Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x07 – A Nox

2008. július 05. 15:04 - Llew

Esemény van a Cheyenne hegyi bázison. Valami miniszter jött megnézni a csillagkaput. Nagyon tetszik is neki, de a washingtoni nagyfejűekkel azon problémáznak, hogy eddig csak Daniel játszott felfedezősdit, és jó lenne, ha hazahoznának végre egy óliási lézelágyút, vagy valamit, amivel legalább a japcsikat meg James Bondot lenyomják. Teal'c tudja, mivel kell politikusokat elkussoltatni, így beszámol egy láthatatlan lényről, ami még a goa'uldok fantáziáját is piszkálja. Hát barátom, ha ezt pár résszel hamarabb kibököd, akkor megússzuk a mongolokat, meg a barlanglakókat. A csapat útra kell, de érkezés után alig fordítanak hátat a kapunak az egy perccel később már nincs is ott, ahol hagyták.

Keresgélés közben legalább meglátják a láthatatlan repülő izét, mert az csak olyan predátorosan láthatatlan, mint egy rosszul kifotosoppolt paca a levegőben. Mikor azonban Jack lekábító puskázná, a jószág elrepül egy botfegyver lövés miatt. A gond csak az, hogy nem Teal'c lőtt. A következő pillanatban be is fut Apófisz három jaffával. Daniel rögtön vérszemet kap és a fogjuk-el-mert-nála-a-nőm tervre szavaz. Egy szűk szikla kanyonban csapdát is állítanak, de a kivitelezés nem túl profi, mert még a testőröket se tudják elintézni, Apófisznak meg jó kis személyi pajzsa is van. Így először O'Neillt, majd Samet és Danielt is lelövi. Köszönjük szépen, ennyi volt. Pedig jópofa kis sorozatnak ígérkezett.

Mivel azonban ez csak az első évad eleje és a főhősök nem hallnak meg – főleg, hogy Teal'c és a holtestek eltűntek -, így folytatjuk. Daniel lyukas ruhában, de meg lehetősen élőnek tűnve tér magához. Hurrá mindenki él, a hogyan helyett, azonban Samet jobban érdekli, hogy nincs meg a fegyvere. Fura egy nő. Fűhajú - látszólag néma - kisemberek jelennek meg és enni invitálják a csapatot. Előkerül Teal'c, a vendéglátók, pedig időközben megtanulnak angolul. A fűhajúak nem túl barátságosak, mert rövid úton ki akarják ebrudalni a társaságot a bolygóról, mert mit erőszakoskodnak ezek az idegenek az ő kis paradicsomukban. Megmentették az egyik jaffat is, és O'Neillék hiába magyaráznak úgy, mint egy óvodásnak, nem értik meg, hogy a goa'uldok nem túl barátkozós nép. Ők a nox, és azt hiszik elég, ha rámosolyognak valakire.

Apófisz tiszta ideg, hogy ma még csak három embert ölt meg, és a maradék két testőrével keresteti az eltűnteket. Teal'c őrzi a jaffát, aki a noxnál van, mialatt Jack Carterékkel össze MacGyverkedik pár fegyvert. Később kicsit haverkodnak azért a noxal, és kiderül, hogy láthatatlanná tudnak válni, és a repülő izét is ők tüntetik el. Elég bölcs népek, csak nem szeretnek szem előtt lenni. Ez a rejtőzködő életmód viszont a náluk lévő jaffa miatt veszélybe került, de mégsem engedik a CSK-1-nek, hogy elvigyék a figurát. A dolgok el is fajulnak, mert a fogoly megszökik, ráadásul közben megsebesíti Teal'c-et és megöli a nox nőt. Ez itt ugye nem akkora gond, az sokkal inkább, hogy menekülés közben még látja a semmiből előtűnő nox csapatot, amint visszahozzák az életbe a csajt.

O'Neillék üldözőbe veszik a Shak'l nevű jaffát, a nox gyerek viszont nagyon szeretne goa'uldokat látni ezért a nyomukba szegődik. Erről szó sem lehet, így haza zavarják. Azonban a nox gyerek is csak gyerek, ezért persze, hogy nem fogad szót és egyenest Apófiszhoz megy ismerkedni. Ő meg goa'uldhoz méltóan a gyerekekkel se bánik jól, és a többiek már csak holtan találják meg a fiút. Be is indul újra az életre keltés, de a csúnya, rossz kukacos emberek éppen erre számítanak. A fiú halála nem javított Jackékek helyzetén, így végleg haza zavarják őket. Nagyon trükkösen úgy tesznek, mintha elmennének, de közben elrejtőznek, hogy elkapják Apófiszt egy szál nyíllal.

A noxok újraélesztenek, a rosszarcok jönnek, Jackék a bozótban bujkálnak. A jaffákat lepofozzák, de mikor a kábító nyíllal lelőnék Apófiszt, a noxok eltüntetik. Megint nem jött össze, de most nem is haltak meg. A kapunál, illetve a helyénél megjelenik a nox ember és a nox gyerek. A fegyvereket és a goa'uldokat már átküldték, és ha a CSK-1 is átment, akkor eltemetik a kaput, ha már úgy is lebuktak. O'Neillék aggódnak, hogy a goa'uldok hajóval jönnek majd vissza, de megnyugtatásul a nox fickó elővillant egy az erdő felett lebegő hi-tech városkát. Úgy tűnik, nem kell őket félteni, valószínűleg meg tudják védeni magukat, ha szükséges. Ezt a földiek továbbra sem mondhatják el, mert a csapat ugyan élményekben gazdagon, de megint üres kézzel tér haza.

Címkék: csillagkapu
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.07.05. 16:31:36

Kár, hogy a Noxot a későbbi évadokban egyáltalán nem látjuk.

the black ball 2008.07.05. 16:44:14

Így van. Pedig megnéztem volna a 9. évadban egy Ori-Nox találkát.

Almaspite 2008.07.05. 16:47:07

Ó, még egyszer előfordultak! Amikor a CSK1 egy hiperfejlett, de halálra ítélt világról kimentik az utolsó pár jószágot, akik az egész népük teleportálásában segédkeztek. Keresnek nekik egy hasonló szinten fejlett bolygót és a Noxra küldik őket. Akkor még egyszer feltnik a zöldhajú lány. Az ezredes meg is jegyzi, hogy mindig szerelmes lesz ebbe a nőbe... :-)

HomoCriticus 2008.07.05. 17:27:16

Előfordulnak többször is...pl a Tollan nevű bolygón az ebben a részben szereplő fiatal nő lesz a bírája egy pernek...stb stb stb..

kla 2008.07.05. 18:36:38

Igen, itt az elején még többször is felbukkannak, de kb. a 4. évadtól egyáltalán nem. (sajnos a 4 faj közül a legkevésbé érdekes ősökön van egyértelműen a hangsúly)

Lyana 2008.07.05. 22:23:07

Noxok voltak a kedvencem, hihetetlen, hogy nem foglalkoztak ezzel a szállal.

Kobaljov 2008.07.05. 22:47:00

Ez az egyik legjobb rész volt a végén a nagy csavarral :-)

Llew 2008.07.06. 15:01:41

Sajnos volt pár kihasználatlanul maradt ötlet az évek alatt, amit tovább vihettek volna.
süti beállítások módosítása