Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 1x08 - A hálózat

2008. június 26. 12:10 - leeann

„Minden generációban van egy kiválasztott, egyedül ő szállhat szembe a vámpírokkal, a démonokkal és a sötétség erőivel: ő a vadász”- az ezzel a szöveggel kezdődő 8. rész elején Cantonában, Olaszországban találjuk magunkat 1418-ban. Egy nagyon ronda démon egy Carlo nevű ifjút szeretetét kéri és kitöri a nyakát, majd egy pap sok másik pap segítségével megalkotja Kayless körét és ezt a Moloch nevű démont egy könyvbe átkozza, hogy azután egy dobozba zárja, remélve, hogy senki nem nyitja ki soha többé. A soha többé kicsit túlzásnak tűnik, mert a doboz és a könyv Giles könyvtárába került nemrégiben.

Giles a könyvtár modernizálása kapcsán összeütközésbe kerül az informatika tanárnővel, Miss Calendarrel. Willow eközben a démonkönyvet scanneli éppen be. Mikor végzett, a számítógép megszólítja őt a képernyőre írva azt, hogy „Hol vagyok?” Egy héttel később Willow egy új netes ismeretségről beszél Buffynak, aki nehezményezi, hogy barátnője eddig nem számolt be a Malcolm névre hallgató chatpartneréről. Willow teljesen odavan a pasiért, akit még sosem látott. Buffynak nem tetszik ez a hálózati ismeretség, így óvatosságra inti a lelkes Willowt.

Willowt nem lehet eltántorítani a gépes szerelemtől, egészen annyira, hogy még Xander esti meghívását is visszautasítja. Nemcsak Willow viselkedik furán az informatika óra diákjai közül. Egy Fritz nevű diák annyira bezsongott, hogy egy M betűt karcolt az alkarjára. Másnap a suliban Willow igencsak késve érkezik, amit Buffy szóvá is tesz, de Willow úgy érzi, hogy barátnője csak féltékeny. Buffy akcióba is lép és egy Dave nevű szintén informatika szakos fiútól kér segítséget, de a fiú nem akar segíteni, sőt megkéri Buffyt, hogy hagyja békén Willowt. Ez már így igencsak gyanús. Buffy felvázolja a helyzetet Gilesnak, aki nem igazán tudja, mit tegyen, mert teljesen idegen neki a számítógépek világa.

Giles azt tanácsolja Buffynak, hogy kövesse Dave-et, hátha rosszban sántikál. A követés jól halad egészen egy gyárig, ahol egy kamera felveszi a leselkedő Buffyt, majd Fritz azt a parancsot kapja a számítógéptől, hogy ölje meg a lányt. Másnap a Willow nélküli csapat a könyvtárban próbálja kiötölni, hogy mi ez az egész. Buffy elmondja, hogy egy CRD nevű gyárig követte Dave-et, amire Xander azonnal vágja, hogy mit jelentenek a betűk, ez ugyanis egy computer kutató laboratórium. Mivel a cég már elvileg bezárt, felvetődik néhány kérdés. A csapat megbeszélését Miss Calendar zavarja meg, így hirtelen mindenkinek dolga támad és a megbeszélés félbemarad.

Eközben Willow továbbra is a netes udvarlójával írogat, de Malcolm hirtelen olyan információt dob be, amiről nem tudhatna, ezért Willownak már kezd egy kicsit gyanús lenni a dolog és kiszáll a beszélgetésből. Miss Calendar és Giles között a számítógép kontra könyvek vita folyik, mikor a tanárnő talál egy olyan könyvet, amiben nincs semmi írás. Giles furának találja az üres könyvet, így magával viszi egy kis vizsgálatra. Buffyt Dave állítja meg az iskola udvarán és közli vele, hogy Willow kereste őt és az öltözőben van. Eléggé csapda szagú, de Buffy mit sem törődve a veszéllyel a megadott helyre megy. Fritz a parancs szerint meg akarja ölni Buffyt árammal.

Dave figyelmezteti a lányt, majd elrohan és a számítógéppel kezd kiabálni. Dave szerint Buffy nem jelent veszélyt, de a számítógép ezzel nem ért egyet és a fiú szeretetét kéri, amire Dave nemet mond. A számítógép egy Dave nevében íródott búcsúlevelet kezd gépelni és a terem sarkában már ott áll a végrehajtó Fritz. Később a könyvtárban Buffy már jól van, mert csak egy pillanatra csapta meg az áram és különben is ő a vadász, így többet kibír, mint a hétköznapi emberek. A csapat úgy gondolja, hogy Dave a bűnös, és Gilesnak van is egy ötlete, hogy mi lehet a háttérben, majd az üres könyvet veszi elő.

