Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hősök 2x05 - Harcolj, vagy menekülj!

2008. július 10. 11:03 - sixx

Molly szegény kómában, Parkman és Mohi meg civakodnak egy kicsit, a vége az, hogy Mohi marad gyereket ápolni, Parkman meg megy a fater után, akit 25 éve nem látott, és nem nagyon érti, mit keres egy képen a Petrelli-szülőkkel, meg a többi gazemberrel. Mi sem. Maunikát faggatják a rendőrök, hogy is volt azzal a helikopterrúgással? A Van Damme óvodába teccett járni? A rendőr kérdezi, hogy felismeri-e a csávót az előző esti atlétikáról, de a csaj tagad, mert be van szarva a gengszterektől. Emó mű-Írországban pocol a mű-ír akcentusos barátnőjével, és még mindig azon hisztizik, hogy kinyissa-e a dobozt, vagy sem. Inkább dug megint. Barom.

Yeah, Veronica Mars iz in da hauz, azaz Kristen Bell, aki Cork városának kikötőjében faggatja az Enterprise egyik matrózát Emó hollétéről, és közben olyan szikrákat szór a keze, mint Palpatine császáré a Csilagok háborújában. Nemszakállas Nathan Manhattanben cseszegeti Parkmant, mert továbbra is az anyjára van ráakadva, ne baszogasd már az anyám, még képletesen sem, hallod? Parkman megy Philadelphiába, hogy megtalálja a fatert, és mivel Nathan is menni akar, mondja neki, hogy akkor repüljünk, öcsém, az gyorsabb. Nem vagyok én teherszállító repülő, mondja a bukott politikus, és ezen röhögünk, mert vicces.

Emó szarban van, mert megtudja, hogy keresik, és ettől minden ír bűnöző ideges lesz, a csaja tesója meg különösen, de csak azért, mert szerinte Emó jó parti. Nahát. Maunika kolleganőjét jobban izgatja a csaj képessége, mint őt magát, ez a szál sem fogja megemelni a vérnyomásunkat. Parkmanék megérkeznek a fater lakásához, ahol a nyomozó bevallja Nathannek, hogy a csávó 13 éves korában lépett le tőle, és fosik. Berontanak a lakásba, ahol a fater egy vadászpuskával fogadja őket, de nem sokáig, mert bilincsbe verik. A fater azért ideges, mert ő is kapott egy olyan képet, mint PetrelliMuter és HiroFater. Mollyról meg csak annyit mond, hogy bazmeg, védtem magam, a csaj meg az agyamban kurkászott. Tesék, Parkman, elbasztad. ParkmanFater elmeséi, hogy évekkel ezelőtt találtak egymásra az öreg hírókkal, és csak a világot akarták megmenteni. Nathan azt tanácsolja Parkmannek, hogy másszon bele az apja fejébe, de ennek nem lesz jó vége, mert annak még erősebb képességei vannak.

Ó jaj, Maunika arra megy haza, hogy Májka zongorázik, mindjárt nekilát ő is, mert ezek szerint nem csak a tévében látott cuccokat tudja utánozni. Mohi hívja a Szemüveges Embert, baj van Mollyval, nem vihetem kórházba, mit tegyek? Klermackó faterja a Néma társaságában Moszkvában mászkál, legalábbis a fosul odavetített háttérben a Krásznájá Plóságyot vélem felfedezni - pedig Odesszába indultak egy résszel ezelőtt. Mohi a Céghez akarja vinni Mollyt, hátha azok segítenek rajta, de ez a SZE-nek ez nem tetszik annyira. Parkman leveszi a bilincset az apjáról, az meg elmeséli, hogy amikor rájött arra, hogy tud mások gondolataiban olvasni, elkezdte kihasználni a népet, szóval jó nagy gennyláda volt. Nathan a világ megmentéséről akar többet tudni, de nem nagyon jutnak semmire. A fater becsalja a fiát egy szobába, ott bemászik az agyába, és elkezdődik egy fasza kis trip, Matt sitten találja magát, Nathan pedig az atomrobbanás utáni New Yorkban. Mondta ParkmanFater, hogy nem csak a gondolatolvasás a képessége.

