Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 1x03 – The Whore of Babylon

2008. június 30. 11:04 - WUTM

Író-olvasó találkozóval kezdünk, kedvenc írónk persze gondoskodik róla, hogy ne ásítozzanak a rajongók. Nem is titkolja, hogy szégyenteljesen eladta harmadik regényét és magát Hollywoodnak; mint egy szopós kurva, úgy bukott a pénzes ajánlatra. A remek előadást Todd Carr szakítja meg, akit Hank úgy mutat be a nagyérdeműnek, mint az az író, aki kicsinálta a regényét és egy szaros forgatókönyvet írt belőle. Todd pont emiatt jött, ugyanis elege van, hogy Hank mindenfelé ócsárolja a forgatókönyvét. Hank persze nem lenne Hank, ha nem közölné ebben a szent pillanatban, hogy szerinte az nagyobb dolog, hogy végigdugta Todd lakását Todd feleségével, és bocsi a szőnyeg miatt. Erre csak egy válasz lehetséges, egy jobbhorog, ami meg is érkezik Hank felé, pontosabban az ágyéka felé. A dulakodásban ugyan pár rajongó is megborul, de aztán Hank egy jól célzott ütéssel véget vet a mókának. Főcím.

Nem csoda, hogy a helyi rendőrőrs a következő helyszín, Hank éppen botorkál kifelé az épületből. Nem más siet elé, mint Bill, ő volt az, aki kifizette az óvadékot, ami elég megalázó Hankre nézve, lévén, hogy utálja a pasit. Ezért köszönet nincs is, inkább kötözködés, de Bill a legrosszabb, akibe Hank beleköthet, mert Bill fölényeskedő és nem veszi magára a sértéseket.

Ezt Hank nem hagyhatja annyiban, és végül egy mellbimbócsavarással sikeresen kiveri a biztosítékot Billnél, aki jól behúz neki. Hank még a földön fekve is sértegeti és visszavágással fenyegetőzik. Azért ezt a menetet Bill nyerte, lássuk be.

Egy bárpultnál Hank minden bánatát igyekszik belefojtani az előtte álló pohárba, de az étterem felől egy női kacaj kizökkenti. A nevetgélő hölgyben felfedezi Meredith-et, akivel az előző részben próbálta összehozni az ügynöke, de ő remek stílusával öt perc alatt elüldözte a nőt. Meredith férfipartnere a mosdó irányába távozik, Hank pedig úgy érzi, mindenképpen oda kell menni az asztalhoz. Meglepő módon bocsánatot kér a múltkori viselkedéséért, aztán randira hívja az elképedt nőt, aki persze visszautasítja. Időközben visszatér Meredith pasija is, Hank pedig francia akcentussal ad pár jó tanácsot a fickónak, majd távozik.

Az este végén Meredith megy oda Hankhez, és eljátssza, amit Hank játszott vele: elmeséli, hogyan képzeli Hank életét – erre saját bevallása szerint is hetek óta készül. Hol van már a pasi, akivel eredetileg vacsorázni jött! Érezhető a jó értelemben vett feszültség kettejük között, nem meglepő hát, hogy a következő jelenet már az ágyban játszódik Hank és Meredith között. Ja nem, ez már megint egy álom, így lehet, hogy Meredith egy pillanat alatt Miává alakul, és behúz egyet Hanknek, aki erre felébred.

De azért mégis megvolt neki Meredith, mert reggel van és a nő épp öltözik az ágy mellett. Kiderül, hogy Meredith válóperes ügyvéd. És hogy nem veszi zokon az egyéjszakás kalandot. Így kell Hankkel beszélni: az a nő, aki titokban kisurranna, és még egy telefonszámot sem hagy hátra, biztosan számíthat egy vacsorameghívásra. Sőt, még egy csókot is kap. Miután magára marad, Hank félálomban a wc-n könnyít magán; a csendes csorgatást Mia zavarja meg. Hank annyira megriad tőle, hogy egy adag a földre megy. Mia következő mondatától viszont a szar is megfagy benne, a lány ugyanis közli, hogy késik, ezt Hank úgy értelmezi, hogy a csajnak nem jött meg, de ő nem lehetett a bűnös, mert használt óvszert. A dög Mia hagyja, hogy Hank dadogva magyarázkodjon, aztán befejezi a mondatát: késik az iskolából. És hogy mit akar? Be kell adni egy írást, Hanknek pedig biztos van elfekvőben egy régebbi próbálkozása, az pont jó lesz Miának, házi feladat gyanánt. Nincs idő ezt megvitatni, ugyanis Karen toppan be, ez egy reggelen már a harmadik nő, nem csoda, hogy Hank kivan. Miután könyörögve kéri Miát, maradjon a hálószobában, és semmiképpen se adja Karen tudtára, hogy a lakásban van, Hank kisiet Karen elé.

Karen sajna nem csak egy pillanatra ugrott be, pont most akarja megbeszélni Hankkel, hogy ne hagyja abba a blogírást. Közben Mia nem bír magával, és felborít valamit, a zajra Karen is felfigyel, és rögtön leveszi, hogy Hank nincs egyedül. Viszont be akar menni a hálóba, és elmondani az ismeretlen hölgynek, hogy Hank egy rohadék, meneküljön, ahogy tud. Hank testével állja el az utat, és sikerül meggyőznie Karent, hogy ne menjen be. Karen távozóban arra kéri Hanket, hogy Becca kedvéért folytassa a blogolást, hadd legyen büszke a lánya valamire. A hálószobában nincs már senki, mire Hank visszamegy, viszont az írásait tartalmazó doboz a földön hever, Mia láthatóan kivett belőle valamit.

Hank azon elmélkedik az ügynökénél, hogy ha egy férfi egy másik férfit masszíroz, és az annyira elengedi magát, hogy keményedni kezd a farka, azt vajon hogyan nevezik? Charlie ezzel szemben arról szeretne beszélni, hogy Hank miért nem folytatja a blogot. Hank erre felkapja a vizet, és kirúgja Charlie-t, aki viszont nem veszi ezt komolyan, mert Hank átlag másfél havonta teszi ezt. Hank közben a keresett szóra is rátalál, amit sajnos nem lehet magyarul frappánsan visszaadni: brother + boner = broner. Hank ezzel távozik is, érkezik ellenben Dani, az asszisztens, aki light kólát hoz Charlie-nak, és ezért azonnal elveszíti az állását.

A vacsora Meredith-tel kellemes mederben folyik. Meredith elmeséli, hogy a múltkori pasi az étteremből nős, és már öt éve csalja vele a feleségét. A miért kérdésre a válasza pedig az, hogy szerelmes a fickóba. Hank őszinte részvétét fejezi ki, és közli, Meredith többet érdemel egy gazdag pasinál, aki a vagyonmegosztás réme miatt sosem fog elválni. Meredith csak egyet sajnál, a Cat Stevens nevű kutyáját, amit a nős pasitól kapott, és amit közös gyerekként szerettek, egészen addig, amíg Meredith át nem vitte egyszer a nős pasi házába, amikor a feleség nem volt otthon, aztán a feleség korábban ért haza, és a kutyát már nem tudta Meredith felkapni, csak a ruháját, a feleség meg azt hitte, a kutyát ő kapta ajándékba, így a kutya most a nős pasi otthonában van. Hank ezt nem hagyhatja annyiban, valamit tenni kell.

Az estét Charlie az irodájában tölti. Bocsánatkérő mailt kap Danitől, amiben csak egy link van: http://suicidegirls.com/girls/DaniCA/ Itt egy kedves kis slideshow várja Charlie-t, Danin képről-képre egyre kevesebb ruha van, ráadásul a fotózáshoz a hátteret Charlie irodája adta (nem kell odakattintani, már nincs fent). Nyílik is hamarosan a cipzár, és Charlie az utolsó képhez érve szépen elélvez. Drága felesége meg épp ekkor hívja, az ügynök csak egy helló szívemet tud kinyögni.

Hank és Meredith megérkeznek nős pasi házához. Hank a Meredith-től kapott kulccsal szépen besétál, és keresni kezdi Cat Stevenst, a kutyát. A hálószobában lel rá, a kutya éppen azt nézi, ahogy a gazdája egy nőt dug. Hank suttogva magához édesgeti a kutyát, a trükk az, hogy nem Cat Stevensnek kell hívni, hanem Yusuf Islamnak, ahogy az énekes Cat Stevens is megváltoztatta erre a nevét. Aztán sipirc kifelé a kutyussal. Igen ám, de a lépcsőfordulóban egy olyasmi kép lóg, amilyet a múltkor lehányt Billnél, így Hank azt is elemeli, majd futás a kocsihoz, ahol az elképedt Meredith gázt ad, és elhúznak.

Reggel Charlie belefut a cuccait pakoló Danibe, és visszaadja neki az állását. Dani marad, és felszólítja Charlie-t, hogy ha legközelebb valamit elront, nyugodtan büntesse meg, ahogy jónak látja. Charlie szeme kicsit fennakad. Ráadásul Hank is telefonált, mégis engedi, hogy Charlie legyen az ügynöke, szép az élet. Hanket Cat Stevens ébreszti, aztán Meredith-tel megbeszélik, hogy lehet, hogy most járnak. A csodás hangulaton kicsit ront, hogy Hank rossz kutyát lopott el, mert a nős pasi feleségének több is van, csak Meredith nem akarta lelombozni Hanket.

Charlie és Dani eközben elkezdik édes kis szerepjátékukat: Dani nem macchiatót hoz, és kiönti a kávét, ezért Charlie kénytelen őt elfenekelni. Még jó, hogy távirányítóval is be lehet csukni az ajtót!

Hank elviszi a lopott képet Billnek ajándék gyanánt, közben szokás szerint incselkedik Karennel, de összességében jókedvű, boldog és vidám, mi történt? – kérdezi Karen és Bill, akik nem tudják hova tenni a dolgot. Talán találkoztam valakivel – mondja a tényleg vidám Hank. Ráadásul még akkor sem hazudik, amikor rákérdeznek, honnan van a kép: Hank ismer valakit, aki ismer valakit. És ez így igaz. Hank Beccának is hozott valamit, méghozzá a kutyát. Mindenki majd kicsattan hát a boldogságtól, amikor megjelenik Mia, és csak a rosszat hozza magával: állítólag egy remekművet írt, Bill teljesen odáig van érte. Mi és Hank persze tudjuk, hogy az írás, csakúgy, mint a kép, lopott, de ezt sajna nem lehet csak úgy bemondani.

Az epizód végén Hank hangját halljuk, a blogjáról idéz: tudja jól, hogy szépen elszarta az életét, de a lánya kedvéért össze kell magát kapnia.

Címkék: kaliforgia
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hátjó 2008.06.30. 12:04:45

Jó az írás, csak kár, hogy ez a rész a múlt héten volt!

Gabba 2008.06.30. 12:47:42

Köszi WUTM, a film közben nem esett le, hogy miért kellett a kutyát Yusuf Islamnak hívni Cat Stevens helyett!

WUTM 2008.07.06. 22:08:05

én eztet most hallom először magyarul, botrányok a magyar hangok!!! nem beszélve arról, hogy david DUHOVNI, az ajánlóban meg GYUKOVNI. dvd-t csak eredeti hanggal nézzétek! :-)
süti beállítások módosítása