Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x06 - Forró nyomon

2008. július 09. 09:00 - Dr. Stein (törölt)

A kapitányság terepen kezdi a munkanapot. Hajnalban újabb meggyilkolt, 12 éves gyermekprostituáltat találnak. Halála beleillik az eddigi sorozatba. Dutch hosszas könyörgésre kapja  meg az ügyet. Kulcs a gyilkoshoz egy négyajtós, törött lámpájú autó, melyet arra láttak cirkálni nem sokkal a lány halála előtt. Wagenbach nyüzsgése nem vált ki egyöntetű lelkesedést. Így mikor Mackey csapatát lakatoshoz küldi, felszínre kerülnek a korábbi ellentétek. Julien Aceveda századost látogatja ismét, nagy elszántsággal próbálja lebuktatni a drogtolvajláson ért kommandót, azonban Aceveda kevesli a bizonyítékokat.

Vic a jólelkű, ám leharcolt és immár jóvágású (egy vágás van a nyakán) prosti barátnőjéhez - Connie -  fordul infokért a meggyilkolt Sally ügyében. A lány ismert alakja volt a gyermekrészlegnek, tudja meg. Vic figyelmezteti a nőt, nehogy baja essen. „Nem hagyom még egyszer” -feleli Connie, és még nem is sejtjük, mennyire komolyan gondolja. Dutch kihívja az FBI szakértőjét. A kommandó kínai étterembe látogat, hogy szóra bírjon egy csapat kínai stricit. A küldetés jutalma Sally főállású munkahelyének, egy szexbárnak a címe.

Dutch áhítattal csüng az FBI ügynök ajkain, miközben egy tanú leírja az autót, megtalálják Sally drogdílerét, van pörgés. A keményen anyagozó Sally-t végigkefélte fél Kis-Kína. Claudette-el nem lehet szórakozni, egy jutalomra áhítozó drogdílert börtönbe vágatja kb. egy évre. Nesze neked jutalom. Aceveda kénytelen felülemelkedni a sorozatgyilkosok üldözésén, eldugult a női klotyó (a férfiaké eddig sem működött). Nagylelkűen bevállalja a javítás költségeit.

Vic minimális erőszakkal, perverznek öltözve bejut a kínai szexbárba, ahol találkozik a madammal, majd élőben megtekint egy „előadást”. A kiskorúakkal játszott matiné nyomán a lányos apa Mackey szemében megrendültség, majd a szokásos eszelős tekintet csillan fel. Sejtjük, az intézmény csúnyán ki lesz pakolva rövidesen.

Miközben a csőszerelő Aceveda emésztési szokásairól érdeklődik - szigorúan szakmai alapon - Danny Julient vonja kérdőre a folyosón terjengő pletykák nyomán, aki állítólag ráhívta valakire a belső ügyosztályt. Julien kissé hangosan érvelt, a mindent meghalló Aceveda felhívja magához. Rendőrtiszt, mit csinált már megint (ő is most hallott a belsősök vizsgálatáról)? Julien ismét előveszi azt az istendolgot, lelkiismeret, bűnhődjenek a bűnösök, nem hagyom annyiban. Akkor magának annyi, vigasztalja a százados. „Tanúskodni fog Vic Mackey ellen, és higgye el, neki mindegy Isten ki mellett áll.”

Fent nevezett visszatér a szexbárba razziázni, kipakolják a perverzeket és elviszik a "lyukasztós" filmeket is. Valamelyiken talán felbukkan Sally. Az egyik ott raboskodó kislány magukkal viszik a kommandó főhadiszállására, mellékszál. Dutch épp sérelmezi, hogy lassan elkopik a prostigyilkosságra állított nyomozócsoportja, mikor kiönt a WC.  Az FBI tanácsadó bokáig érő vízben állva adja meg a gyilkos személyiségrajzát. 30 év körüli, impotens munkásra számít.

