Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x05 - Kölcsönkenyér visszajár

2008. július 02. 08:00 - Dr. Stein (törölt)

Fedett behatolás egy macskáktól és kosztól hemzsegő, örmények lakta lakásba. Mackey és Ronnie lehallgató készüléket telepít a feltételezett drogelosztó tanyára. Rondell fülese szerint egy nagyon erős perui szert terítenek az utcán újabban. Közben megjönnek a tulajdonosok. Örmények, nincs értelme egyenként leírni külsejüket. A nyelviskolákban hanyagolt kelet-örmény dialektikust beszélik, ám az egyetemről bekért diák lefordítja a kódolt párbeszédet. Holnap hatkor jön az anyag. Közben szereznek egy tanút, aki az illegális lehallgatással szerzett infót törvényesíti.

Már az akciót megelőzően megtudjuk: a kommandó le akarja nyúlni a drog egy részét, hogy Rondell révén az utcára, ára pedig a kommandó "nyugdíjalapjába" kerüljön. A takarékos fiúk épp akcióra öltöznek, mikor betoppan Aceveda és néhány egyenruhás rendőrt rendel melléjük. Érthetően nem örülnek, de butaság lenne komolyabban ellenkezni a már-már paranoiás Aceveda rendőrkapitánnyal.

Julient a kapitányságon keresi meg a korábban megismert buzibarát. Kellemetlen pillanatokat okoz a másságával még csak ismerkedő rendőrnek. Kis érzelmi zsarolás következik, hogy később találkozzanak, mert különben naponta idezarándokol. Mint tudjuk, Julien egy vallásos, fekete, meleg rendőrújonc és még nehezebb lenne a cinikus férfisoviniszta rendőrközösségbe beilleszkednie, ha naponta meglátogatná egy nyálát csorgató, hmmm, barát.

Az új kapcsolatokra nyitott Dutch Wagenbach tud egy pillanatot szakítani, hogy Danny rendőrnőt közös tanulásra invitálja. Este kilenckor a nőnél lesz tanulós randi. Irigyeljük Wagenbach nyomozót, hisz Danny erős, mint a medve. Az örmények közben buliznak. Fogy a kokó, népzene szól. Egyikük, az évhalasztós bölcsészhallgató külsejű Margos szippant, majd egyszerűen fejbelövi társát. Pedig azt hittük, örmény az örménynek nem vájja… de mégis.

Kommandónk az odarendelt tűzoltók szirénájának fedezete alatt behatol, az egyenruhásokat kinn hagyják (még megsérülne valaki). Vic csapata letartóztatja három férfit. 6 csomag kokó és rengeteg macska marad utánuk. Julient a hátsó ajtóhoz rendelik és így páholyból látja, amint a Vic, Shane és Lemonhead ellop két csomag kábítószert. 

Shane az előző részben beidomított házi dílerükhöz, Rondellhez indul az anyaggal és a csapat fegyvereivel. Útközben azonban megáll barátnőjénél. Röpke negyedórát tölt a lakásában, ami pont elég, hogy ellopják autóját. Mindenestül. Aceveda látatlanban nekiáll kötekedni Mackey nyomozóval. Pénzt nem hoztatok, csak anyagot? Ismét Terry halálára terelődik a beszélgetés. Shane közben kétségbeesetten keresi a meglovasított fekete Navigátort. Reggelre kelve már Vic segítségét kéri, a leszúrás nem marad el. A helyzet komolyságát jelzi, hogy Vic egy azonosíthatatlan fegyvert szed elő a sütisdobozból, mielőtt elindulnak az autóban utazó orgazdákhoz. Jelszó: Senki nem lophat tőlünk!

Dutch az örményeket faggatja, minden eredmény nélkül. Egyikük nagy utazó, Kosovo, Bogotá, Sri Lanka - élni tudni kell. Margos egyetlen alkalommal szólal meg, mikor Danny lábát dicséri. Közben a kommandó az autóbontó - Ricardo - vonalon eljut egy profi autótolvaj - Dina - közelébe. Vic Danny segítségét kéri, persze a drogról nem szól. A minden lében kanál Julien ezt a beszélgetést is kifigyeli. Talán ezért törik meg bizalma a rendőrnőben. Kétségek között kopog be Claudette nyomozóhoz. - Láttam hogy egy társam illegálisan járt el munka közben. Mi legyen? „Nemcsak az ő karrierjét veszélyezteti. A sajátját is.” - óvja a tapasztalt, idős nyomozó. Julien nem hallgat a jó szándékú figyelmeztetésre, hanem már konkrétan a kommandóra vallva Aceveda századoshoz fut. Mondanunk sem kell, az ujjong. Keresi a Navigátort, de hiába. Mackey és felesége épp gyermekpszichiáternél vizsgáltatja fiukat, mikor Aceveda számon kéri rajta az autót. A gyerekkel gond van, autista. Beszédterápiára és készség-fejlesztésre lesz szüksége, nem lesz olcsón.

Dina autótolvajnak se híre, se hamva. A csapat egy emberként támad Shane-re , hisz fogy az idő és  Acaveda az egész államban keresteti a Navigátort. Fejbelövős Margos házát átkutatja Dutch és Claudette. Semmi terhelő, de nagyon gyanús. Nem volt mikró. Se hűtő, se tűzhely. Se szappan. Se WC-papír. Margos valószínűleg azonosult a természettel, neki elég a sütetlen popcorn. Kiderült közben, hogy Danny-ra a „Finom lábfej” megjegyzést tette. Miközben ezt Dutch meséli, az örmény kitöri egy cellatársa nyakát, mintegy tucatnyi rendőr szeme láttára. Danny és Julien megtalálja Dinát és a Navigátort. Az egyre ellenszenvesebb Julien kihívja a századost, mielőtt társa szólhatna Mackey nyomozónak. „Nem kockáztathatom meg, hogy folt essen a becsületemen.” Nükockázhom, fótesbecsül, nyennyenyenye-nyenyenye” - gúnyolódhatnánk Eric Cartman stílusában. Aceveda persze első szóra a helyszínen terem, ám a kocsi üres.

 

Dinát elviszi egy magánkihallgatásra, aki hajlandó alkut kötni, miután nem sikerült elcsábítani a századost. Danny az autótolvaj holmijai közül elemel egy mobiltelefont és a híváslistát beolvassa Mackey-nek. Ez egy új barátság kezdete, vagy a régi folytatása. A kommandó előveszi bárdolatlanabb stílusát egy orgazdánál. „Miért falaznék neki? Jézus Krisztus, hiszen ő francia!” - védekezik az árus. A francia jól beszívott a talált drogból és most holtan fekszik konyhájában. Vagy a francia konyha csinálta ki? Dina fülesére hallgatva Aceveda is befut, miközben a kommandó a nyomok eltűntetésén dolgozik. Sikeresen. Olyan ez, mint a No megállj csak! - rajzilmsorozat. A főszereplő mindig megússza.

A fárasztó munka után Vic még elugrik Danny lakására, akit épp Dutch okít rendőrismeretekből. A rendőrnő úrrá lesz lelkiismeret furdalásán (erős, mint medve) és kitessékeli Wagenbach-ot. Kellemetlen, de véletlenül tanúja lesz, amint Vic és Danny csókot váltva bemennek a lakásba. Sajnáljuk ezt az embert, tényleg. Az örmény lábfetisiszta sorozatgyilkos drogkereskedő Margos megszökött és szabadon jár-kel, ez Danny számára okozhat problémát, kinek már kinézte a lábát. Julien barátjánál tölti az estét, a végére ők is összemelegednek.

Címkék: kemény zsaruk
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.07.02. 09:09:18

Az első konfliktus az örményekkel, de nem az utolsó...

Nagyon jó lett a hogyvót!

Johnny336 2008.07.02. 11:34:33

Huh, de várom már a hetedik évadot. Addig is előlről kezdem nézni. Persze angolul, úgy az izgi. :)

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.07.02. 11:45:19

Köszönöm, volt egy kis szabadkozó kommentem a későn (élesítés után) észrevett hibákról, de sixx kitörölte. Micsoda elcseszett diktatúra. Elnyomják a dolgozók hangját.

Gabba 2008.07.02. 12:28:51

Veled vagyunk, Vietnam!

sixx · http://comment.blog.hu 2008.07.02. 12:31:45

Stein, baszod, kijavítottam a hibákat, azért nem léttam értelmét a kommentnek.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.07.02. 17:11:56

Köszi, láttam, de nem mindent.
"Vic csapata letartóztatja három férfit.", hehe. Igyekszem jobban figyelni ezután, de most helyi mértékkel az utolsó pillanatban löktem ki a hogyvótot és elhúztam. Ha lesz egy kis időm majd megírok néhány évadot egyszerre.

Egyébként a szerkesztés alatt lévő postot el ideiglenesen a 2007-es feljegyzések közé szoktam dugni, hogy addig se zavarjon, míg a képeket és a forráskódot javítom. Remélem nem gond.

Egyszer még egy hogyvolt író (technikai) tipphalmaz megírásának is nekifogtam, de aztán rájöttem, ki vagyok én, hogy okoskodjak. Ezért csak az első mondatok:

Hogyvótírásnak rejtelmirül
Néhány módszertani info következik a még nálam is tapasztalatlanabb szerzőknek. Éljen a multitask, nyitva tarthatunk egyszerre több ablakot is. Legyen ez a videolejátszó (BSplayer, jól tud képet lopni), szövegszerkesztő és a párbeszédeket tartalmazó feliratfájl. Esetleg egy hivatalos honlap a nevek és háttér-információk miatt. Egy-két percet szoktam nézni folyamatosan az epizódot, ennek összefoglalóját írom le egyszerre. Gyakori képvágások esetén összevonhatunk egy-egy cselekményszálat, - felborítva az időrendet - ettől még nem sérül a forgatókönyv.

Először csak a konkrét történteket és a menetközben beugró asszociációkat, poénokat vázolom fel. Néhány napra kerék alá teszem meg sós kútba, hadd érjen a szöveg. Ami Tesco vásárlás és futás közben eszembe jut, még feljegyzem (persze nagy részét elfelejtem közben).

süti beállítások módosítása