Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x19 - Nemezis

2008. június 30. 14:23 - Tipca

Lex hajnali négykor a csatornában mászkál, és ez az apjának is feltűnik. A kopasz, állítása szerint, csak a terepet ellenőrzi egy építendő víztisztító bázishoz, de Lionel valamiféle titkos Árész projektet emleget. A családias csevelyt egy nő szakítja félbe, aki galád módon bombát telepített a falakra, és még fel is robbantja azt. Lionel a leomló törmelék túloldalán reked, Lexet pedig a nő leüti és elhurcolja.

A kórházban Martha és Clark már ott várják a Lionelt behozó mentőt, de az ahelyett, hogy tisztességesen haldokolna, megkéri Clarkot, hogy hozza ki Lexet a csatornából. Az odalent kész labirintus, a mentősök sosem találják meg, különösen, hogy még túszul is ejtették. Clark amolyan Barátok köztösen a távolba mered – most mit tegyek?

Lex csőhöz kötözve a föld alatt. A nő – Mrs. Keenan – a férjét akarja, aki pár hónappal korábban, állítólag, lezuhant helikopterrel Afganisztánban, egy katonai bevetés során. Csakhogy Keenan asszony kiderítette, hogy abban a hónapban egyáltalán nem zuhant le semmiféle helikopter, meg egyébként is érzi, hogy a pasi életben van, ráadásul a fotója egy szupertitkos dokumentumban került elő legközelebb, melynek sarkában ott virít a Luthor művek logója. Lex persze – nem is ő lenne – mindent tagad, ám magabiztossága kissé meginog, mikor megtudja, hogy a nő a csatornában ötmérföldenként felszerelt egy adag C4-et, szóval a mentőakciónak búcsút mondhat.

Odafent Clark és Chloe kiderítik, hogy a kutatást leállították, amíg nem tudják hatástalanítani a bombákat, így a srác rájön, hogy tényleg ő Lex utolsó reménye. Apropó Lex, szegény éppen kiszabadulna, mikor egy stukker nyomódik a homlokához, egy telefon meg a kezébe. Mrs. Keenan beszélni akar Wesszel, a férjével. Ezzel csak az a bibi, hogy Lex szerint a férfi halott, repülőszerencsétlenséget szenvedett, a Luthor művek egy kísérleti módszerrel akarta megmenteni, de nem sikerült. A nő elbizonytalanodik, amit Lex ki is használ. A dulakodásnak egy pisztolylövés, egy sérült túszejtő, és egy felrobbanó bomba a vége, pont mikor befutna Clark. A robbanás darabokra szedi a falakat, és felszínre hoz egy jó adag kriptonitot. Mibe, hogy emiatt kellett Lexnek a csatorna?

Befut a kórházba Lana, s miután gyorsan lekoccolja Marthát, és porcelánbaba képével kijátssza a dokit is, bemegy Lionelhez, és megfenyegeti, megkínozza, meg ami csak kell. Komolyan mondom, kezdem megkedvelni a csajt, mikor ilyeneket csinál. Azt próbálja kiszedni belőle, hogy miért akarta Lionel annyira, hogy hozzámenjen Lexhez, holott a gyerek csak megrendezett volt, és miért fenyegetett Clark megölésével, ha nem teszi meg. Lionel csak annyit tud kinyögni: azért tette, hogy megvédje Clarkot. Itt van egy kis ellentmondás, nem? Lionelt viszik műteni, ám Lana továbbra sem unatkozik, ugyanis az egyik zsaru éppen tőle pár méterre ad át felettesének egy fémbőröndöt, amit Lex kocsijában találtak. Lana nem szívbajos, szépen kikapja a rendőrfőnök kezéből a táskát, mondván, majd visszaadja, ha mutatnak neki engedélyt a Porsche átkutatására, aztán kecses léptekkel tovalibben a folyosón.

Clark és Lex is életben maradt. Kételkedett ebben valaki? Gyorsan tisztázzák, hogy mit keres itt Clark, aztán már indulnának is, hiszen az egész alagút a levegőbe repül tizennégy perc múlva, csakhogy Clark vállába egy repesz fúródott. Eközben Lana a kastélyban lazán szétlövi a bőrönd zárját, és átkutatja Lex holmiját. Talál is egy Árész feliratú CD-t, amin elsőként rögtön egy félig-meddig már általunk is látott videó látható. Patagóniában egy turista pár filmezi egymást, mikor a vízesések közül egy lebegő rémalak inte felém, pontosabban repül a kamera felé – emlékszünk még az évad első epizódjának zárójelenetére? A lényeg, hogy a turistákból nem sok marad.

Lex és Clark, miután a kopasz kihúzza az utóbbiból a repeszt, majd lerendeznek egy gyors szópárbajt, hogy vajon melyikük titkolózott jobban a barátságuk alatt, próbálnak valamiféle menekülőút után nézni. Lex meg is talál egy meteorkövekkel kibélelt szűk rést, ahol ő könnyedén átmászik, ám a kriptonit allergiás Clarknak ez már koránt sem megy ilyen egyszerűen. Végül erőt vesz magán, és átevickél a lyukon. Közben Chloe a felszínen egy tűzszerésztől megtudja, hogy odalent minden tele van meteorkövekkel. Odalent a duó beszélget, szóba kerül, hogy Lex egész életében egyedül Lanában bízott, mire Clark megkérdezi, hogy akkor miért kényszerítette őt házasságba. Lex arckifejezése azonban arról árulkodik, hogy fogalma sincs, miről beszél a másik. Felvetődik a nagy kérdés, volt-e valaha barátság a két férfi között, ám mielőtt belemehetnének a témába, beomlik az alagút, egyenesen Clarkra, aki egyedül nem tud kiszabadulni, Lex viszont sarkon fordul, és elmegy.

A kastélyban Lana a CD-n megtalálja a csatornarendszer részletes alaprajzát, épp mikor befut Chloe. Lana jó Luthor szokáshoz híven lassan, mintha csak véletlen tenné, behajtja a laptopot, és beszélgetni kezd. Nem mutat túl nagy izgalmat egészen addig, míg meg nem tudja, hogy Clark is odalent van. Ekkor érdekes párbeszéd kezdődik, hiszen mindkét lány tudja Clark titkát, de mégsem merik nyíltan kimondani, így csak homályosan utalgatnak rá. Chloe végül elhinti, hogy azért Clark sem sérthetetlen, mire Lana aktivizálja magát, és megmutatja Chloénak a terveket, amelyből kiderül, hogy a csatornarendszernek van egy másik kijárata is.

Végül kiderül, hogy Lex mégsem olyan szemét. Szerzett egy erős fémrudat, amivel le tudja emelni Clarkról a gerendát. Most kezdődik a versenyfutás az idővel. A hátralévő egy perc alatt annyi izgalmas dolog történik a két vándorral, hogy mi csak a fejünket kapkodjuk. Az utolsó másodpercben kijutnak a felszínre, és megmenekülnek. Természetesen éppen ekkor futnak be a zsaruk is Lanával és Chloéval. Lana könnyekkel küzdve sétál oda Clarkhoz, megfogják egymás kezét, meg minden, ám ekkor a füstfüggöny mögül előbukkan Lex is, így Lana átmegy hozzá. Szívás.

A kórházban Lana meglátogatja Lionelt, aki már egész jól van. Rákérdez, hogy mi ez az egész maszlag, hogy először megöli Clarkot, aztán megvédi, és milyen jól teszi, mert erre mi is kíváncsiak lennénk. Lionel azonban még így sem képes egyenes választ adni, csak ködösít, mire Lana rákérdez, hogy Martha vajon mit szólna, ha megtudná, hogy ilyen sötét ügyekbe keverte bele a fiát. Lionel először köpni-nyelni nem tud, aztán kaján mosollyal kimondja azt, amit én már az évad eleje óta emlegetek, hogy Lana egész jól elsajátította a Luthor életvitelt. Végül sajnos nem tudjuk meg, hogy miért kellett Lanának Lex mellett maradnia, és hogy mi köze ennek Clark védelméhez, mert az ostoba operatőr kikapcsolta a kamerát. A kérdés már csak az, vajon Lana megtudta-e?

Chloe és Clark beszélgetéséből kiderül, hogy Clark már nem hiszi, hogy Lex kényszerítette volna Lanát a házasságra, Chloe pedig megemlíti, hogy Lana végig ott ült a csatorna tervein, mégis csak akkor mozgósította magát, mikor megtudta, hogy Clark is lent van. Lana visszaadja a fémbőröndöt Lexnek, s mikor az a lövésnyomokat kezdi vizsgálgatni, szemrebbenés nélkül azt hazudja, hogy az utolsó pillanatban tudta elvenni a zsaruktól, akik bele akartak nézni. Lex rákérdez, hogy Lana tényleg ott akarta-e hagyni őt az esküvő napján, amit Lana nem tagad, viszont sikerül úgy kanyarítani a mesét – aggódtam a gyerek miatt, beszélgetnem kellett valakivel, stb. –, hogy a végén még az is belefér, hogy finoman oltogassa férjurát. Ismét csak azt kell mondanom, hogy ezek ketten összeillő pár.

A Kent farmon Clark azt panaszolja az anyjának, hogy semmit nem ért, a tervek, a támogatás, meg minden azt mutatja, hogy Lex ez alkalommal tényleg nem hazudott, és csak víztisztítót építtet. Bevallja Marthának azt is, hogy odalent hosszú idő óta most először látta Lexben halványan a barátot. Martha óvatosságra inti, s végre kiderül, hogy habár hiszi, hogy Lionel jelenleg jót akar, bízni azért nem bízik benne teljesen, hiszen teljesen senki nem tud megváltozni. A zárójelenetben Lex valami földalatti titkos laborban jár (talán ugyanabban a csatornában?), amit fegyveres őrök védenek, s egy üvegketrecben ágyhoz kötözve nem más fekszik, mint Wes Keenan, a „halott” katona. Lex azt mondja neki, ha már majdnem meghalt a felesége miatt, azt reméli, Wes mindent megtesz majd érte, vagyis Lexért. Na, ez érdekes lesz!

Címkék: smallville
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.06.30. 15:32:10

Jujj egyre jobban közeleg az évad vége! Lois megint nem volt 2részben:(, de az utolsó háromban lesz.:) Nem tud vki arról vmit hogy a TV2 netán szándékozik-e leadni a 7.évadot is?

hiszékeny 2008.07.01. 20:46:00

Sajnos - vagy szerencsére - nem láttam a kezdetektől a sorozatot, spéci Lex és Clark egykori barátságában így nem kételkedem. Ebben ez a rész engem megerősített.
Azt viszont nem tudom, hogy mit tud Lex, és mit nem. Gyanítom, sokkal többet, mint ami látszik.
Egy azonban biztos. Nincs rendőr Smallville-ben, aki hozzá merne nyúlni Lex táskájához, és azt is pontosan tudta, hogy a babával (illetve a látszatterhességgel) az esküvő napján semmi gond nem lehetett.
süti beállítások módosítása