Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 1x09 - Démoni bábú

2008. július 01. 15:02 - leeann

A most már minden rész elején általánossá vált a „Minden generációban van egy kiválasztott…” kezdetű szöveggel indul a 9.rész is, majd az iskolai ki mit tud válogatóján találkozunk a csapattal, ugyanis Giles a válogató tanár. Természetesen a tinik jó alaposan kigúnyolják kedvenc könyvtárosukat, majd belefutnak az új igazgatóba. Az új igazgató rögtön parancsba is adja nekik, hogy részt kell venniük az iskolai rendezvényen. A válogatón megcsodálhatjuk Cordelia - Jézus úristen, ez éneklés? - hangját, majd egy bábos fiút, akinek a bábja halálra rémíti Buffyt. Egy lányt követünk az öltözőig - itt mindig van valami rejtélyes és ijesztő -, ahol egy démoni hang készteti sikításra a lányt.

A főcím után tovább szerencsétlenkednek az önjelölt fellépők a válogatáson. Buffy és csapata is ott gyakorol a színpadon, mivel nemrégiben kötelezővé vált ez a nagyszerű esemény számukra. A stratégiai megbeszélést a bábos fiú, Morgan, és bábuja, Sid zavarja meg. Eközben Giles az új igazgató eszmefuttatását hallgatja végig, aki nem tagadja, hogy utálja a gyerekeket és csak a szigorban hisz. Majd mindenki összeszalad, mert újabb lány sikít, ugyanis megtalálta az a lányt, aki az előző sikító volt, de már nem tud ilyet tenni többé, mert kivágták a szívét.

A csapatnak munkája lett, de úgy tűnik, nem démon, mert egy késsel vágták ki a lány szívét, így ember lehet az elkövető. A csapat azért elkezdi a nyomozást, szétszóródnak és kikérdezik a fellépő diákokat. Természetesen mindenki Morganre gyanakszik, amit alátámasztani látszik az, amit Buffy lát. A bábú úgy is képes beszélni, hogy Morgan a közelében sincs. Morgan azt a magyarázatot adja, hogy csak gyakorolnak, majd mikor elteszi a bábuját, a fiú akar mondani valamit, de Buffy nem érti. Egyszóval a bábu elég önálló, ahhoz képest, hogy csak egy bábu.

A csapat Morganre és Sidre teszi a voksot, de Buffy még mindig azt gyanítja, hogy démon lesz a dologban. Giles próbál utánanézni a teóriáknak, de hátráltatja őt a válogatás, ezért Buffyt elküldi, hogy nézzen Morgan körmére. Lehet a fiú bűnösségében valami, mert szemtanúi vagyunk, ahogy tényleg a bábujával beszélget és a bábu egy utolsó tettre készül, ami után szabad lesz. Buffyt, mikor lefekvéshez készül, a mamája lepi meg azzal, hogy megnézné a fellépésüket az iskolában, de más is meglepi őt éjszaka: konkrétan Sid, ami a frászt hozza a vadászra.

Másnap Giles még mindig a diákokkal küzd, amikor Buffy az éjszakai látogatójáról kezd mesélni, de a többiek nem nagyon hiszik el, hogy egy bábu járt a szobájában éjjel. Viszont Giles talált valamit, egy testvér démoncsapatot. Hét démonból áll, akik minden hetedik évben elveszítik emberi formájukat, így emberi szervekre, agyra és szívre van szükségük, különben visszaváltoznak eredeti démoni alakjukba, ami kevésbé tetszetős. Buffy tanóra közben is fura szemkontaktusba kerül Siddel, ami kezdi átvenni a hatalmat Morgan fölött, így a tanárnő elveszi tőle a bábuját és bezárja a szekrénybe.

Óra után a bábu már nincs a szekrényben és ettől Morgan teljesen kiborul. Kiderül, hogy Xander vette ki a szekrényből és azt bizonygatja, hogy Sid csak egy bábu. Xander, azt hiszi, ez vicces, majd leteszi a bábut egy székre. Buffy közben elmegy, hogy beszéljen Morgannel Sid nélkül, de megint az igazgatóba botlik, aki vagy egy démon, vagy csak idióta. Willow is talált valamit egy könyvben. Élettelen bábok is életre kelhetnek, és emberi szervekre vadásznak. Mikor Xander szem elől téveszti a nyugodtan gubbasztó bábot, eltűnik a kis hamis, de Xandernek csak később tűnik fel a dolog, mikor már árkon-bokron túl lehet.

Buffy még mindig Morgant keresi, de csak a hullájába botlik, majd egy öreg csillár zuhan a lányra. Mivel nem tud alóla azonnal kibújni, könnyű préda lehet belőle a késsel neki támadó Sid számára. Mégis sikerül kibújnia a csillár alól, lefegyverezi Sidet, aki megadja magát Buffynak. Buffy közli Siddel, hogy sose lesz ember, majd a bábu Buffyval, hogy ő sem. Itt valami félreértés lesz, amit ők is látnak azonnal. A csapat a könyvtárban tátott szájjal hallgatja végig Sid történetét. Kiderül, hogy ő démon vadász, de egy démon elátkozta és a bábuba került, és azt hitte Buffyra, hogy ő a démon.

Sid már kiderítette, hogy a hét démonból álló csapat a szervlopkodó, de ő már hatot megölt, így csak egy maradt, ha azt is megöli, újra szabad lesz, mert megtörik az átok. De ki lehet az az egy? Sid szerint a fellépők egyike a démon és arra kéri Gilest, hogy a fellépőkkel alkosson erőkört, mert akkor kiderülhet, ki az. Giles a bábu utasításait követve erőkört alkot, amit Sid és Buffy egy emelvényről szemlél. Sid közben megtudja, hogy Buffy nem démonvadász, hanem vámpírvadász. Buffy pedig azt tudja meg, hogy Sid, mikor kiszabadul a bábból, meghal, de inkább ezt választja, mint hogy a démon nyerjen.

Giles szerint senki sem hiányzik a fellépők közül, így nem közöttük van a démon. Közben Sid is eltűnt, de Buffy megtalálja Morgan agyát. Kiderült, hogy hiába volt Morgan a legokosabb diák, azért nem kellett a démonnak az ő agya, mert beteg volt, agydaganata volt, így most a démon megint agy nélkül maradt. Buffy azt gondolja, hogy Willow lehet a következő áldozat. Közben Gilest éppen Mark, a bűvész fiú próbálja rávenni, hogy legyen a segédje és feküdjön a guillotine alá. Mikor a könyvtáros belemegy a dologba, Mark a guillotinet Giles homlokához teszi a nyaka helyett, hisz Mark a démon és Giles agya kell neki.

A csapat is rájön, hogy ha nem Willow kell a démonnak, akkor akár Giles is lehet a kiszemelt áldozat. Mielőtt a guillotine levágná Giles skalpját, Buffy érkezik és egy jól irányzott vetődéssel a földre teperi az álbűvészt, majd verekedni kezdenek. Közben persze Giles továbbra is bajban van, mert Markdémonnak a verekedés előtt sikerült a guillotine kötelét már majdnem elvágni, így már csak egy vékony zsinór tartja a pengét. A zsinór el is szakad, de Xander pont jókor érkezik és elkapja a kötelet. Míg Buffy verekszik, Willow Gilest próbálja kiszabadítani, de Mark közben már démonná vált és igen szorongatott helyzetbe hozza Buffyt.

Ekkor előkerül Sid, és késsel esik a démonnak, de az meg se kottyan neki. Ezután Buffy lök rajta egyet, amitől a démon a guillotine asztalra esik és Xander ekkor elengedi a kötelet, így a démon fejetlenné válik. Giles örül, hogy megmaradt az agya, Sid pedig befejezi, amiért eddig küzdött. Ahhoz, hogy vége legyen, ki kell vennie a démon szívét, amit Buffy átvállalna, de Sidnek kell megtennie. A bábu megteszi, majd élettelenné válik, ekkor viszont széthúzódik a függöny és a nézőtér dugig van emberekkel. Buffy és csapata így kénytelen előadni a tervezett előadást, ami az Ödipusz király egyik jelenete, de démonüldözés közben nem gyakorolták, így Giles fogja a fejét rendesen.

Címkék: buffy
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.07.01. 15:14:33

A végén az előadás nagyon jó, Willow ki is szalad:) Nagyon várom már a 2.évados hogyvoltokat, közeleg már az évad vége.

nadivereb 2008.07.01. 20:04:24

Nics hozzáfűznivalóm, de a címben a nemlétező bábú szót ki lehetne cserélni a létező bábu-ra? Köszönöm!

Engel 2008.07.02. 18:34:29

Engem nem zavar egy ékezet, jók a hogyvoltok! Én is várom már a második évadot.
süti beállítások módosítása