Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szívek szállodája - 4x11-4x15

2008. július 02. 11:32 - candyperfumegirl

Jöjjön az epizód, ami berántott, és végérvényesen Gilmore rajongót csinált belőlem. Valahogy úgy esett, hogy ezt a részt láttam életemben először a sorozatból, és meg is találta a fogást rajtam rögtön: a koffeinfüggő anya-lánya páros, akiknek 45 percen keresztül be nem áll a szája, a rockbanda, akik a próbán guilty pleasure-ökről beszélgetnek, és az a páros, akiknek egy parázs vita után annyi elég a béküléshez, hogy „segítesz tönkretenni a harangokat?”. Ezek után már nem menekültem, úgyhogy előre is bocs, ha most kicsit szentimentális leszek, de tökéletes epizódok következnek, és nem szégyellem dicsérni őket. Az „In The Clamor And The Clangor” című epizód abból az alapszituációból indul, hogy elhalálozott a város egy prominens polgára, akinek az volt az utolsó kívánsága, hogy szólaljanak meg újra a templom harangjai. Valószínűleg ezt egy utolsó rúgásként szánta a világnak, amit maga mögött hagyott.

Lane és a banda még kihasználják az utolsó harangmentes órákat egy kis próbára, és Gillel kiegészülve olyan jól szólnak, hogy Zack szerint már-már túl jól csinálják. Hogy lehet valamit túl jól csinálni, az örökre rejtély marad, mert itt egy igen emlékezetes eszmefuttatás következik a bandatagok bűnös élvezeteiről, Zacket egész biztosan haláláig kísérteni fogja, hogy képes volt megemlíteni egy próbán az N-Syncet. Gillel még talán csak sejtik, milyen sokat nyertek, de amikor az új tag bejelenti, hogy szervezett a bandának egy fellépést a CBGB-be, már azt fontolgatják, mi lenne a legalkalmasabb hely Gil szobrának a felállítására.

Bemutatkozik Stars Hollow legújabb állandó lakója, a harangszó, amitől eleinte mindenki csak olvad - egy embert kivéve természetesen. Luke nem győzi elátkozni azt a pillanatot, amikor azokat a rohadt harangokat kiöntötték, de még a harangoknál is jobban rühelli azokat, akik majd bepisilnek a gyönyörűségtől, amikor a harangszó beindul. Lorelai jó szemmel kiszúrja, hogy Luke a szokásosnál is harapósabb, és nála fél percnél több nem kell ahhoz, hogy kiderítse ennek az okát. Luke nyelve megoldódik, és kb. minden mondatában felrobbant egy akkora bombát, hogy Lorelai kis híján leesik a székről. Először is Luke elköltözött, másodszor Nicole-lal költöztek össze, méghozzá egy sorházba, és a legjobbat a végére hagytam: egy másik megyébe! Ezt meg hogy? Csoda, hogy Lorelai-t nem kellett újraéleszteni, mire Luke a végére ért a történetnek, de az arcát elnézve nem sok választotta el a szélütéstől. Nehéz lenne megtippelni, hogy a költözés ténye akasztotta ki jobban, vagy az, hogy Luke ezt nem tartotta fontosnak megosztani vele, mindenesetre sértetten elviharzik –hangos harangszó kíséretében. Mintha a harangoknak lenne némi nagyon gyilkos dramaturgiai érzékük.

Ezek után Lorelai napokig nem lát az idegtől, és Sookie-tól kezdve Roryig mindenkit az őrületbe kerget, hogy mindennel és mindenkivel baja van. Ráadásul most, hogy Luke-kal nem felhőtlen a viszony, enni sem tud, mert az esetek 99%-ában Luke az, aki az élelmezéséért felelős, és egy farkaséhes Lorelai Gilmore bizony komoly veszélyt jelent a világra nézve. Közben meg csak zúgnak azok az átokverte harangok, épp itt lenne már az ideje, hogy valaki szétverje az összeset, és Lorelai el is indul, hogy ezt megvalósítsa. És jön a díjnyertes jelenet, minden sértődöttséget félredobva beállít Luke-hoz, és bármilyen fölösleges felvezetés nélkül nekiszegezi a kérdést: „segítesz tönkretenni a harangokat?” Luke erre gondolkodás nélkül: „hozom a szerszámosládámat.” Ha létezik olyan, hogy A legjobb Kétmondatos Párbeszéd Díja, akkor nem kérdés, hogy ez a biztos nyertes a kategóriában.

Mialatt a nagy páros vandálkodni indul a templomba, Lane ezerrel pörög a CBGB művészöltözőjében, várják a fellépést. Pár apróság azért még hozzátartozik a szituáció pontos ismertetéséhez: először is, hogy hajnali egy van, aki nem tudná a CBGB New Yorkban található, és mivel Lane semmilyen Kim-szabvány szerint elfogadható alibit nem tudott kiagyalni, hogy miért jön el otthonról az éjszaka közepén, egy szó nélkül osont ki. Ezek után életük koncertjét kéne adniuk, hogy megérje a családból való kitaszítás, de nincs szerencséjük, a rendező kivágja őket, mert nincs közönség. Ó, dehogynincs, itt vannak pl. Brian szülei, akik nem fogyasztanak, viszont lelkesen tapsolnak. A szemét kis szervező még így is kihajítja őket, és Lane rákot és örök kárhozatot kíván neki, de ez nem segít rajtuk, szívás van.

Stars Hollow Bonnie és Clyde-ja pedig éppen ebben a pillanatban tör be a templomba Lorelai sosem használt fitnesz tagsági kártyája segítségével. Hogy mitől megy az ilyesmi minden filmben és sorozatban ennyire simán, rejtély, de természetesen ők is bejutnak. Kiderül, hogy Luke nagy mestere a harangok szétverésének, és van is némi priusza a dologban, maradjunk annyiban, hogy nem véletlen nem volt Stars Hollow-ban harangjáték hosszú-hosszú évekig. Ez pont tökéletes alkalom arra, hogy Lorelai Luke-ot faggassa arról, miért állítja, hogy együtt él Nicole-lal, amikor nem is. Látta ugyanis a lakását, ami baromira nem úgy néz ki, mint ahonnan kiköltöztek, még a megamacsó proteinpor is ott van a pulton, amiért egyébként élete végéig cikizni fogja. Luke próbál kibújni a vallatás alól, de a maga részéről őt inkább az érdekelné, miért foglalkoztatja ezt Lorelai-t ennyire. Ó Luke. Lorelai éppen nagy levegőt vesz, és tökéletes dramaturgiai érzékkel pont ekkor nyit rájuk a tiszteletes, Luke kezében feszítővas, Lorelai arcán bűnös tekintet, azt hiszem, a „csak imádkozni jöttünk” –szöveggel kár is lenne próbálkozni. A tiszteletes viszont miután átlátja a szituációt, látható megkönnyebbüléssel könyörög, hogy abba ne hagyják, amit elkezdtek. Ilyen egy tökéletes Gilmore jelenet.

Rorynak váratlan éjszakai látogatója van a kollégiumban. Lane az, aki miután ellógott otthonról, nem mer hazamenni, pedig Mrs. Kim már mozgósította a rendőrséget, a tűzoltóságot, és egy imacsoportot is, vagyis minden erővel a lánya felkutatásán van. A forró drót Rory és Lorelai közvetítésével eljut Mrs. Kimhez, így kiderül, miért tűnt el Lane éjszakára, a következő lépés pedig a szoba átkutatása, igazi mérföldkövek ezek a Lane-Mrs. Kim kapcsolatban. Lane azt várja, hogy mire hazaér az anyja nyakon ölti egy vödör szenteltvízzel és meg sem áll 1000 miatyánking, ehhez képest Mrs. Kim a napot azzal töltötte, hogy áttúrta Lane szobájának minden négyzetcentiméterét, és előkerült a titkolt második élet minden apró kelléke. A zenei gyűjtemény, a hi-fi, a nyolcvanas évek minden egyes zenei irányzatához passzoló öltözékek, a diszkógömb, és így tovább, csupa olyasmi, ami Mrs. Kim szerint megváltja Lane csak-oda jegyét a pokolba. Lane tudja, hogy itt már nincs más választása, csak a teljes őszinteség, be is vall mindent, és próbálja meggyőzni anyját, hogy egyáltalán nem a világ vége, ha kislánya egy rockzenekarban dobol, sőt ha még támogatná is ebben, az egyenesen isteni lenne. Mrs. Kimtől viszont semmilyen támogatásra, de még csak elfogadásra sem számíthat, ha Lane úgy döntött, hogy ez az élet kell neki, akkor kívül tágasabb. Rorynak érdemes lesz egy kis helyet csinálnia a koleszban.

