Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x16 - Hosszú búcsú

2008. június 28. 16:07 - the black ball

Ha már Ronon az előző részben elvetette a kegyetlen erőszak magvait, akkor építsünk is rá még 40 percet. Az ugróban kezdünk, többé nem szólom meg. Ronon fel nem fogja ésszel, hogy tud a földi ember szórakozásképp egy TV nevű dobozt nézni. A laza beszélgetést az ugró szakítja félbe, ami két tárgyat jelez az űrben. Mindegyikben egy gyenge életjel található. Be is vontatjuk őket. Caldwell is feltűnik. Még a goa’uldos dolog macerálja belülről, úgyhogy tisztázza Weirrel a dolgokat. Miután túlestünk rajta, elmegyünk megnézni a talált tárgyakat. Mentőkabinoknak néznek ki. Kinyitjuk az elsőt, amiben egy jó öreg nő fekszik, ki tudja hány éve. Weir odáig van meg vissza, hogy mennyi szaftos sztorit tudna a néni mesélni. Közelebb megy hozzá, aztán egy fény világítja meg a fejét, és Weir összeesik.

Később felébred, és egy másik tudat kezd el beszélni belőle. Phebusnak hívja magát, felfedező. Állítólag lidércék megtámadták a hajóját, ezért egy mentőkabinnal távozott. De mi inkább Weirrel szeretnénk beszélni. Semmi gond, átengedi Weir tudatát. Weir túl könnyedén fogadja ezt a „két tudat, egy fej” dolgot. Állítólag csak pár óráig lesz benne a néni, utána eltűnik. Ja, és Phebus ott akar lenni, amikor kinyitjuk a másik kabint is. Állítása szerint ugyanis abban van a férje. Ráadásul egy szívességet is kérne Sheppardtől. Khm.

Feltételezzük, hogy ez a tudatátviteles dolog a kabin védelmi mechanizmusa. Amolyan fekete doboz. Sheppard belemegy, hogy átveszi Phebus férjének a tudatát. A művelet után megtudjuk a férj nevét is: Thalen. Na most már négy tudat két testben. Egy kis felvezető után WeirPhebus lesmárolja SheppardThalent, aztán elkezdődik a buli.

Mindketten lekapják a két közeli őrt, aztán elkezdenek egymásra lövöldözni. Caldwell, Carson és McKay is kap a bénítóból Phebus által. Aztán kihasználva „testi adottságait”, Weirként riadóztatja a várost, hogy Sheppard nem Sheppard, fogják el. Lorne és csapata már jön is segíteni. Később Caldwell magához tér, és megjön Teyla és Ronon. Caldwell új riadót fúj, miszerint Weir és Sheppard is veszélyes, de csak a katonáknak üzen. Lorne fogja is az adást. Körülveszik Weirt, ráadásul az egyik megfogja a vállát. Végzetes hiba. Nem tudni, miket eszik Weir, de Phebus a testével legyűr egy csapat elit katonát. Most már éles fegyvere is van.

A vezérlőben Caldwell főnököt játszik. McKay szerint ilyenkor ő a góré, de Caldwell hamar pontot tesz az ügy végére: ő parancsol és kész. Phebus ezalatt jót beszélget Thalennel. Egymásra vadásznak, mint az kiderült. A vezérlőben észleljük a rádiót, és kihangosítjuk. Megtudjuk, hogy egymást támadták meg a hajóikkal, így kerültek a kabinokba. Thalen a jó öreg lépcső-mögül-elkapom-a-lábad-és-leesel trükkel lefegyverez két őrt, most már neki is van pisztolya. Aztán kiiktatja az ős-duracellt és a naquadah-generátorokat, eltűnik az energia. Rononék megtalálják Weirt, de elveszítik. Szétválnak, Teyla megy Weirért, Ronon meg Sheppardért. Caldwell elküldi McKayt, hogy javítsa ki a hibát.

Ronon rátalál az alezredesre. Sheppard meggyőzi, hogy ő az igazi, Caldwell és Weir az idegen. Mindezt azzal teszi, hogy elmondja, mit nézne a tévében. Ronon, Ronon... Egy másik tudat is van a fejében, tudod. Ronon elveszi a P90-est tőle, aztán megkeresik Weirt. Össze is futnak vele. Weir rálő Rononra, aki kap is egy golyót a hasába. Sheppard, vagyis Thalen elveszi Ronon űrcoltját, mert naná, hogy átverte Ronont. Viszont segítséget hív neki. Caldwell már küldi is Carsont. Közben Teyla is kommandózik. A doki kikapja Rononból azt a kis bátor fémdarabot. Weir időközben eltekert valami csapot egy gázvezetéken, biztos fázott. Aztán Teyla, Weir és Sheppard egy helységbe kerül. Utóbbi lelövi az elsőt, amitől a második megijed. Thalen jól kiosztja Phebust, hogy még harcolni se tud, ezért nyeri az ő népe a háborút. Mer’ ezek ilyen harci pilóták voltak asszem.

McKay végez, az energia visszajön, nem is kell több Phebusnak. Egy közeli gépnél Weirnek hála lezárja az egész várost. Rodney már kezdi is feltörni a rendszert, Phebus meg bejelentkezik rádión. Ha nem kapja meg Sheppardöt, akkor esetleg küldhet egy jelet a lidérceknek, vagy esetleg babrálhat a létfenntartó-rendszerrel, vagy ha az sem elég, akkor esetleg megölheti Weirt. Jó érvek. Észlelünk 3 életjelet, az egyik Weir, a másik Teyla, a harmadik meg Sheppard. Teyla magához tért, úgyhogy megy Sheppardért, mert ugyanazon a területen van. Thalen nem szarakodik, Ronon miniágyújával szétlövi az egyik kapcsolót és széthúzza az ajtót. Éppen átpréselné magát a résen, amikor kap egy elektromos altatódalt Teylatól. Megvan.

Caldwell persze nem mondja meg Phebusnak. De a néni ravasz, tudja, hogy hazudik. Korábban ugye valamit eltekert egy csövön. Így halon gázt tud juttatni a lakóhelységekbe. Ez a nő, ez tud valamit. Caldwell nem tehet mást, elárulja. Phebus odakéreti az egyik kamerához Sheppardöt. Teyla odavonszolja. Thalen magához tér. Phebus utasítja Teylát, hogy ölje meg, vagy megy a gáz. Teyla megkérdi, hogy miért csinálja ezt. A népeik állandóan háborúztak, alig maradtak páran, azt hiszi, hogy ezzel ők győznek. Teyla tudatja a nénivel, hogy a népe valószínűleg már régen kihalt. De nem baj, akkor is holtan akarja látnia Thalent.

Teyla nem tud mit csinálni, fegyvert fog Sheppardre. Lőni készül, amikor egészen véletlenül McKay végez, és visszaveszi az irányítást. Phebus olyan ideges, mint aki lekéste a nyári leárazást. Az ajtók kinyílnak, a katonák elindulnak. Sheppard rohamot kap, Thalen kezd elpárologni belőle. Aztán visszatér a jó öreg John, bár Teyla már nem tudja, mit higgyen. Teyla mögött megjelenik Phebus, úgyhogy átadja Sheppardnek a kábítót. Elmegy mellőle, és Sheppard lekapja Weirt. Később a gyengélkedőn Weir is magához tér. Caldwell jön kárörvendeni, hogy háhá, most már őket is megszállta valami. Üdv a klubban. Viccelődünk még egy kicsit, aztán elsötétülünk, vége. Most már lassan ideje lenne a fináléra is gyúrni.

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása