Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Office 2x03-2x04 - Office Olimpia, A tűz

2008. július 08. 18:02 - candyperfumegirl

Egy tipikus irodai munkanap komoly veszélyeket rejt, azok közül is a legkomolyabb az unalom általi azonnali halál. Hogy egy ilyen hogyan is néz ki a gyakorlatban, azt Jim Halpert azonnal szemlélteti, amikor a saját rekordját megdöntve 5 teljes percet munkával töltött, majd kidől az asztalán. Ez egyébként elég gyakran előfordul, és ilyenkor kéne nagyon valami életmentő ötlet, de a főnök közvetlen jelenléte eléggé korlátozza az ember kreativitását ami a munkaidő értelmes elfoglaltságokkal való kitöltését illeti. Lássuk, mi történik viszont az irodában egy olyan napon, amikor magukra hagyja őket a főnök.

Michael távollétének az oka, hogy házat vásárol magának, és az ilyesmit mégis mikor máskor intézné a világ legjobb főnöke, mint munkaidőben? Vele megy Dwight is erősítésnek, Michael pedig jobb, ha kezdi szokni, hogy Dwight élete minden fontosabb döntésénél jelen lesz. A többieknek számára mindez egy dolgot jelent: nincs főnök és nincs önkéntes rendőr a közelben, tehát mehet a buli, ami ez esetben az első és talán hagyományteremtő Dunder Mifflin Olimpia.

Az ötlet úgy adódik, hogy amikor már Jim nagyon szenved és elér arra pontra, hogy bármit szívesebben csinálna, mint a jelentéseit írni, megnézi, mivel tölti az idejét a könyvelés. Ekkor derül ki, hogy Kevin és Oscar évek óta házibajnokságot rendeznek az általuk feltalált labdajátékból. Jegyzik is az eredményeket, és mivel az eredményjelző tabella Oscar asztalát teljes felületében beborítja, lehet tippelni, mennyit szoktak unatkozni a fiúk. A játék neve egyébként Hate Ball, az elnevezést az ihlette, hogy Angela mennyire utálja, amikor ezt játsszák, és Angela van olyan drága, hogy ezt be is mutatja most egy csak rá jellemző lesújtó tekintettel. Esküszöm, azt a nézést le kéne védetni. Kevin és Oscar azért ad még egy hasznos tippet Jimnek: kérdezze csak meg Tobyt, mi az a Dunder Ball.

A Dunder Ball egy tipikusan irodai környezetre kifejlesztett labdajáték, amiben a fal és a két íróasztal közti válaszfal is aktívan részt vesz, kreatívabb ez a kis csapat, mint gondoltam. Innen már csak egy lépés, hogy Jimben megfoganjon a zseniális ötlet: rendezzenek egy teljes napot irodában is játszható sportágakból szentelt olimpiának. A csapat részéről a segítőkészség eltérő mértékű, Stanley például flegmán közli Jimmel, hogy az ő irodai játékának a neve „keményen dolgozom, hogy a gyerekeim járhassanak egyetemre”. Ezzel nehéz is lenne vitatkozni. Angela pedig nyíltan szabotálja a részvételt, és extra csúnyán néz mindenkire csak a poén kedvéért. Pedig ő is szokott játszani –mondja a vallatóban- imád pl. mindenféle tárgyakat lóbálni a macskái előtt. De munkaidőben szó sem lehet ilyesmiről.

Közben Michael és Dwight napja is egyre jobban alakul, Dwight élvezi a lehúzható tetejű autóban való száguldozást Scranton utcáin, mert így villanthat legújabb napszemüvegében, ami Michael szerint döbbenet, hogy van ember, aki azért képes pénzt adni, de Dwightot ennyivel még nem lehet letörni. Michael büszkén mutogatja neki az új házat, otthon édes otthon, stb. A ház valóban gyönyörű, nagy tágas, kertvárosi álom, már lelki szemei előtt látja is a verandán játszadozó unokáit, egyszerűen csodálatos minden, az egyetlen bökkenő csak az, hogy rossz házat néz, az övé a háta mögött van. Hoppá, akkor kezdjük elölről, 180 fokos fordulat, otthon édes otthon.

Már várja az ingatlanosa, Carol, akit egyébként Steve Carell felesége alakít. Carol és a ház tulajdonosa biztosítják Michaelt és Dwightot, hogy a szomszédok nagyon jó fejek, és nyitottak mindenféle életmód iránt, majd Michael értetlen arckifejezését látva Carol szépen és artikuláltan felvilágosítja, hogy ezt értsék úgy, hogy nagyon melegbarát a szomszédság. Michaelnek még mindig nincs halványlilája sem, hogy a tulaj miért tartotta fontosnak ezt közölni vele, de nem is baj, lényeg, hogy nagyon toleráns a szomszédság, az ilyesmi pedig mindig pozitívum. Dwight lelkesen bólogat mögötte. A ház egyébként elég pöpec, konkrétan hatalmas, egy embernek talán enyhe túlzás (három hálószoba), de kit érdekel az ilyesmi, lesz benne hely plazatévének meg mindennek, ami mágnesként fogja vonzani a jobbnál jobb csajokat. Michaelnek ugyanis feltett szándéka barátnőt fogni a házzal, remélhetőleg a melegbarát szomszédok között akadnak dögös egyedülállő nők is.

Eközben az irodában már nagyban zajlik az olimpia, Pam Jimhez hasonlóan lelkes, ő még érmeket is gyártott gemkapcsokból és joghurtos doboztetőkből, aranyat, ezüstöt és kéket. A kék a bronz helyett van, ami egyben az arany másik oldala is, nagyon találékony ma mindenki. Nézzük a sportágakat is: először is itt van a komoly fizikai igénybevétellel járó Flankerton, ami valahogy úgy néz ki, hogy óriási, papírral teli dobozokat kötöznek a lábra és azokkal kell megtenni jelentős távolságot, úgy másfél métert. A „ki tud több M&M’s-t a szájába tömni” sportág győztese és egyben egyedüli indulója Kevin, Jim konkrétan megtiltja, hogy bárki műs meg merjen próbálkozni ezzel, Kevin ugyanis hosszú évek kitartó munkájával érte el, hogy a szám aranyérmese legyen. A „ki találja ki, melyik cég alkalmazottja jön fel a lifttel legközelebb” szám nyertese Ryan, és van itt még versenyfutás egy teli bögre kávéval, ezek után Pam már csak arra kíváncsi, hogy Angela tényleg nem érdekelt egyik olimpiai számban sem? Angela készen áll a tökéletes válasszal, mert igenis van egy irodai játéka, amit ő egész nap játszik, Pam-pongnak hívják, és arról szól, hogy jegyzi, Jim hányszor hagyja ott az íróasztalát, hogy a recepcióspult körül ólálkodjon. Ezek után Pam befejezettnek tekinti ezt a beszélgetést.

Közben az új ingatlan papírjai már csak Michael aláírására várnak, és ekkor derül ki, hogy Michael –jó szokásához híven- valamit csúnyán félreértett az előzetes tárgyalásoknál, és a ház részleteit 30 évig fogja fizetni. Ahogy Dwight fogalmaz, ez egy Michael-korú embernél azt jelenti, hogy gyakorlatilag megvette a koporsóját, Dwight sosem volt jó az árnyalt megfogalmazásokban, de pont ezért szeretjük. Ráadásul Michael sehol nem látja a jó nőket, akik miatt érdemes lenne ide költözni, eleve ő a legvonzóbb ember most is az épületben, szóval ez így sehogy sem OK. (sosem jó, ha te nézel ki a legjobban valahol, mert onnan már csak lefelé vezet az út, jegyezzük meg) Michaelnek ezek után szüksége van egy kis friss levegőre, de talán az se ártana, ha valaki állna mellette egy defibrillátorral, mert a szívleállás elég reális veszélynek tűnik ebben a pillanatban. Carol viszont készségesen leegyszerűsíti neki a helyzetet: ha most visszalép, ugrik a foglaló, ami 7 ezer dollár. Így a következő jelenetben már azt látjuk, ahogy Michael és Dwight Michael új lakásának hálószobájában kajálnak, tökéletes meggyőződéssel állítva, hogy ez volt Michael életének legjobb döntése. Ráadásul baromi jól szórakoztak közben, el tudja valaki képzelni, hogy szenvedhetnek azok a szerencsétlenek az irodában ebben a pillanatban?

