Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x19 – Ch-Ch-Ch-Ch-Changes

2008. június 27. 14:00 - Sigismundus

Előző részekből: Buddyt jól képen törli Angela Colette a felsőbb népek előtt, majd Eric ad neki tanácsokat, de mint falrahányt borsó, Wawe elmagyarázza Smashnek hogy gyógyszerek nélkül jobban érzi magát, de a leszokás vége a konyhapadlón kuporgás lesz. Jayt meghívják Austinba edzeni, ahol megismeri a megértő Suzyt, de jön Lyla aki kiakad mindezen. Tyra és Tammy békét kötnek, majd Edzőnét Edző azzal fogadja hogy a Texas Methodist University felajánlott egy állást.

Jason pokoli jól játszik, keményen, sokat fejlődött, Gumbie edző nem szűni dicsérni, ő a ’golden boy’ az idén. Aztán jön az értékelés és Jay legnagyobb döbbenetére közlik vele, hogy nagyon jó volt, az újak közül a legjobb, de ő nem jön Pekingbe, viszlát négy év múlva… Záróbuli megint, Suzy vigasztalja, Herc a kerekesszék-filozófus pedig elmagyarázza a miértet. Jó volt, ez tény de még új itt. És vannak akik négy éve ezért hajtanak, hogy bekerüljenek. Na meg Jason még mindig nem fogadta el a Széket egészen. Később Hatos Suzyval beszélgetve elismeri hogy túl nagy az egója, a lány felajánlja hogy hazaviszi. Váratlanul kiderült hogy a környékre való, és lesz amúgy is egy fuvarja.

Eric és Tammy már az austini lakás és munkahirdetéseket böngészik lelkesen, mikor az utolsó félmondatra beérkezik Julie. Egy pillanat alatt kitalálja, hogy megint költözni fognak, és majdnem elsírja magát, mert ő maradna. Apja megpróbálja rábeszélni, hogy hallgasson erről, főleg Matt előtt, de kislánya elrohan….Tim másnaposan dörömbölésre ébred. Judy Miller az aki előbb megkéri a jövőben ne javítgasson meg semmit a házán csak úgy, majd ha ő kéri és megfizeti. Aztán arra kéri a srácot menjen el suli után Bo-ért pontban három órára, Tim jó gyerek megígéri…. Tyra kicsit másként képzelhette az új alapokat Tammyval, mert Tanácsadó emelt szintű vizsgákat és képzéseket tervez be neki. Munkáját nem kell feladnia, csak összes szabadidejét, esze van, bekerülhet egy főiskolára is. Nagyszőke ebben kételkedik, nem családi hagyomány ez náluk…. Wawe magyarázza betegségét Smashnek, súlyos kedélyingadozás, hol a toppon van, hol meg a béka alatt. Brian fogadkozik hogy kitart mellette, de arcára van írva hogy nem tetszik a dolog….

Buddy mégiscsak nekilát házassága rendbetételének. Egy, a Dr.Phil-ben látott módszer szerint, családi fényképalbumot állít össze, és ez majd jól meglágyítja Pam szívét. Lyla kételkedik a módszer sikerességében, és inkább anyjának adna időt átgondolni….Tim 3.05 PM-kor ér Bo sulijához,  ahol a kissrácot éppen négy nagy 12 éves dobálja. Mindjárt rendet is tesz, egy Párduc szava Dillonban parancs, Bo pedig le van nyűgözve, a nagy Timmriggins mentette meg. 33-as pedig elgondolkozik a helyzeten.

Julieval apja próbálja Austint megkedveltetni, de nagyon bénán, lánya megint viharosan távozik. Matt melóhelyére, ahol meghallgathatja szerelme aggódását. Hetes ugyanis nem hiszi hogy képes lenne a következő meccseken helytállni, itt már komoly csapatok, óriás játékosok vannak, át sem lát a fejük felett hova dobjon.. Ha meg rosszhelyre dob, veszítenek, és egész Dillon őt utálja majd, irány újra a kispad. Landry megnyugtatja, amíg Taylor az edző, Matt marad az irányító, Julie pedig nagyot hallgat erre….Jay és Suzy hazaúton, a srác azon kesereg hogy Dillon egyik fele már most utálja a per miatt a másik fele meg majd fogja. Mennyivel jobb volt ez a pár hét. Suzy erre felveti hogy hát húzzon el Dillonból, ha nem bírja a helyieket. Ő is ezt tette Bartonnal. Megállnak Stonehenge II-nél amit lelkes texasi drudiahívők hordtak össze. Itt szó esik Lyla félrelépéséről Timmel majd az eljegyzéséről, majd miért ilyen jó Suzyval beszélgetni. Majd végre-valahára csókolózni kezdenek.

Tammy Angelát próbálja rábeszélni, lánya meggyőzése érdekében. Colette anyu aztán otthon neki is lát csak másként, filmekkel meg pletykákkal traktálja lányát, aki viszont leinti, most épp tanulna….Újabb kisvárosi-bűbáj esemény készül, apa-lánya táncest. Julie kijelenti hogy nem megy, Tammy meg, hogy de igenis, ez az ő ünnepe, látni akarja milyen szépre nevelte őket. Aztán kopogtatás, a Szófogadó Lányok Klubjának új tagja Tyra érkezik tanulni…Tim rögtönzött önvédelmi leckét ad Bo-nak, szabály hogy iskolaudvaron nincs szabály. Épp egy bal-jobb csapottat gyakorolnak, mikor hazaér Judy. Miután magához tér a látványtól, elküldi fiát, majd Timnek támad, mi ez ? Tim elismeri a késést, ezért tanítja önvédelemre Bo-t. Anya erre megkéri, ezt se tegye a jövőben, merthogy ő pacifista, nem hisz az erőszakban. Tim bólogat, hát persze, a pacifizmus az szép és kényelmes ha nagy vagy és felnőtt, hogy a homokba dugd a fejed a valóság elöl. De ha kicsi vagy és gyenge akkor azt jelenti hogy mindig megvernek a nagyok és rosszak a suliban. 33-as ezt tudja jól, ő is ilyen volt, nagy és rossz. Judy végül elismeri hogy nem lehet ott mindig fia mellet, menjenek a boxleckék. De hogy ne ingyen, meghívja esti TVzésre.

Tyra a Tayloroknál bepillantást nyerhet a Boldog Egész Család Estéje- előadásba, meghívják vacsorára is, de megjelenik anyja. Hazainvitálja lányát, aki még maradna, Tammy is marasztalná de Angela ridegen közli kösz, de ő is szokott vacsorát főzni gyerekeinek mint mindenki más. Ezzel kicsit lehűti a hangulatot, Colették távoznak. Kint a kocsiban Tyra nekitámad mire volt ez a jelenet jó, mire anyja a továbbtanulás egy olyan oldalára is felhívja figyelmét amelyre Tammy nem. Az anyagira konkrétan, egy fősulit nem tudnak fizetni, ébresztő…Esti TVzés, ’Vissza a jövőbe’ vagy ezredszer, Bo hamar elalszik, Tim viszi ágyába. Majd kifelé menet megcsókolja Judyt, aki előbb hagyja, látszik hogy nem esett rosszul, de mégis, inkább hazaküldi a srácot….Lyla mivel napok óta nem hallott szerelméről felkeresi. Mégis, miért nem hívta, ha már itthon van? Jason épp trófeáit pakolja össze a kukának nyilván, nincs sok kedve beszélgetni. Aztán Lyla csak kihúzza belőle hogy is jutott haza? A Suzy névre zöldre vált a szeme, Jay tagadná hogy félrelépett volna, de a lányt nem lehet megvezetni ilyen ügyben. Felteszi a döntő kérdést, akarja e a srác jegyességüket? Jason nem válaszol elsőre, másodjára is csak hogy ’Nem tudom’. Hazaérve sem lesz jobb Lyla kedélye. Buddy érkezik a fotóalbummal felfegyverkezve, Pam nem hatódik meg, hát ugye az egész város előtt alázta meg a férje, már az elköltözésen is gondolkodott. Lyla próbál közvetíteni, hogy apja egyszer hibázott, egy esélyt kapjon még. Pam erre közli, nem édes lányom, tudd meg, nem az első, az előző titkárnői is ezért mondtak fel csak azok botrány nélkül. Lyla az új információ birtokában üvöltve küldi el kétségbeesett apját.

Eric a táncra öltözködik, közben azon töpreng, miért nem akarhat lánya Austinba költözni? Na vajon miért, ebben is felesége az okosabb, kicsi lányuk szerelmes. Megjelenik az említett, kiöltözve, elkészülhet végre az Anyuka Büszkeségei-fotó….Jason berúgni szándékozik, egy hatospakkost venne. Az eladó nem adja, mert még nincs 21. Érdekes, jegyzi meg a fiatalkorú, míg játszott, ez nem volt gond, kiszolgálták. Megjelenik ugyanekkor-ugyanitt Tim, két hatosért, és őt vagy felismerték, vagy Billyvel keverték össze? Mindegy, fizethet. Tim szó nélkül a magáéihoz csapja Jason pakkját, majd várakozón ránéz, ’gyere már’. Kint Matt és Smash várakoznak kuktaszerelésben, így négyesben mennek sörözni.

Irány a focipálya, ahol Matt azon kezd remegni mi lesz ha elkapják őket, de a nagyok leintik. Hetes aztán azon kezd problémázni hogy most állt helyre kapcsolata Julieval nem akar balhét. Erre a csaj-téma lesz kitárgyalva, Jason Suzyval jön elő, Smash azon kesereg, hogy hogy okos, izgalmas, gyönyörű barátnője úgy tűnik hibás árú, Tim meg előadja, hogy hamarosan meglesz neki a szomszédasszonya. Matt tovább folytatja a problémák sorolását a következő ellenfél játékosai felett át sem lát. Erre rögtönzött irányító-edzést tart neki Jason, Tim és Smash, meg egy csomó sör segítségével.

Táncest előtt Apa ás Lánya beszélgetnek. Julie elmondja, hogy Dillonba is csak úgy jött, hogy megint egy hely ahova költöznek, de itt valóra válnak álmai otthon érzi magát. Eric bocsánatot kér, hogy előbb nem tájékoztatták, és nem kérték véleményét. De még csak 15 éves, és a döntést nem ő fogja meghozni….Angela és Tyra vacsorázni mennének, de az étterem tele van apákkal és lányaikkal. Anya dönt, innen gyorsan továbbállnak. De a kocsiban sincs menekvése, a rádióból szirupos apa-lánya dalok szólnak, és Tyra is rákezdi, mást akar mint eddig, ne fossza meg őt. Collette anyu gondol egyet, és kijelenti rendben, szereti lányát, legyen ahogy az akarja. És irány az apa-lánya táncest, lánya ettől se legyen megfosztva, táncolnak együtt boldogan… Lyla Garrity másféle apa-lánya programmal készül. Elmegy a Garrity Motorshoz éjszaka közepén, beindít egy autót, és összetör vele néhány másikat, majd a kirakatba is belehajt, hogy teljes legyen a mű.

Smash és Matt a két sörhöz nem szokott mazsola hamar kidőltek, Jay és Tim még bírják. Hajnal, kel fel a nap a focipálya felett. Semmi drámai nagy vallomások, (mert kevésbeszédü ember a texasi) megegyeznek hogy Forever Friends, Forever Texas, újra. Tim hazaér, szomszédasszonya fogadja, irány az ágy, jöhet aminek jönnie kell, de Bo nem tudhatja meg…Eric a TMUnak telefonál, szőkéi feszülten figyelik. Edző közli hogy időre van szüksége a döntéshez, a családja miatt.

Címkék: fnl
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fega 2008.06.27. 18:07:40

Kedvenc sorozatom kedvenc része.
Köszi a HogyVoltot.
süti beállítások módosítása