Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doktor Addison 1x03 – In Which Addison Finds the Magic

2008. június 25. 15:02 - fajro

Egy esős reggellel kezdünk, ami Addison nem tetszik annyira, a ruhái a teraszon, esernyőt nem hozott, így kénytelen váltóruhát vinni a központba, meg esetleg bemosóporozhatta volna a ruháit, a napi mosáson túl lenne. Eközben Violet az expasi üzenetét hallgatja, Cooper megpróbálja leállítani, de nem sok sikerrel. Naomi a lányát ölelgeti, aki Samnél fogja tölteni a hetet, aminek mindenki örül, csak Naomi nem… Kezdődhet is a gyűlés, csak Pete hiányzik. Violet szerint késni fog, amin senki nem akad fel, kivéve Addisont. Mi hamar választ kapunk a kimondatlan kérdésre, ő még várhat rá egy kicsit: Pete a felesége sírja előtt áll, de nem éppen a szokásos „szeretlek-hiányzol” szavakat mormolja, úgy tűnik, ez nem egy boldog házasság volt. Még előtte bejön a képbe az epizód egyik fő konfliktusforrása: a torta. Amiből többet is kapunk a nap folyamán, vagyis inkább Naomi kapja őket – Delltől.

Naomi szerint Maya jobban szereti az apját, Samet, mint őt, Addison meg nem kapta meg Los Angelestől, amit várt. Képbe jön a Pete-zen, miszerint: valahol mindig esik az eső. Bemutatjuk a napi betegeket: Doug, akit Violet kezel és bíztatja, hogy végre álljon a saját lábára, aminek az a vége, hogy a férfi bejelenti, elválik a feleségétől. Megérkezik Cathleen és Geoffrey, friss, boldog házasok, de kiderül, hogy nincs minden rendben. A nő 35 éves és még szűz, amin a nászéjszaka sem segített, ugyanis képtelen a szexre. Doug bejelentése egy folyamatos orrvérzést eredményezett a feleségénél, persze ez nem ilyen egyszerű, de ne ugorjunk annyira előre. Most következik a legérdekesebb eset, ami ezúttal Coopernek jutott: egy kék színű kislány. Kék. Világoskék.

Sam vizsgálja az orrvérzős feleséget, aki még az ágyon egy műszerrel az orrában sem hagyja abba a veszekedést a férjével, és még csodálkozik, hogy válni akar? A kék kislány anyukája és Cooper tanakodnak, vajon mi okozhatja ezt a színt. Addison Cathleent vizsgálná, de nehezen megy, mert ahogy hozzáér, a nő felordít, így kénytelenek valami mást kitalálni. A csapat nő tagjai beszélgetnek a konyhában, ahol Addison kifejti, hogy amikor először járt itt, mennyivel jobb volt minden – persze, Pete-tel is jobb volt minden. Épp kifejtené a véleményét, amikor Pete is megjelenik, és Addison nem bírja ki, hogy ne kezdjen vitát valami kis apróságon, de ezt most a férfi kevésbé türelmesen viseli, és még Violet is szól Addisonnak, hogy ezt a fajta hangnemet a héten hanyagolhatná.

Doug már majdnem megmondja a feleségének, hogy válni akar, amikor meglátja, hogy lassan az egész szoba véres lesz, ez a vérmennyiség pedig a nő orrából jön elő, ebből kórház lesz, ami Charlotte megjelenését jelenti, már előre várjuk, de még van egy-két jelenet addig. Addison felír egy tablettát a friss házasoknak, akik egyből ki is próbálnák – a rendelőben. Ezt viszont Addison nem tűri jól, és udvariasan kirakja őket. Egy újabb Naomi – Sam vitának lehetünk tanúi, most épp Mayáról van szó (a közös lányuk). Dell is előjön, aki kivételesen egész magabiztosnak tűnik szemben Naomival, aki nagyon zavarba jön. Eltelik egy nap, és még mindig esik, és van egy új torta is. Cathleen és Geoffrey problémája sem oldódott meg, Violet pedig Pete-et ajánlja a probléma megoldásaként. A lányok nagy élvezettel eszik a tortát. Cooper nehezen hiszi el, de úgy tűnik, Dell módszere bejött.

