Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 1x06 - A falka

2008. június 19. 09:00 - leeann

Buffy az állatkertben összeakad néhány undok osztálytársával, akik nem túl kedvesek és jókat nevetnek rajta. Nemsokára viszont olyanokkal is találkozik, akik kedvelik őt, Willow és Xander személyében. Ez az állatkerti móka suli kötelezettség, úgyhogy az undok tinicsapat Buffy után egy másik osztálytársat is kezelésbe vesz. Az undokok és áldozatuk a lezárt hiéna ketrec felé veszi az irányt, amit Buffyék is meglátnak, így az áldozat fiú segítségére mennének, de az állatkerti gondozó nem engedi meg, hogy a lezárt területre bemenjenek.


Közben Xandernek sikerül bejutnia és kimenti az undok csapat kezéből az áldozat fiút, de történik valami fura is. A hiénának a ketrecben zölden izzanak a szemei, majd a 4 tagú undok tinicsapatnak is zölden felvillannak a szemei. Ezután fölülről meglátjuk, hogy valami törzsi szimbólum van a ketrec előtt a földre rajzolva. Ez még hagyján, de Xandernek is zöld villogó szeme lett. Buffy és Willow már a Bronzeban vannak, de Xander még sehol sincs. A lányok között a pasik a téma, Xander és Angel. Befut Xander is, de elég furán viselkedik, főleg mikor beugrik az undok csapat is. A lányok nem nagyon értik őt.

Másnap a suliban Buffy a könyvtárban edz Giles-szal, majd mikor végeznek, riadalom támad a folyóson egy elszabadult kabaladisznó miatt, amit Buffynak sikerül elkapnia. Eközben Willow Xamderrel a suli udvarán tanul, de Willow hiába magyaráz, a fiú nem tud és nem is akar figyelni az anyagra. Xander bemegy a suliba, ahol összefut Buffyval és a kabaladisznóval. Ez akkor válik igazán furává, amikor a disznó rendkívül pánikolva vergődik Buffy karjában, mikor Xander elhalad mellettük. Jöhet az örök mondat: az állatok és Buffy mindig megérzik a gonoszt.


Sunnydale nem túl napos ezen a napon, sőt, zuhog az eső és éppen tornaóra van. Az osztály kidobózik, a szokásos szabályok szerint, akit eltalálnak, kiesik. Xander kidobja Willowt, de nem egyszerűen, hanem olyan mindent bele módon. A játék végén persze az egyik oldalon csak Buffy marad, a másikon pedig Xander, a zölden vibráló szemű csapat és az elején áldozatul esett fiú. A csapat nagy erővel megdobálja a gyámoltalan fiút, de Buffy kimenti őt a labdaeső alól, és továbbra sem érti Xander viselkedését. Azt hiszem, megalakult a FALKA.


Willow megpróbál beszélgetni Xanderrel, aki nagyon csúnyán beszél vele, sőt a falkájával együtt ki is nevetik a lányt. A falka ezek után portyára indul az iskolában, majd mikor rátalálnak a kabalamalacra, hirtelen ebédelni támad kedvük. Willow úgy gondolja, hogy Xanderrel történhetett valami, és ez a valami Buffyra váró dolog lesz, de mikor Giles-t is beavatják, ő nem gondolja, hogy ez természetfölötti dolog lenne. Sőt, csak a tesztoszteronra fogja a dolgot. Buffynak forogni kezd az agya, mikor Giles azt említi, hogy természetes, hogy a fiúk néha bántják a gyengébbet. Ugyanezt mondta az állatgondozó az állatkertben a hiénákról.


Willow érkezik a könyvtárba a szomorú hírrel: Herbertet, a kabaladisznót megették. Gilest ez már kutatásra ösztönzi. Az igazgató a falka egy részét az irodájába tereli a disznó megölése miatt, de azok csak nevetnek rajta. Közben a Xander nélküli nyomozócsapat a könyveket bújja a hiénák utáni kutatás céljából. Giles talál egy törzset, ami már régóta beszél állati megszállásokról. Ugyanis van egy állatimádó szekta, amit ősinek neveznek, számukra az emberi lélek romlott felesleg, képesek a lélek átvitelre, hogy ezáltal a lelküket megtöltsék állatok tulajdonságaival.


Giles könyve szerint embereket is gyilkolhat Xander, ha őt is megszállta egy állati lélek, ezért Buffy elindul, hogy megkeresse barátjukat, de Xander talál Buffyra, és nem fordítva. A falka többi tagja épp az igazgató kiselőadását hallgatja, majd kezdenek fenyegetően az igazgató felé nyomulni egyre és egyre közelebb hozzá. Eközben Buffy Xanderrel birkózik, és a fiú úgy gondolja, hogy így veszélyesen majd bejön Buffynak. Az igazgató egyre rosszabbul érzi magát a falka társaságában, majd a démoni társulás megtámadja őt. Buffy közben kibújik Xander szorításából és sikerül leütnie, így a könyvtárba vonszolja őt.


Az ájult fiút Buffy bezárja a könyvtárban lévő ketrecbe, Willow pedig aggódik érte. Giles egy tanári értekezletről jön azzal a hírrel, hogy a falka többi tagja felfalta az igazgatót. A lányok most már igencsak aggódnak Xanderért, de Giles még nem talált semmit arról, hogy hogyan mentség meg őt. Buffy ötlete az, hogy beszélniük kéne az állatgondozóval, hátha tud valami okosat. Willow vállalja, hogy vigyázz Xanderre. A falka eközben újabb áldozatot talál magának egy védtelen lány személyében, akivel egy kisbaba is van. A lány gyorsan elfut, így elmenekül az éppen ejtőző falka elől.


Xander időközben magához tér és próbál Willow lelkére beszélni, megpróbálja maga mellé állítani a lányt, viszont túl gyorsan támadja meg, így Willow nem segít neki. Az állatgondozó beszámol Buffynak és Giles-nak arról, hogy ez a fajta hiéna teljesen vad, és ő is hallott az ősök szektáról. Azt tanácsolja Gilesnak és Buffynak, hogy hozzák ide a falkát és a hiéna ketrec előtt meg tudják csinálni a visszafordító rituálét. Buffy Xandert ide tudja hozni, de a többi négyet nem. Az állatgondozó elmondja, hogy a többiek majd jönnek maguktól, mert a hiénák mindig megkeresik a falkából hiányzó tagot. Ha ez így van, akkor Willow veszélyben van.

Willow egy természetfilmen tanulmányozza a hiénák viselkedését, mikor a falka többi tagja már a küszöbön toporog. Be is rontanak a könyvtárba, így a lány „szégyen a futás, de hasznos” alapon el is tűnik a könyvtárból. A kerítést rommá zúzva kiszabadítják Xandert és Willow nyomába erednek. A félelem szagát megérezve próbálnak a lány nyomára akadni, és sikerül is, de mielőtt megehetnék, megérkezik minden démonok réme, Buffy. Giles, Willow és Buffy egy szobában rejtőznek el a falka elől, így a falka nem küzd velük tovább, mert éhesek és egy gyengébb áldozatot keresnek.

Egy házaspárt támadnak meg, akik épp indulni készülnek valahova, de Buffy feltűnik itt is, így a falka továbbra is éhes marad, amitől egyre esztelenebbek, és így a vadász könnyen magával csalja őket. Giles és Willow már az állatkertben van, és a gondozót keresik, aki nem igazán akarja visszafordítani a dolgot, hanem inkább ő is hiénalelkű akar lenni. Ezért, mikor a fiatalok befutnak, elmond néhány rituális szót és a gyerekekből a hiéna lélek mind belé megy át. Úgy dönt, Willowból akar bevacsorázni. Ekkor viszont Xander már önmaga, és rátámad a gondozóra, de kiütik - már nem először. Buffy a következő támadó, de vele már nem nagyon bír a hiénalelkű gondozó.


Buffy egy jól irányzott dobással az éhes hiéna ketrecébe repíti a gondozót, akiből vadállat helyett préda lett. A négy fiatal, akiből már kiszállt a hiénalélek, elhúzza a csíkot. Másnap a suliban Xander nem hiszi el, hogy megette a malacot és arra hivatkozik, hogy nem emlékszik semmire. A lányok megbocsátják Xander gonosz viselkedését, mert nem volt önmaga.Ám ekkor Giles tűnik fel és közli a fiúval, hogy nem olvasott memóriavesztésről a megszállottaknál. A jólelkű könyvtáros úgy dönt, nem köpi be Xandert a lányoknál, ezért nyert magának egy lekötelezettet. Így lesz a jólelkű könyvtárosból számító könyvtáros.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engel 2008.06.19. 23:18:46

Én erre a részre nem is emlékeztem.
süti beállítások módosítása