Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 1x04 – Darabokban

2008. június 18. 14:00 - foxglove (törölt)

Alig pár hete állt össze az Angel Nyomozóiroda, de Cordelia máris fizetésemelést kérne. Kérne, ha lenne miből, ugyanis Angel nem hajlandó elfogadni fizetséget az ügyfelektől, mert ez nem férne bele az Önzetlen és Nemes lelkű Hős imidzsébe. Doyle szegény két tűz között találja magát, mert egyrészt bármire rábólintana, amit Cordy mond; de Angel-lel szembeszegülni az már egy más kérdés. Maradjunk annyiban, hogy Doyle egy igazi Angel-fanboy. Szerencséjére a kritikus pillanatban látomása támad, így az állásfoglalást megússza egy időre.

A látomásban szereplő nőről egyelőre annyit tudunk, Melissa Burns-nek hívják, egy papírgyárban dolgozik, és hamarosan bajba fog kerülni. A következő jelenetben már Melissát láthatjuk az irodában, ahol egy hatalmas csokor virágot kézbesítenek neki az ő „örök szerelmétől, Ronaldtól.” A nő ettől nagyon ideges lesz, annyira, hogy nyugtatókat kell bevennie. Angel már vár rá a parkolóban, de az ő fellépése sem különösebben megnyugtató. Még dolgoznia kell a kommunikációs stratégiáján (és a ruhatárán), különben az összes potenciális ügyfelet elijeszti. Melissa azért elfogad egyet a bagolyfejes névjegykártyákból, biztos, ami biztos. Hátha szükség lesz még „személyi védelemre.” A szolgáltatás ingyenes, természetesen.

Melissa hamar félreteszi az ellenérzéseit az Angel Nyomozóirodával szemben, mert Ronald végleg kicsapja nála a biztosítékot. A férfi egy randi után már lelki társaknak képzeli magukat, de ami ennél is ijesztőbb: pontosan tudja, mi Melissa bankkártyájának a pin-kódja, hány nyugtatót szedett be és mikor, mintha folyamatosan figyelné, amikor a nő egyedül van. Mégiscsak jól jön az a névjegykártya, és Angel rögtön a rendelkezésére is áll. Sőt, Cordy tanácsára még egy világos színű pulcsit is húzott a kedvéért.

Melissa elmeséli, hogy a történet akkor kezdődött, amikor a Ronald szemműtétet hajtott végre rajta (foglalkozására nézve ugyanis idegsebész), és azóta a férfi teljesen a megszállottjává vált. Angel megnyugtatja Melissát, hogy gondoskodni fognak az ügyről. (Cordelia hozzáteszi, hogy megfelelő tiszteletdíjért, persze.) Sajnos a személyi védelmen még tökéletesíteni kell, mert Melissát a lakásában szemgolyó figyeli titokban, amint lefekvéshez készülődik. A szemhez tartozó test pedig dr. Ronald Metzleré. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a doki a fél szemét mindig a páciensein tartja.

Angel Magányos Szívek Klubja-Kate-hez fordul segítségért, aki kideríti neki a nyilvántartásból, hogy a dokit már feljelentették egyszer; de mivel az ügyvédei szép munkát végeztek, semmit sem lehet felhozni ellene. Még távoltartó végzést is szereztek Melissa ellen. Lehet tippelni, hogy melyik cég alkalmazza ezeket az ügyvédeket: úgy van, a Wolfram és Hart. Angel a saját kezébe veszi az irányítást. Úgy akarja leleplezni a dokit, hogy felajánlja neki, végezzen el egy rizikós, orvosilag hivatalosan nem engedélyezhető szemműtétet a „feleségén”, persze jó pénzért. Ronald doki rögtön bekapja a csalit.

Ezalatt Cordelia újságírónak adja ki magát,aki egy orvosi szaklap számára gyűjt információkat Dr. Metzlerről. Egy doktornő készségesen válaszolgat Cordy fantasztikus szaktudásról árulkodó kérdéseire. Cordy egy idő után rájön, hogy teljesen reménytelen úgy tennie, mintha tisztában lenne az amputált végtagok transzplantálási technikájával, így egyből a lényegre tér: „Nem támadt magára egy nagy szörny képében?” A doktornő kicsit fennakad a kérdésen, de Cordeliának a női összetartásra apellálva mégis sikerül egy-két hasznos dolgot megtudnia tőle: Ronald doki a lehető legnagyobb titokban tartja a módszerét, ami finoman szólva is radikális.

Egy, a rendelőből elemelt könyv elvezeti Angelt egy másik idegsebészhez, az időközben visszavonult dr. Natpudanhoz, aki jól ismeri Ronald dokit. Natpudan egy személyes találkozás során elmondja Angelnek, hogy Ronald doki nem egy átlagos képességű ember. Ő képes az agy azon részeit is használni, amik mások számára kiaknázatlanok maradnak. És nem csak az agyát használja korlátlanul, hanem egyéb testrészeit is. Melissa arra ébred, hogy egy test nélküli kéz szorgoskodik rajta a takarója alatt, hát ez elég gusztustalan. Ronald doki közben kintről irányítja a végtagjait, és a Melissa megmentésére siető kirendelt járőrrel is végez. Angel érkezése miatt türtőztetnie kell magát egy ideig, de azt is megtudja, hogy Angel nem az, akinek mondta magát.

Doyle és Cordy Melissára vigyáz, Angel pedig egy tervet eszel ki. Ha a fickó testrészeit elválasztaná egymástól, és megvonná tőlük az oxigént, akkor a szövetek nem tudnának regenerálódni. (És erre mind magától jött rá, hihetetlen ez az Angel.) A gond az, hogy a doki előtte jár egy lépéssel. Berendeli Angelt egy találkozóra, hogy megbeszéljék a „beteg feleség műtétjét”. Angel egy fémdobozzal készül, a doki viszont egy nyugtatólövedékkel, egyelőre ott a pont. A szer lebénítja a szívet, aztán szép lassan meg is állítja. Csakhogy a vámpíroknak ugye alapból nem működik a szívük, úgyhogy Angel csak magatehetetlen lesz egy kis ideig, de ezt a doki még nem sejti. Neki van még egy elintézetlen ügye Melissával. Doyle és Cordy nem bírnak az ide-oda röpködő testrészekkel, így a nő védtelenül áll szemben a dokival. Angel az utolsó pillanatban érkezik, és szerencséjére Ronald már úgyis szétesőben van, elég egy kis legyintés, és darabokra hullik. Jöhetnek a fémdobozok.

Másnap Melissa elégedetten és felszabadultan sétál be az Angel Nyomozóirodába. Hálája jeléül egy sötétségkedvelő cserepes virágot, és ami a legfontosabb, egy számlát hoz. Cordelia úszik a boldogságban.

Ügy lezárva, Cordy és Doyle ünnepelnek, Angel inkább kettesben maradna a növénnyel. Legközelebb Dennis, a háziszellem mutatkozik be.

Címkék: angel
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n0b4d11 2008.06.18. 14:05:35

király ez a sorozat! és a hogyvoltok is... természetesen

missbungle · http://www.pozor.hu 2008.06.18. 16:38:04

a dokinak kellőképp pszichopata feje volt :)
a "Magányos Szívek Klubja-Kate"-ért meg külön pirospont :D
süti beállítások módosítása