Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 1x07 – Legénybúcsú

2008. július 01. 14:09 - foxglove (törölt)

Doyle már megint pörög valamin, most éppen sport-bárba menne, és valami megmagyarázhatatlan oknál fogva azt hiszi, hogy ez Angel-t is érdekli. Hát nem. A vámpír nem ér rá, mert ő most olvasni fog, könyvet. A végső csapást Cordelia személyében érkezik, mert az ő programját nem lehet überelni: randira megy egy milliomossal. „Mr. Armani” hamarosan meg is érkezik, Angel és Doyle pedig mindent megtesznek, hogy kellemetlen helyzetbe hozzák (Angel aggódó apukát játszik aki szeretné jobban megismerné a lánya „udvarlóját”). Cordy távozása után Doyle-nak látomása támad: egy csapat vámpír éppen egy fiatal srácot szán vacsorának, meló van. A fiút megmentik, a vámpírokat karóba húzzák, egy kivételével, aki szépen követni is kezdi Doyle-t.

Cordy randija egyszerűen pocsék volt, örülhet, hogy egyáltalán sikerült ébren maradnia a vacsora alatt. De hogy a fickó nemcsak ritka unalmas alak, hanem még bunkó is, az csak akkor derül ki, amikor a nyomozóiroda előtt a Doyle-t üldöző vámpír megtámadja őket. Mr. Armani fejhangon sikoltozva pucol el a 320-as Mercedesével. Viszont jön Doyle, és egy nyílpuskával felszerelve megállítja a vámpírt, ráadásul anélkül, hogy közben a démonná változna, pedig úgy sokkal hatékonyabban harcol. Inkább vállalná a vereséget, minthogy felfedje magát Cordy előtt, azért ez helyes.

A hősiessége meg is hozza az eredményt, Cordy egészen más szemekkel kezd el ránézni. Ez már a vég. A Xander-incidens nem ismétlődhet meg még egyszer. Ennek ellenére úgy dönt, hogy ad egy lehetőséget Doyle-nak, de pont, amikor rátérne a lényegre, egy fiatal nő, Harry lép be az Angel Nyomozóirodába, és úgy tűnik, elég jól ismerik egymást Doyle-lal. Illetve „Francis”-sel – ez Doyle középső neve, amit eddig senkinek sem árult el. Mint ahogy azt sem, hogy Harry a felesége. Cordelia megpróbálja összeszedetni az állát a padlóról.

Doyle-t láthatóan elég érzékenyen érinti a találkozás, évek óta semmit sem hallott a nőről, pedig papíron még mindig házasok. Harry elmeséli az egybegyűlteknek (időközben Angel is csatlakozik), hogy mekkora „megőrülök érted nem bírok nélküled élni” –típusú szerelem volt az övék (mielőtt szó nélkül lelépett volna). Doyle azt szeretné megtudni, hogy ezek után mit keres itt a neje, jogos. Harry négyszemközt akarja elmondani, de mielőtt ez megtörténne, egy pasi esik be az ajtón. Ő Richard Straley, Harry vőlegénye, és szeretné személyesen is megismerni az elődjét. Remek érzékkel Angel-t szúrja ki, és rögtön lelkes seggnyalásba is kezd. Angel a címzetthez irányítja, mire Richard megkönnyebbülten felsóhajt, Doyle pedig eléri a teljes megsemmisülés állapotát. Amin az sem segít, hogy Harry később válási papírokat akar vele aláíratni.

Doyle egy üveg Scotch mellett elmeséli Angel-nek, hogy Harryvel azért szakítottak, mert a nő nem tolerálta túl jól Doyle démon-énjét. Pár mondattal később a „mindenkinek így lesz a legjobb” fázisból eljut a „Richard=evil”-ig, így megkéri Angel-t, hogy nyomozza le a fickót, mert azt ugye nem akarhatja, hogy az ex-nejének baja essen. Elképesztő ez az önzetlenség. Angel követi Richardot egy étterembe, ahol a pasasnak találkája van Harryvel, viszont tejóég, a gyanú beigazolódott, a fickó egyszer csak randa démonná változik. Angel pikk-pakk leszereli, csakhogy a szokásos hálaáradat helyett Harry csúnyán kiosztja: mi a fenét művelt az ő démon-férjecskéjével. Angel csak bámul, ő ezt nem érti. Doyle még démon formájában is jobban néz ki, mint ez a Richárd-izé, akkor most hogy is van ez. Hát úgy, hogy Harry a Doyle-affér után etno-démonológus lett (lol), és így találkozott az ő kis Ano-Movic démonjával.

Doyle-nak ennyi elég is ahhoz, hogy aláírja a válási papírokat, de Richard az abszolút pofátlanság fogalmát újraértelmezve meghívja Doyle-t, hogy vegyen részt a legénybúcsúján. Doyle szegény már teljesen a padlón van, így beleegyezik, mi vesztenivalója van. Hát, csak az agya. Az egyébként békés Ano-Movic démonoknak ugyanis van egy olyan bájos szokásuk, hogy a legénybúcsún felzabálják az ex-férjek agyát. Az örömapa ismerteti is a családdal a programot: „Először is üdvözöljük az ünnepeltet, aztán iszunk. Aztán eszünk, utána iszunk. Majd jöhet a sztriptíz. Darts, utána az első férj agyának rituális elfogyasztása. Végül társasjáték.”

Angel és Doyle megérkeznek a legénybúcsúra. A napirend első pontja (ivás) szépen teljesítve lesz, az már látszik. Angelnek sem lehet panasza a fogadtatásra, Richard egyik rokona elég egyértelműen rákacsint. Kétszer. Kellő mennyiségű italfogyasztás (és szemezés) után a sztriptíztáncosnőn a sor. Richard kacsintós rokonai kiosonnak a teremből, Angel követi őket (maradjunk annál a verziónál, hogy gyanúsak voltak neki), és egy pasasra bukkan, aki démonnyelven kántálva éppen a szertartást készíti elő. Micsoda szerencse, hogy Harry éppen etno-démonológus, Angel telefonon lediktálja neki a szöveget, hogy nézzen utána. Richard rokonainak viszont nagyon nem tetszik, ha valaki kémkedik utánuk, úgyhogy kivágják Angelt az ablakon.

Ezalatt Doyle, látván, hogy Richard milyen jó fej, meghozza a döntését, és áldását adja a frigyre. Valószínűleg nem így tenne, ha tudná, hogy az áldás egyúttal beleegyezés abba, hogy egy csapat Ano-Movic démon meglékelje a koponyáját. Pedig minden jel erre mutat: máskülönben miért zárnák be egy dobozba, amiből csak a feje látszik ki, és miért készítenének elő egy hatalmas kést. Doyle-nak rossz előérzete támad a jelek láttán. Nem hiába ő a látnok a csapatban.

Harry a lexikonokat böngészve rájön, hogy mi a szitu (ő is leánybúcsút tart, ott Cordelia a díszvendég, de szerencséjére az ő agyát nem fenyegeti veszély), és az Ano-Movic-nőknek sem erősségük a titoktartás. A lányok elrohannak Doyle megmentésére. Közben a magához tért Angel is beveti magát, még Doyle is kiszabadul, és démonként tángálja az egybegyűlteket. Megérkezik Harry és Cordelia. Utóbbi rögtön elkezdi püfölni egy masszív székkel az első útjába eső rusnya démont, sajnos pont Doyle-t. Nagyobb kárt tesz benne, mint az Ano-Movicok. Angelnek kell lefognia Cordy-t, hogy Doyle a saját képében előbukkanhasson. (Cordy reakciója: „Úristen, mit tettek veled?!”)

Az esküvő lefújva, Richard a szertartás nélkül nem házasodhat meg, Harry pedig sajnos ki nem állhatja ezeket a barbár, undorító démon-szokásokat (az egyik démon le is rasszistázza). Az egyik rokon azzal nyugtatja Richardot, hogy sebaj, a nőnek úgyis csak az egyik irányba hajlanak a térdei. Cordy pedig Doyle-t vigasztalja, a maga módján, amikor hirtelen a fél-démonnak újabb látomása lesz: Buffyról. Ebből cross-over lesz.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása