Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x17 – Kanes and Abel’s

2008. július 06. 12:08 - foxglove (törölt)

Abel Koontz-nak tehát van egy lánya, akit nagyon gyorsan meg kell találni, és még gyorsabban el kell rejteni Clarence Wiedman elől. Utóbbi nem sokon múlik, Veronicának csak percekkel sikerül megelőznie a kalapos pasast. A legnagyobb nehézséget mégis maga Amelia jelenti, Koontz egyetemista lánya, akinek finoman szólva kicsit nehézkes a felfogása. Veronica szép tagoltan elmagyarázza neki, hogy az apja ártatlan (nem érti), ezért veszélyben van (nem érti), majd egy motelba viszi, és megkéri, hogy lehetőleg ne árulja el senkinek, hol van (nem érti). Nem lesz egyszerű eset.

Mialatt Amelia a motelben várja, hogy az édesanyja elküldje neki a megvesztegetést bizonyító iratok másolatát, Veronica éli a saját életét. Azaz elvállal egy újabb ügyet. Egy Sabrina nevű lány béreli fel a Neptune High-ból, akinek valaki az utóbbi időben módszeresen megkeseríti az életét. A zaklató minden napra kitalál valami kis tréfát, legutóbb például szexhirdetést adott fel a nevében. Sabrina arra gyanakszik, hogy az ex-barátja a felelős, aki egyébként a Ruskie Business-ből már jól ismert Caz. A srácot minél előbb le kell állítani, különben Sabrina nem tud felkészülni a vizsgákra, ejnye.

A Mars-nyomozóirodában egy tipikus desperate housewife zsibbasztja Mars-apuka agyát. A nő nem szeretne már többet feleség lenni, hanem inkább milliomos elvált nő. Konkrét terve is van: először is fel akar béreltetni egy kurvát, aki majd rászáll a férjére. Mars-apuka elkészíti a kompromittáló fényképeket, amit ő felhasznál a bíróságon. Probléma megoldva. Mars-apuka köszöni a lehetőséget, de nem él vele. A nő dühösen bejelenti, hogy akkor majd keres magának más nyomozót, akinek lazábbak az erkölcseit. Mr. Vincent VanLowe biztosan örömmel vállalná az esetet. Mars-apuka derűsen sok sikert kíván, és mellékesen felvilágosítja, hogy valószínűleg a Vinnie Classic csomagot fogja kapni, ami annyit tesz, hogy a meló után Vinnie-nek a férj számára is lesz egy ajánlata: dupla pénzért azt is állíthatja, hogy nem talált semmit. Jó fej ez a Vinnie.

A következő látogató Logan, aki csekket hozott Veronicának a múltkori nyomozásért. De előtte megtalálja Veronica laptopján a Lilly Kane-gyilkosság fájljait, amiket Veronica kínos (már-már rögeszmés) pontossággal vezet napról-napra, óráról-órára. Logan kicsit fenn is akad ezen, hogy vajon épeszű emberre vall-e ez vagy sem; nos, a kérdés egyelőre költői marad. Majd meglátjuk. Veronica néhány másodperc gondolkodás arra jut, hogy Logan anyja mindig is kedves volt vele, ezért összetépi a csekket. Rendes lány ez a Veronica, Logan egészen meg is hatódna, ha nem látta volna pár pillanattal előbb a saját nevét is a gyanúsítottak között.

Veronica estefelé megeteti-megitatja Ameliát, és igyekszik nem gondolni arra, hogy egészen pontosan mennyibe is fáj ez neki. Ezután jöhet a munka, ami esetünkben azt jelenti, hogy Veronica Sabrináék házában várja, hogy a zaklató újra lecsapjon. Sabrina éppen az édesanyjával tanul, elég bizarr jelenet. Elég annyi, hogy Sabrinát legalább annyira céltudatos típus, mint Gilmore Girls Paris, és ezzel mindent el is mondtam. Egy szextelefon-hívással és egy Veronica-alázással később feltűnik a lányoknak, hogy egy rozoga teherautó már órák óta a ház előtt körözget. A volánnál pedig egészen véletlenül Caz ül, az a Caz, aki olyan hevesen tagadta, hogy bármi köze is lenne a zaklatáshoz. A srác azt állítja, hogy ő csak önkényes igazságosztónak csapott fel. Szerinte, ha elkapja az igazi tettest, akkor visszakaphatja a szíve hölgyét. De ha ez nem jönne össze, szívesen leugrik a tetőről is, hogy bebizonyítsa az érzelmeit. Veronica éppen ez utóbbit tanácsolná neki, amikor egy csapat ismeretlen partiarc csönget be a házba Buli Van! jeligével, kezükben Sabriánék pontos címét tartalmazó szórólapot szorongatva. A zaklató újabb kedves tréfája.

A Mars-nyomozóirodába másnap egy másik partiarc sétál be, a hírhedt Vinnie VanLowe személyesen. Nem kell csalódnunk, Vinnie tényleg olyan pofátlan, mint amilyennek Mars-apuka felvezette. Először is megköszöni, hogy a Mars-nyomozóiroda újabban klienseket közvetít hozzá, másodszor felajánlja, hogy ezentúl osszák fel egymás közt az ügyeket. Harmadszor megkéri Veronicát, hogy ne változtasson a hajszínén, mert a kapuzárási pánikban szenvedő pasik, akiket megfigyelni szokott, úgy is a vékony szőkékre buknak.

Vinnie után újabb megpróbáltatás vár Veronicára. A Kane-család vacsorájára hivatalos, amit a Neptune High legjobb tanulóinak rendeznek. Közülük fogja ugyanis valaki megkapni Lilly Kane-ösztöndíjat, merthogy ilyen is van már. Úgy tűnik, az ellenszenv kölcsönös, Veronica láttán a Kane-szülők arcáról pillanatok töredéke alatt lehervad a welcome-mosoly. Bizonyos szempontból érthető, hogy miért is nem látják szívesen, például, mialatt Jake Kane ünnepélyes köszöntőt mond, Veronica magában elméleteket gyárt, hogy vajon Jake vagy Celeste ölte meg Lillyt. Még az indítékot is megfejtette: Jake Kane például rajtakapta a lányát Weevillel, ami miatt elszabadultak az indulatok. Celeste-nél pedig Lilly egy túlságosan erősre sikerült beszólásra verte ki a biztosítékot. Ettől a fantáziálgatástól még Lilly szelleme is besokall, és megsúgja a barátnőjének, hogy bár a szüleinek vannak hibái, de azért nem gyilkosok. Veronica lélegzetvisszafojtva megkérdezi, hogy akkor ugyan ki ölte meg, de Lilly csak rejtélyesen mosolyog, és nem válaszol. Még visszafelé beszélve sem. Végül is ez nem a Twin Peaks, legalábbis sehol egy csettintgető-táncoló törpe. Eddig.

Másnap reggel Veronica Sabrina helyett egy idegroncsot talál az iskolában. Az ok: a lány csak 4-est kapott a dolgozatára. Oh. Ezzel elveszítette az évfolyamelső címét, ezáltal lecsúszott a Lilly Kane-ösztöndíjról is, ami pedig belépőt jelent a legnevesebb egyetemekre. Így az első helyen a pillanatnyi állás szerint Hamilton Cho áll, ideje vele is elbeszélgetni egy kicsit. A srácot a szülei koreai-olasz pizzériájában találja, ott dolgozik ugyanis heti 20 órában, és a maradék idejében tud csak felkészülni a vizsgákra. Egyértelmű, hogy ő tudná nagyobb hasznát venni az ösztöndíjnak. Az élet igazságtalan, de ez persze nem tartja vissza Veronicát attól, hogy nyomkövetőt helyezzen el Hamilton kocsijára.

Mars-apukát közben Clarence Wiedman látogatja meg, pontosabban betörni készül Marsékhoz, amikor Mars-apuka rajtakapja. A betörőt kávéval kínálja, ilyen egy igazi jó házigazda. A kalapos pasas elmeséli, hogy egy lányt keres, és jó oka van feltételezni, hogy itt bujkál. Mars-apuka kikéri magának a gyanúsítgatást, de Wiedman távozása után rájön, hogy kihagyta az egyenletből a 17 éves leánygyermekét. Most, hogy a leánygyermeknek sikerült feldühítenie egy ex-hírszerző ex-FBI ügynököt, Mars-apuka kénytelen új játékszabályokat lefektetni. Eltiltás helyett inkább újabb részletekbe avatja be Veronicát: Jake Kane közvetlenül a holttest felfedezése után felhívta Wiedmant, az egyetlen embert, aki képes eltüntetni a nyomokat. De hogy kiét, azt egyelőre csak találgatni lehet. Hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, Logan érdekes dolgokat oszt meg Veronicával Duncan betegségével kapcsolatban. Egy alkalommal azon kapta Duncan-t, hogy rátámadt a saját apjára, de a roham elmúltával újra a régi lett.

Sabrinának sikerült továbblépnie az idegroncs utáni szintre, bármi legyen is az. Éjjel a zaklató jóvoltából egy sziréna gondoskodott arról, hogy véletlenül se tudjon aludni egy szemhunyásnyit sem. Veronica a rendszám alapján kikeresi az autó gazdáját, aki egészen véletlenül Vinnie VanLowe egyik exneje. Veronica úgy dönt, hogy ez a megfelelő alkalom arra, hogy viszonozza Vinnie látogatását. A nyomozó persze hülye lenne leleplezni magát, de Veronica és a titkos poloskája előtt (a biztonság kedvéért kettőt is bevitt az irodába) semmi sem maradhat titokban. Hamilton Cho apja bérelt fel Vinnie-t, a fia tudta nélkül, hogy „kiegyenlítse” az esélyeit. Az igazgató egy gyűlést hív össze, ahol a Kane-szülők nagylelkűen felajánlják, hogy megfelezik Sabrina és Hamilton között az ösztöndíjat, de Sabrináék hallani sem akarnak erről. Nem mintha az ösztöndíj nélkül nem tudnák fedezni a főiskolát. Hamilton megelégeli a huzavonát és nagyon elegánsan visszalép a versenytől, mondván: Proust-ot a Los Angelesi Egyetemen is tanítanak, nemcsak Oxfordban. Hát…ő tudja.

Veronica is megtapasztalhatja a saját bőrén, hogyan kell elegánsan veszíteni. Megérkeznek a várt iratok Ameliához, csakhogy közben a kalapos pasas nem tétlenkedett. A lány barátján keresztül kapcsolatba lépett Ameliával, és felvilágosította arról, hogy az apja haldoklik (Veronica ezt a részletet elfelejtette megemlíteni). Amelia pedig az igazságszolgáltatás és a pénz közül az utóbbit választotta. Mire Marsék a motelba érnek, a lánynak már hűlt helye, csak Clarence Wiedman-t találják ott, aki megköszöni, hogy a segítségükkel végre véglegesíthették az Abel Koontz és a Kane-vállalat közti megállapodást.

Mars-apuka szíve megesik a csalódott Veronicán, és végre beavatja őt a Lilly-Kane ügy eddig eltitkolt részletébe. Amikor a gyilkosság estéjén kihallgatta a Kane-szülőket a helyszínen, két dologra lett figyelmes. Az egyik, hogy Duncan végig katatón állapotban volt, a másik, hogy a mosógép programja éppen akkor járt le. Ez önmagában még nem nagy felfedezés, viszont a Kane-családnak két takarítónője is van; és mi okuk lenne arra, hogy saját maguk intézzék ezeket a dolgokat, ráadásul éppen akkor, amikor meghalt a lányuk. Jól tippelt az, aki szerint Duncan véres ruháit mosták éppen. Pillanatnyilag ő most a legesélyesebb a Lilly gyilkosa címre.

Címkék: veronica mars
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s3v3n 2008.07.06. 13:35:19

ez kurvajó rész volt. a 3féle alternatíve bemutatása főleg:)

foxglove (törölt) 2008.07.07. 10:22:23

a 3 féle alternatívával kapcsolatban, én ez után a rész után teljesen biztos voltam benne, hogy Duncan a gyilkos:D

Colette 2008.07.07. 22:52:07

Nekem nagyon tetszik, hogy apa és lánya együtt is tudnak dolgozni!
süti beállítások módosítása