Dutch leseggfejezi Vicket. Sejtjük, háttérben a Danny iránti féltékenység áll. Ismét a zöld autó kerül érdeklődésük homlokterébe, ahogy egy tanú nyomán eljutottak tulajdonosa lakcíméhez. Homokzsákok és víziszonyban szenvedő zsaruk határolta úton jutunk el a kihallgatószobáig. Benn ül egy férfi, aki telefonon jelentette a gyanúsított autó rendszámát. Nem gondolta, hogy azonosítják a telefonja alapján, diszkréten intézte volna a bejelentést. Emlékezett a zöld autóra, melyben egy dulakodó párt látott akkor este - mondja.

Behozták a feltételezett sorozatgyilkost, a zöld kocsi tulajdonosát. Dutch lassan, tapogatózva vallatja, ez képezi az epizód felét, de nem érdekes. A 30 körüli alkalmi munkás egyre gyanúsabb, miközben Dutch feltúrja múltját és pszichéjét. Mackey nyomozóra két népcsoport bukik igazán, a nők és a belső elhárítás. Most Aceveda titkárnője súgja meg Vicnek: Aceveda az imént hívta ki a belsősöket. Gyors eligazítást tart Danny részére, Juliennek üzen, gondolja át még egyszer a feljelentést. Danny is meglepődve tudja meg, Julien két szemével látta kábszert lopni a kommandót. Meghallgatják Sally normális életének egy tanúját, egy fiatal srácot. Sally kettős életének részletei mellett kiderül, hol vette fel a feltételezett elkövető. A gyerekpornó film és a kuplerájos madam vallomása nyomán a külön vizsgálódó kommandó  eljut rendezőhöz, behozzák.

Az FBI szakértő szerint a férfiból elég kicsikarni: járt ott, hol Sally beszállt a kocsiba, a többi jön magától. A tényekkel való szembesítés csúfos kudarcot hoz. A gyanúsított egy Tom nevű, szintén gyerekes fazonnal verseng, ki tudja jobban megszívatni a másikat. Ezt a Tamást láttuk korábban vallomást tenni a zöld kocsi azonosításánál. Durva tréfája most rondán félrevitte a nyomozást, mindenki őrjöng az árvíz miatt amúgy is feszült kapitányságon. A szerepek néha felcserélődnek. Indulóban egy telefonhívás nyomán, Mackey nyugtatja Wagenbach felügyelőt, aki épp Tréfamester Tomot verdesi a ketrec drótkerítéséhez

Emlékszünk, Connie mondta, nem hagyja bántani magát. Vérében fekvő, agyonlőtt ügyfelét látva elhisszük neki. Furán viselkedett a kliens és lelőtte, kicsit korán ítélt, már belátja. Nincs más, önvédelemnek kell álcázni, Vic amolyan szabolcsi ökölcsapásokkal bántalmazást bizonyító foltokat juttat Connie arcára. Már ez elegendő büntetés a zöldre vert nőnek, akiben mély gondolatokat inspirál az ügy. Megváltozom - ígéri.

Dutch szegény visszatért alapállapotba, elvették tőle nyomozócsoportját, de legalább Danny megkérdezi tőle, mikor tanulnak megint? Az érthetően feldúlt (tanúja volt Danny és Vic flörtjének) nyomozó leordítja az arcát, Danny csak néz. Aceveda is, mikor a csatornamunkás benyújtja neki 800 dolláros számláját. Szegény, lecseszett Danny Vichez fordul. „Loptál drogot az örményektől?” Mackey tagad, és ártatlan kiskutyaszemekkel Dutch is bocsánatot kér. Danny beinvitálja lakásába, közben a záróképen ismét elindul a törött lámpájú zöld autó és felvesz egy prostituáltat.

Címkék: kemény zsaruk
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

georg 48 2008.07.10. 21:25:38

Hazai csatornákon megy már a hatodik évad?? Mert nem látom semelyik adó műsora között. Remélem nem maradok le :(.

Johnny336 2008.07.11. 16:00:30

Mintha AXN-en menne. Legalábbis úgy emlékszem abban az évadban volt terhes Danny.
süti beállítások módosítása