Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x15 - Ruskie Business

2008. június 22. 12:11 - foxglove (törölt)

Az előző részben végre felcsillant egy reménysugár Logan számára, hogy az anyja talán mégis életben van. Veronica a tőle megszokott óvatossággal nem inna előre a medve bőrére; de ezzel alaposan elkésett. Logan ugyanis már menthetetlenül beleélte magát, és valóban, a tények mintha őt igazolnák. Minden arra vall, hogy Mrs. Echolls él és virul valahol. És ami még meglepőbb: Logan és Veronica között valami alakulóban van, vak is láthatja.

Még Duncan-nek is feltűnik a chemistry, mert félig(?) viccesen megjegyzi Veronicának, hogy úgy tűnt, mintha a legjobb barátja épp most hívta volna meg az ex-barátnőjét a bálba. Merthogy újabb bál esedékes a Neptune High-ban, aminek a diákbizottság elnökeként Duncan a főszervezője. A mottó egyébként Total Eclipse of the Heart, szóval éljenek a 80’as évek. Veronica elvicceli a dolgot, de felesleges, mert Duncan nem úgy viselkedik, mint akit különösebben érdekelne, hogy kivel-mit csinál Veronica. Ez bizony a „de azért barátok maradunk, ugye?” c. örök klasszikus gyakorlati alkalmazása lesz.

Veronica gondolatban a tavalyi bálban jár, ahol Duncan még nem ismerte a „baráti érzelmek” kifejezést. Disney-hercegnő Meg zökkenti ki az álmodozásból. A lánynak titkos hódolója akadt, aki eddig egy, a kb. ’szerintem jó fej’ vagy jelentéssel bíró (no comment) SMS-sel fejezte ki vonzalmát. Mivel ez a baseball-csapat buszában történt, valószínűleg baseball-játékos az illető. Tovább szűkítve a kört 2 fiú jöhet szóba (ők használtak éppen telefont a kritikus pillanatban): egy legyet is röptében-típusú és egy zakkant srác. Kecsegtető kilátások. Veronicának is van egy titkos telefonos rajongója, aki hívogatja, és aztán jól nem szól bele, úgyhogy a szokásosnál is szkeptikusabb egy kicsit. Szerinte harmadik lehetőségként egy perverz állat is szóba jöhet. Megnek viszont Disney-madarak fonják a haját reggelente, így ő a jövendőbeli lelki társát látja a hódolóban, és szeretné, ha Veronica megtalálná neki. No, majd meglátjuk, melyiküknek lesz igaza.

Veronica kezd egy kicsit hányni besokallni a csöpögős érzelmektől, ezért is örül annyira a Mars-nyomozóiroda újabb ügyfelének. Végre valaki, aki garantáltan nem rózsaszín napszemüvegben látja a világot. Csalódnia kell: Cathrine Lenova azért jött, mert szeretné újra megtalálni élete nagy szerelmét. A lelki társát. Veronica a tőle telhető komolysággal végighallgatja a történetet, ami leginkább egy romantikus komédiára emlékeztet, a rosszabbik fajtából: egy Tom Cruz(!) névre hallgató színész az interneten keresztül rendelt magának egy mennyasszonyt, egyenesen Oroszországból. Mivel azonban az ara a személyes találkozás során szembesült azzal, hogy a választottja kicsit kopaszabb a sztenderdnél, lefújta az esküvőt. Ezek után rájött, hogy mégiscsak ez a kopasz pasi volt az igazi, de túl későn, Tom Cruz időközben köddé vált. És valószínűleg még nevet is változtatott.

Meg egy hatalmas csokor virágot kapott a hódolójától, benne egy báli meghívóval. És a virágüzlet címével, ami jól jön majd a nyomozáshoz. Veronica Wallace-t is ráállítja az ügyre, aki, mint a kosárcsapat tagja, könnyen hozzáférhet Caz és Martin (a két lehetséges jelölt) telefonjához. Wallace telefon helyett csak Caz használt alsógatyáját tudja szemrevételezni, a tulaj rajta is kapja ebben az eléggé félreérthető szituációban.

Veronica hívást kap: Lynn kártyáját a Sunset Regent hotelben használják éppen. Logan a hallban várja Veronicát, akinek, mint mindig, most is van egy terve. Most éppen az, hogy ő és a vőlegénye nászutas-lakosztályokat keresnek. Logan köpni-nyelni nem tud. A recepciós nincs lenyűgözve, egészen addig, amíg Veronica meg nem villant előtte egy óriási (és hamis) gyémánt eljegyzési gyűrűt és egy méretes esküvői-mappát. Logan igyekszik elfojtani a röhögést, és megjegyzi, hogy milyen szorgos kis méhecske volt az ő kis cukorfalatja. Veronica a luxuslakosztályok közül kiválasztja azt, amit a platinakártya-használó kibérelt, de hiába. A recepcióst annyira azért nem nyűgözte le a műsor, hogy beengedje őket oda. Logan elhelyezkedik egy kanapén, és kijelenti, hogy addig nem kel fel onnan, amíg az anyja ki nem sétál a liftből. Veronica nem tart vele, neki most Tom Cruzt és a titkos hódolót kell megtalálnia.

