Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x02 - Tűz és víz

2008. július 10. 12:53 - sixx

Sona, vidám hétköznapok, Májkül az előző részben bemutatott, ún. Szimpatiuks Rabbal beszélget, aki kosárlabda-fanatikus, és ez már most kezd az agyunkra menni. Belliknek továbbra is szar napja van, úgy néz ki a túlméretes alsógatyában, mint egy agyonvert perverz állat, akinek az a heppje, hogy csecsemőnek öltözik a csaja előtt. Májkül megtudja, hogy tavaly óta nem működik a vízhálózat, mert a kedves rabok egy vidám pillanatban széjjelvertek valami csövet, és azt is, hogy ez a Whistler nevű tag, akit ki kell szabadítania, nagyon népszerű odabent, mindenki őt kajtatja, mert kinyírta Panama City polgármesterét.

Szemi, Lecseró főembere felborítja a vizeshordót, aminek az a vége, hogy a zemberek idegesek leszenek, mert víz az ugye a fasorban sem. Na, majd a mérnökúr tesz róla, hogy legyen, csak úgy forognak a kerekek abban az okos fejiben. Elkapja Belliket egy körre (nem úgy) és megkérdezi tőle, hogy miért rejtett egy kódolt üzenetet a zsebibe - az infó ára egy kis víz, de megéri, hiszen megvan Whistler, akit pedig az egész sitt keres már mióta. Na, az ilyen faszságok miatt mondom én, hogy ez nem akció, hanem sci-fi sorozat. Májkül bemutatkozik a befalazott Visztlörnek, aki annyira nem akar kijönni önkéntes börtönéből (értsd: a falból, ahol a patkányok folyamatos táplálékforrást jelentenek.)

Linkoln odakint találkozik a forradásos arcú nővel, aki rögvest keménykedéssel kezdi, ne fenyegessé', mert nem érdekel, tedd a dolgod, és minden oké lesz. Ezt már szeretem, profi a csaj. Link csak annyit kérdez, hogy miért pont ő, hát azért, mert csak, NE KÉRDEZZÉL, MONDTAM MÁR. Link ettől még simán megfenyegeti Szuzön egész családját, mindenkit kinyírok bazmeg, csak egy haja szála is görbüljön a fiamnak vagy Szarának. Na persze, ásít a csaj, vedd ki a kezed a biliből, kisfiam. Szukre! Nerm halt meg! Egy zaciban van, és pisztolyt vesz magának, bolond ez? Közben a sitten egy random renitens rab (alliterálunk, mert az divatos) felháborodik a vízhiány miatt, Bellik meg nem kap enni továbbra sem, és üvöltve kérdezi Májkit, hogy minek neki a befalazott ember. Májki ideges, mindjárt lebukik, és lőttek a tervnek, pedig csak egy hete van kiszabadítani Visztlört.

Az udvaron Mehón megtudja a kosárfan rabtól, hogy aki megtalálja és kinyírja Visztlört, az bíró elé kerül odakint, és ezzel effektíve kikerül innen, ez jó hír, és fasza konfiktusforrás a két ősellenség között. Szukre meglátogatja Belliket, mert Keresztes Mária ugye azóta sincs meg, de mivel nem jut előrébb most sem, előkapja a fegyvert, és befenyít, mire kiderül, hogy Bellik soha nem is tartotta fogva a csajt, elszaladt, és kész. Szukre elindul Mexikó felé, közben Mehón pedig a csatornában keresi Visztlört, aki a klasszikus "bujkáló emberre legrosszabkor jön rá a köhögés" motívummal árulja el a hollétét - Mehón arca nem sok jót ígér.

Link Májkült látogat, és érdeklődik, hogy megvan-e az ember, meg hát, nyugi. Kap egy kis pénzt is, cserébe átadja a kódolt üzenetet Linknek, és erős esküvéssel megfogadja, hogy kiszabadítja Visztlört, vagy belehal, ha nem sikerül. Meghatódunk. Mehón egy arra alkalmas célszerszámmal nekilát a fal lebontásának, ami mögött a Mindenki Által Nagyon Keresett Ember Lapul, nem lesz ennek jó vége. Linkoln a sittről elmenőben öszefut Szukréval, és azonnal beszervezi a szökéshez, de az nem nagyon akar menni, mert Keresztes Mária otthon várja, ott, ahol ellene elfogatóparancs van érvényben. Mégis jó volt valamire a kis közjáték, mert a Szukrét tovarepítő busz hátulján egy bank neve olvasható (igen, Link tud olvasni, csak a nagybetűket nem mind ismeri), meg is van fejtve a kódolt üzenet menten.

Lecseró, a börtön ura kissé ideges, mert Szemi, a fősamesze kiborította a vizet, így az alattvalók lázadnak. Tíbeg csak néz, és sunyiskodik, odakint meg kezd elszabadulni a pokol. Bellik Tíbegen keresztül próbál Lecseróhoz jutni a Visztlörös információval, és csak egy kis vizet kér cserébe - kár, hogy mire ezt elmondhatja, Mehón kibontja a falat, és magáévá teszi az embert, még mindig csak képletesen persze. Lecseró örül a dolognak, és kiküldi Tíbeget két deci vízzel a nép közé. Májkül kissé idegesen látja,hogy 1) Belliknek van nadrágja és kajája, 2) Lecseró emberei a csatorna felé haladnak. Odalent Mehón úgy őrzi az ausztrált, mint a Kába követ, és egy csődarabbal fenyeget meg mindenkit, még Májkit is, aki pedig mindent megígér neki Visztlörért cserébe.