Ando egy szakértővel vizsgáltatja Hiro üzeneteinek azon részeit, amiket megevett az idő vasfoga, a csávó segít neki, így megtudhatjuk végre, ki dugta meg a kovács lányát 1671-ben. Ott tartunk éppen, hogy megvan a gazok tábora, lehet menni a kovácsot kiszabadítani, de előtte közjáték: Májka megmutatja Maunikának, hogy neki is van különleges tulajdonsága, sőt, elmondja, hogy DL falon járt át, az anyja meg totál elmebeteg. Mutat neki egy képregényt is, amiben Izsák már régen megrajzolta az utánzó hősnő alakját. Mohinder, Mohinder, mekkora fasz vagy te öcsém, bevitte Mollyt a Céghez, ahol menten kap egy új küldetést: be kell gyűjtenie valakit, egy csajt mégpedig, gondolom Maunikát. Mire annyit mondhatna, hogy basszameg, előjön Jessica Niki testéből és meg akarja fojtani Bobot, de Mohi megsokolózza. Maunika elmegy ugrókötelezni, azt hiszem érthető, hogy erről nem írunk.

Emót a csaja hazaviszi naiv festményekkel teli lakásába, és mivel Emó nem ért a művészetekhez és a memóriája is kaputt, azt mondja, hogy nagyon fasza képeket fest. Muhaha. Aztán előveszi a dobozt, és nem dugnak, hanem kinyitja, de előtte megígéri, hogy nem változik meg tőle. Pandora szelencéje felpattan, benne egy útlevél, lóvé, repjegy és egy fotó Nathanról. Emó felpattan, elizsákosodik a szeme, és elkezd festeni, de nem tudjuk, mit. VeraMars megérkezik a kocsmába, és kérdezősködik Emó felől, egy olyan képet mutogatva, amitől a gyerekek megállnak a fejlődésben. Emó csajának a tesója mindent tagad és fenyegetően lép fel, na ez az, amit nem kellene, mert jön az áram a csaj kezibűl, annak meg nem lesz jó vége. Bob a Cégnél Nikivel beszélget, akit még tíz perce Mohi rázott agyon a sokkolóval. Amint kimegy Bob, Mohi nekilát kiszabadítani Nikit, de az nem akar elmenni, mert neki gyógyulás kell.

Nathan rémálma egyre szarabb, önmaga összeégett arcú másával találkozik, Parkman pedig a cellájában egy csecsemőt és a nejét látja. A fater nagyon kemény tulajdonsággal bír, ilyen anyagért van olyan ismerősöm, aki a fél karját odaadná. Miközben Parkman egy börtönőrrel, Nathan meg saját magával verekszik, a rémálomvilág falai szépen kezdenek leomlani, és egyértelművé válik, hogy ez a két bolond éppen egymást veri félholtra, mert ParkmanFater belemászott az agyukba. Ez jó volt, habár kiszámítható. Magukhoz térnek egy kicsit, és Nathan talál egy képet, amin Bob feje látható, a vérrel írt jellel díszítve. Japán, középkor, Hiro és Kensei menek Fehér Szakáll ellen, akinek annyi embere van, mint égen a csillag, de sebaj, mert... És itt ér véget a mese, mert az üzenet elmosódott. Maunika tévézik, és hasznos dolgokat tanul, értsd: karate. Megjön Mohinder, hogy elmagyarázza neki a dolgokat.

VeraMars telefonoz, nyugi, mondja, csak egy embert öltem meg, most mitől vagy ennyire kiakadva? A vonal másik végéről visszahívják, mert szarban a haza - a faterjával beszél, ezen nem szabad csodálkozni. Emo festményén egy épület van, előtte ő és a csaj, a ház maga valahol Montrealban. Telefon, kiderül, hogy a csaj tesóját kissé elégette a szőkecsaj, tragédia, kérem szépen, tragédia. Kirsten Bellnek jól áll a gecinő szerep. Ennyi volt erre a hétre, annak örüljünk, hogy Mazsa és Alehandró nem szerepelt.

Címkék: hősök
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A zöld lific 2008.07.10. 11:24:11

Első :P
Vagy itt nem menő az elsőzés?
Az eheti kedvencem: 'elizsákosodik a szeme'
Ezen kb. 5 perce röhögök. Köszi az élményt megin' :)

sélli_ 2008.07.10. 11:30:50

Rossz hír: nem menő az elsőzés!

Hiányzott Sylar!!! Bár ha választani kell, hogy Mazsa vagy Nikki, hát a JóIsten sem tudná szerintem eldönteni.

VeraMars rulz! Ja, egyébként Maunika képessége nem volt már meg korábban valakinek...? Mintha rémlene. Vagy csak keverem az alakváltó csajjal...
És akkor mi a különbség Peter képessége és Maunika képessége közözött??? Mindkettő utánoz mindent, oszt jónapot nem?

n0b4d11 2008.07.10. 11:47:13

sélli: nem mert peternek nem kell látni a képességet ahoz, h használni tudja, elég ha közel van az illetőhöz. Ja és Peter szuperképességeket tanul meg, míg Maunika "egyszerű" földi, halandó képességeket.

Carnivora (törölt) 2008.07.10. 11:52:45

Alapvetően lapos rész volt ... nem tudom ez a dögunalmas afro minek kellett bár ötletes amerikai néger lány miből másból tanulna, mint a tv-ből ...

Az új szöszi hurka az emó simán vágja az újjazást is ...

gyurmalány 2008.07.10. 12:01:54

szerintem 15 éve nem látta parkman a fatert. (nekem a szobánál nagyon lost room-os utánérzetem volt)

Én nem tudom, hogy én lettem-e hisztis, de annyira b*ssza a fülem mounika és májká hangja, hogy elkapcsoltam a tv-t. Mohi meg jobban idegesít mint mayaék.

sélli_ 2008.07.10. 12:31:11

BonyM, köszi, igaz igaz. De utánozós majom... :)))
Akkor már inkább VeraMars villámló-hatlövetű keze!!!

magdus_1983 2008.07.10. 12:49:51

a hogyvolt jobb volt, mint a rész...
ja és nemcsak Mádzsa nem volt, de szerencsére Klermackó sem :)

Azt tudja vki, hogy az ír fickó, a csaj testvére kicsoda? nekem nagyon ismerős volt a színész, de nem bírtam rájönni, hogy honnan...

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.07.10. 13:06:16

az nem karate, he, hanem kung fu volt.

amúgy Maunika két képességel is bír, a majmoláson kívül ott van még neki a gyilkos szinkronhang is

2008.07.10. 14:03:09

Sélli, szerintem Te Hiro pincérlyány haverjára gondolsz, aki szintén piszok gyorsan tanult (pl. japánul öt perc alatt) Miatta ment vissza először Hiro a múltba és állt be a csehóba.

Amit én nem értek, hogy ha Molly beteg, öntudatlan, akkor a szervezet honnan tudott Maunika újonnan alakuló képességéről?

Azt meg nem hinném, hogy Parkmann papi a nagy főgonosz, szerintem neki egy olyan képessége van, mint annak a csajnak, akit Sylar nyírt ki most, az évad elején, csak ő nem simán illúziót kelt, hanem mindenkiben azt az illúziót, amitől a legjobban fél. Molly pl. a nagy gonosztól fél, hát meg is kapja... Szóval, szerintem a papi csak a főgonosz oldalán van...

Ja, még egy "nem értem": aranyosak azzal a fotóval. Nathannek eszébe sem jut forszírozni, hogy mondjuk a zannyánakmi a képessége, ami miatt rákerült erre a képre? És egyiküknek sem kíváncsi pl. Bob képességere (mert, neki is lennie kell, nem csak simán " aszervezetnekdolgozik"), meg senki másra a képről?

sélli_ 2008.07.10. 14:29:52

Los, köszi, de az a csaj csak elméleti dolgokat tudott megtanulni, nem gyakorlatiakat. Mármint ész-tanulósat érted, nem fizikait. És az tanulás volt, nem utánzás :) Nem tom, lehet csak álmodtam!

Cinkapanna 2008.07.10. 15:01:36

az "elizsákosodás" nekem is teccett :) de ne hívjuk már Emónak, nem is az (nem is volt, csak egy köcsög sztájliszt). sztem cuki.

ja a kép többi szereplőjének képessége nekem is eszembe jutott, de nem feltétlen jelenik meg minden generációban ez az evolúciós lépcsőfok.

no és Sylar miért veszítette el a képességét? nem csak a már megszerzettekre gondolok, hanem hogy újra sem tud szert tenni.

Llew 2008.07.10. 19:07:06

Ez a rész végre jó volt. Nem volt Mádzsa, de volt VeraMars, Peter végre kimozdul a kocsmából, és a régi híró vonalon is van valami. Mondjuk Klermaci fél karját feltettem volna, hogy Parkmant átbassza az apja. Kicsit kiszámíthatóak a dolgok, de azért tetszik. Van egy olyan gyanúm is, hogy VeraMars Bob lánya, de kitudja. Én Nikit jobban tolerálom - főleg ilyen rövid szerplésben -, mint Mádzsát, de lehet csak a megszokás miatt. ParkmanFater képessége nekem se tűnik olyan főgonoszosnak, de most kicsit össze kavartak ezzel a képesség fejlődéssel. Most akkor mindenki tovább fokozza majd amit tud? Klernek ezentúl két lábujja nő majd ha levág egyet, vagy mi lesz?
A rémálom szobás bunyó nagyon jó jelenet volt, klasszzul összevágott.

Los Alamuszi
PetrelliMuternek valami telepátikus féle képessége lehet, hisz a multkor tudta, hogy Parkman "olvassa" és bele is tudott pofázni a fejébe. Lindermant tudjuk, ParkmanFater tudjuk. Bobot tudjuk. (ő az aranycsináló, pá részzel ezelőtt volt, mikor Mohit beszervezte). Egyedül HiroFater akit láttunk személyesen, de nem tudjuk, mit tudott.

OnixTitan 2008.07.10. 19:52:56

Pterelli muter talán csak a Parkman névből sejthette h ez a parkman az öreg parkmannek a fia és matt semmibe révedő szeméből kikövetkeztette h fatertól örökölt képességei révén olvassák a zagyát....

2008.07.10. 20:18:00

Llew, a képen, ha jól rémlik, van még valaki, nem akarok spoilerkedni.
De az biztos, hogy ha az én anyám lenne ott a többi hős mellett, akkor nem Parkmann faterja érdekelne, hanem beszélnék mamival, hogy ő is???? ;-)

sélli, azt hittem így gondolod. Más másolósra én sem emlékszem ;-)

EasyFriend 2008.07.10. 21:25:18

Ezzel a résszel már rendesen beindult a S2. És ez megy a 24 s3 évadnyitó ellen... Azt kell hogy mondjam, azért már néha van itt normális verseny a tévében. Köszi a hogyvót!

KitCat 2008.07.12. 08:58:34

sélli_:MAunika képessége nem olyan, mint Peter-é, hiszen ő a képességeket képes használni, míg a csjszi mozgásmásoló. Tehát, hiába szórna valaki villámokat a szeme előtt, ő csak a mozdulatot tudná majmolni, a villámokat nem. Hiro csaja szuperfogékony volt, és ő, amit egyszer megtanult, azt tudta is, de Maunika viszont szerintem hamar elfelejti a Chuck Norris féle ugrásokat és rúgásokat. :D

#Nicole# 2008.07.14. 12:04:01

Llew, én is pont erre gondoltam, nem lepődnék meg, ha kiderülne hogy Elle Bob lánya. Kemény a csaj, kíváncsi lennék mi sülne ki egy képességeit visszanyert (tényleg, mikor nyeri már vissza?!!) Sylar + Villámkezű Elle meccsből :-) Mohinderen nem lehet kiigazodni: beviszi Mollyt a céghez, pont azokhoz, akik elől inkább rejtegetni kellene... bár az is igaz, hogy hová máshová vihetné...
Megbotránkozik a sokkolón, majd zokszó nélkül ráküldi Nikire. Ejnye-bejnye. Maunika szinkronja rettenetesen idegesítő, bár nem láttam eredeti hangom, de kétlem hogy oridzsiben is ennyire gagyi hangja lenne!
"Tessék, Parkman, elbasztad." Sixx imádom a beszólásaidat! Respect! :-)

Roderick 2008.08.09. 14:14:42

"amúgy Maunika két képességel is bír, a majmoláson kívül ott van még neki a gyilkos szinkronhang is"...Kész, széjjel röhögtem az agyam!
süti beállítások módosítása