Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 2x02 - Valley of Darkness

2008. június 20. 10:22 - Freevo

A múlt héten ott hagytuk abba, hogy Adama parancsnok továbbra is szakszerű orvosi ellátásra vár félholtan a gyengélkedőn, és egy csata során a Galactica landolóegységébe csapódott egy cylon csapatszállító, fedélzetén úgy fél tucat robottal. Helo és Kara ezalatt összefutottak a Capricán, ám összeborulásuk közben az ál-Sharon megpattant a Raiderrel, amely idáig hozta a pilótát.

A sikeres összeütközésből hazatért pilóták épp ünnepelnek a hangárban, amikor váratlanul kikapcsolnak a fények, és Galactica-szerte megszűnik az áramellátás. Miután bekapcsolódik a tartalék energiaforrás, Gaeta megállapítja, hogy valószínűleg a nemrég behatolt cylon vírusnak sikerült bemásolnia magát néhány alrendszerbe, és az csapta le a biztosítékot. A következő percben újabb áramingadozás fut végig a fedélzeten, majd a vezérlő jelentést kap, hogy a gondolában cylonokat észleltek.

Lee és néhány másik pilóta még mindig a csata eseményein csámcsogva tart a kabinok felé, amikor előttük terem egy két és fél méter magas, világító szemű cylon. Mire felocsúdnának (Kat még egy "Jézusom" felkiáltást is elereszt), egyiküket már fel is nyársalta az egyik multifunkciós kéz, a többiek oldalfegyverei pedig hatástalannak tűnnek az acéltesten, így rohanni kezdenek.

Apollót kivéve mindnyájan meg tudnak húzódni egy szűk szervizjáratban, ahova nem férhet be az otromba kenyérpirító. A pilóta teljesen eredménytelenül beleereszti az egész tárát, és már felkészül a halálra, amikor felbukkan két tengerészgyalogos, és egy jól irányzott robbanótöltettel megszabadítják a fejétől a gyilkológépet.

Roslin, aki eközben még mindig a fogdában tengődik, a távolból odaszűrődő lövések zaját hallva ráveszi az őrt, hogy engedje ki, hadd próbáljanak meg együtt elmenekülni a nyilvánvaló veszély elől. Ekkor kívülről valaki vagy valami nyitni kezdi az ajtót. Feszült pillanatok telnek el, amíg a túloldalon el nem kezd üvölteni Lee Adama, hogy ne tüzeljenek. 

Felvilágosítják Roslinékat a helyzetről, majd Billyvel és az őrrel együtt a gyengélkedő felé irányítják őket, mert az a legvédettebb hely az egész fedélzeten. Az asszisztensnek is adnak egy pisztolyt, bár egyáltalán nem ért hozzá, az elnöknő azonban nem hajlandó elfogadni a fegyvert. Apollóék a fegyverraktár felé indulnak, ahol összesen hat robbanólőszert és egy embert szednek össze, így mindenkinek jut egy töltet, a maradék egyet pedig Lee teszi el.

A vezérlőben eközben megállapítják, hogy a cylonok két csapatra oszlottak, Tigh ezredes korábbi háborús tapasztalatai szerint azért, hogy az egyikük felülbírálja a dekompressziós biztonsági rendszereket és az egész Galacticát kiszellőztesse, így a másik át tudja venni a vezérlést a fegyverzet fölött, és kilőjék a flotta többi hajóját.

A fegyvervezérlő felé tartó cylon csapatot egy osztag likvidálja, ám a nyomásszabályozó irányában senki sem tudja feltartani őket. Tigh már az imádkozást javasolná legvégső megoldásnak, amikor Lee-éknek sikerül telefonos kapcsolatot teremteni velük, és sikerül őket a robotok elébe küldeni.

Roslin és két útitársa egy kész mészárlás helyszínére érkezik, amit egyedül Dee élt túl némi lelki sérüléssel, és a közelről hallható lövöldözés miatt nem mehetnek a gyengélkedőre, így négyen a hajó jobb oldala felé indulnak, épp oda, ahova Leet és csapatát is irányították.

Apollóék elbarikádozzák a folyosót, és felkészülnek a tüzelésre, közben pedig a tudtukon kívül alig egy sarokkal előrébb húzódnak meg Roslinék. Feszült percek telnek el, amíg felhangzik a két utolsó cylon dobogó lépte. Billy a biztonság kedvéért előhúzza a Leetől kapott pisztolyát, ám épp ezzel hozt bajt a fejükre: elsül a kezében a fegyver, a zajra pedig visszafordulnak a robotok, és tüzet nyitnak rájuk.

Ezt szerencsére ki tudják használni a fedezékben Lee-ék, mert így hátba tudják támadni a cylonokat, és két emberélet árán, a tartaléktöltény elhasználásával végül kivégzik az ellenséget. Roslin egy karcolás nélkül megúszta a rajtaütést, amit az őt őrző altiszt az istenek akaratának tud be.

