Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x04 - Resistance

2008. július 04. 09:08 - Freevo

Néhány nap telt el azóta, hogy a túlélők visszatértek a Kobolról és Tigh szükségállapotot hirdetett. Tyrolnak talán még ideje sem volt felfogni, hogy az exbarátnője meglőtte Adamát, máris lecsukták azzal a váddal, hogy ő is cylon, mivel összeszűrte a levet Sharonnal. Tigh maga hallgatja ki egy brilliánsan fényképezett jelenetben, végül aztán egy cellába veti a merénylővel.

Baltar kénytelen mindenkinek azt hazudni, hogy hibás volt a cylon-detektora bétaverziója, hiszen átengedte Sharont, ám azóta tökéletesen működik. Tigh rögtön utasítja is, hogy ellenőrizze Tyrolt vele. Gaeta ekkor bejelenti, hogy a civil flotta egy része nincs igazán oda ezért a statárium-dologért, ezért nem küldenek a Galacticának több ételt meg kávét.

Lee Adama, aki az ezredes utasítására továbbra is ellátja a parancsnoki teendőit a légicsapat élén, szolgálaton kívül pedig a fogdában pihen, időközben rátalált néhány szövetségesre. A cella felé vezető úton minden nap "összefut" Duallával, és elbeszélgetnek a fontosabb eseményekről, így jut a százados a legfrissebb hírekhez.

Ellen Tigh látja, hogy a teszetosza férjén neki kell segíteni, és Lady Macbeth módjára inzultálással és/vagy kedves szavakkal nekilát terelgetni őt a helyes irányba: végre itt a lehetőség, mutassa meg, hogy kell ezt csinálni, fenyegesse meg a lázadozó hajókat, hadd tudják meg, ki az úr. A civilek persze magasról tesznek az ő szavára, erre katonákat küld a megregulázásukra.

Ezzel hibázta el a tervet Tigh, ugyanis a tengerészek meg a pilóták köszönőviszonyban sincsenek a tömegkontroll fogalmával, és a lincshangulat közepette hamar eldördülnek az első lövések, és már kész is a Bostoni Mészárlás. Tigh parancsnoksága és statáriuma máris négy emberéletet követelt.

Az ifjabb Adama szorgalmasan szállítja ezeket a híreket a fogdába Roslinnak, aki eldönti, hogy ideje tenni kell valamit. Lee se hülye gyerek, már meg is van a terve, hogyan szöktesse ki a Galacticáról az elnöknőt. Egy kis segítséggel a szimpatikus börtönőrtől, Duallától és a mindig jó fej Cottle dokitól sikerül is megszervezni a titkos akciót.

Ezalatt Baltar látogatást tesz Boomerék közös cellájában, és kiküldi az őröket. Csakhogy nem a cylon-detektorral érkezett, hanem egy fecskendővel: halálos mérget ad be a gyanútlan Tyrolnak, majd azzal zsarolja Sharont, hogy hagyja meghalni a főnököt, ha nem árulja el, hány ügynökük rejtőzik még a flottában. A stressz alatt valószínűleg a lány agyában be is indul valami tudatalatti cylon lebeny, ugyanis elmondja, hogy nyolcan vannak. Tyrol megmenekült.

Néhány lojális katona segítségével átcsempészik Roslint a fedélzeten a hangárig, ahol Lee már egy beizzított Raptorral várja, hogy átmeneküljenek a forgalmas luxushajóra, ahol lenyomozhatatlanok lesznek. Elosha is velük tart, Billy azonban ki akar maradni ebből a polgárháború-szagú ügyködésből, ezért ott marad a Galacticán.

A vezérlőben ugyan észreveszik a szökést, de Roslinnak az az egy szerencséje van, hogy a parancsnok fia vezeti a hajóját, így ugyanis Tigh nem mer tüzet nyitni rájuk. A felesége le is cseszi érte, ám az utolsó szavait már az öreg Adama is hallja: magához tért, és a saját lábán jött ide, hogy megérdeklődje, mégis mi a rosseb folyik a hajóján.

Baltar, aki egyébként is tartozik a főnöknek, amiért nem köpte be Crashdown meggyilkolása miatt, tiszázza őt a vádak alól, Sharont azonban átkísérik egy külön a számára épített ketrecbe, ahol majd pszichológiai vizsgálatoknak vetik alá jól, ami Tigh értelmezésében valószínűleg azt jelenti, hogy lehetőséget adnak a csőcseléknek, hogy tiszteletüket tegyék a cylon előtt.

Minderre azonban már nem kerülhet sor, ugyanis a fogoly szállítása közben a gyűlölködő tömegből előrelép Cally, és váratlanul gyomron lövi Sharont. Ha ismerős a "merénylet a merénylő ellen" történet, az azért van, mert a jelenetet mozdulatról mozdulatra, arckifejezésről arckifejezésre Lee Harvey Oswald meggyilkolásáról mintázták, aki John F. Kennedyt lőtte le Dallasban, 48 órával a saját halála előtt.

Mindeközben a Capricán is felpörögnek az események, ez a másik oka a Resistance címnek: Starbuck és Helo egy csapat túlélőbe botlanak, akik nem mások, mint a bolygó pyramidválogatottja (a játék pedig a kosárlabda gagyi lenyúlása), akik épp a hegyekben gyakorlatoztak a támadások alatt.

Ötven túlélővel behúzódtak egy középiskola udvarára, és ott tartják a frontot a cylonok ellen. A vezetőjük Sam Anders, aki annyira jóképű, hogy Kara máris gyengéd érzelmeket kezd el táplálni iránta – azaz, mint az óvodások, kihívja őt egy játékra és alaposan megveri. 

A luxushajóra érve Roslinéknak gyorsan cselekedniük kell, és addig továbbállni, amíg nem tudják lenyomozni az átszállásaikat. Ebben Lee már segítségre szorul, ezért váratlan szövetségre lép azzal az emberrel, aki a legtöbb alvilági kapcsolattal rendelkezik az egész flottában: Tom Zarekkel. Roslin nem örül, de még mindig jobb, mint a Galactica priccsén feküdni.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ysu 2008.08.19. 21:41:53

Erről a "8 cylon van a flottában" dologról azóta sem hallottunk. Különben sincs értelme, hiszen nem tudjuk, hogy a korábban már megtalált cylonok (Doral, Leoben, Shelley Godfrey, és maga Boomer beleszámolódnak-e a 8-ba vagy sem. Ráadásul, mivel Boomer a 8-as számú cylon-modell, lehet, hogy ez a szám ugrott be neki tévesen? Valószínűtlen, hogy erre valaha megtudnánk a választ.
süti beállítások módosítása