Ha már szóba kerültek, éppen az olimpia záróünnepségére készülnek, és mindenki meg van győződve róla, hogy ennél jobb munkanapjuk az életben nem volt. Michel pedig közben már Dwightot győzködi, hogy költözzön be az egyik hálószobába (persze csak arra az időre, amíg Michael be nem csajozik, mert akkor abban a pillanatban mennie kell), mert egy jó főnök megjutalmazza az alkalmazottait, Dwight pedig őt jutalmazhatná meg a csillagászati bérleti díjjal, klasszikus win-win. Dwight hihetetlen módon nem csap le az ajánlatra, és elmondja, hogy ez azért van, mert ő egy 9 hálószobás remek ingatlan tulajdonosa, ez a Schrute Farm, ahol az unokatestvérével együtt céklát termesztenek, és egy főnyeremény. A semmi közepén van, a tinédzserek néha beszöknek, hogy szexelhessenek, és csak egy fürdőszoba van, az is a veranda alatt, de Michael harmadik hálószobája mg így sem versenyezhet vele.

Ezek után Michael és Dwight visszatérnek az irodába, ahol már éppen kezdetét vehette volna a záróünnepség, ez aztán a szívás. Michael nagyon gyászos hangulatban van, miután kivette a három hálószobás álomotthont a melegbarát környezetben, és még Dwight sem költözik be hozzá. Az úton ráadásul sikeresen belegázolt Dwight lelkivilágába azzal, hogy a cékláit inzultálta, és hogy mekkora lúzerség olyasmit termeszteni, amit mindenki utál, miért nem tud Dwight pl. cukorkát termelni? Jimnek pedig van egy zseniális ötlete, hogy vidítsa fel a főnökét és egyben megrendezhessék a záróünnepséget is: Michael nyakába akaszt egy aranyérmet, mert ő nyerte az ingatlanvásárlási számot, Dwighté az ezüst, ő pedig bronzéremmel melléjük áll a papíros dobozokból épített dobogón, Pam papírgalambjai „repülnek” mögöttük, és szóljon a himnusz. Kezük a szívükön, ahogy kell, még az átszellemült tekintetek is tökéletesen a helyükön vannak, igaz, hogy Michaelnek és Dwightnak halvány segédfogalma nincs, mi ez az egész, de nem is érdekes, mindenki boldog, és ez a lényeg. Michael könnyekig meghatódott, Jim pedig összegzi a nap tanulságait: abban az öt percben, amit munkával töltött, elkészítette a jelentéseit, ebédszünetben pedig nyélbe ütött 2 üzletet is, tehát ez a nap épp olyan termékeny volt, mint bármelyik másik. Ha nem sokkal jobban.

Az ’A tűz’ című epizód elején Katy telefonál az irodába Jimnek, a Jó Csaj, aki azóta már Jim Barátnője Jó Csajjá lépett elő, talán ennek is köszönhető Pam részéről a szokottnál kicsit fagyosabb hangnem. Michelnek pedig Új Fiú Ryant kell értékelnie, mert az ügynökség, akik kiközvetítették, szeretnék tudni, mit gondol Michael, ebben a tekintetben talán ők az egyetlenek a világon. Michael tökéletesen elégedett az új fiúval, és valamiért nagyon körbeudvarolja mostanában, szerintem a mancrush klasszikus esete zajlik itt a szemünk előtt, emlékezhetünk, Michael már a Dundie Díjátadón is nyíltan kimutatta Ryannek az érzelmeit. Új Fiút mindez elég kellemetlenül érinti, de ha Michael valakit el akar halmozni a szeretetével, az nem menekül, és miután kiderül az is, hogy Ryan üzleti suliba jár, Michael kérdések özönét zúdítja rá. Ő maga soha nem járt üzleti iskolába, egyetemre sem, minek az, Kobe Bryant pl. még a gimit is otthagyta, és nézzük meg, hol tart most. Remek érv, megyek is a józsefvárosi piacra árulni a diplomáimat.

