Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x04 - Békítő misszió

2008. június 25. 11:07 - Dr. Stein (törölt)

Lemansky és Danny egy bárban biztonsági őrködik. Kern, a befutott rapper (nem a színész) buliját biztosítják. Jó a hangulat és megismerjük tehetséges barátnőjét, akit T-Bonz producertől csábított el korábban. Ünneprontásra a legkedvezőbb pillanat, hogy koboldjai körében épp most toppanjon be ez a Tanuló-Bonz gyerek. Aggyad vissza a pénzemet, ha már az (énekes)nőmet lenyúltad. Pénz kell és becsület, de leginkább kétmillió dollár. Rövid kakaskodás után Rondell - a Mackey felügyelő által  pátyolgatott járási dealer - pisztolyt ránt. A heves lövöldözésnek x és y statiszták esnek áldozatul. Pedig a névtelen halott is halott.

Vic nyomozó már javában tussolja az ügyet, mikor Aceveda százados befut. Kölcsönös fenyegetéssel cizellált párbeszédük végén visszahúzódnak a szorító sarkaiba.  Ilyenkor nem azt kell mondani, "Értettem, Százados elvtárs!?" Nem értjük a főnök-beosztott hierarchia hiányát.  „Elfogadom, hogy egy fedél alatt kell dolgoznunk, de a fedél az enyém” - mondja Aceveda. Ismerjük a stílust, „amíg az én kenyeremet eszed, fiam...”.

Mackey elkerülendő a bandaháborút, tárgyalásra hívja a rapperfeleket, miközben a helyi ügyekben tájékozatlan Danny rávall a lövöldöző Rondellra. Rondell Robinson egy Mackey hátán felkapaszkodott seggfej, ráadásul hülye is. Valódi helyét rosszul mérte fel a nyomozó által felvázolt táplálkozási láncban. Ideje megtudnia, hogy a bálnafos felette két méterrel már nem süllyed tovább. Vic elveszi Rondell fegyverét és szilenciumot parancsol mindkét bandavezérnek (ami a rappsztársággal járó státusz). Nem egy sikerkalauzból vett ötlet. Megállapodtunk a szabályokról - emlékezteti Vic. Add ki az embereidet is, akik belelőttek a tömegbe (és nem REBISZ-esek), ha már ilyen jóban vagyunk. A lövöldöző koboldok mennek a ketrecbe, Rondell világfájdalmas arccal néz körbe lakásában és megkéri a nyomozókat, ne keverjék össze világhíres bakelitlemez-gyűjteményét.

Másnap Aceveda és felesége lakópark-avatót látogat. Nagyemberrel találkoznak, aki hathatósan támogathatná a százados politikai karrierjét. Jó, hogy találkozunk, a nevelőnőnk férje (Manuel) elveszett, közli Seńor Machado. "Tudja, ők szenvedélyes pár. Összevesznek, elmegy, visszajön. De ennyi időre még sosem tűnt el". Nevelőnő ideges, amitől az asszony is ideges és hát... fáj a feje. Persze, segítek - figyeljük meg első alkalommal az önelégült vigyort Aceveda arcán (biztosíthatom, elmúlik a fejfájása napokon belül - sugallja rókamosolya).

A kutyát Roccónak hívják - tudjuk meg Vic látogatásakor, ahogy bemutatkozik Kern szűkebb családja. Legyen vége a háborúnak, peace! - adja ki itt is az ukázt Vic. Mindig is békepárti voltam, T-Bonz a köcsög - védekezik Kern. Wagenbach nyomozó kapja meg az eltűnt férj esetét (Manuel munkás). Claudette moralizál  - a bevándorlók gyilkosait is el kell fogni - csitítja az inkább sorozatgyilkosokra vágyó Dutch-ot. Emlékszünk, az előző részben Fajfentartó Vili végül zsákutcának bizonyult a prostigyilkos utáni nyomozásban, aki továbbra is szabadon jár-kel. Spanyol tudás nélkül nehezen boldogul egy rendőr Los Angelesben. Rövid nyelvtanfolyamunk első szava „Gracias - köszönöm!”. A második és egyben utolsó pedig „Yo no sé” - könnyű lesz megtanulni, mert mindenki ezt hajtogatja, azaz „nem tudom!” Kicsit arrébb, a helyi Moszkva téren gyanúsan eloldalgó vendégmunkást fognak. „Yo no sé”, pontosabban dehogynem, ez az első nyom Manuel után.

Vic és Lemansky hazafelé tartva kiszúrják Rondell drogterjesztőit, láthatólag mégsem hívta be őket az utcáról. Kezd körvonalazódni bennünk, hogy ez a gyerek hülye vagy nagyon bátor. Kiderül: hülye. Esze ágában sem volt hallgatni Vic parancsára. Hiba volt. Vágás után embereiből vagy négy kiterítve fekszik az utcán, mellettük egy súlyosan sérült kisgyerek. Gilroy jő személyesen és nem jó hírekkel. A kisfiút ismeri a polgármester, a golfpartnere unokatestvérének a fia. Bocsesz, de nem lehet minden biciklis gyerek mellé rokonhatározót állítani - gondoljuk. Jó lenne, ha kezelnétek a dolgot, ezért védem a seggeteket - akad ki az ezredes. Jóvammá, átmeneti visszaesés, dolgozunk rajta - védekezik Vic. A beszélgetés végére a kisfiú meghal. A kapitányságon Mackey leülteti a háborús feleket. Sajnos esély sincs, hogy a nyóckeres keménycsávók leghülyébb gesztusaival operáló rapperek megbéküljenek. Vic is megunja. 24 órás tűzszünet, ha megszegitek, végetek van. Mintha az ENSZ főtitkár beszélne, kábé annyi foganatja is van.

Claudette beszámol a századosnak eddigi eredményeikről. Eduardo, Manuel, csak úgy repkednek a szappanopera-típusnevek. Ezek együtt szöktek be az országba. Azóta Eduardo szívesen kinyírná Manuelt - hírlik. A két munkásember közös munkahelyén „Yo no sé” válaszoktól visszhangzik a csarnok, míg egyszerre csak Eduardo ugrik ki egy lyukból, s mint ama nyúl, eliramodik. Az utána induló Dutch fennakad a drótkerítésen.Aceveda személyesen faggatja ki Rondell Robinsont. Ismerősnek találja ugyanis néhai Terry bizonyítékai alapján. Az tagad persze. Aceveda elkottyantja, hogy egy rendőrnő a koronatanúja lövöldözésének. Tévedsz, ha azt hiszed, egy korrupt zsaru fedezete mellett beleszarhatsz a fészkembe - inti meg a százados. Aztán politikuscsináló Nagyemberrel  találkozik. Manuel vélhetően konyec filma, viszont szeretnék önkoris képviselő lenni. Lécci, lécci - érvel Aceveda az ingadozó vállalkozónak - és ha elkapnék egy korrupt zsarut? No, úgy már menne - gondolja meg a nemdugósasszony férje.

Danny és Julien emberrablási ügyben száll ki egy asszonyhoz. Elvitték a fiát és 10.000 dollárt kérnek érte dedorlájf. Pontosabban ded, mert a holttestét vitték el végső nyughelyéről. Danny otthagyja Julient az asszonynál, miután lemondja találkájukat az emberrablási ügyre kihívott kommandósokkal. Nahát, Julien ismerőse volt az elrabolt hulla. Állandóan vertek engem, emlékszik vissza a hipertoleráns Julien. De semmi baj, így jobb tanuló lettem, mert mindig a könyvtárban bújtam el előlük. A halott is már Jézussal van, kapunk tőle újabb bölcsességet.  Közben telefonál a zsaroló. Henry, te vagy az? - kérdi az asszony, ezzel megoldva az ügyet. El akartam vinni az új nőmet egy hajóútra - indokolja motivációit az asszony régi ismerőse, Henry, már a ketrecbe tartva.

Vic családi körben. Mathew fia kutyának képzeli magát, mint Wiggum rendőrfőnök fia, Ralph a Simpsons-ból. (sorban is állnak érte a speciális iskolák). Lesznek itt gondok, sejteti felesége, nekem mindenesetre tele a hócipőm. Danny-t az esti műszak után Vic majd egy erőszakos támadó próbálja hamistanúzásra bírni, különböző stílusban, persze. Felejtsd el, amit a klubban láttál - fenyegetik pisztollyal. A rendőrnő válaszul berohan Rondell ketrecébe (az őrsön) viszontfenyegetni. Az arrogáns kis patkányt azonban nem hatja meg a fojtogatás. Vic látja és hallja az affért, nem örül. Már megint azt az eszelős tekintetet látjuk szemében. Ismételten fojtogatás következik. Takaroggyál az óvadékért és vigyázz magadra ezután - inti pártfogoltját.

Dutch spanyolszótárt kap társnőjétől. Mucsasz grásziasz. Egy kisteherből előbukkan Eduardo, innen már nem futhatsz, pajtás. A kihallgatáson megered a nyelve. Egy szó, mint száz, Manuel korábban megerőszakolta szegény melóst. Aztán leesett egy épület tetejéről. Véletlen volt tényleg, az építésvezető is látta, sőt, segített elásni, utána viszont megzsarolta Eduardót, kussoljál, mert leáll az építkezés és nem lesz melótok. Meg nekem se. Kern (az egyik rapper, ha még emlékszünk) beállít Vichez a döglött Roccóval (a rapper kutyája) teli dobozzal, most már elég a játékból, vaze. Segíts megtenni! De mit? Amit kell. Pénzért.  Na jó, dönt Vic, add meg T-Bonz címét. Az ellenrapper producer Vic kocsijából kerül elő és egy konténer felé taszigálódik. Te is beszállsz - löki mellé Kern-t a nyomozó. Elbeszélgettek hajnalig, aztán kijöhettek. Megállapodtunk, Vic - ordítja Kern (mint oly sokan mások ebben az epizódban). Engem nem vehetsz meg, haver, na befelé - zárja őket össze az önérzetes Mackey.

Rondell letette az óvadékot és hazatér a kommandó által lecsupaszított lakásába. Lenyúltuk a plazmatévédet, te paraszt, hogy okulj az esetből. Keresd az árvaházban, muhaha. Látnod kellett volna a gyerekek arcát! Hálával tartozol - szól Lemansky - valami sokkal durvábbról beszéltem le. Ez a durvább dolog nem a lemezgyűjteménye apró darabokra töréséről szólhatott, mert azok már a bakelit vadászmezőkön járnak. A bánatos asszony (Manuel felesége) beperli az építővállalatot, az építésvezető megússza bírsággal, Aceveda támogatva lesz a választásokon, Dannyt nem fenyegetik többé. Minden jóra fordul, mint a mesében. Sőt, Wagenbachnak van egy támfala, ami folyton mállik, s dolgos Eduardo talán megreparálja. Vic fia, Matthew viszont bedurvult durván. Megharapta és fejre ejtette húgát. Baljós előjelnek vesszük.

Ha nem békültök, reggel csak az egyik jön ki - búcsúzott Vic Mackey a két rappertől még este. És tényleg csak Kern botorkál elő a konténerből véresen. T-Bonz odabenn maradt. Ezen jól beparázik mindenki. Majd az embereim összetakarítják, vigasztal a pusztakezes harcban megfáradt Kern, és lelép.

Címkék: kemény zsaruk
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása