Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x16 – Betty and Veronica

2008. június 29. 10:04 - foxglove (törölt)

Veronicának végre sikerült megtalálnia az eltűnt anyját, de sajna Clarence Wiedman-t is elvezette hozzá. Veronica nagyon dühös, hogy túljártak az eszén, a kérdés már csak, hogy hogyan. A választ hamar meg is találja: egy ajándék hegyezőbe poloskát rejtettek el, hát ilyen az, amikor az embert a saját fegyverével győzik le. Viszont ezt a fegyvert vissza is lehet fordítani, ezért ahelyett, hogy összetörné a poloskát, szépen visszarakja a készüléket a helyére. Hogy mi történt Barstow-ban anya és lánya között, az egyelőre nem derül ki, de az epizód végére szép lassan minden meg fogunk tudni.

Neptune High. Ugye emlékszünk még arra a Wallace-ra, akit az első részben egy szál ragasztószalagban lógattak fel a póznára? Nos, a helyzet azóta kicsit megváltozott, Wallace a kosárlabda-csapat sztárjaként azóta az iskola egyik legnépszerűbb diákja lett. Még házi sütiket is kap rendszeresen egy titkos rajongójától. A srác azt tanácsolja Veronicának, hogy talán nem ártana neki is új barátokat szereznie, de a bájosan enyelgő Duncan és Meg látványa kiöli Veronicából a kapcsolatteremtésre való szándék csíráját is. Hogy még jobban induljon a reggel, Clemmons igazgató is az irodájába hívatja a lányt. Igen komoly problémával állunk szemben: Polly, a Neptune High kabala-papagája eltűnt. Veronica rutinosan hárít, de Clemmons igazgatónak sikerül meglepnie: nem azért hívatta, mert ő a gyanúsított, hanem mert a segítségét kéri. Ezek szerint Veronicának sincs oka panaszra, azért neki is sikerült feljebb jutnia a szociális létrán.

A helyzet a következő: szegény Polly valószínűleg a Neptune High és a rivális középiskola, a Pan High közti eldurvult viszonynak esett áldozatául. Clemmons igazgató attól tart, hogy Polly lehet az első hősi halottja ennek a háborúnak, ezért sürgősen tenni kell valamit. Veronica rövid alkudozás után (egy ajánlólevélért, egy kedvezőbb fekvésű szekrényért és két igazolt hiányzásért cserébe) vállalja az ügyet.

Mialatt Wallace az új kosaras barátaival ebédel a Neptune High-ban, Veronica az új kosaras barátaival ebédel a Pan High-ban. Ugyanis azt a képtelen ötletet találta ki, hogy új diáknak adva ki magát beépül az ellenséghez; és a vicces az, hogy a terv működik. Mostantól ő lesz Betty, a kosár-drukker butaszőke lány. Mielőtt azonban bármi kiderülne Polly-ról, vagy arról, hogy a Pan-kosárcsapat mire készül Wallacék ellen, újabb fordulattal kell szembenéznünk: Panék kabalája, Billy, a kecske is eltűnt. Hát ez kemény.

Délután Veronica, kihasználva Lamb seriff szokásos horgásztúráját, a Lilly Kane ügyben kutat a seriff-hivatalban, de folyamatosan az anyjával folytatott beszélgetése jár a fejében. Flashback. Veronica egyből a lényegre térve Jake Kane-ről kérdezi Lianne-t, aki azt állítja, hogy a férfi ártatlan a gyilkossági ügyben. Ezt pedig onnan tudja olyan biztosan, hogy a kérdéses időpontban együtt voltak a Neptune Grand Hotelben. Hát, az biztos, hogy Veronica nem erre a válaszra számított. Még akkor sem, ha nem hancúrról volt szó, hanem arról, hogy Lianne Jake Kane-en keresztül próbált hatni Celeste-re, hogy ne zaklassa tovább Veronicát. Veronica nem az a típus, aki csak úgy ennyiben hagyná a dolgokat, ezért Leo-ra újabb szívesség vár: a kihallgatások felvételeit kell megszereznie.

A Pan High-ban kettősügynök-Veronica megtudja, hogy a szupersztár Wallace miatt egyértelműen a Neptune az esélyesebb. Annyira, hogy még a Pan gimi tagjai is az ellenfél csapatára fogadnak. Panék viszont egy Wilson nevű lúzersrácot kiáltanak ki a saját hősüknek. Állítólag ő lopta el a papagájt, van is róla egy fényképe a mobilján. A nagy éljenzés közepette egy hatalmas, masnival átkötött csomagot szállítanak ki az ebédlőbe, „Jó étvágyat!” kártyával. Feladó a Neptune High, ez jó már nem lehet. A csomagban több kilónyi darált hús van, a felirat szerint 100 % kecskehúsból. R.I.P Billy, úgy tűnik, elhullott hát az első vér is az ütközetben.

Veronica Betty a papagájrablástól teljesen megrészegült fangirl-ként igyekszik megismerkedni a lúzersráccal, akinek egyáltalán nincs ellenére a dolog. Azt is elmeséli a lánynak, hogy sikerült végrehajtania a hőstettet: egyszerűen besétált a Neptune Highba, és új diáknak adta ki magát, hát úgy. Betty le van nyűgözve ettől az egyedülálló ötlettől. Megbeszéli Wilsonnal, hogy délután találkozzanak a 115-ös pihenőnél (itt lehet intézni a fogadásokat és egyéb illegális tevékenységeket). A lúzersrácot a megbeszélt időpontban azonban Betty helyett egy mexikói bandavezér (=Weevil) várja, mégpedig azért, hogy mindent megtudjon a papagáj-sztoriról (remélem, mindenki átérzi a helyzet komolyságát). Wilsont nem kell sokáig ijesztgetni, rögtön beszélni kezd: nem is Polly van a képen, hanem egy random papagáj egy állatkereskedésből, és az egészet csak azért találta ki, hogy menőbbnek tűnjön. Szomorú történet, ugye?

Veronica otthagyja Weevilt bukmékerkedni, ő maga pedig a Mars-nyomozóirodában elmélkedik az élet még szomorúbb dolgairól, például arról, hogy az anyja egy lecsúszott alkoholista lett, aki nagyon brutális pénzekkel zsarolja Jake Kane-t, hogy leszálljon róluk. Ha nem így tesz, akkor a nyakába zúdít egy apasági-tesztet. Ezt is Barstow-ban vallotta be Veronicának, két sör között. Leo közben meghozza a felvételeket, és még sportfogadás-alapképzésben is részesíti a lányt, aminek összefoglalva az a lényege, hogy Neptune-Pan összecsapás bukmékere (=Weevil) mintha kicsit több információval rendelkezne az illendőnél.

Másnap Veronica kénytelen megállapítani, hogy a távollétében is történtek dolgok a Nepune High-ban. Kezdjük ott, hogy Wallace egy kecskét tart fogva, pontosabban Billy-t. Erre még Veronica szava is elakad, legalábbis egy időre. Wallace szerint az egész a csapattársa, Jack ötlete volt, és különben is, nem erről szól a diákélet?! Polly elrablása egyébként továbbra sem hagyja nyugodni kedélyeket, újabban már az állatvédők is hallatják a hangjukat az üggyel kapcsolatban, ők például egyenesen ünneplik az akciót. Free Polly.

Lilly-vonalon is vannak fejlemények. A felvételek szerint Jake Kane a kihallgatásokon azt állította, hogy a feleségével együtt volt a Neptune Grand-ben. Celeste sztorija nagyjából ugyanez, de kisebb eltérésekkel. Az világos, hogy a nő hazudik, de a kérdés az, hogy miért fedezi a férjét. Veronica azt is tudja az anyjától, hogy a Celeste Kane valóban eljött aznap a hotelbe balhét rendezni, de nem sokkal később el is viharzott onnan. Válaszok egyelőre nincsenek, pedig alkalom lenne, hogy mindent tisztázhasson az érintettekkel: Leo a randijukon pont abba az étterembe viszi, ahol a teljes Kane-család fogyasztja éppen a vacsoráját. Jake, Celeste, Duncan, …és Meg. A helyzet több mint kínos, Meg az egyetlen, aki normálisan próbál viselkedni.

Másnap Veronica éppen az állatvédőket látogatja meg (majdnem tönkreteszik a műszőrme-mellényét!), amikor a Neptune High híradóját egy bejátszás szakítja meg. Egy símaszkos merénylő, aki szemmel láthatóan foglyul tartja Pollyt, rövid és tömör üzenetet küld: ha Wallace Fennel játszik a holnapi meccsen, Pollynak annyi. Veronica következő tippje Weevil (ő járna a legjobban, ha Wallace nem játszana), aki nagyon megtisztelőnek érzi a feltételezést, de nem, nem ő volt. Logan pedig nem szerepel ebben a részben, így gyanúsítottak terén holtpontra jutott az ügy. Wallace teljesen megzuhan, még a rajongói sütik sem vigasztalják (amiket egyébként végig Veronica sütött neki). Mivel nem bírná a hátralevő életét úgy leélni, hogy az önzősége miatt Pollynak baja esett, visszalép a meccstől. A tavalyi irányító, Jack veszi át a helyét.

Veronica utoljára még valamivel megpróbálkozik. Meg-gel közösen átvizsgálják a zsaroló-felvételt, hátha felfedeznek valami apró részletet, ami idáig elkerülte a figyelmüket. Aki keres, az talál: a madárrabló cipőjén tisztán kivehető a 13-as felirat. Másnap Veronica a meccs kezdete előtt átadja a kecskét és a papagájt a jogos tulajdonosoknak, majd közli Wallace-szal, hogy nyugodtan melegítsen csak be. A 13-as mezt viselő Jack lesz az, aki nem fog játszani. A motiváció: ha Wallace kiesik, megint ő lesz az irányító, és kedvére szabotálhatja meccset. Így hozzájuthat a több ezer dollárt érő fogadásához. Jack-et kikísérik, Wallace beáll, és még Veronica is sikerül erőt vennie magán, hogy beüljön a meccsre a barátja kedvéért.

Végül azt is megtudhatjuk, hogy mi történt Lianne Mars-sal, bár ez megint csak rontani fog a happy-enden. Veronica az összes megtakarított pénzét (amit szigorúan főiskolára gyűjtött) Lianne elvonókúrájára költötte. Mars-apuka persze semmit sem tud erről, jobb is. Veronica a poloska közvetlen közelében Abel Koontzról kérdezi az apját, és közösen arra jutnak, hogy két ok vezérelhet egy embert abban, hogy magára vállaljon egy gyilkosságot: az egyik, hogy a saját jólétét biztosítsa; a másik, hogy egy hozzátartozójáét. Veronica jó hangosan arra tippel, hogy az utóbbiról van szó. Nem a véletlen műve volt ez a beszélgetés. Clarence Wiedman titkárnőjének asztalán ott figyel egy cserepes növény, amit Wallace szállított ki nemrég, benne pedig Veronica poloskája. Amin keresztül éppen Wiedman utasítása hallható, amint utasítás küld a titkárnőjének, hogy hívjon fel egy bizonyos Amelia Delongprét. Innen már gyerekjáték kideríteni, hogy kicsoda Amelia Delongpre. Abel Koontz lánya.

Címkék: veronica mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása