Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 1x03 – Emancipáció

2008. június 21. 11:01 - Llew

A második részt úgy fejeztük be, hogy a CSK-1 elindult első felderítő útjára. Most pedig már mi is nyomon követhetjük az aktuális küldetést. A csapat egy erdőben jár (ilyen lesz még párszor), amikor felbukkan egy keleti öltözetű alak, akit kutyák üldöznek. A kutyákat elriasztják, majd Jack és Daniel csevegni kezd az idegennel. Abunak hívják, és perfektül beszél angolul. A sztyeppék népéből való, ami szép, de akkor mi a fenét keres a kerek erdő közepén? Hőseinket az Oganda-tengertől valónak tartja, amit O'Neill rá is hagy. Abu éppen hangot ad abbéli döbbenetének, hogy Carter egy nő, mikor befut három lovas és Danielnek leesik, hogy ezek bizony mongolok. A lovasok kardot rántanak Carter miatt.

Az ezredes a kutyák után a helyieket is a pisztollyal riogatja, akik le is döbbennek rendesen. Újabb lovas - Abu apja, - érkezik. Carter a lőfegyverek működésnek magyarázatával akarja helyreállítani pozícióját, azonban azon, hogy beszél, az öreg úgy ledöbben, mintha legalább a lova szólalt volna meg. Mivel Carter megmentette Abu életét, így nem nyírják ki helyben, hanem vendégül látják őket. A táborban O'Neill parancsára Sam asztrofizikusból antropológussá változik, és kénytelen helyi a szokásoknak megfelelő női ruhát ölteni. Az eredményt Abu és a csapat férfi tagja is tátott szájjal fogadják.

Este, míg Danielék a tábortűznél mulatoznak, addig Cartert elrabolják a jurtából. Abu a tettes, és el akarja cserélni a századost az ellenséges mongol főnök, Turgan lányáért, akivel szerelmesek. Niát nem kapja meg, csak Carterért 300 aranyat. Ennyit ér az asztrofizikusi diploma, meg a pilóta kiképzés. Amíg az indián nyomkeresővé változott Teal'c vezetésével a szökevények nyomait követik, Muga (Abu apja) elmeséli a CSK-1-nek, hogy nagyon régen azért hozták a szigorú törvényeket, hogy a nőket megvédjék a démonoktól. Abu közben visszalopózik a táborba, hogy rábeszélje Niát a szökésre, míg Turgan a sátor felégetős, rabszolga kereskedős vállalkozásáról mesél Carternek.

Sam kénytelen kicsit visszavenni, ha nem akar gyakran kést látni a torkánál, így beáll zöldséget aprítani. Egy alkalmas pillanatban azonban megszökik, de egy jól idomított ló miatt nem jut messzire. Megfosztják a csini ruhájától és visszaküldik a többi nő közé, ahol vitázik egy sort Niával a nők verésének kérdéséről. A lány az apám jó ember, csak okkal ver nőt állásponttól gyorsan az ellent mondok neki meggyőződésig jut. O'Neillék időközben elérik Turgan táborát, és megóvandó Cartert a nászéjszakától, valamint Muga törzsét a háborútól üzletet akarnak kötni társukra.

Sam sem tétlenkedik, segít Niának megszökni. Turgan 500 aranyért se akarja eladni új asszonyát. Hiába magasztalja Daniel sámánnak, meg törzsfőnöknek végül csak Jack pisztolyáért cserébe kapják vissza a századost. Carter nagyon hálás a csapatnak, szerinte sose örült nekik még ennyire, de O'Neill emlékezteti a P3X-595-re, ahol valami helyi ital hatására megvált az egyenruhájától.

Másnap reggel Abu ébreszti őket azzal a hírrel, hogy el fogták Niát, és meg fogják kövezni. Vitáznak egy sort, mert ha beavatkoznak háború lesz, ha nem, akkor Carter miatt meghal a lány. Szerencsére Mugának pont eszébe jut egy megfelelő törvény, melyszerint egy másik törzsfő leállíthatja a kövezést. Turgan azonban nem hajlandó a nyomorék Mugával harcolni, így Carter áll ki párbajozni. Legyőzi Turgant, nem lesz se kövezés, se háború. Abu és Nia összeházasodnak, a mese végén, pedig a nők is szabadok lesznek.

Címkék: csillagkapu
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.06.21. 14:42:24

"Mongolokra hajazó idegen lények vs. McGyver."

Szeretném tudatni, hogy ha valaki még egyszer leírja azt a fasz buzi divatszót, hogy "hajazó", annak kitapostatom a belét egy gólemmel.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2008.06.21. 14:55:09

BlueBunny - Minden tiszteletem. A főtt krumplit sem szabad hajazni?

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.06.21. 15:00:44

TREX: Azt kivételesen lehet. Azonkívül még fodrászati tevékenységgel kapcsolatban is engedélyezett a használata.

Minden más helyzetben büntetés lép életbe, a gólem* pedig hasüregbe.

____________
* ő az én saját gólem.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.06.21. 15:36:29

bunny, én követtem el, én meg az ilyen kommentekért tapostatom ki a te beledet at én gólememmel. ez így fasza?

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.06.22. 16:15:11

"bunny, én követtem el, én meg az ilyen kommentekért tapostatom ki a te beledet at én gólememmel. ez így fasza? "

Amennyiben a sorrendet tudjuk tartani, igen.

Gabba 2008.06.23. 09:59:51

Sam tényleg másképp néz ki, ha nem egyenruhában van ;-) Nagyon jó a 2. kép!
süti beállítások módosítása