A kék lány állapota sem javult, főleg, mert három testvére is bekékült mellé, érdekes család. Addison és Pete vitatkoznak, műtét vagy pszichikai izé, ez a kérdés (válasszatok…). Doug felesége letámadja Violet-et, de nem sikerül maradéktalanul elmondani, amit akart, mert újfent kezd összevérezni mindent, ami a közelébe van – főként Violet-et.

Cooper elmegy a kék lányokhoz, akik most teljesen normálisnak tűnnek, otthon minden rendben, mintaház mintaanyukával és mintabútorokkal, tehát a problémát nem itt kell keresni. Az orrvérző nőnek komoly betegsége van, így persze a férje nem válik el tőle, időzítésből ötös, Sam sem vált volna el Naomitól, ha beteg lenne. Addison rájön, hogy Cathleennek hüvelybemenet-gyulladása van, amit könnyű kezelni, Naomi mégis felveti, hogy jobb lenne, ha összedolgozna Pete-tel, mert az Oceanside Wellnessben az orvosok egymásra támaszkodnak. Még egy dolog, amit meg kell szoknod, doktor Montgomery. És azt is csak most tudja meg, hogy ez a hét Pete felesége halálának az évfordulója. Végül erőt vesz magán és Pete segítségét kéri Cathleen ügyében. Cooper még mindig nem jött rá, hogy a kék lányok miért lettek kékek, és az érintettek nem is segítenek megoldani az ügyet.

A kórházban vagyunk, végre megjelenik Charlotte, aki megint keresztbe tesz Samnek, de kivételesen jogosan. A nagyonbeteg orrvérző nő már tudta, hogy ilyen betegsége van, csak nem mondta el senkinek. Ház is megmondta, a betegek mindig hazudnak, ez most itt be is jött. A központban megint tortáznak, ennek soha nem lesz vége. Pete megmondja Doug házasságának titkár, úgy látszik, ismeri a boldogtalan házasságok minden apró részletét, Dell pedig Coopernek ad tanácsot a kék lányok titkának megfejtésére, aminek eredményeként Cooper rózsaszín és csillogós koronát és pillangószárnyakat húz és három nyolc évessel játszadozik egy kastélynak kinevezett romhalmazban.

Addison megpróbál kedves lenni Pete-tel, de a téma nem alkalmas rá, így a kísérlet kudarcba fullad. A kék lányok elviszik Coopert a titkos „kastélyukba”, ahol nagyon sok a mérgező por, első megoldás kipipálva. Az orrvérzős nő egy kis nyomás hatására bevallja a férjének, hogy régóta tudja, hogy beteg, a férj pedig megbocsát és mellette marad – második eset is kipipálva. Pete elmeséli Addisonnak a felesége halálának történetét, mint kiderül, ez a legtöbb, amit valaha bárkinek is elmondott, legalábbis Violet ezt állítja. A következő nap már nem esik, de mintha ezt se élveznék annyira. Naomi visszautasítja Dell tortáját egy kirohanással megfűszerezve, most már mindenki a csodára vár, Addison nem maradt egyedül…

Pete végre kimond mindent, amit eddig nem mert – a felesége sírja előtt. Violet kitörli az expasi üzenetét, a központon pedig egy általános depresszió lett úrrá, ami Addisonnak valamiért nagyon tetszik. Az andalgós zenét és a már majdnem lassítva mozgó embereket egy sikítás szakítja meg: Cathleen és Geoffrey futnak be boldogan, mert végre sikerült a nászéjszaka, most legalább mindenkinek jó napja lesz. Végül Addison fekszik az ágyában, zuhog az eső – igazi keretes szerkezet.

Címkék: doktor addison
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókus 2008.06.25. 22:39:32

véres leköpés szerintem para.. és a hiv, hepa stb?
amcsiban állítólag a szájból-szájba lélegeztetést se csinálják a fertőzések miatt, vagy csak valami előírások kíséretében (asszem)

neked bejön a sorozat?

fajro 2008.06.30. 13:19:47

Hát én szeretném megszeretni...:) A Graces részek tetszettek, még az első is, a második már kevésbé....De azért igyekszem...:)

süti beállítások módosítása