Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x06 - Kristálytükör

2008. június 29. 15:57 - the black ball

Egy citromsárga homokkal teli vidéken kezdünk. Egy mélyedésben egy halom kék valami van, földi ember megy, megnézi. Daniel szerint ez civilizáció jele is lehet. Neki még a fa északi oldalán növő moha is az. Közelebbről megnézve a kék valamik kristályok. Viszont mindegyik szét van barmolva erőteljesen. Daniel puzzle-t játszik, Teal’c nézi a homokot meg a tájat, O’Neill meg a saját útját járja egy bucka mögött. Carterék találnak egy egész kristályt, nincs is több. O’Neill talál egy másik gödröt is, de ezt a felfedezést megtartja magának. Az is tele van törmelékkel, és itt is van egy ép. Jóval nagyobb, mint Carteréké, na lesz mit mesélni az unokáknak. Átváltunk hullámzó, kék képernyőre. A kristály visszanéz O’Neillre. Az ezredes megérinti, erre az átrepíti a gödör másik végébe. A fagyi visszanyalt.

Carter és Daniel végzett, úgyhogy felmásznak az őrtorony Teal’chez. O’Neill mellett meg megjelenik O’Neill. WTF? WTF. A hamis O’Neill hazamegy a csapattal. Beszámolunk a kristályokról. Daniel szerint vallási eszközök, naná, majd azok. A kék Stonehenge, hagyjad már. Daniel alatt néha elszalad az a bizonyos ló. O’Neill 2 az öltözőben civilbe megy át, aztán a szekrényben megtalálja Jack emlékes dobozát. Van benne kép a feleségéről, Sararól és a fiáról, Charlieról. Utóbbi ugye Jack pisztolygolyójával alkotott elegyet, még ha ez így morbidnak is tűnik.

Bejön Carter, látja, hogy O’Neill családos ember. De O’Neill 2 robotosan viselkedik, és elmegy. Jön Daniel is, és elmeséli Samnek a dolgokat Jack családjáról. O’Neill 2 a felszínre tart, Teal’c is menne, mert már nem bírja a betonfal szagát. De ez a vonat elment, kukacos barátom. Carter megvizsgálja az egyik eltört kristályt. Megolvadt a felszíne. Már látott ilyen sérülést, ráadásul itt, a bázison.

Egy szép, nyugodt, kertvárosi háznál folytatjuk. Sara az apjával dumál, közben meg autót szerel. Ekkor feltűnik O’Neill 2. Sara meglepődik, nem tudja mire vélni a dolgot. Aztán O’Neill 2 megkérdezi, hogy hol van Charlie, találkoznia kell vele. Sara ekkor kiakad, és berohan a házba. Aztán jön az após, aki behívja. Ezalatt Teal’c összebarátkozik a tévével. Rendőri összecsapások, tőzsdei agresszió, valami metálzene az igénytelen fajtából és háborús fejlemények. Érdekes világ. Ekkor beront a Daniel-Carter duó, és Teal’c fegyverére fáj a foguk. O’Neill 2 Charlie szobájában szembesül a ténnyel, hogy ő meghalt. Aztán emlékképek jönnek, meg az após, aki egész jó fej, de ha Jack még egyszer megbántja a lányát, akkor elő kerül a jó öreg sörétes puska.

A pisztolyos emlék után O’Neill 2 Charlie valamijét szorongatva szorong. Látja Sara is. A Parancsnokságon Teal’c szétlő egy rakás kristályt a botfegyverével. Aztán visszük is őket vizsgálni. Carter rájön, hogy a bolygón a goa’uldok lőtték szét a kristályokat, mert egyezik a sérülés. O’Neill 2 elhagyni készül a házat, amikor Sara rászánja magát egy kis beszélgetésre. O’Neill 2 közli, hogy vissza kell mennie a csillagkapuhoz. Sara szerint megint hazudozik. Aztán mégis dumálnak egy családifilmeset. Daniel ezalatt az ép kristályt bámulja, amikor az elkezd átalakulni, és megjelenik Daniel arca kristályból. Carter nem hisz neki, ő is odahajol. Most Carter-arcot ölt, és a hangján segítségért kiált.

Ekkor a kapu is aktiválódik. Nincs kint egy csapat sem, szóval azonnali készültség lesz úrrá. Na kijön át? O’Neill bizony. Mivel még az első évadban nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy valakiből kettő van, őrizetbe vesszük. Közben O’Neill 2 és Sara egy parkban csücsül. Sara kiönti a szívét, meg minden, a klónunk meg Schwarzeneggeres tömörséggel válaszolgat. Mert igazából azért jött, hogy megpróbálja visszahozni Charlie-t a csillagkapun át. Aztán hirtelen elkezd rázkódni, és minivillámok cikáznak a testén. Sara csak néz, mint a moziban, aztán elviszi a kórházba. Fraiser bebizonyítja, hogy O’Neill az igazi O’Neill. Megmutatják neki videón, hogy egy másik O’Neill is van a Földön. Carter szerint a kristály műve.

Az itteni ép kristály csak arcokat és hangokat tud utánozni, de talán a másik O’Neill egy erősebb kristály által jött létre. Carter újra beszél vele. Megtudjuk, hogy egyszer goa’uldok jártak náluk. Az egyik megérintett egy kristályt, aminek az energiája kinyírta. Jack is majdnem így járt. Aztán a kígyósok összegyűjtötték egy kupacba őket, és szétlőtték mindet. Aztán eltűnik, mert nem bír tovább Carter fejet vágni. Később kiderül, hogy O’Neill 2 már rég nincs a bázison. Carter is hoz egy rosszhírt: a kristály energiája elkezdett bomlani, és radioaktív lett. Ez még nem veszélyes, de O’Neill 2 erősebb kristály, a környezetét hamar Csernobillé változtathatja.

Carter azt is mondja, hogy a klón Jack családi fotóit nézegette, szóval lehet tippelni, hol van. O’Neill azonnal telefonál, de nincs siker, úgyhogy irány a felszín. Teal’c vinné a botfegyverét, a korábbi tévézésből okulva, de Hammond elveszi, kap helyette egy sapkát, hogy ne látszódjon a homloktetkó. O’Neill 2 a kórházban feleszmél, hogy ott halt meg Charlie. Aztán megint vissza akar menni a kapuhoz. Ekkor egy nagyobb dózisú rohama lesz, kiég pár elektromos cucc. Ideér a csapat, lekapcsoltatják az áramot. Sara köpni-nyelni nem tud O’Neill láttán. Ölelés, nyugalomra intés, aztán megyünk megfékezni a kristályt.

A kristály egész kedves, szól, hogy menjünk hátrébb, mert nem akar fájdalmat okozni. De mi kemény katonák vagyunk, maradunk. Kapunk is egy bazinagy villámot az arcunkba, és hátrarepülünk. Viszont ezzel lecsökkent a sugárzás, szóval az eddig viselt instant sugárzásvédőt levehetjük. A tartalék generátor is bekapcsol, már látunk is valamit. O’Neill megkérdi a klónt, hogy miért jött ide. Amikor a bolygón ellökte Jacket, meg akarta gyógyítani, nehogy megöljék a többiek. Mert ugye a goa’uldokkal is mi lett. Rájött, hogy Jackben a Charlie miatt érzett fájdalom nagyobb, mint amit ő okozott, ezért azon akart segíteni azzal, hogy visszahozza. Csakhogy nem tudta, hogy az embereknél másmilyen a halál.

Ekkor felveszi Charlie alakját, hogy még a legkeményebb sci-fi rajongók is elbőgjék magukat. Aztán elmondja, hogy nem változtathat azon, ami megtörtént. Meg hogy Charlie még él Jackben, ilyesmi. Elmegyünk Sarahoz is, hogy még ne tegyük el a zsepis dobozt. Ő is sír egy cseppet, aztán visszamegyünk a kapuhoz. O’Neill átmegy a kristály Charlieval, mi meg érzelmi túltengéssel nyugtázunk egy újabb epizódot. A viszontlátásra.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása