Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x17 - Combat

2008. június 17. 08:01 - Tipca

Egy ketrecharc kellős közepébe csöppenünk, van itt minden, mi szem-szájnak ingere: rácsok, vonagló női testek, őrjöngő tömeg, és flitteres ruhába bújt, Elvis imitátor paprikajancsi, aki a műsorvezető szerepét tölti be. Közben az öltözőben sem fogad sokkal csúnyább látvány, egy nagyszívű szöszi lépked ki éppen a zuhany alól, hogy komótosan öltözködni kezdjen egy kukkoló szeme láttára. Kiderül, hogy mindketten biztonsági őrök a meccsen, de nem végzik túl jól a munkájukat, mert hirtelen bekapcsol a riasztó. Odafent mindenki kétségbeesve menekül: az egyik harcos, Titán, teljesen megbolondult, és éppen leamortizálja a helyet. A nő vet egy pillantást a benti eseményekre, de aztán ő is menekülőre fogja, így csak mi látjuk, hogy akit vernek, nem más, mint Clark, aki pedig veri, tudja róla, hogy kriptoni.

Két nappal korábbra ugrunk vissza, Clark éppen telefonon kap egy tippet Olivertől, mire ő fel is vési a kis noteszébe, hogy Titán. Martha érkezik, és felrója a fiának, hogy mi ez a nagy letartóztatási hullám a városban? Clark azt feleli: most, hogy végre a Lana iránti érzelmek nem terelik el a figyelmét, a feladatára koncentrál, és segít másokon. Marthának azonban ez nem nagyon tetszik, mert szerinte Clark megváltozott az esküvő óta.

Clark egy linket és egy jelszót kapott Olivertől, ami állítólag többe került, mint egy évi keresete, ami azért, valljuk be, nem lehet túl kevés. A link egy ketrecharcos oldalra vezet, ahol meteorfertőzöttek küzdenek egymás ellen, s mikor a gladiátorharc véget ér, a látogatók szavazhatják meg, hogy a vesztes éljen, vagy meghaljon. Chloe és Clark észreveszik, hogy a többszörös bajnok, Titán karján kriptoni börtöntetkó van, tehát a Fantom Zónából szökött meg.

Lana is itthon van, pedig abban reménykedtem, pár részig megszabadulunk tőle nászút címén. De nem, Mrs. Luthor lemondta az utat, merthogy a repülés biztos ártana a babának. Lex nem nagyon örül ennek, de azért próbál jó pofát vágni hozzá, és sejtelemes megjegyzéseket tesz, hogy majd ha megszületik a baba, minden megváltozik. Mi a fene ez a gyerek?

Chloe éppen kinyomtatja Titán fotóját, mikor behussan a lakásba Clark, és a légnyomás a frissen készült képre borít egy bögre kávét. Chloe megszidja egy kicsit a srácot, miközben a fényképet a kukába dobja és feltakarít egy kicsit, aztán belekezd a sztoriba. A fickó, akit Titán megölt a videón, valójában a Belle Reve egyik bentlakója volt, de ami még furcsább, a halála után a hullát visszatették a gumiszobába. Clark is talált valamit, kiderítette, hogy Titán több emberrel is végzett a Zónából való megérkezése után, és minddel ugyanúgy, így nagy a valószínűsége, hogy a tetkó valójában katonai tetoválás, Titán pedig gyilkolásra képzett elit katona.

Eddig jutnak, mikor több résznyi távollét után betoppan Lois, és szomorúan közli, hogy ha nem talál valami szaftos sztorit, repül az újságtól. Clarkék gyorsan lelépnek, Lois viszont megtalálja a kukában Titán fotóját, és a háttérben látható, falra festett számozásból azt is meg tudja állapítani, hogy a fénykép egy katonai hangárban készült. Szexi lakkruhát ölt hát, és nyomozni indul. Szerencséje van, mert az első jelenetben látott nőnemű biztonsági őr mindig is bukott a csizmás csajokra, így elmegy neki hűtővízért a kocsijába. Míg távol van, Lois előkap egy fényképezőgépet (de hogy honnan, abból a szűk ruhából, azt fel nem tudom fogni), és fotózni kezd. Elég lassan teszi, mert a harmadik kattintásra már vissza is ér a nő. Csajbunyó következik, de Lois könnyedén leteríti a másikat, nem hiába tanult katonák között. Csakhogy arra nem számított, hogy a stukkeres Elvis is megjelenik a színen.

Chloe lenyomozta a harcosok klubjának és a Belle Reve elmegyógynak az összekötő kapcsát, aki nem más, mint a mi kedves Elvisünk, született Richter Maddox, a kórház adminisztratív igazgatója. Mikor kiderül, hogy Titán nem az intézet bentlakója, tehát úgy nem bukkanhatnak a nyomára, Clark úgy dönt, hogy megpróbál bejutni a viadalra, hogy a ringben végezzen Titánnal.

Lex észreveszi, hogy a Zöld Nyilas még mindig a Luthor művek épületeiben garázdálkodik, így kissé dühösen megy át Lanához. A dühe rögtön elmúlik, mikor a lányt a földön találja. Valami baj van a babával. A kórházban Lana először Dr. Langstont kéri, de az nem válaszol a hívásokra. Naná, a kriptában biztos nem túl jó a térerő. Lex közli a szomorú hírt a lánnyal: elvesztették a babát. Na persze, majd hiszem, ha látom – egyelőre azonban Lex még egész szomorú pofát vág, szóval az is lehet, hogy igazat mond.

Clark a Belle Reve parkolójában környékezi meg Maddoxot, aki először mindent tagad, de egy rögtönzött golyóelkapós mutatványt követően bevezeti Clarkot a kulisszák mögé, és ráaggatja az Acélember becenevet. Első ellenfelének nem mást lökdösnek be a ringbe, mint Loist. Ismét látjuk a rész elején lévő beköszönést, csak most már a kamera itt is marad. Lois és Clark a ringben, Lois próbálja rábeszélni a srácot, hogy kamuból üsse meg őt, így mikor a padlóra kerül, és Maddox visszajön, megléphetnek. Clark nem szívesen ütné meg Loist, ezért a lány megfordítja a helyzetet, és ő boxol bele Clark hasába, hogy aztán az öklét szorongatva jajgasson egy kicsit.

Míg Lois nem néz oda, Clark a hőlátásával tönkreteszi a számítógépeket, csakhogy ezzel felhívja magára Titán figyelmét is, aki gyorsan kinyírja az akadékoskodó Maddoxot, aztán belép a ringbe, és a falhoz vágja Clarkot. Most jön a bunyó, ahogy egy konkurens képregénykiadó hőse mondaná. Bármelyik Zs-kategóriás bunyós akciófilmmel felvenné a versenyt a következő jelenetsor, csak úgy fröcsög az izzadtság és a vér. Titán először is kiüti Loist, hogy ne legyen szemtanú, utána Clarkot ripityára veri, de aztán a srác hirtelen magára talál és visszavág, mint a Birodalom. Végül Titán a maga vermébe, pontosabban karójába esik bele, amivel ki szokta végezni ellenfeleit, tehát Clarknak mégsem kellett gyilkolnia. Milyen szerencsés!

Lex is nyomoztatott a ketrecharcosok után, de egy csöppet elkésett – mire az emberei odaértek, hogy begyűjtsék Titánt, az már halott volt. Viszont annyit így is megtudtak, hogy Titán nem meteorfertőzött, sőt, még csak nem is ember volt.

Clark a pajtában nézegeti a zónaszökevények krátereiről készült fotókat, mikor Martha látogatja meg. Kiderül, hogy Lois jól van, és már gőzerővel dolgozik a harcosok klubjáról szóló cikkén – természetesen Clark szerepeltetése nélkül. Clarknak így is elég baja van, még vannak szabadon zónaszökevények, akiket ha nem tud visszaküldeni a Fantom Zónába, kénytelen lesz megölni, mint Titánt. Martha hiába győzködi, hogy az csak baleset volt, Clark egyre csak önmagát vádolja, mert hogy dühös volt. Nem hiába Martha Clark anyja, rögtön rámutat, hogy nem Titánra volt dühös, hanem Lanára, így a téma gyorsan megváltozik. Clark elhatározza, hogy kideríti ki kényszerítette rá Lanát az esküvőre.

Lana a gyerekszobában ül azóta, hogy hazatért a kórházból, és maga elé mered, pedig ott nincs is kandalló. Lex jön be vigasztalni, és kiszedi belőle, hogy a lány felhívta Dr. Langstont, és kiderült, hogy az esküvő napján autóbalesetet szenvedett. Na persze! Lana azt szeretné, ha Lex megszerezné az aktáját Langston rendelőjéből, aki ebbe készségesen bele is megy. Valamivel később telefonon beszél Langston utódjával, Dr. Albrighttal, csakhogy nem azért, amire Lana megkérte, éppen ellenkezőleg. Kezében ott van a lány zárójelentése, s miután megbizonyosodik róla, hogy nincs belőle másolat, és megkéri Albrightot, hogy felejtse el Lana Luthort, tűzre veti a papírokat, s melléjük dobja a magzat fényképét is. Most akkor mi van, ember?

Címkék: smallville
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.06.17. 10:37:15

Jó lett a hoygvolt, köszi. Csak szerintem furcsán lett vége a résznek kicsit.. Hiszen Chloe a végén nem is volt bent, pedig általában mindig megbeszélik Clarkkal a történteket. És Lois sem volt bent azután miután leütötték, jó volt róla szó hogy semmi baja, de akkor is beszélhettek volna Clarkkal sztem.

Tipca 2008.06.17. 12:21:05

Már nem fért bele a részbe. :P Én már annak is örülök, hogy egy ilyen nyúlfarknyi szerepre betették Loist, már nem is tudom, mikor volt utoljára. :)

Desperatefan14 2008.06.25. 12:57:59

Smallville hogyvolt még nem jön? :(

Tipca 2008.06.25. 16:24:16

De jön, bocsi, csak nem értem rá hétfőn, vizsgáztam :S

Desperatefan14 2008.06.25. 19:38:12

Semmi baj csak már elvonási tünetem volt, és megijedtem hogy nem lesz:) Különben már olvastam is jó lett:)köszi
süti beállítások módosítása