Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x15 - A torony

2008. június 22. 14:58 - the black ball

Egy primitív faluban nyitunk. McKay allergiás az ilyen helyekre, ahol még egy jóravaló fúziós reaktor sincs. Jön egy fickó, Eldred, aki elnézésünket kéri, de most kell elszállítani az adományt a toronyba. Na most kérem szépen ez a torony a lidércektől véd. Jó hogy megnézzük. A látvány kétségbeejtő, félelmetes és egyben pazar: úgy néz ki, mint Atlantisz központi tornya. Megtudjuk azt is, hogy úgy véd a lidércektől, hogy több apró fény tör elő belőle, ami elpusztítja őket. Oké, ennyire nem lehetünk szerencsések. Egy bizonyos lordprotektor irányítja a tornyot. Eldred elintéz egy találkozót nekünk. Amíg várunk, addig McKay elmegy egy falusival a toronyhoz.

Közben Eldred visszatér, ráadásul pár katona is van már a faluban. Egyszer csak az egyik jól megpofozza Eldredet. Akcióba lépünk. A katona meg akarja korbácsolni, de a földi fegyverek eléggé meggyőzőek. Az indulatokat egy kopasz fickó, Otho fékezi meg. Elővesz egy olyan ős PDA-t, és jól meganalizál minket. Nem tudni, hogyan. Sheppardnél azonban megakad a lélegzete. Nyilván az ősgén tetszik neki. Parancsot ad a katonáknak, hogy vigyenek minket. Mi nem igazán értünk egyet. Megjelenik egy kamikázemedúza, és szétrobbant egy kunyhót. Jó, most már egyet értünk. Csak Sheppardöt viszik el. Teyla szól McKaynek a dolgokról, aki erre visszajön. Sheppard jelentkezik a rádión, semmi baja. Megkérdi McKayt, hogy talált-e valamit. Igen, van egy működő ős-duracell a föld alatt. A torony csak a csúcs, alatta van egy óriási épület. Aztán átváltunk Sheppardhöz. Hölgyek és Urak, találtunk egy második Atlantiszt.

Nos, miután megtudtuk, hogy Atlantisz 2 királyi palotaként funkcionál, beszélgessünk egyet a lordprotektorral. Sheppard be akar mutatkozni, de őfelsége már ismeri. Van egy őstrón Atlantisz 2 vezérlőjében, ami egy kandi kamerát is elő tud hívni. Most is látjuk vele Rononékat. A lordprotektor vendégnek tekinti az alezredest, de a fia, Tavius szerint meg kell büntetni, amiért szembe szállt az egyik katonával. Sebaj, nem ő a főnök. Sheppard kap egy flancos szobát. Ronon nem bír magával, már hívná a nehéztüzérséget, hogy kihozzák.

Mivel Sheppard nyugalomra intett, a többiek a faluban maradnak. Kapnak egy szerény vacsorát (kenyérvég) Eldrednél, akitől megtudjuk, hogy minden aratás felét a toronyban élőknek adják a védelemért. A toronyban - ahogy egy művelt, királyi családhoz illik - mindenki azzal a végtagjával zabál, amihez legközelebb van a kaja. A kiszűrődő csámcsogások és böfögések közepette Sheppard gúnyos szóváltásba keveredik Taviusszal. Aztán a lordprotektorral dumál egy kicsit a „fényekről”, mert hát mégse árulhatja el, hogy egy csillagközi űrhajó harci rakétáiról van szó. Megtudjuk, hogy a katakombákból jönnek elő.

A vacsorának a lordprotektor vet véget, ám kissé szokatlan módon: szörnyű fájdalmakkal a gyomrában kikísérik. A faluban Teyla megemlíti egy esetleges lázadás lehetőségét, de McKay szerint nem tudni, hogy figyelik-e őket, úgyhogy felejtse el a térítgetést. Később Sheppardnél megjelenik a lordprotektor lánya, Mora. Rövid bevezető után már le is dobja a ruháját. Axe hatás? Most nem igazán. Kiderül, hogy ha Mora férjhez megy Sheppardhöz, akkor ő örökli a trónt Tavius helyett. Másnap meglátogatjuk Othot. Itt megtudunk pár dolgot: Otho a főkamarás, és legfontosabb feladata, hogy fenntartsa a királyi vérvonal tisztasága, mert csak az tudja irányítani a trónt. Otho tudja, hogy Sheppardnek ismerős a technológia, és hogy olyan a vére, mint a királyi vér.

Viszont az övé fényévekkel erősebb. Ha nem veszi el Morat, akkor Taviusé a trón, az meg egy szerencsétlen. Sheppard felajánlja, hogy segít a lordprotektoron. Már jön is Carson. McKay meg elmegy a korában említett katakombákhoz. Egy rövid jelenetből megtudjuk, hogy Tavius és Otho között van egy egyezség. Na de most McKay fontosabb. Annak ellenére, hogy gyakoriak a földrengések arrafelé, lemegy a falusi segítőjével együtt. Carson ezalatt vizsgál, Otho meg elhívja Sheppardöt. Elmennek az ugróterembe, ahol Otho még egy kicsit dumál a vérvonalról. Sheppardnek ekkor eljár a szája a génterápiáról. Be akarja oltatni a falusiak felét. Otho lázadásnak tartja, de Sheppard a lidércekkel szembeni túlélésnek. Cserébe a rakétákból kérünk valamennyit. De előbb tudni kell, hogy mennyi van még, úgyhogy vissza McKayhez. Elérnek a raktárhoz. Nos, van pár darab...

Miután megcsodáltuk a sok száz rakétát, beomlik a raktár ajtaja. a faluban megint megjelennek a katonák. Mivel nincs elég termés, az egyik katona elvinné a málnásba az egyik nőt, de akkor bedühödik Ronon, minden falu védőszentje. Lekaratézza mindegyiket, aztán egy tőrrel új szájat vág a főkatona nyakán. HELL YEAH! Ronon a Földön sorozatot kaphatna Rambo vs. Dex címmel. Közben a doki kiderítette, hogy a lordprotektort megmérgezték. Sheppardnek Tavius a tippje. Elmennek Othohoz, aki felháborodik. Megtudjuk, hogy a lordprotektor időközben meghalt. Otho szerint el kell tűnnünk. Tavius el fogja fogatni Morat és társait, és porig rombolja a falut. Átadjuk neki az ősgént, hogy adja be a falusiaknak.

McKay észreveszi, hogy az ős-duracell majdnem lemerült. Így a városon keresztül sem tud kommunikálni. Teyla és Ronon a lázadást szervezi a faluban. Sheppard odaküldi Carsont is, ő meg elmegy Moraért. Ekkor megjelenik Otho, aki közli, hogy Taviust letartóztatták. Aztán azt is közli, hogy mostantól ő az új lordprotektor. Behozatja az elfogott dokit. Elengedte volna őket, de a falusi lázadás miatt nem teheti. A köcsög. Egy cellába kerülnek Taviusszal. Kiderül az igazság: mivel Otho az ész az udvarban, csakis ő érthet eléggé a mérgekhez. Vagyis Tavius ártatlan.

McKay legvégső ötlete a következő: egy rakétával járatot váj a plafonon, hogy működjön a rádió. Sikerül, kapcsolatba is lép Teylával. Megtudja, hogy támadás készül a falu ellen, szóval valamit tenni kell az ős-duracellel. Ugrunk. Mivel Mora összejátszott Othoval, szabadon van. Meglátogatja Sheppardöt. Elhozza a rádiót, és közli a falupusztításos dolgot. Az alezredes rádiózik McKaynek, aki nem fér hozzá az ős-duracellhez. Viszont talán le tudja meríteni. A hajtómű bekapcsolása elég lesz. Viszont attól beomolhat minden. Otho elindítja a rakétákat. Sheppard a rengésnek hála kiszabadul, és Otho bácsi nagyot néz, amikor a játékszere kikapcsol. A rakéták lezuhannak.

Sheppard odamegy a trónterembe, és közli az udvarral, hogy Otho csak akkor lordprotektor, ha tudja irányítani a széket. Erre Otho bedurvul, és tőrt ránt. Sheppard elveszi tőle, és a művelettel megvágja Otho tenyerét. Mivel a főkamarásunk jól ért a mérgekhez, a tőrön is volt, szóval azonnal meghal. Tiszta Hamlet. Atlantiszon zárunk, szereztünk rakétákat, ugrókat, mintha csak születésnap lenne. Cserébe adtunk gyógyszereket, azonosítót, szervezést. Sheppardnek felajánlották a trónt is, de visszautasította. Mivel eddig Weirrel beszélt, ő nevet egyet, aztán búcsúzunk is. Vége.

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása