Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 1x12 - Végső összecsapás (ÉVADZÁRÓ)

2008. július 10. 15:06 - leeann

Egy rövid évad összefoglaló után a Bronzeban kezdjük a végső harc előzményeit. Xander Willown gyakorolja, hogy mit mond Buffynak, mikor majd randizni hívja. Buffy éppen vadászaton van, és elég termékeny az éjszaka, mert már a harmadik vámpírt öli meg. Eközben Giles a könyvtárban molyol, a próféciákból próbálja kitalálni, hogy mi lesz a végső harc kimenetele, majd sikerül megfejtenie némi információt a Mester feljöveteléről és a vadászról. Ekkor hirtelen egy elég nagy földrengés rázza meg Sunnydale-t. A Mester pedig a föld alatt ugrál a földrengésnek örülve.

Másnap a suliban Buffy beszámol az előző esti öldöklésről, de Giles most még furább, mint valaha és alig figyel arra, amit a lány mond neki, így Buffy jobbnak látja, ha órára megy. Miután vége az óráknak, Xander az összes bátorságát felhasználva randira hívja Buffyt, aki kikosarazza, amin a sértődött fiú nem tud azonnal túljutni. Gilesnak se sokkal jobb a helyzete, mivel olyat tud, ami eléggé nyomasztja. Miss Calendar is kap híreket furcsa jelenségekről, ami még jobban aggódásba kergeti Gilest.

Cordelia a tavasz fesztivált szervezi, ami egy földrengés után szinte csak őt foglalkoztatja. Xander ki van akadva teljesen és Willowt kéri meg, hogy menjen vele a fesztiválra, de Willow is visszautasítja a fiút. Buffy közben a Bronzban van, mikor vér folyik a csapból a mosdóban. Megy is elmesélni Gilesnak, hogy mit tapasztalt, mikor a könyvtárban egy eszmecserének lesz fültanúja. Giles és Angel arról beszélnek, hogy másnap este Buffy szembenéz a Mesterrel és ebbe belehal. Buffy jót mulat a hallottakon, majd feltesz néhány komoly kérdést Gilesnak.

Buffy ekkor már nem mulat, sőt, már a könnyei is potyognak, de mikor Angel vigasztalni próbálja, nem engedi, hogy hozzáérjen a vámpír. Buffy teljesen kiborul a dolgon és úgy dönt, hogy abbahagyja a vadászságot, mert nem akar meghalni 16 évesen. A nyomozócsapat minden tini tagja otthon van és szomorkodik valamiért. Joyce próbálja feldobni a lányát egy meseszép ruhával a tavaszfesztiválra, de nem jár sikerrel. Cordi még mindig a fesztivált szervezi, amire Willowt is bepalizta, mikor egy csapat halott diákra találnak.

Buffy épp a ruháját próbálgatja, mikor Willow jön a hírrel, így a vadász a megfutamodás helyett a harcot választja és megkéri Willowt, hogy maradjon biztonságos helyen éjjelre. Közben a föld alatt a Mester már érzi, hogy hamarosan fel tud jutni a felszínre. Giles és Miss Calendar próbálják megfejteni a további üzeneteket, ami felfedi számukra, hogy a megváltó még él és valószínűleg egy gyerek. Giles úgy dönt, hogy ő száll szembe a Mesterrel, de Buffy feltűnik és ezt nem engedi. Szembe akar nézni a sorsával és ő száll szembe a Mesterrel. Mivel Giles elég harciasan ellenkezik, Buffy egy jól irányzott ütéssel aludni küldi figyelőjét és harcba indul.

Buffy, amint kimegy az iskolából, találkozik a megváltó gyerekkel, akit kézen fog és hagyja, hogy a gyerek vezesse. A könyvtárba összegyűlt a maradék csapat és azon törik a fejüket, hogyan segítsenek a vadásznak. Buffy már a föld alatt csámborog, mikor Angel-nél egy vendég erősen kopogtat, és nem egy harkály az, hanem Xander személyesen. Ádáz ellenségek a bajban barátok alapon Xander elmondja Angelnek, hogy Buffy lement, hogy megküzdjön a mesterrel, így össze kéne fogniuk. Xander elég elszántan próbálja rávenni Angelt, hogy segítsen, bár nem nagyon kell neki kétszer mondani.

Így, mint a népmesében a két legény, akik egy nőbe szerelmes, összefog a végső cél érdekében. A könyvtárban közben lázas kutatás folyik, Buffy pedig a föld alatt követi a gyereket egészen a Mester fészkéig. Buffy rálő a Mesterre, de az meg sem sebesül a lövéstől, miközben a két szövetséges is a fészek felé tart. A Mester felvilágosítja a vadászt, hogy ő itt most nem a farkas, hanem a bárány, hogy ezzel is kétségeket ébresszen benne. Közben a könyvtárban okoskodók kitalálják, hogy a Mester feljöveteléhez biztos megint vérgyűjtő akciót kell rendeznie a vámpírjainak, amire a legmegfelelőbb terep a tavasz fesztivál a Bronze-ban.

Buffy némi bújócskázás után, harcba száll a mesterrel, Willow és Miss Calendar elindul, hogy figyelmeztesse a tiniket, de nem kell menniük sehova, mert a vámpírok nem a Bronze-ba tartanak, hanem az iskolába. Közben a Mester a hipnotikus képességével magához vonzza Buffyt és elárulja, hogy az ő lejövetele a kiszabadulásának kulcsa, majd megharapja a vadászt. Buffy élettelen teste egy nagyobb pocsolyába esik és a Mester nagy fényár közepette a felszínre jut, aminek a már közelben lévő Xander és Angel is szemtanúja lesz. A fiúk megtalálják a halott vadászt, Angel hiába húzza ki a lányt a vízből, már nem lélegzik.

Xander úgy gondolja, hogy ha csak megfulladt, akkor még van esély mesterséges légzéssel, de ezt neki kell csinálnia, mert Angel nem teheti. A fiú nekilát az életmentésnek, de nem megy túl jól, miközben a felszínen Willowt és Miss Calendart Cordelia menti ki szorult helyzetükből. Xander tovább élesztgeti Buffyt, aki nemsokára magához tér. Cordi úgy dönt, hogy autóval behajt az iskolába, hogy a könyvtárba meneküljenek, de a vérmes vámpírok majdnem betörik az ajtót.

A Mester a könyvtár tetején élvezi a friss levegőt, de mivel Buffy életben van és erősebb, mint valaha, nem hiszem, hogy sokáig élvezheti még. A könyvtárban lévők kezdenek egyre nagyobb bajba kerülni, de beindul a főcím zene, Buffy, Xander és Angel elszántan tartanak az iskola felé és, ha odaérnek, akkor nem lesz kecmec. Az ajtónál felügyelő vámpíron szinte átgyalogolnak, majd Buffy fővezér kiosztja a parancsot. A fiúk dolga az lesz, hogy távol tartsák a vadásztól a többi vámpírt, míg ő megküzd a Mesterrel.

A könyvtárban a föld alatt kinyílik a pokol szája és előtör valami sokkarú-sokfejű lény, így már egyre nagyobb veszélyben vannak a bent lévők. A Mester ezt a könyvtár tetőablakán keresztül szurkolja végig, mikor megjelenik a vadász. Míg a vámpír azon agonizál, hogy a vadász nem halt meg, a sokkarú-sokfejű lény meg akarja enni a csapatot. A Mester megint magához akarja vonzani a vadászt a hipnotikus képességével, de itt a felszínen ez nem olyan hatásos, mint odalent, így Buffy képes küzdeni a Mesterrel.

Közben a könyvtárban is megy a harc, valamint a fiúknak is jut egy-két hosszú fogú fickó. Buffy egy jól irányzott dobással lendületet ad a Mesternek, aki a könyvtár üvegtetejét betörve egy eltört faasztalra zuhan, ami a mester halálát okozza. A fővámpír halálával a sokkarú-sokfejű lény és a vámpírok is eltűntek és a pokol szája visszazárult. A csapat úgy dönt, hogy ha már megmentették a világot és megy a tavaszfesztivál, akkor nekik is ott a helyük, némi ünneplés céljából.

Címkék: buffy
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lukri 2008.07.10. 16:04:11

Jó volt ez a rész, jól összefoglaltad leeann.

Desperatefan14 2008.07.11. 00:02:31

Amikor megy a főcim és mennek az utcán az hatalmas jelenet.

mazogirl 2008.07.11. 00:23:30

Igen az nagyon jó jelenet volt, és megadta a tipikus vége hangulatot.

brown_h 2008.07.11. 13:48:10

Igen, ez az évadfinálé nagyon jó volt, alakul a következő évadok Buffy-színvonala.

Engel 2008.07.11. 14:11:47

Igen most már csak jobb lesz, meg a dumák is jobbak lesznek.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2008.07.12. 13:21:32

Ebben a részben vannak már új fegyverek a vámpírokkal szemben, vagy azok később fognak jönni?

Engel 2008.07.12. 16:29:00

A nyílpuska már megjelenik itt az első évad végén is, de még lesznek új fegyverek.
süti beállítások módosítása