A záró képsorokban Billy és Dee végre összejönnek, Roslint visszakísérik a fogdába, Tigh pedig lehordja Leet, és kijelenti, hogy a zendülése miatt alkalmatlan az egyenruha viselésére. A fiatal pilóta nem tagadja a vádakat, de hozzáteszi, hogy Tigh se különb. A döntés a sorsukról Adama kezében lesz, ami nemsokára meg is születhet, mivel Cottle doki végre úton van már.

A Capricán Helo elmeséli Starbucknak, hogy azért kihaltak az utcák, mert a cylonok elszállítják a hullákat égetőkbe, és bevallja, hogy szerelmes Sharonba. Látogatást tesznek Kara lakásán, ahol kiderül a nőről, hogy a festés volt a hobbija, bár nem túl jó benne. Felpakolnak néhány adag Vifont és szivart, majd egy Humveeval folytatják az utat.

A Kobolon az újfent félájult Baltarnak megjelenik Adama, hogy felsegítse a földről. Átveszi tőle a kezében tartott csecsemőt, aki az eljövendő dolgok arca, és emiatt nem maradhat életben. Baltar heves tiltakozása ellenére elindul, és belefojtja a gyermeket egy folyóba.

A doki Six karjaiban riad fel álmából. Ahogy körbenéz, ősi tetemek koponyáit látja maga körül heverni. A képzelt nő szerint egy letűnt kor barbár rituáléinak áldozatai voltak ők, és a szentírás tündérmeséi az istenek és emberek közti harmóniáról mind hazudnak, hogy elfedjék az emberiség valódi, gyarló természetét. 

Crashdown összeszedi a dokit, közben pedig Tyrol és Cally is visszaér az elsősegélycsomaggal, ám már nem tudják megmenteni az összeégett tüdejű specialistát. A fiatal Socinus, aki annak idején börtönbe is hajlandó volt menni, hogy Tyrol titkát megtartsa, már az utolsókat rúgja. Csak könnyíteni lehet a helyzetén, ha túladagolják az érzéstelenítővel. Tarn életébe került, de legalább a hosszas szenvedéstől meg tudták kímélni a szerencsétlen gépészt.

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faby 2008.06.20. 11:44:14

Ebben a részben akadtam ki nagyon, amikor megláttam a Humveet. Annyira figyeltek a készítők, hogy a hétköznapi tárgyak ne nagyon hasonlítsanak a földi cuccokra (fegyverek, telefon, a papír és a képek/képkeretek), de a járgány láttán az agyam ledobta az ékszíjat.

Bár még mindig jobb, mintha egy "valamit" barkácsoltak volna, de azért akkor is furcsa.

FLez 2008.06.20. 11:50:56

Tegnap néztem meg a sorozat befejező epizódját., (4X10-es rész)
hát, seítek, ezt a befejezést már elsütötték valahol a filmtörténet során :D:D:D
De nagyon ott van. már csak azért is érdemes végignézni a sorozatot :)

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2008.06.20. 11:51:36

Hát, éppenséggel a készítők eltökélt szándéka volt, hogy a mi világunkba, a mi korunkba is illő dolgokat tegyenek a sorozatba, hogy abszolút ne lehessen megtippelni se, milyen korba fognak érkezni a Földön. A Humveen kívül azért ott vannak olyan dolgok, mint a szivar, a dohány, a ruhák, az angol nyelv, Adama régi hajómodellje, egy csomó minden, ami a mi világunkban is azonos.

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2008.06.20. 11:52:27

FLez, jó hírem van, lesz még tíz rész, az nem a befejezés volt.

pwpw 2008.06.20. 11:54:24

még jó hogynem befejezés volt, egyébként a Síf tökre hasonlít a Ballack-ra

tyberius 2008.06.20. 11:59:54

Feltehetőleg product placement... Autóreklámból nagyobb bevételre lehet számítani, mint fegyver- vagy papírreklámból.
Mellesleg ezért jó, ha az ember nem ért az autókhoz :) nincs ami lerombolja az illúziót.

Jedlik 2008.06.20. 12:01:55

az ilyen intellektuell-féle reklámokra nincs valami megtorlás?

Llew 2008.06.20. 12:07:59

Mondjuk kilökhetnénk az űrbe, mint cylon ügynököt. Álom, édes álom.

Inimma 2008.06.20. 12:12:30

Ezt a félkretén, másfélcédulás Intellektuell-t nem lehetne kimoderálni? Már a harmadik mai blogot olvasom, ahol ez a hülye poén van elsütve.

szabiaki (törölt) 2008.06.20. 12:49:14

kár, hogy következetlen a sztori vezetés, csinálnak cylon detektrot aztán többet nem is látjuk, a harmadik szezont nyugodtan ki is dobhatjuk, semmivel nem vitte előre a sztorit.
Aztán ott ez az istenes-babonás vonal, az is idegesítő, pedig iszonyat jól indult, gyönyörű díszletek az elején még lehett volna valami normális sztorit is kerekíteni, de nekem nagyon toldozott az egész, most a végére talán kezdi összeszedni magát.Ezen negatívumoktól eltekintve néztem az összes részt, mert nagyon jó atmoszférát teremtettek,és a "retro" cuccok, vonalas telefon meg hasonlók is nagyon jól meg lettek magyarázva.
süti beállítások módosítása