Ezen a napon az irodai alkalmazottak soha nem tapasztalt izgalmak elé néznek, megszólal a tűzjelző! Érdemes figyelni minden reakciót, mert elég beszédesek. A dolgozók többsége tökéletes rezignáltsággal vonul ki a parkolóba, Oscar még a mobilját sem teszi le, Stanley és Phyllis még lebonyolítanak egy eladást, Angela próbál felügyelni arra, hogy mindenki a tűzvédelmi előírásoknak megfelelően hagyja el az épületet, Michael pedig mindenkit félrelökve elsőként rohan ki. Utána el is mondja a vallatóban, hogy miért. Tudja, hogy az a szabály, hogy nők és gyerekek először, de a Dunder Mifflinnél nem dolgoznak gyerekek hála az égnek, a nőket pedig egyenrangúnak tekinti. Időnként teljesen lenyűgöz Michael Scott érvelési technikája. Dwightból pedig előtör az önkéntes tűzoltó/életmentő/predátor, a konyhából füst szivárog, tehát oda először is behajítja a vizes palackot, majd a derekánál fogva elkapja és kirángatja a még bent tartózkodó Kellyt, ő maga pedig a tűzoltó készülékkel a kezében laposkúszásban hagyja el az épületet. Páratlan jelenetsor.

A parkolóban aztán a dolgozók találékonyságára van bízva, mit kezdenek azzal az idővel, amíg a tűzoltók oltanak, Jimből ismét előtör az organizátor. Hasznos ötletek kifogyhatatlan tárháza a srác, ha unaloműzésről van szó, most pl. a „lakatlan sziget” és a „kit dugnál meg?” játékokat javasolja. Az elsőben az a kérdés, hogy mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre, először is könyvek. Angela elvinné a Bibliát, és a Da Vinci kódot –hogy elégethesse a Da Vinci kódot. Az még melegen is tartaná kb. másfél percig, mondja Dwight, máris tele van ötletekkel, ami a lakatlan szigeteket illeti, de legfontosabb kérdés, hogy leesett-e a cipője a zuhanás során? Helló, van egy Lost rajongónk, királyság.

Eközben Michael Ryant vegzálja, és istenadta tehetséggel hagyja figyelmen kívül Új Fiú kétségbeesett pillantásait, amint egyértelműen menekülési útvonalakat keres. Dwight pedig a személye elleni konkrét támadásnak veszi, hogy Michael már csak Ryannel törődik, csak róla beszél, úgyhogy be is ül a kocsijába, és benyomja max hangerőn az Everybody Hurts-t, hátha Michael veszi a célzást. Sok szerencsét Dwight, Michael még egyetlen célzást nem vett egész életében, de próbálkozni azt lehet. A lakatlan szigetes játék következő szintje, hogy ki milyen DVD-ket vinne magával, és Jim és Pam jól kiröhögi Meredith választását., a Doktor Szöszit. Pam már majdnem kimondja, hogy neki is bejön az a film, de az Jim számára megbocsáthatatlan lenne, mert itt most nem guilty pleasure-ökről beszélünk, hanem a világ legjobb filmjeiről, amiket egész életünkben nézni tudnánk. Doktor Szöszi egyértelműen kilőve.

Érkeznek a raktárosok, majd Michael és Ryan is (miután Ryan sikeresen kiszabadult Michael kocsijából, ahol Michael további okos üzleti tanácsokkal látta el, és úgy nézett rá, amitől minden felnőtt férfit rémálmok kínoznának hónapokig), és a játékok új lendületet kapnak. Most következik ugyanis a „kit dugnál meg?”, és Kevin javaslatára csak munkatársak közül lehet választani, mert így izgalmasabb, nem hülye ez a Kevin. Michael gondolkodás nélkül Ryant választja, és most már meg vagyok győződve róla, hogy ő „tegyük meg mindent, hogy a srác a lehető legszarabbul érezze magát” –napot tart. Jim gondolkodás nélkül Kevint választja, mert nagyon bejön neki a mackós típus, utána meg elmennének bowlingozni kettesben, tök romantikus lenne. Ilyen egy tökéletes diplomatikus válasz, nem úgy ősbunkó Roy, aki egyrészt nem veszi a poént, másrészt a menyasszonya jelenlétében kijelenti, hogy ő azt a feszes seggű katolikus szőkét dugná meg, mi is a neve? Angela szépen bemutatkozik neki, szúrós tekintet kíséretében.

