylon robotok. Kara hosszas habozás után megállapítja, hogy hasbalőtték, majd ennek megfelelően elájul.

Lee Adamának nem lehetett könnyű gyermekkora, ugyanis fél megtartani a beszédet, amelyben az apja katonai döntései ellen kéne felszólalnia, így Roslinnak ki kell játszania a vallási kártyát. Előadja, hogy ő a szentírás által megjósolt vallási vezető, aki a Földre fogja vezetni a népét, és felhívja a flotta hajóit, hogy aki követni akarja, az tartson vele a Kobolra, ahol megtalálhatják az új otthon felé az utat. Egy előre megadott időpontban végül elugranak a Kobol mellé Zarek börtönhajójával, és közel a flotta egyharmada követi is őket.

Starbuck egy kórházban ébred föl, ahol egy Simon nevű fekete orvos magyarázza el, mi történt: Anders hozta be, ám belehalt a sérüléseibe, mire rá kerülhetett volna sor a műtőasztalon. Karából sikerült eltávolítani a lövedéket, de egyelőre fájdalomcsillapítókon kell tartani. A csaj persze nem most jött le a falvédőről, folyton kérdezősködik: hogyhogy a kórház még működik, hol a többi orvos, hol a többi beteg, minden gyanús neki, de Simonnak mindenre van logikus válasza.

A rokonszenves doktor megpróbálja meggyőzni Karát arról, hogy hagyjon fel a pilótaélettel, ugyanis sokkal nagyobb szüksége van most az ellenállásnak olyan egészséges anyákra, mint ő. Később észrevételezi, amit Leoben egyszer megpedzett már korábban: a nő ujjcsontjain a forradások arra utalnak, hogy gyermekkorában molesztálásnak volt kitéve.

A következő ébredése után Starbuck egy friss műtéti varratot talál a hasán, Simon azonban azt mondja, hogy csak egy belső vérzést kellett elhárítani. Ott követ el nagy hibát, amikor a nőt a hívójelén szólítja, amit eddig Kara nem árult el neki. Már újabb altatót adna be neki, de ezúttal a pilóta túljár az eszén, és elszorítja az infúziós csövet.

Úgy dönt, most már csak utánajár, mi is van a többi pácienssel meg az orvosokkal, úgyhogy követni kezdi Simont, aki, nem túl nagy meglepetésére, egy szőke nővel, a Sixek egyik példányával találkozik, és megbeszélik, hogy a beteg petefészkei már alkalmasak az eltávolításra. 

Újra találkozunk az ellenállókkal, akiket csodák csodájára még mindig Sam Anders vezet, és belebotlanak Sharonba, Helo kis barátnőjébe, aki a múltkorokban megpattant a Raiderrel. Kiderül, hogy egész idáig nyomon követte őket, most meg segíteni akar, mert tudja, hol van Starbuck.

Kara ezalatt ügyesen elintézi a fogvatartóját, majd menekülés közben belefut egy nagy terembe, ahol több tucat nő fekszik gépekre és megtermékenyítő-műszerekre kötve. Már nem lehet őket megmenteni, de a szenvedéstől még megkímélhetőek, így aztán jól szétveri a berendezéseket, hogy ne lehessenek ennyien a cylonok prédái.

A kórházból kiérve máris szembetalálkozik az ellenállókkal, akik Sharon vezetésével lekaszabolják az újból felbukkanó Simont és a nyomában érkező kenyérpirítókat. Mint kiderül, az egész intézmény azért volt fenntartva, mert a cylonok egymással képtelenek szaporodni, és a foglyul ejtett nőket próbálták felhasználni béranyának. Mindezt persze Isten parancsára, aki az emberiség kiirtása mellett a szaporodást tűzte ki nekik célul. Helót és Sharont is azérthozták össze, hátha a hagyományos módszerek több eredményre vezetnek, mint a kütyükkel indukált utódlás.

Anders visszaadja Starbucknak Apolló nyilát, amit eddig biztonságos helyen őrzött, majd megígéri, hogy egyesével fogják leszedni a szaporítófarmokat, amíg vissza nem térnek értük. Könnyes búcsút vesznek, aztán Helo,Sharon és Kara eltávoznak a csapatszállítóval vissza a Galacticára.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása