Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hősök 2x04 - Kedves idegenek

2008. július 03. 14:49 - sixx

Másnap reggel van, de a SZE még mindig a saját halálát bemutató festményt nézegeti, igazán szar lehet, tényleg. Közben a nejjel dumál Klermackóról, bepasizott a lányunk? Hm, azt hiszi a SZE, hogy Weszt fogja kinyírni, mert nem engedi, hogy a lányával randizzon? Ez azért elég meredek. Molly szegény állandóan a mumusról (rém)álmodozik, Parkman meg Mohi aggódnak, vitatkoznak, ha nem tudnám, mi a helyzet, minta melegpárnak nézném őket. Az mondjuk kicsit túlzás volt, amikor Mohi (altató)dalra fakadt.

Nathan Petrelli jön, a szakállas ex-politikus, aki a gyerekeivel dumcsizik egy kicsit, és megígéri, hogy hazamegy - bár a közben megjelenő tanerő szavai szerint el van tiltva a kölyköktől. Ugrunk ismét, Mazsa és Alehandró újdonsült haverjukkal autóznak a határ felé, amikor egy úton fekvő alakba botlanak - Sylar az, aki valahogy a dzsungel közepéből kikeveredett az útra, és kurva szar állapotban van. Mazsa galamblelke természetesen ráveszi, hogy betegyék a kocsiba - ennél szarabb indokot arra, hogy két új karaktert bevezessünk egy sorozatba, még életemben nem láttam.

Májka, a technoképességekkel bíró kisember New Orleans-ben családi életet él, az egyik rokona (a fiú) egy gyökér, a másik (a csaj) meg egy gyorsétteremben melózik, és közben paradicsom-virágok elkészítésének módját nézegeti a tévében. A gyökér rokon idegbeteg, mert 65 dollárba kerül a fizetős kábelcsatorna, amin wrestlinget nézhetne, de a nagyi nem fizeti ki neki, na majd Májka megbuherálja a cuccot, és lesz nagy örömködés. Petrelli mama beismeri, hogy ő nyírta ki Hiro faterját, bolond egy vénasszony maga, mondják a rendőrök és nevetnek hosszasan. Közben Parkman fejibe olyan gondolatokat plántál, hogy ez így lesz a legjobb, meg minden.

Klermackót megtalálják a csirlídörök, gyere, állj be hozzánk hülye ruhába ugrándozni, igen ám, de a fater ezt nem engedi ugye, konfliktust látok magam előtt, sőt, most Weszt helyzete, mint jövendőbeli híróférj is megkérdőjeleződik, mert a SZE határozott tiltásának engedni látszik Klemackó, aki mellesleg akkora, mint egy kutya ülve. Egy utolsó randi azért még belefér a dologba. Vissza Parkman nyomozóra, aki a szakálltalanított Petrellivel dumál, Nathan ki van akadva, itt baszogatod az anyámat a kórházban, hát bolond vagy te? Anyád a bolond, beismerő vallomással szórakoztatja a jónépet. Parkman kijön a klozettből, és bevallja Nathannek, hogy tud gondolatot olvasni, és mesél neki Mollyról is, és megmutatja a véres hélixes képet is neki, amit Nathan felismer, majd bemegy a muterrel tárgyalni, aki beszól neki, hogy attól, hogy megberetválkoztál, még nem vagy józan, muhaha. Ezek szerint az évadzáró után Nathan alkoholizmusba menekült. Mutert a beismerő vallomás nyomán letartóztatják, bilincs, satöbbi.

Sylar előad egy nagyon szar történetet arról, hogy került egy mexikói földút közepére, Mazsa meg tátott szájjal hallgatja, ennek a színésznőnek speciel ez az egyetlen arckifejezése van, meg is örökítettük. New Yorkba megyek, mondja az agyevő, Mazsa azonnal elmeséli, hogy ők meg Mohi faterját keresik, és országos cimborák lesznek, habár Alehandró kissé gyanakodva nézi a dolgot. Az egész jelenet iszonyatos, a színészeket be kellene íratni Gór Nagy Mária színitanodájába. New Orleans, Mónika, Májka unokatesója énekel a gyorsétteremben, és közben a reggel a tévében látott mozdulatokkal vág egy paradicsomot virág alakúra - szóval ő is híró, amit lát a tévében, azt azonnal meg tudja ismételni. Tessék leültetni a Walker, a texasi kopó elé, és köríveseket fog rúgni reggelre. Tragédia: nem léptetik elő, maradjon csak a pult mögött.

Klermackó odahaza hazudik egy nagyot, hogy elmehessen Weszttel randizni, de a SZE nem hisz neki, így követi, de a két kölyök elrepül előle, szívás. Nathan és Parkman otthon képeket nézegetnek, megvan az is, amin rajta az összes öreg híró, Petrelliék, Nakamura, Linderman, Deveaux és Bob is, Mohinder főnöke. Meg egy eddig ismeretlen arc, Parkman faterja. Hoppácsak. Klermackó és Weszt a Hollywood jelnél randiznak, aztán jön a "bízz bennem, elkaplak" motívum, amit az egyik kommentelő hiányolt kettővel ezelőtt: Klermackó leugrik, Weszt elkapja, this is the beginning of a beautiful friendship.

Májka megbuherálja az unokatesó tévéjét, hogy az nézhesse a hülye wrestlinget, Mónika is belepillant, és tanul egy pár új mozdulatot. Parkman kurvára nem érti, hogy lehet az apja híró, és amikor hazamegy, megkéri Mollyt, hogy keresse meg neki. Kiderül, hogy Parkmanfater bűnöző volt, és lenyúlt egy csomó pénzt sok embertől, meg az is, hogy ő Molly rémálmainak mumusa. Nem, mintha ezen egy kicsit is csodálkoztunk volna. Nathan megint a tükröt nézegeti, amiben szénnéégett fejjel jelenik meg, ezt majd nem volna hülyeség megmagyarázni szerintem. Weszt hazaviszi Klermackót, de kicsit későn, ebből balhé lesz.

Mazsáék haverja egy útmenti kocsmában újságot vesz, aminek az első oldalán ott vigyorog a két új híró, körözik őket, mert gyilkosok. Sylar megöli, hogy ne pofázhasson, majd beül a kocsiba, és lelépnének, de előtte Mazsa szeme még elfeketedik egy kicsit, ami nagyon bejön Sylarnak, még két agy vacsira, yeah. Klermackó otthon bevallja, hogy csirlídörnek állt (Weszttel én sem dicsekednék), amitől a SZE kiakad, és majdnem kiszakítja a szemét, de rájön, hogy minek, visszanő. Egyvalamit viszont megígértet vele: nem randizhat. Ez faszság. Megjön a Néma, és közli Klermackófaterral, hogy irány Odessza, Ukrajna, mert ott vannak a festmények.

Petrelli és Mohi vitáznak egy sort, Mollynak meg kell keresnie a fatert, mert lehet, hogy ő a gyilkos. Mohi nem akarja, hogy Molly kiakadjon még jobban, kicsit üvöltöznek, de a vége az, hogy a kislány beleegyezik a küldetésbe - ennek sem lesz jó vége szerintem. Mónika zárás után a gyorsétteremben, jön egy gaz, rabolni akar, de megszívja, mert a csaj a wrestling alatt tanult mozdulatokkal a belét kitapossa, és közben leamortizálja a kócerájt. Molly megtalálja a fatert Philadelphiában, de amikor egészen pontosan rálel, a lakásában, már nem tud menekülni az ember agyának szorításából, sőt, kómába esik. Bravó, Parkman, ezt jól elbasztad.

Címkék: hősök
27 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.07.03. 15:10:04

remek, remek, mint mindig
igaz, chuck még jobb lett volna mint a wrestling
a klermackós szerelmi jelenetek meg a sylaresek viszont rém gyengék lettek

mizrolist 2008.07.03. 15:22:44

Hmm, a fotón szereplő felsorolásnál a "Petrelli faterja" nem "Parkman faterja" akarna lenni? :)

Prophet 2008.07.03. 15:29:56

Maja még tud sírni is.. azt ne feledjük. Karakterszínész! Drámai... nagyon drámai.

2008.07.03. 15:42:09

Rettegek attól a jelenettől (ha lesz), amikor Mayánk Nikivel fog egy nagytotálban beszélgetni valamilyen rémisztő dologról :-DD

Igaz, azoktól a "megoldásoktól" is rettegek, hogy Klermaci úgy tűnhet el, hogy SZE PONT nem arra néz, amerre a fiatalok felröppennek, meg Mya PONT nem tudja tartani a lepcsest, és PONT Sylarmacinak mesél idb. Mohiról.
Az új Maunika csaj képessége sem tűnik valami nagyon nagy találmánynak: mi az, hogy valaki csak azt tudja megtanulni, amit a tévében lát? Ha az utcán, azt nem? Egyébként, azt hittem, mikor mutatták, hogy milyen elmélyülten figyeli Maunika a wrestlingben azt a szép rúgást, hogy a főnökét fogja hasba gyakni vele.
Ja, és az ő és Májka hangjától is hánynom kell!!!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.07.03. 15:43:38

Azon gondolkodok, amióta megnéztem ezt a sorozatot, hogy a regenerálódós kiscsajnak a himenje is regenerálódik-e?

Mert, ha igen, felveheti a Konzerv Joli becenevet...

sophie. 2008.07.03. 17:00:25

azt én még mindig nemértem hogy mért kellett kinyíratni mollit csakazért hogy megtudjuk a 9es szobaszámot, oké keressük meg a várost, talán az utcát is, oké a házat is, de a szoba már kicsit talán túlzás, maradjon valami munka parkmannek is :S

Grizon 2008.07.03. 17:10:15

"Rettegek attól a jelenettől (ha lesz), amikor Mayánk Nikivel fog egy nagytotálban beszélgetni valamilyen rémisztő dologról :-DD"

A nagytotál még a jobbik eset lenne, akkor legalább nem látnánk az arcukat...
mivan amúgy Nikivel meg Hiróval meg Emoval? hihetetlen, hgoy mennyire nem pörög és már lassan az évad felénél járunk...

2008.07.03. 17:26:48

Grizon, bocsánat, hülyeséget írtam, fogalmi zavaraim vannak. Arra gondoltam, amikor a kettejük arca, sőt, abból is csak egy rész (magyarul extra közel hozzájuk a kamera) mutatja őket.
Brrr... Az még a szuper-főgonosznak is betenne és a kis Molly megmenekülne.
By the way: Mollynak is elég hülye szerepe van. Minek ugrott tegnap Parkman nyakába? Jó, olyan perverz, hogy Mohinak ugyanígy örült a múltkor, de ő legalább valóban nem volt vele egy darabig, viszont Parkmannt naponta látja, gondolom.
Biztos én nevelem félre a fiam, hogy nem fogad így nap, mint nap...

Elloth 2008.07.03. 18:36:54

Mónika hangja tényleg rettenetes. Találhattak volna jobb szinkron hangot is.
Mazsa és Alehandro karaktere teljesen fölösleges. Remélem Sylar gyorsan "megoldja" kettőjüket.

the black ball 2008.07.03. 18:41:02

"this is the beginning of a beautiful friendship"
Ehhe, pont ezzel zártam délelőtt a következő Atlantisz HV-t. Klasssszik.

Mellesleg Monica képessége eddig az egyetlen király és eredeti képesség. Utánozni a tévét? Tökély. Amúgy mi van, ha véletlenül a pornócsatornára kapcsol? Az már Showtime-on köt ki? xD

OnixTitan 2008.07.03. 19:50:39

Szerintem ez a mónika nem csak a tvből tud tanulni, hanem mint hiro ex-csaja az 1. évadban mindenből. Mellesleg hülyeség h sylar képességei nem működnek, mert a dagi alakváltó nő agyát meg tudta enni, és ez az ő eredeti képessége.
A HV tökjó, az utolsó mondat tökély.
Am. lehetne vmi véletlen ami során claire feje felrobban és visszanő v vmi hasonló, csak h akciót vigyünk ebbe a szálba is.

2008.07.03. 20:04:22

Ignatius, lehet, de akkor nem sikerült volna TÖKÉLETESRE az a manager vizsga?

Klermaci meg egy hülye, mert mi lett volna, ha a Hollywood tábláról fejjel ér földet, aztán szabhatja a regenerálódást? (amúgy aranyos, hogy ott ugrálnak, röpdösnek a tábla közelében, nem törődve azzal, hogy esetleg valaki pont fotózza, osztán egy jó nagyítás és annyi a titkolt képességeknek???)

mándruc 2008.07.03. 22:15:16

Óje, hősök hogyvolt, én már csak emiatt nézem a sorozatot, ha nem lenne a HV, az egész második évad egy nevetséges gagyi volna.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.07.04. 08:39:03

"Mellesleg hülyeség h sylar képességei nem működnek, mert a dagi alakváltó nő agyát meg tudta enni, és ez az ő eredeti képessége."

Te is meg tudtad volna enni, mégsem vagy "hős". Sylar képessége az, hogy át tudja venni más képességét. Most már nem tudja. Szerintem az lenne király, ha maradna egy egyszerű mezei kisegér, és ezért csatlakozna a Cég ellen a SzE-hez, és Mohinderhez... :-)

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.07.04. 16:39:30

azért azt megemlíteném, hogy kler miért vallotta be, hogy csírlídör lett, wesztnek szerintem pluszpont, hogy ügyesen hazudik. (márinthogy izé, hogy ha valami rosszaságot csinál, másik rosszaságot hazudjon helyette, mert azt elhiszik. (ez igazából engem azért érintett ilyen mélyen, mert végtelenül utálom, hogy tinilányok folyamatosan azt hazudják, hogy elmentek a könyvtárba, és a szülők nem röhögik szembe őket))

kla 2008.07.04. 20:54:41

"Sylar képessége az, hogy át tudja venni más képességét."

Csak azért veszi át őket, mert megeszi az agyukat, nem? Alapból nem különleges. Ha mondjuk Ando enne agyakat, akkor ő is különleges lenne. (legalábbis asszem)

Llew 2008.07.04. 23:55:51

Nagyon gyengén muzsikál ezidáig ez az évad. Klermaciék fényes nappal repkednek a kertvárosban, meg a suliudvaron és senki se kamerásmobilozza őket? Sylar meg egy huszárvágással a dzsungelből a sivatagba kerül. Remélem mihamarabb felzabálja Maja-t, mert az lassan egymaga annyi sírvapicsogást művel, mint a GA-s lányok. Alehandró agyát felesleges megenni nem, mert akkor szart se ér a csajéval? Égetfejű Nathant tényleg megmagyarázhatnák, mert azon kívül, hogy ronda, eddig semmi jelentősége. A piától halózza ilyennek magát? Pedig attól pont megszépülnek a dolgok:)
Mónika képessége nekem tetszik. Legalább nem újabb "Repülő Ember". Én a helyébe ledarálnám a MacGyver összest, meg a biztosnág kedvéért a Vészhelyzetet. Azt mondja meg nekem valaki, hogy Petreli muternek mi a képessége? Illetve honna tudta, hogy Parkman gondolat olvasó? És annó mikor Parkman kigondolatolvasta Petert akkor az nem mondta el a bátyának, hogy baszki a rendőr is hero?
Sylar képessége, hogy látja a "dolgok" működését, ezért tudja használni mások képességét. Az agyevés kevés lenne magában.

2008.07.05. 08:40:30

Mitől rosszabb, ha Klermacc hapsizik, mintha ezer másik ember előtt csírlíderként fejest ugrik a betonba? Magyarán, minek egy tizenéves eltiltani a hapsizástól teljesen, de megkönnyebbülni, hogy "csak" ponpomlány lesz?

Amúgy, a másik dolog, amin agyalok (jó, jó, el kell fogadni, mert ez a sorozat alapkoncepciója), hogy hogyan is jönnek elő ezek a képességek? Azt már tudjuk, hogy a legtöbb híró apja és/vagy anyja is híró volt, tehát öröklődik. Na, de akkor a kis Hiro pl. miért nem tudta megállítani az időt már ovis korában? Vagy Parkmann miért nem tudta már a homokozóban, hogy a kis Samantha a homokozóvödrére vágyik? Ugye, az nem játszik, hogy csak bizonyos kor után mutatkozik meg, hiszen Kler és Molly, Micah és Mónika gyerekek és fiatalok, míg a többség már bőven felnőtt korában jött rá, ráaádsul HIRTELEN, egyik napról a másikra, hogy tud valamit, amit mások nem.

Sitrep 2008.07.05. 13:11:53

Sztem vmi olyasmire akartak utalni eddig hogy a napfogyatkozás aktiválja, vagy mi. Persze ebbe a soriba logikus magyarázatot ne várj..

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.07.05. 15:21:57

Mónika sokat ért volna a képességével, ha a középa-afrikai dzsungelbe (vagy bárhová a 3. világba, ahol nincs tévéfogyasztói társadalom)... :-)

Viszont ez nem volt rossz poén:
"Haitinéma: El kell mennünk Ogyesszába.
SzE.: Texasba?
Hn: Ukrajnába!"

Boise 2008.07.05. 21:23:32

"Los Alamuszi 2008.07.03. 17:26:48
Grizon, bocsánat, hülyeséget írtam, fogalmi zavaraim vannak. Arra gondoltam, amikor a kettejük arca, sőt, abból is csak egy rész (magyarul extra közel hozzájuk a kamera) mutatja őket."

A kifejezés, amit keresel: premier plán

Kenda 2008.07.07. 14:10:50

LLew, ott a pont :)

sélli_ 2008.07.07. 14:36:09

'Égetfejű Nathant tényleg megmagyarázhatnák, mert azon kívül, hogy ronda, eddig semmi jelentősége.' Pár részen belül megmagyarázzák, nyugi. :)
Inkább viccesnek nevezném ezt az évadot, mint izgalmasnak... néha az az érzésem valami C kategóriás mozit nézek. NEM_VOLT_MR.SARK! :(((

aztakurvamiafaszez 2008.07.07. 17:47:01

qrva jó ez a sorozat és nem is C kategóriás nekem az összes jelenet teccik!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.07.14. 09:12:44

"Sylar meg egy huszárvágással a dzsungelből a sivatagba kerül."

Mondta, hogy 3 napja gyalogol étlen-szomjan.

2008.07.14. 12:16:50

Azt is mondta, hogy jó barátja idősebb Mohinak, és már sok hirót megmentettek közösen ;-))))

Llew 2008.07.14. 14:00:49

Syler hajlamos mondjuk, úgy, hogy valótlanságokat állítani, főleg ha zamatos híró agyra van kilátása.
süti beállítások módosítása