Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x18 - Progeny

2008. június 25. 17:06 - Tipca

Gyors összefoglalóval nyitunk, amely emlékeztet bennünket, hogy Lana tudja Clark titkát, hogy Chloénak szunnyadó képessége van, hogy ugyanő megtalálta anyját egy elmegyógyintézetben, és hogy Lana és Lex összeházasodott, viszont elment a gyerek. Visszaugrunk az időben 1995-be. A kicsi Chloe boldogan szalad haza, kezében az iskolalappal, melyben lehozták a loch nessi szörnyről szóló cikkét. Az ujjai közt ezüstláncot morzsolgató anyuka azonban nem kimondottan boldog, amit meg lehet érteni, mivel a másik szobában ott várakozik egy rakás egyenruhás, hogy bevigye őt az elmegyógyba.

Tizenkét évvel később Lex éjszaka kocsikázik, mikor jön egy hívás a 33.1-es szint egyik doktorától: az egyik beteget sehogy nem tudják rávenni, hogy megmutassa a képességeit, sőt egyenesen tagadja, hogy volnának neki. Lex intézkedik, csikarjanak ki belőle valamit minden áron. Hirtelen egy szembe jövő kocsi felvillantja a reflektorait, és leszorítja az útról Lexet. A férfi hiába próbálja, nem bírja újból beindítani az autót a padkán, csakhogy hirtelen odalép valaki az ablak mellé, betöri azt, és leüti a sofőrt. Ezután a kesztyűs kéz kivesz az ájult Lex zsebéből egy flashdrive-ot, és közelebbről is megnézi. Chloe az bazz, és irtó jól áll neki a fekete!

Chloe a lakásán ébred, és az arckifejezéséből, mikor meglátja a sáros csizmáját, egyértelműen látszik, hogy fogalma sincs, mi történt előző éjjel. Ezt el is panaszolja az éppen megérkező Clarknak, és hozzáteszi, hogy ez már nem először fordul elő vele, és attól fél, ez a meteormutálódás első jele. Lana is ágyban van a szobájában, nem is értem, hogy miért házasodtak össze, ha még mindig külön ágyban alszanak Lexszel. A férjura is befut, fején egy kis púppal, de Lana jóformán le sem pottyantja, éppen csak udvariasságból aggodalmaskodik egy kicsit, aztán rátér a maga bajára. Teljes kivizsgálást akar, tudni akarja, miért ment el a baba, és nem neki van-e valami baja. Lex nagyot sóhajt, aztán belemegy.

Clark és Chloe Lex elhagyott kocsija mellett mennek el, ami körül csak úgy nyüzsögnek a zsaruk. Chloe kérésére Clark leparkol, és a páros a térdig érő sárban bámészkodni kezd, ami ellen – valami furcsa oknál fogva – senkinek nincsen kifogása. Egy elcsípett telefonbeszélgetésből értesülnek a flashdrive eltűnéséről, a kocsi alatt pedig Clark Chloe egy leszakadt gombjára talál. Egyszerű hát a recept: Chloe volt a tettes. Ezt még jobban megerősíti, mikor otthon Chloe a táskájában a flashdrive-ot is megtalálja. Azon csupán egyetlen dokumentum van, egy meteorfertőzött aktája, aki feltehetően irányítani tudja a többi mutánst, és nem más, mint Chloe anyja.

Eközben Chloe-anyu faszán berendezett kis cellában ücsörög, ahol Lex látogatja meg. Saját bevallása szerint a nő képes volt irányítani a lányát, csak meg kellett érintenie egy holmiját, és Lex ezt akarja kiterjeszteni, de Sullivan mama emlékezteti, hogy mikor ezt mondta, éppen az őrültekháza bentlakó vendége volt. Chloe meg is látogatná őt az említett helyen, csakhogy a pultos, miután közli vele, hogy nem akar olyan jelenetet, mint előző nap, ráuszítja a biztonságiakat. Clark kiküldi a lányt a kocsihoz, aztán visszamegy az épületbe.

Mrs. Sullivant bevezetik egy idegen cellába, ahol Lex meg a többi doki szeme láttára ráküldenek egy szupererős meteormutánst. Hogy védje magát, a nő kénytelen használni a képességét, ezzel szépen lerombolva az eddig építgetett „fogalmam sincs, miről beszél” tornyot. Lex elégedetten vigyorog. Clark valahogy megszerezte az előző napi felvételeket a szanatórium biztonsági kamerájából, amin tisztán látszik, hogy Chloe valóban járt az épületben, és nem átallott egy gyönyörű jobb egyenessel leteríteni egy nővért, mivel az nem volt hajlandó beengedni őt az anyjához. Clark és Chloe kiokoskodják, hogy az anyja vitte oda a lányt, csakhogy akkor már késő volt, akkorra átszállították, s hogy hova, az a flashdrive-on van rajta. Irány Lex!

Chloe anyu áttér az „esküszöm, hogy nem tudtam, hogy mással is megy” lemezre, de Lex alig figyel oda, már a terven töri a fejét. Odaadja Mrs. Sullivannek egy állítólagos pszichopata gyilkos fotóját meg ruháját, és a meggyőzés széles palettájával – fenyegetéstől az együttérzésig – próbálja rávenni az asszonyt, hogy hozza vissza a meteorfertőzöttet. A nő be is kapcsolja a tenyerébe épített zöld lámpát, és gondolatban megkéri a fickót, hogy keresse meg Lex Luthort, és ha ott van, ugyan ölje már meg! Nem is sokat kell várni, míg Lana otthon a kandallóba mered, az ajtón váratlanul egy őr zuhan be, és nagy nyekkenéssel felnyalja a parkettát. A mutáns az, aki valami széllasszót, vagy mi a frászt lő ki a kezéből, hogy elkapja Lanát. Nem kellett volna, behussan Clark, és a falhoz vágja, utána Chloe tanácsára rögtön a kórházba rohan a lánnyal, hiszen ők mit sem tudnak a vetélésről. Eközben Chloe sem tétlenkedik, fegyvert fog a meteorfertőzöttre és kiszedi belőle, hogy hol van az intézet.

A kórházban Lana elmondja Clarknak, hogy nem sokkal az esküvő után elvesztette a babát. Persze Clarkban rögtön beindul a védő ösztön, és biztosítja a lányt, hogy ő mindig ott lesz neki, meg különben is, válj el! Lana gyorsan lekoptatja, tud ő vigyázni magára. Na persze, azért van minden részben kórházban. Közben Lex már csak fenyeget, most éppen Chloét, így Mrs. Sullivannek nincs más lehetősége, fogja az állandóan szorongatott ezüstláncot, és elküldi a lányát Smallville-ből. Ez közvetlen az után történik, hogy Chloe közölte Clarkkal, hol van a 33.1-es szint. Mivel a fiú nem nagyon akarja elengedni, rosszullétet játszik, s míg Clark vízért megy, ő a barátja zsebébe dugja Martha dugi-kriptonitját.

Csak a város határáig jut, mivel ott Lex útkarbantartóknak álcázott emberei elkapják, és kábító pisztollyal ártalmatlanná teszik. A 33.1-ben ébred, az anyja mellett. Mrs. Sullivan sajnálkozik, hogy mindig miatta kerül bajba, s egy kedves kis anekdotában megemlékezik arról is, hogy miért jött el tizenkét éve otthonról. A kicsi Chloénak csupa tinta volt a keze, de nem akarta megmosni, mire az anyuka megparancsolta neki, hogy addig sikálja a kezét, amíg le nem jön róla a tinta. Véres fürdőszoba és hetekre bekötözött kar lett a vége. Chloe megbocsát, és máris azon töri a fejét, kit használhatnának fel az intézetben a szökésükhöz.

Martha hazaér, és még időben kriptonittalanítja a fia zsebét, Chloe anyja pedig összeesik. Ez persze csak a terv része: míg az őrök bemennek hozzá, Chloe lekapja a korábban látott szupererős mutáns sapkáját, és odadobja Mr. Sullivannek, aki ráveszi a fickót, hogy segítsen nekik megszökni. Ez menne is egy darabig, csakhogy a következő őröknél már nyugtatólövedék is van, így a férfi gyorsan kiesik a játékból. Könnyedén elkapják az anya-lánya párost, ám Sullivan mama megparancsolja Chloénak, hogy bármi áron, de jusson ki az intézetből, így a lány nem kicsit durván hatástalanítja az őt fogva tartó őrt, és lazán sétálva a kijárat felé indul. Az ajtóban Lexszel találja szemközt magát, akinek az arcába belelő egy füstgránátot. Az akkor érkező Clark töpreng egy darabig Lex mellett állva, de végül az utolsó tizedmásodpercben nekilöki a falnak a kopaszt.

Oliver kéglijében rejtik el a mamát, sőt, Chloe beszélt magával Oliverrel is, és szerzett az anyjának egy jó kis helyet Star Cityben, csakhogy beüt a krach. Lex gyógyszere csupán huszonnégy órát hat, aztán Mrs. Sullivan újra katatón lesz, de az asszony ezzel meg van békülve, nem akar ugyanis emberi fegyver lenni. Még az ezüstláncot is visszaadja Chloénak, és mindenki sír. Chloe bánatát egy jó hosszú cikkben írja ki, hogy milyen aljasságokat művel a Luthor művek, de Lex nyugodtan besétál a Planetbe, és megfenyegeti Chloét: vagy eltünteti azt a cikket – mivel úgysem lesznek rá bizonyítékai –, vagy ő is felhasználja a bizonyítékokat a korábbi támadásokra. Chloe még a börtönt is vállalná, csakhogy erre Lex is felkészült, így megemlíti, hogy azért van a tarsolyában egy B-terv is, amihez képest a börtön csak piknik.

A kórházban a doki komor képpel sétál be Lana szobájába, és még az ajtót is behajtja maga után, itt valami komoly dologról lesz szó, kérem szépen! A doktor megérdeklődi, hogy Lana injekciókkal vagy tablettákkal idézte elő az álterhességet, hogy elvetesse magát egy milliárdossal, ugyanis minden jel arra mutat, hogy a lány soha az életben nem volt terhes. Lana nem kicsit le van döbbenve, és mit mondjak, mi is. Akkor mégis milyen ultrahang felvételt dobott a tűzre Lex az előző rész végén? Eközben Chloe is sajnálkozik egy kicsit, hogy az anyja sosem tudja meg, milyen ember vált belőle (de igen, Clark elmesélte neki), és beavatja Clarkot a Lexszel való beszélgetésébe. Háború készülődik, mondja sokat sejtetőn Clark, és mi hiszünk neki, hiszen nemsoká itt az évadzáró.

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.06.25. 23:19:36

Spojler: Ramóna meglátja a múlttükörben, hogy Dr. Szösszenetnek leesett a feje, (de nem halt meg)

és mind visszakerültek az imágójövőbe...
süti beállítások módosítása