Az ’A Family Matter’ című epizód a sorozat talán legjobb főcím előtti jelenetével nyit, amiben Lorelai betér a kávézóba, leteszi magát Kirk asztalához (de neki barátnője van!), és telefonon tájékoztatja Roryt az eseményekről, ugyanis a kávézóban aznap reggel különösen zajlik az élet. Először is bejött egy gyanús, kissé őrült, hippikülsejű nő, szóváltásba keveredett Luke-kal, majd Luke felzavarta a lakásába. MIVAN? Lorelai és Rory azt találgatják, hogy helyi domina-e a nő, de ha az, miért nem hozott magával felszerelést? Lehet, hogy azt használja, amit Luke-nál talál, mondja Rory, vagyis horgászbotot és baseballkártyát, és ezen a ponton már annyira korhatáros ez a jelenet, hogy jön is a főcím.

A rejtély hamarosan megoldódik, a nő nem más, mint Luke húga, Jess szülőanyja, az enyhén hibbant Liz, végre egy újabb családi szál Luke-nak, az ilyesmi mindig érdekes szokott lenni. Liz ráadásul nagy újsággal érkezett: bepasizott, és végre megtalálta élete szerelmét, az igazit, és most olyan boldog, mint amilyen egyetlen betépése alkalmával sem volt. Szép, sőt gyönyörű is lenne mindez, ha Luke nem hallotta volna tőle már ugyanezt a dumát hozzávetőleg 5641 alkalommal. Így hát nem kezdi még el szervezni a legénybúcsút, viszont kiselőadást tart Liznek anyai kötelezettségek témakörben, és azt is megemlíti, hogy ha nem tűnt volna fel neki, Jess nincs itt, pedig ő mindent megtett, hogy itt tartsa, még a kocsiját is lenyúlta.

Luke hamarosan kénytelen a rendőrséget riasztani, ugyanis észreveszi, hogy a Jesstől elkobzott kocsi eltűnt. A rendőrség meg is találta, lerobbanva az országúton, sőt még a tolvaj is benne volt, ide is hozták mindkettőt. Sok mindent úgysem tudtak csinálni, mert a tolvaj egyben az autó tulajdonosa is, ó igen, az egyetlen és megismételhetetlen Jess Mariano visszatért! Hamisítatlan „haragban a világgal” arckifejezéssel kiszáll a kocsiból, lövell még egy gyilkos pillantást Luke felé, majd jöhet a menetrendszerű családi vita. Jess be van rágva Luke-ra, hogy ellopta a kocsiját, Luke be van rágva Jessre, hogy mióta elhúzott, egy szót nem hallott felőle, kölcsönösen puffognak egy kicsit, aminek a vége az, hogy Jess kénytelen Stars Hollow-ban tölteni az éjszakát, mert itt nincs 24 órás szerviz, akkor viszont aludjon az imádott kocsijában.

Rory és Lorelai éppen egy nem túl jól sikerült Péntek Esti Vacsiról jön (kudarcba fulladt Lorelai arra irányuló kísérlete, hogy elmondja anyjának, hogy együtt vannak Jasonnel), amikor felfedezik a nagyon is ismerős kocsit, és a benne alvó tulajdonosát. Sajnos most éppen nincs náluk kaszinótojás, pedig úgy lett volna igazán élmény megdobálni, hogy még Jess is benne van. Rory olyan szinten nem tud ezzel a szituációval mit kezdeni, hogy hazarohan, Lorelai viszont bemegy Luke-hoz, hogy meggyőzze, hogy egy fagyott hulla nem kimondottan tesz jót egyetlen családnak sem. Most már bőven tél van ugyanis, és ilyenkor nem a legnagyobb buli kint aludni egy csotrogányban, úgyhogy Luke könyörüljön már meg szerencsétlen srácon. Persze így is lesz, Luke jelenti neki, hogy elmegy Nicole-hoz, a lakás tehát üres, kulcs a szokott helyen, és Jess kezdjen ezzel az információval amit akar. Abban a szent pillanatban, hogy Luke kocsija befordul a sarkon, Jess már iszkol is felfelé a lakásba.

Következik a ’ Nag Hammadi Is Where They Found the Gnostic Gospels’ című epizód, amiben Jess csendesnek és észrevétlennek tervezett távozása a városból látványos kudarcot vall. Az autónak csúfolt ócskavas tolás nélkül nem mozdul, és ezzel sikeresen előidézi Stars Hollow történelmének első forgalmi dugóját. Elképzelni nem tudok olyan tényezőt, ami még cikibbé tehetné ezt a szituációt, van itt ordítozás, anyázás, Kirk egy walkie-talkie segítségével próbálja koordinálni a dolgot, mindennek a tetejébe még Luke is kijött, hogy unokaöccse képébe röhöghessen. Ő már fizetni is képes lenne, hogy Jess elhúzzon, sőt Kirk is hajlandó beszállni, de a kocsi megjavítása minimum egy napot vesz igénybe, azalatt kell valahogy elvegetálnia Jessnek a városban.


Eközben a Gilmore házban Szibéria van, Lorelai ugyanis nem megnevezett körülmények között sikeresen kitörte az ablakot, és nem hajlandó mesterembert hívni, mert Luke majd megcsinálja. Luke viszont jelenleg saját családjával van elfoglalva, Liz már egyre otthonosabban érzi magát nála, ebben a pillanatban pl. a pasija főz Luke konyhájában. Luke-nak már ettől vörösödik a feje, pedig még nem is találkozott Liz pasijával, TJ-vel, aki egy főnyeremény. TJ nagyon barátságos típus, meg is kínálja Luke-ot a saját sörével, és Liz korábbi pasijaihoz képest kevésbé retardált. Hogy még jobb legyen a családi hangulat, tökéletes időzítéssel befut Jess is, Liz teljesen odavan a gyönyörűségtől, Jess és Luke pedig azt a kínos pillanatot próbálják kitörölni az agyukból, amikor TJ úgy próbált bókolni Jessnek, hogy ha nő lenne, nem rúgná ki az ágyából. De TJ igazi őstehetség, mert még ezt is tudja fokozni, olyanokat mond, hogy Stars Hollow őt New Yorkra emlékezteti, meg hogy szívesen rajzolna egy portrét Jessről a varázstábláján. Jess ezen a ponton sokall be és hagyja ott az egész bandát (egészen pontosan másfél percig bírta), Luke pedig négyszemközt próbálja szövetségre bírni, hogy közös erővel szabaduljanak meg TJ-től. Jess ebben nem hogy nem partner, de Luke fejéhez vágja, hogy az az ő baja, hogy belepofázik mindenki másnak az életébe, ha kell, ha nem, és nem veszi észre, hogy ezt mások mennyire rühellik. Ez ritka randa húzás volt még Jesstől is.

Ezek után Luke Lorelai-nál javítja az ablakot több-kevesebb sikerrel, mivel enyhén spicces, az egyetlen amit elér, hogy megvágja a saját kezét. Lorelai persze leápolja, és Luke félrészegen eldünnyögött mondataiból összerakja, mi váltotta ki nála az évek óta talán első lerészegedést. Kiderül, hogy az a rohadt kölök olyanokat szólt be neki, amiket Luke soha nem érdemelt. Ezek után várható, hogy Lorelai tüzet okádva esik neki Jess torkának, és nyilván át is harapná, ha tudná, hogy megúszhatja. Jess a szokásos félvállról vett stílusában válaszolgat neki, de mindent csak arra vezet vissza, hogy Lorelai dühös rá Rory miatt. Lorelai szerint viszont több mint érdekes, hogy ő Luke miatt jött Jesszel üvölteni, Jessnek meg kétszer is sikerült felhoznia Roryt ebben a veszekedésben.


Ami Roryt illeti, ő szerencsétlenségére a nap folyamán többször is belebotlott Jessbe, és sikerült mindkettőnek éretlenebbül viselkednie, mint az óvodásoknak, minden ilyen alkalommal szó nélkül otthagyták egymást. Még szerencse, hogy estére Rory és Lorelai is hivatalos a Ritka Kéziratok Estélyére, ahol mindenki mással együtt úgy tesznek, mintha érdekelnék őket a ritka kéziratok. Emily azért citálta őket ide, mert nem sikerült elég vendéget összeszednie, és a ő világában ez egyet jelentene az öngyilkossággal, de az, hogy a lánya férfi kísérő nélkül állított be legalább ugyanakkora égés. Az estély után a lányok szeretnének egy kicsit lazítani a Stars Hollow-i tűzgyújtó fesztiválon, ahol közben már Liz és TJ búcsúzik a társaságtól. Kiderül, hogy TJ nem is akkora tuskó, mint elsőre látszott, Liz pedig boldog vele, ideje, hogy Luke tényleg elfogadja őket. Liz még megdobja a bratyót egy saját készítésű fülbevalóval is, hogy adja Luke annak, akinek szeretné, és a fülbevaló pár perc múlva annak rendje és módja szerint Lorelai-nál köt ki. Van egy olyan érzésem, hogy ezt Liz is így gondolta.