Ami a titkos hódolót illeti, a virágkötő fickó (aki egyébként a kinézetével abszolút rácáfol a virágkötőkről alkotott sztereotípiákra) semmi használhatóval nem tud előállni a vevő kinézetére vonatkozóan. Tom Cruz-nak sincs egyelőre se híre se hamva, de egy kis díjemelésért cserébe Ms. Lenova részesülhet a speciális Veronica-szolgáltatásokban. Veronica megkeresi a város színész-ügynökségeit, és leadja a rendelést a megfelelő paraméterekkel. Hamarosan középkorú, átlagos, kopaszodó pasik portfóliói árasztják el a Mars-nyomozóirodát, de az igazi áttörést Wallace éri el, aki felhívja Veronica figyelmét arra, hogy az orosz menyasszonytól kapott fényképen Tom Cruznak olyan rusnya kutyája van, hogy abból már érdemes lenne kiindulni. Milyen szerencse, hogy a kutya nyakörvére ráírták a nevét (Steve). Wallace egy kutya-enciklopédiát átnyálazva kideríti, hogy Steve fajtájára nézve catahualai leopárdkutya. (Egyébként nem is rusnya.) Veronica a megszerzett infókat összerakva végighívja az állatklinikákat, azzal az indokkal, hogy saját leopárdkutyáját pároztatná Steve-vel. Steve gazdájának telefonszámát ugyan nem adják meg neki, de ez nem is szükséges, Veronicának megvannak a saját módszerei, hogy kiderítse.

Például úgy, hogy megkéri Leo-t a seriffhivatalban, hogy nyomozza le neki az állatklinika kimenő hívásait a megadott időpontban, Tom Cruz száma is köztük lesz. Leo meg sem lepődik már, hogy megint csak szívességet kell tennie, de azért kíváncsi arra is, hogy vajon Veronica az ő hátát is meg fogja-e vakargatni valaha. Veronica hamiskásan csak annyit felel, hogy erre kiváló alkalom lenne a ma esti buli, ahol mondjuk Leo razziát tarthatna. Veronica és Meg ugyanis éppen egy buliba tartanak, ahol mind a két lehetséges Rómeó-jelölt jelen lesz. Az első kapásból ráönt egy adag sört Meg ruhájára, de a másik srác, Martin egész normálisnak tűnik. Veronica egyedül hagyja őket, hadd ismerkedjenek, ő meg visszarohan a Sunset Regent Hotelbe Logan-hez, aki még mindig ott várakozik. Végre felbukkan a titokzatos hölgy. Minden stimmelne, a ruha, a kalap; kivéve, hogy nem Lynn Echolls, hanem Logan mostohatestvére, Trina viseli őket. (Alyson Hannigan alakítja Trinát, kiválóan.)

A Logan és Trina közti viszony a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető jótestvérinek. Trina felvilágosítja Logan-t, hogy Lynn csak a mostohaanyja volt, aki szeretett bikiniben parádézni olyankor, amikor hazavitte a barátait. Logan gúnyosan megjegyzi, hogy erre aztán számtalan lehetősége volt, de ettől még az apjának szüksége lett volna rá ezekben az időkben. „Szóval most meg apáért aggódsz? Hát nem ő a csúnya, gonosz farkas? Elnyomott cigik a bőrön, betört orrok?” – feleli Trina csúfondárosan. Logan ajkai közben némán „ne!”-t formálnak, de késő, Veronica mindent hallott. Idáig a háttérben húzódva hallgatta, ahogy Trina és Logan marják egymást, de most finoman elvezeti Logan-t a helyszínről. Logan összeroppan, megérti, hogy ennyi volt, vége. Veronica karjaiban zokogja ki magát. Az egész epizódnak amúgy is van egy szívfacsaró hangulata, de ez a jelenet üt mindent.

Másnap. Veronica magával viszi a rendőrségi arcképrajzolót a virágkötőhöz, hogy így tisztázza a titokzatos lovag kilétét. Leo pedig megadja neki az állatklinikai kimenő híváslistát. Délutánra már meg is van Tom Cruz (azaz új nevén John Frampton). Végre egy jó hír, amit Veronica rögtön meg is osztana az arával, amikor Mars-apuka érkezik, és megszakítja a hívást. Ő egész idő alatt egy biztosítási csalás ügyében nyomozott, és a szálak összefonódtak. Az orosz mennyasszony neve valójában Jelena Sukarenko, a chicagói orosz maffiavezér lánya. Tom Cruz pedig nem az elveszett szerelme, hanem egy elveszett áruló, aki miatt Jelena apja most a börtönben ül. Ezért kellett sürgősen felszívódnia és nevet változtatnia, a tanúvédelmi-progam részeként. Cathrine-Jelena legközelebbi hívásakor Veronica megadja neki az áhított címet, csakhogy Tom Cruz helyett Mars-apuka és a rend felfegyverzett őrei várják a testvéreket.

Eljött a bál ideje, Meg egy rendkívül randa rózsaszín ruhába öltözve (az Álmodj Rózsaszínt c. filmből) állít be Veronicához. Veronica szabadkozik, amiért nem derített ki semmit a hódolóról. Meg megnyugtatja, hogy nincs miért mentegetőznie, egyik srác sem az esete, és különben is, nem kell ahhoz pasi, hogy elmenjen a bálba. Itt van neki Veronica, mondja, és röhög. Veronica kevésbé, de belemegy a dologba. Több liter hajlakk és több kilónyi smink elhasználása után már előttünk is áll Like a Virgin Madonnának öltözve, ami szerintem idáig a legjobb Veronica Mars-jelmez, holtversenyben az animegirl-lel. Tökéletes időzítéssel megérkezik az arcképrajzoló „fantomképe”, amiben Veronica Duncan-t kénytelen felismerni. El is rejti egyből Meg elől.

A bálon Veronica szíve megesik a barátnőjén, és „később majd megköszönöd” jeligével felhúzza Meg csuklójára a csokrétát, ami egyfajta beleegyező nyilatkozat a hódoló felé. Meg furcsállja, de egyből megérti, amikor Duncan lép elő ugyanolyan csokrétával és ugyanabból a filmből öltözve. Nagy az öröm, az újdonsült szerelmespár egyből egymásra is talál a Time After Time alatt. Veronica pedig mehet bőgni emelt fejjel, nem részletezném, milyen mocsok egy szar helyzet ez. Leo érkezik, a lehető legjobbkor, de tényleg, és még a jelmeze is jobb, mint Duncané (Sonny Crockett a Miami Vice-ból).

Leo és Veronica a táncparketten romantikáznak, amikor Logan látványos belépőt produkál, talajrészegen egy szál ingben (úgy látszik, Tom Cruize visszatérő motívum ebben a részben), és nagyon szeretné magát összeveretni valakivel. De legalább jók a lábai. Mielőtt Logan úgy döntene, hogy Leo lesz a szerencsés kiválasztott, aki megruházza, Trina érkezik, és kellő rutinról árulkodó hozzáállással hazaszállítja a kisöccsét. Még azt is megígéri neki, hogy az autójába hányhat. Most, hogy a zavaró körülmény távozott, Leo végre megcsókolja Veronicát. Veronica telefonbetyárja ennél ünneprontóbb pillanatot nem is választhatott volna a zaklatásra. Leo visszahívja a számot, és egy férfihang szól bele: ez egy nyilvános telefon Barstow-ban, amit az előbb egy szőke hölgy használt.

Másnap Veronica a megadott helyre hajt, egy útszéli bárba. A sejtése beigazolódott, Lianne Mars-t találja ott, részegen és nagyon lepusztult állapotban. Lianne pánikba esik a lánya láttán, és azt hajtogatja, hogy menjen el, különben bántani fogják. Veronica próbálja megnyugtatni, hogy mindent tud, és hogy biztonságban van, de ekkor Clarence Wiedman arcát pillantja meg a tükörben.

Címkék: veronica mars
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kathleen 2008.06.22. 13:26:53

Annyira jó újra feleleveníteni a részeket. Igényes hogyvoltok!
Nagyon kár, hogy három évad után cancel:(

gonoszkiralylany 2008.06.22. 14:44:11

és a következő, vááááá ((:

Colette 2008.06.23. 08:55:17

Az egyik legigényesebb hogyvolt a blogon...!

foxglove (törölt) 2008.06.23. 16:03:20

Köszi, kedvesek vagytok!

Kathleen: én is sajnálom a cancelt, főleg most, hogy újranéztem ezt a részt, rámtört a nosztalgia rendesen. Ha rajtam múlna, én adnék egy új sorozatot ugyanennek a castnak:)

Gonoszkirálylány: igen, így a szezon végére már nagyon felpörögnek az események!
süti beállítások módosítása