Májki felmegy Lecseróhoz, hogy közölje vele: Krisztus nem az egyetlen, aki vizet tud fakasztani, neki is van ilyen képessége. Uri Geller volt a jelem az óvodában, mondja, de ez nem elég Lecserónak, aki Tíbegtől kérdezi, hogy mennyire megbízható ez a tetovált. Semennyire, mondja a félkarú, mire Májki kiszalad, és egy LITER PÁLINKÁT KÉR a kis haverjától. Közben a városban Szófia, csaj, aki a halott zsebében vájkált az előző részben, a bankban próbál hozzáférni Visztlör bankszámlájához - Link meg árgus szemekkel figyeli. A csatornában fokozódik a nemzetközi helyzet, Visztlör botorkál előre, a nyomában Mehón a vascsővel, őt meg Lecseró emberei kajtatják. Májki kap egy vödör pálinkát, és átmegy McGyverbe, nejlonszatyrot kér, hogy valamit összehegesszen belőle.

Szófia Visztlör széféből megszerez valamit, de nem sokáig marad nála, mert Link lemarkecolja az utcán, és elveszi tőle: egy könyv volt nála, ennyi. Link persze azt hiszi, hogy Szófia és Szuzön egy oldalon állnak, de nem, téved - nem először. Májki összekotyvasztotta a pálinkás nejlonszatyrot, biztos be lehet ettől is szakadni, de nem szipuzik, hanem megy le a csatornába, oda, ahol Mehón éppen agyonverni készül Lecseró embereit, Májki pedig a pánsíp hangjára nekilát helyretenni a vízvezetéket. Lecseró odafent előkap egy Mátrix-mobilt, és felhívja az egyik őrt, hogy hozzon neki vizet, de hiába. A pánsíp továbbra is ott szól a háttérben, Májki a páleszes szatyrot leereszti a csatornába, begyújtja, és rohan.

Mehón kijutott az udvarra, maga után húzva Visztlört, aki innentől kezdve már nem titok. Lecseró lejön, hogy elrendezze a dolgot, és ekkor berobban a cucc, a vezetékből pedig elkezd folyni a víz, Lecseró helyzete ismét szilárd, Májkül pedig szerzet magának egy később beváltható szívességet, és megkapja Visztlört, akihez innentől kezdve senki nem nyúlhat. Mehón megszívta. Szukre telefonoz Keresztes Máriának, és elmondja neki, hogy ez a hazamenés-project egy ideig sztornó, mert azzal csak bajba sodorná a csajt és születendő babáját. Sírunk, nagyon megható a jelenet, különösen a vége, amikor Szukre egy nyakláncot akaszt a telefonra.

Az utolsó előtti jelenet azzal indul, hogy Szuzön közli Linkkel, hogy hülyébb, mint gondolta, anyukám, te még semmit nem tudsz. Letiltja Visztlör csajáról, és a biztonság kedvéért egy pisztolyt is ráfog, add ide, amit elvettél a csajtól, vagy apró darabokra szabdallak. Link odaad neki egy könyvet, de persze nem azt, amit a csajról leszedett, hanem egy másikat. Nem lepődünk meg, sőt. Az epizód legvégén Lecseró fogja, és faszán vízbefojtja a leghangosabb rabot, azt, aki azt hitte, hogy ő lesz a Jani a sitten, az udvaron mindenki fürdik, Májki pedig savanyú képpel közli Visztlörrel, hogy fogalma sincs, hogy viszi ki innen. Jövő héten folytatjuk.

Címkék: a szökés
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tra lala 2008.07.10. 13:09:33

Még azt az idióta indexes bevezetőt..:) Többeket hoz, hogy most épp aktualitása van a dolognak?:)

bree-gee 2008.07.10. 13:33:43

Nagyon jó volt, köszi!:DDD

sélli_ 2008.07.10. 13:34:49

A harmadik évad maga a mélypont... Visztlör, aki hetek/hónapok óta bújdokolt a csatornában, két óra alatt lebukik Májkül és Mehone előtt.
Mehone egy, azaz egy darab vascsővel képes fél óráig visszatartani a Sona beli őrült banda hordát...
Na persze. Meg cirkuszba is elviszek mindenkit.

La Pantera 2008.07.10. 14:10:51

Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de az FBI miért nem segít Mehónnak kijönni?

sélli_ 2008.07.10. 14:27:29

La Pantera, hát nem spoilereznék, ha nem muszáj.


SPOILER ON
Majd segítenek... majd mindjárt majd! :))
SPOILER OFF

panoz (törölt) 2008.07.10. 14:52:32

Gyors kérdés

Most akkor 13 vagy akármennyi rész alatt szabdul ki mer a sztályk meg iylenek?

És akkor a többi sorozat is ilyen szívás mer csináltak 2 részt osz annyi a sorozat???

sherryl · http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:q-QXpNo7FzFwSM:http://2.bp.blogspot.com/_w3cdwJYuetM/SYYqkaYsTwI/ 2008.07.10. 20:47:28

hát lehet csak én gondolom így,de nagyon zavaró,hogy így írjátok a neveket...
A kommenttes nem zavar...

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.07.11. 08:48:04

de nem panama city polgármesterét ölte meg whistler hanem a fiát a polgármesternek

1up81 2008.07.13. 18:41:09

Link értelmi képességein még sokszor meg fog lepődni a közönség az évad folyamán...

NatAngel 2010.09.13. 15:24:44

"Ugyan elmondták nekem, h kettejük közül az öccse az ész, de ilyen ostobának azért nem hittem magát" :D:D:D
süti beállítások módosítása