Már csak egy jelenet van hátra, de az annál emlékezetesebb. A fesztiválon Jess és Rory ismét egymásba botlik, és Jess szerint ideje véget vetni az óvodás viselkedésnek, úgyhogy ezt bizonyítandó végig kergeti Roryt a fél városon. Persze csak mert Rory menekül előle, de most, hogy beérte, már igazán szeretné tudni, hogy Jessnek mi mondanivalója lehet még neki több, mint fél év hallgatás után. Csak annyi, hogy szereti, és Jess képes beülni a kocsijába, és szó nélkül elhajtani, miután végre kimondta ezt a kulcsmondatot, Rory pedig csak tátoghat utána. Wow.

A ’The Incredible Shrinking Lorelais’ című epizódban mindkét Lorelai kiborul valami miatt, kezdjük a fiatalabbal. Rorynak az a baja, hogy kicsit túlvállalta magát, mert több tantárgyat vett fel az első félévben, mint az egészséges, és ezt az egyik tanára egy kettessel honorálja. Ehhez jön még az, hogy Parisnek végképp elege lett abból, hogy Lane még mindig az ő koliszobájukban csövezik, és gyakorlatilag kihajítja. Parist pedig nem is Lane idegesítette elsősorban, hanem Fitnesz Barbie, azaz Janet gólem-alkatú pasija, akinek Paris már a látványától is rosszul van, és olyanokat szól be neki, amilyenekről a legprofibb komikusok is csak álmodnak. Pl. azt, hogy a monstrum méretes hátsója akkora lyukat ütött a kanapéjukba, hogy Szürke Gandalf még mindig nem ért le az aljára. Szegény Lane nem a legjobbkor haragítja magára Parist azzal, hogy azt javasolja, vallja be a szobatársaknak, hogy Flemming professzorral jár, Paris ennél sokkal kevesebbért is kivágta volna. Rorynak már elege van a sok szarságból, ami elérte mostanában, ráadásul úgy jön ki a lépés, hogy az anyjával sem érik el egymást telefonon, így végül Dean vállán sírja ki magát. Dean amúgy úgy került elő, hogy a házassága kezdetén egy kis pénzgyűjtés céljából beszállt a Szitakötő Szálló átalakítási munkálataiba, miért érzem én úgy, hogy ebből semmi jó nem fog kisülni?

Lorelai-nak sokkal súlyosabb problémái vannak, konkrétan elfogyott a pénz a felújítás kellős közepén. Jönnek a lovak, a csövek, a csapok, sőt az első szobafoglalás is, a munkásokat meg nincs miből kifizetni, nagy ciki van. Ráadásul Sookie és Michel is képes legkevésbé segítőkész oldalát elővenni, Sookie most éppen a fiatal anyák legidegesítőbb fázisában, a „nem hallok meg semmit, ami nem a gyerekemmel kapcsolatos” címűben van, Michel pedig még mindig a másik szállodában dolgozik, ahova ha éppen beállít Celine Dion, akkor Michel se lát se hall. Hirtelen Lorelai nyakába szakad minden felelősség, és még a nagyanyja is cseszegetni kezdi, ez már neki is betesz. A vége az, hogy ő meg Luke vállán sírja ki magát, akitől éppen most akart kölcsönkérni egy nagyobb összeget, de jelenleg a vigasztalással is beéri. Luke pedig készséggel áll a rendelkezésére.

Sőt, a következő részből, a ’Scene In A Mall’ címűből az is kiderül, hogy Luke nem csak a vigasztalásban, hanem a kölcsönben is Lorelai rendelkezésére áll, valaki kerítsen egy lovat, egy kardot és egy páncélt ennek az embernek, most azonnal. Lorelai nagyon hálás. Egyébként mintha a kapcsolatuk kezdene kicsit átalakulni, esetenként már-már a flörtölésre emlékeztető dolgokat művelnek, előző részben Luke megdicsérte Lorelai Bon Jovis baseballsapkáját (pedig nem is fordítva tette fel), most pedig átlimbózik Lorelai internetkábele alatt, amit képes volt a kávézó pultja fölött átvezetni. Más szavakkal, teljes harmónia.

Nem úgy Emily és Richard esetében, akik között egyre feszültebb a viszony, elsősorban Jason miatt. Emily teljes valójával rühelli a pasit, Richard viszont bírja és rengeteg időt tölt vele, ráadásul bajuszt növeszt, amitől Emilyt kitöri a frász. És ha ez még nem lenne elég, Richard elejt egy ártatlannak tűnő megjegyzést Emily vásárlási megszállottságáról, ami Emilyt végképp átlendíti azon a vékony határvonalon, ami az összeszorított foggal való tűrés és a zabolázatlan őrület között húzódik. Ezt Lorelai és Rory a saját bőrén tapasztalja meg, amikor egy nap összeakadnak a plázában a vérben forgó szemekkel cirkáló Emilyvel.

Pedig a lányok csak egy laza, kirakatnézős napot akartak, és éppen rájöttek, hogy az üres pénztárcával való kirakatnézésnél talán nem is létezik kevésbé szórakoztató dolog a világon, amikor szembejön Emily, és belerántja őket is az őrületbe. Emily ma ugyanis gőzerővel vásárol, vásárol, és a változatosság kedvéért még többet vásárol. Nyakkendőt, bajuszfésűt, földgömböt (ha eladó, ha nem), kalapot, sálat, órát (de csak ha gyémántos), estélyit, kisestélyit, sőt egy Vera Wang esküvői ruhát is Lorelai-nak biztos, ami biztos. Én itt helyben hajlandó lennék Emilyt ebben az állapotában anyámnak fogadni, de Lorelai és Rory halálra vannak rémülve tőle. Képtelenek megfékezni az őrületet, bár amikor Emily egy isteni Manolo Blahnik tűsarkút is rásóz a lányára már nem is nagyon akarják. A vége egy hangos hisztérikus kiborulás, miszerint Emilynek elege van abból, hogy Richard nem foglalkozik vele, ő meg nem tud magával mit kezdeni, úgyhogy a lányok berángatják a pláza étkezőcsarnokába és jól teletömik gyorskajával. Ennél jobb gyógyír nincs is az ilyesmire, már csak az a kérdés, mit kezdjenek a lányok az Emily által rájuk tukmált töménytelen méregdrága cuccal. (esetleg megadom nekik a címemet) Luke-nál szortírozzák a szajrét, és már nincs más hátra, mint hogy Lorelai átadja Luke-nak azt a rózsát, amit a gomblyukába tűzve hordott, csak hogy egy ilyen édes és sajátos hangulatú lezárást kapjon ez az epizód.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenda 2008.07.02. 15:41:30

Nagyon rég láttam ezeket a részeket, még az m1 adta nemisemlékszemmikor - jó volt elolvasni, mi is történt GG háza táján :)

Annalee 2008.07.02. 17:52:01

Isteni volt a hogyvolt, imádom ezt az évadot. Csak egyetlen szépséghibája van: Dean. Én innentől kezdetem el hányni tőle.

fajro 2008.07.03. 00:05:12

KÖszi a hogyvoltot, mindig úgy szeretem olvasni...:)

Viszont kihagytad a (számomra) legpoénosabb részt: Jason és Lorelei tegyenek úgy, mintha járnának... :)))
Jó, én bírtam Jasont...

Dennis Moore 2008.07.03. 08:44:14

A Scene in the mall c. rész elején van a kedvenc párbeszédem:
L.:Kirk
K: Luke
L:Mi..
K:Ez nem retikül!
L:Nem is azt akartam mondani.
K:Ja bocs.
L:Szóval mi ez a meleg táska? (What's with the gay bag?)

candyperfumegirl 2008.07.03. 14:01:28

Higgyétek el, annyi minden van, amiről TUDOM, hogy érdemes lenne még írni, de egyszerűen nem fér be a keretbe, mert akkor az már nem hogyvolt lenne, hanem regényciklus. Így, hogy egyszerre 5 részt veszek, nehéz, de természetesen én is imádom azokat a jeleneteket is, amiket említettetek, Kirk és a kutyák, hatalmas... :D

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2008.07.04. 23:15:04

Az órás jelenet tényleg világbajnok.

halalosiram 2008.07.07. 14:30:25

Azon szakadtam, mikor a Scene in the mall elején találkozik Rory és Lorelai a szállóban, és Lorelai odamegy egy szakállas munkáshoz és elezdi játszani az eszét, hát az valami óriási!!

Lortícia 2008.08.20. 18:46:07

Egyetértek Annalee-vel, az évad tökéletes, nálam a favorit, csak Dean zavar be.
süti beállítások módosítása