Michael a mobilját hiányolja, és Dwight a bevágódási lehetőséget látva beront az épületbe egyenesen a füst kellős közepébe, mert ilyesmit biztos nem csinálnak mindenféle jöttment üzleti iskolás szépfiúk. Michael még lehülyézi a rend kedvéért, majd megkéri Ryant, hogy csörgesse meg a mobilját, hogy Dwight könnyebben megtalálja. Egyes számú kellemetlen pillanat: Ryannak nincs meg a száma, pedig Michael látta, amikor „begépelte”. Kettes számú kellemetlen pillanat: a mobil megcsörren Michael zakózsebében. (csak hab a tortán, hogy a Mambo Nr Five dallamára) Szép, sőt gyönyörű, de nincs baj, mert már jön is Dwight némi füstmérgezéssel a tüdejében, de diadalittas tekintettel, ugyanis megtalálta, mi okozta a tüzet! Talán van olyasmi, amit nem tanítanak az üzleti iskolában, ugyanis valami okos, szexi gyakornok rajta felejtette a sajtos pitáját a kenyérpirítón! Mekkora ciki, és Dwight nem csak simán meglóbálja a bizonyítékot Ryan orra előtt, de még egy erre az alkalomra kalibrált dallal is emeli a pillanat fényét, Ryan Started Th Fire címmel. A dalhoz koreográfia is tartozik, amibe Michael is bekapcsolódik, Phyllis pedig háttértáncol nekik, mert így az igazi. Ryan hozzászokhat a gondolathoz, hogy ő már mindig csak az a srác marad itt az irodában, aki a tüzet okozta.

Van még egy slusszpoénja az epizódnak, érkezik Katy a Jó Csaj, és Jim kérdésére rögtön mondja, mi lenne az a film, amit mindenképpen magával vinne egy lakatlan szigetre. Hát a Doktor Szöszi, mi más, és ezek után Pam máris teljes meggyőződéssel állítja, hogy Katynél jobb fej csajjal még az életben nem találkozott. Michael pedig mintegy tanulságként megosztja az üzleti élet első és legfontosabb szabályát Ryannel: soha, semmilyen körülmények között nem gyújtom fel az épületet. Érdemes lesz megfontolni.

Címkék: office
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drakeamarth 2008.07.08. 19:48:39

A szinkronnal most nem igazán voltam megelégedve. Pam néha indokolatlanul agresszívan (?) beszélt Jimmel, ami eredeti nyelvben egyáltalán nem így volt.

candyperfumegirl 2008.07.08. 19:53:17

Tényleg, nyilatkozzatok a szinkronról, mert én most külföldön vagyok, ezért nem volt alkalmam megnézni szinkronosan. Kíváncsi vagyok, még mindig olyan döcögős-e. Nem akarom leírni a szinkront, de az eddig hallottak alapján nagyon nem érzik. Ez persze még változhat.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.07.08. 20:22:56

Hát, a Ryan start the fire nem igazán jött át a szinkronban, nekem csak a Marylin Monroe-s résznél esett le.

bög 2008.07.08. 20:24:59

én is megnéztem most szinkronnal: gyalázatosan szar, színvonalon aluli, és egyszerűen megöli a karaktereket.
Drakemarth: azt én sem értettem.

Drakeamarth 2008.07.08. 21:33:05

Elsőre nekem is nagyon zavaró volt a szinkron, és én is úgy éreztem, kinyírja sorozat lényegét, de így a sokadik rész után szerintem kezdenek belejönni mind a fordítók, mind a szinkronszínészek.

Higgyétek el, lehetett volna sokkal, sokkal rosszabb is.

Gabba 2008.07.09. 09:09:07

Mindkét részben Dwight alakított nagyokat:

napszemüvegében, mint Terminátor, aztán a baszakodás a lenyitható tetővel, majd a céklaföld leírása.

a tüzesben pedig a kollégák kimenekítése és kúszás a füstvonal alatt - teljesen kész.

EasyFriend 2008.07.09. 11:46:26

Dwight laposkúszása volt szinte az egyetlen rész, amit az e heti adagból láthattam, de ez így elég is volt egy heti adagnak :-).

subidubinemértem (törölt) 2008.07.09. 15:19:14

szerencsére nem láttam eredetiben, valszeg ezért gondolom úgy, hogy a szinkron kurvajó. :)
szemben pl. a brit office magyar szinkronjával, ami botrányosan szar. (igaz az angolul sem tetszik).
mindettől függetlenül pedig nem ártana, ha a viasaton is lehetne eredeti nyelven nézni a cuccokat ha már itt a digitévé.
süti beállítások módosítása