A főkönyvtáros elmeséli, hogy a sötét középkorban gyakran zárták ilyen könyvekbe a démonok lelkét és a démonok addig nem szabadulhattak, míg valaki el nem olvasta a könyvet. Ez a könyv konkrétan Moloch, egy számító, manipuláló démon lakhelye volt a közelmúltig. Nem lehet tudni, hogy hova lett a démon, mert nem tudják, hogy ki olvasta el a könyvet, hisz nem is angolul volt. Némi töprengés után a nyomozó csapat megállapítja, hogy a scannelés olvasta el a könyvet és ezért a démon a számítógépben lehet, de mivel a gépek összeköttetésben vannak egymással, mindenhol ott lehet már.

Giles szerint ki kéne törölni a fájlt, amibe be lett másolva a könyv tartalma. Egyszerű ötlet, de bejöhet, így Buffy keresni is kezdi, de már késő, mert Moloch teljesen átvette az irányítást az egész rendszer felett és Willowt akarja. Willow bajban van, ezért Buffy a gépteremben nézi meg, Xander pedig otthon. Buffy a teremben csak Dave felakasztott hullájába botlik a mellére tűzött búcsúlevéllel. Xander sem jár sikerrel, mert Willow otthon sincs. Buffy és Xander Willt keresik meg, Giles pedig megpróbálja kitalálni, hogyan lehet kiszedni a gépből Molochot.

Willow közben hazaért. Mikor a szobájába lép, a számítógépe azt jelzi, hogy levele jött, amit elolvas, majd kikapcsolja a gépet, de mivel ez egy makacs gép, megint azt jelzi, hogy levele érkezett. Willow hamarosan csöngetést hall a bejárati ajtónál, majd mikor ajtót nyit, nem lát az ajtóban senkit, ezért visszamegy a házba. Ekkor Fritz egy kábító folyadékkal átitatott zsebkendőt nyom a lány arcába. Giles a könyvtárban van és Miss Calendarnak próbálja elmagyarázni hebegve-habogva, hogy miben is kéri a segítségét.

Miss Calendar már tudja, hogy valami gonosz van a rendszerben, sőt még Moloch nevét is ismeri és az okult dolgokban is otthon van. A számítógéphez is ül és megpróbálja Giles segítségével kihozni onnan Molochot. Buffyék közben rájönnek, hogy Willow a CRD-ben lehet, így oda mennek. Willow, mikor magához tér, egy laboratóriumban találja magát és egy Darth Vader és Terminátor keverék gépdémon beszél hozzá. Aki éppen azt ecseteli, hogy mennyire élvezi, hogy újra tud járni, beszélni és ölni, majd egy mozdulattal kitöri Fritz nyakát. Nemsokára Buffy és Xander bejutnak az épületbe, és igen lendületesen haladnak Moloch felé.

Közben Miss Calendar gyertyát gyújt és megalkotja Kayless körét a hálózaton. Moloch eközben Willownak akar köszönetet mondani azzal, hogy ígér neki fűt-fát, de a lány vérig van sértődve, hogy a démon becsapta őt, így nem érdekli a mindenféle ígért hatalom. Buffy és Xander próbálják megtalálni, hogy melyik laborban lehet a démon és Willow, de mikor észreveszik őket, beindul a biztonságirendszer. A könyvtárban közben megalakult a hálózati kör és Giles olvassa a szöveget, amit Miss Calendar gépel be azonnal a kör tagjainak. A démon közben azt mondja Willownak, hogy szereti és szüksége van rá.

Mindeközben Buffyék meg fulladoznak a gáztól, amit a biztonsági rendszer ont rájuk. Willow erősen ellenkezik a démonnal, így veszélybe kerül a nyaka, de Giles már éppen a rituális szöveg végén tart, Buffyék meg tovább fulladoznak. A démon már érzi a rituálé hatását és gyengülni kezd. Buffynak sikerül betörnie az ajtót, de a jól irányzott rúgása most teljesen hatástalan a gépdémon ellen. A gépdémon nagy ordítozás közepette kijött a gépből, de a könyvben sincs, így nem lehet tudni, hogy hol van. Buffyék viszont a saját bőrükön tapasztalják, hogy hol van, mert a gépdémon megtámadja őket.

Moloch a bádog testben ragadt. Will egy poroltóval kezdi ütlegelni a démont, de ez teljesen hatástalan. Buffy áram általi halálra ítéli a démont, akit rávesz, hogy megüsse őt, majd elhajol és így egy elektromos szekrényben landol az ökle, amitől darabokra hullik a gépdémon. Másnap az iskolában Giles megköszöni Miss Calendar segítségét és kedvenc könyvei illatát idézi fel a tanárnőnek, aki alig észrevehetően, de bókol Gilesnak. Willow eközben azon kesereg, hogy beleesett egy démonba, majd a többiek a saját eseteikkel próbálják helyre állítani a lány lelki békéjét, ami viccesnek tűnik először, de csak először.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engel 2008.06.26. 13:58:40

Ez a rész már jobb mint az eddigiek voltak, de majd lesz jobb is.
süti beállítások módosítása