Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x18 - Michael

2008. július 06. 15:08 - the black ball

Na ez az a rész, ami kihat jó pár másikra. Előzmények itt és itt, ismét tájékoztató hogyvolt jön. Egy fickó fekszik a gyengélkedő egyik részében, még sosem láttuk eddig. Beckett szól Weirnek, hogy felébredt. Michael Kenmore hadnagy az illető. Nem emlékszik semmire. Sheppard közli, hogy fogságba ejtették a lidércek. Michaelt zavarja kissé, hogy nem emlékszik a dolgokra, de Weir mondja, hogy segítenek majd mindenben. Aztán elvonulnak egy szobába, ahol több képernyőn át figyelik a hadnagyot, és Weir megjegyzi, hogy jobb, ha vigyázunk még vele. Oké... Később a doki bead neki valamit, ami állítólag inzulin, mert a hadnagyunk cukorbeteg. Teyla is beszél vele. Azt mondja, hogy a barátja volt. Meg azt is, hogy ő is azok között volt, akik kiszabadították a hadnagyot.

Carson szerint visszaengedhetjük a többiek közé, de Sheppard szerint ez nem jó ötlet. Itt van Heightmeyer is, ő is az elengedésre szavaz. Teyla elkíséri Michaelt a szállására, ami szintén be van kamerázva. Teyla megmutatja Michaelnek a szülei képét, de rájuk sem emlékszik. Később McKay is találkozik vele. Van nála egy tablet, amin lidércül írott szöveg van. Michael elolvassa, ez a retrovírusról szól. De honnan tudta? McKay kimagyarázza, hogy ehhez kapcsolódott a küldetése, ami alatt elfogták. Oké, itt valami kezd bűzleni.

Teyla karatézik egy kicsit Michaellel, amikor az spontán felülkerekedik. Ronon éppen arra jár, és falhoz vágja a hadnagyot. A történteket Heightmeyernél tárgyaljuk meg. Michael odavan még mindig az emlékei miatt. Este lidérceset álmodik, ami eljut hozzánk is. McKay szerint növelni kéne az adagját, de Carson passzol. Teyla szerint el kellene mondanunk az igazságot neki.

Michael később megint a doki néninél köt ki. Úgy érzi, hogy valami nincs rendben, mintha mindenki titkolózna. Aztán összefut Shepparddel és Rononnal. Utóbbitól bocsánatot akar kérni, ha a múltban valami rosszat tett. Ronon válasza egy rohadt nagy öklös. Este Michael nem tud aludni, úgyhogy elmegy a gyengélkedőbe valami altatóért. De a doki éppen durmol. Michael észrevesz egy naptárat, rajta egy felirat: Kenmore. Hm. Egy kicsit körülnéz. Talál egy cd mappát, amin a neve szerepel. Lenyúlja. A szállásán lévő laptopon megnézi a cd-ket. 12. nap: Michael az ágyban fekszik, Carson éppen szól, hogy kezd magához térni. 10. nap: Michael le van kötözve, és rángatózik meg ordibál. Aztán benyugtatózzák. 7. nap: Ott még jobban ordibál. 1. nap: Ronon és Sheppard lefog egy...lidércet!!! Sheppard ad neki egy nevet: Michael.

Michael kissé kiakad attól, amit lát. Ekkor pont beérkezik Carson, de késő. Michael magyarázatot akar. Kap is. Az inzulin, amit kap, az a doki fejlesztett retrovírusához való szer, ami megtartja az emberi jegyeket. Később a tárgyalóban a hogyan tovább megbeszélése zajlik. Sheppard biológiai fegyvert akar csinálni, de a doki még nem érte el, hogy a vírus végleg elnyomja a lidérc elemeket. Ronon szerint hiába néznek majd ki embernek, attól még lidércek maradnak. Később Teyla elmegy Michaelhez. Még így is barátkozni akar a hibridünkkel. Felmerül a „mitől jobb egy ember, mint egy lidérc” kérdés.

Elhatározzuk, hogy emelt adagot kap. Útban a gyengélkedő felé azonban megszökik, és fegyvert is szerez. „Véletlenül” lelő egy katonát, aztán Sheppard elkábítja. Elvisszük az Alfa-bázisra, hogy kipróbáljuk az emelt adagot. Azonban ott Michael visszanyeri a telepatikus képességét, és ráveszi Teylát, hogy kiszabadítsa. Túszul ejti, és elmennek a kapuhoz. Michael tárcsáz egy címet, ami valahonnan rémlik neki. Teyla belekarcolja a címet egy közeli kőbe. Ronon és Sheppard így követni tudja őket. A túloldalon egy kaptárhajó tanyázik, nem hiába mentünk oda. Michael kezd visszaváltozni. Teyla úgy véli, hogy még van benne emberi, ezért nem fog táplálkozni belőle. Elsőre így is történik, de másodszorra már a lidérc győz benne, de ekkor Sheppard lelövi. A közeli lidércek feltűnnek, mi eltűnünk, ők meg elviszik Michaelt. Atlantiszon megbeszéljük, hogy mekkora szarban vagyunk, mivel Michael tudja, hogy a város áll. Weir szerint új tervre van szükség. De Sheppard szerint nagyobb tűzerő kell. És ezután a „szükséges rossz” rész után belelendülünk a fináléba.

Címkék: atlantisz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása