Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 1x05 - Elszúrt randevú

2008. június 17. 12:01 - leeann

Valami rém ronda vámpírral verekszik Buffy a temetőben. Oké, ezt le fogom írni még egy párszor. Szóval, miután Buffy port csinált a vámpírból egy jól irányzott karó a szívbe mozdulattal, Giles tűnik elő és az ölési hibákat kezdi sorolni. Majd mikor végzett a kiosztással egy gyűrűre lesz figyelmes, ami a fűben hever. A figyelő mindenre odafigyel, de még nem tudja, hogy mire jó ez a gyűrű, vagy egyáltalán jó-e valamire. A föld alatt is zajlanak az események. A fővámpír egy igen poros könyvből olvas fel a többi vámpírnak egy jövendölés-részletet.


Konkrétan ez a jövendölés arról szól, hogy eljön majd a megmentő és a vadász nem ismeri majd fel, ezért képtelen lesz megállítani, így az majd magával tudja vinni a vadászt a pokolba. A fővámpír szerint ennek így kell lennie, mert így van megírva. A fővámpír bemutatja az egyik emberén, hogy mit érdemel majd az, aki engedi a vadásznak, hogy megállítsa a megmentőt, akit a főfegyverként tart számon a főgonosz. Vissza a könyvtárba. Giles utánanézett a gyűrűnek, de még nem igazán tudja, hogy a jel, amit talált rajta, mit is jelenthet. Buffy is belenéz a könyvbe, majd azonnal ki is szúrja benne a gyűrűn található jelet.

Egy magas, helyes, hallgatag fiú, Owen jelenik meg a könyvtárban és meglepő módon egy könyvet szeretne. Buffy reakcióiból kivehető, hogy tetszik neki a fiú, és a fiú is érdeklődik Buffy iránt, mivel a fiút nem nagyon lehet rávenni a beszélgetésre, de Buffyval több mondatot is vált. Később az ebédlőben kiderül, hogy Cordinak is bejön a hallgatag Owen, viszont a fiúnak Buffy jobban bejön, mint Cordi és őt hívja meg estére a Bronzeba. A könyvtárban közben Giles kiderítette, hogy a vámpírok is estére terveznek valami nagyszabású műveletet, így Buffy esti randija fuccsba is ment.


Az este unalmasan telik a temetőben, úgy néz ki, hogy Giles elszámolta a dolgot, így Buffy mehet a Bronzeba. Giles figyelmezteti, hogy ha lehet, ne írja ki a homlokára, hogy ő a vadász. Mivel egy úton lévő buszon egy fickó az ítélet közelségéről beszél, és arról, hogy öten halnak majd meg, ami elhozza a megváltót, ezért valószínűleg Giles mégsem számolta el teljesen. Buffy viszont már a Bronzeban van és meglátja, hogy Owen Cordeliával táncikál elég közeli pózban, így inkább lelép. A buszos fickó tovább mondja az igét, majd a busz balesetet szenved és egy vámpírhorda öldökölni kezdi az utasokat.


Másnap a suliban Buffy eléggé ki van borulva attól, amit este látott a Bronzeban, de Owen előkerül, ráadásul újabb randira hívja Buffyt és leszögezi, hogy ő és Cordi között semmi sincs. A föld alatt a fővámpír úgy érzi, hogy hamarosan eljön az, ami segít neki feljutni a felszínre, mert ugye az előző próbálkozás kudarcot vallott. Eközben Buffy az esti randira készülődik, amiben Xander és Willow is segít neki. Xandernek nem tetszik se Owen, se a randi. Giles is beugrik kedvenc vadászához, és egy újságot dug a lány orra alá, amiben az áll, hogy öten haltak meg egy balesetben. Buffy úgy érzi, ez nem az ő asztaluk, de Giles másképp gondolja.


Közben Owen is befut, így Giles belenyugszik a randi dologba. A fiatalok a Bronzeban beszélgetnek, de Buffy kötelességtudata kicsit nyugtalanná teszi, majd úgy dönt, mégis jól érzi magát és táncolni megy Owennel, aki meg is jegyzi Buffy kettős viselkedését. Cordelia nem lát féltékenységtől, de a randizó pár lerázza őt. Giles eközben a halottasházba megy kémkedni, ahol belefut néhány vámpírba és egy kereszttel próbálja távol tartani őket magától, majd futásnak ered. Mikor a halottasház egyik termébe ér, egy iratszekrénnyel próbálja eltorlaszolni az ajtót, majd az ablakban megjelenik Willow és Xander, akik elszaladnak segítségért.


Buffy és Owen közben tovább szórakoznak, mikor Angel is a Bronzeba érkezik, akit persze Cordelia is kiszúr magának. Cordi rá is vetné magát, de ő is Buffy felé veszi az irányt, így Cordi ismét hoppon marad. Angel azért jött, hogy figyelmeztesse Buffyt a közelgő veszélyre, de Buffyt nem érdekli, mert most épp átlagos randizós lányt játszik. Időközben Owen visszaér a bárpulttól egy süti társaságában, és a bemutatkozások után Xander és Willow is megérkezik a nem túl publikus hírekkel. Virágnyelven elmondják Buffynak, hogy baj van a halottasházban, így a kis csapat útnak ered. Owen meg marad.


A csapat megérkezik a halottasházba, de Owen követte őket, így lett plusz egy fő, akire Buffynak vigyáznia kell. Giles a vámpírok elől egy hűtőbe rejtőzik el, így nem találják meg, de azt sem lehet igazán tudni, hogy a vámpírok megtalálták-e, amit kerestek, ezt kéne most kideríteni. Buffy egy irodában helyezi el Willowt, Xandert és Owent, majd elszalad, hogy megkeresse Gilesszal közösen a fontos halottat. Hiába keresik, nem találják, ugyanis akit keresnek, pont abban a szobában van, ahova a többieket bujtatták. A fickó, aki vámpírrá lett, az a fickó, aki a buszon dumált, hisz belőle kel majd életre a megváltó.


A kis csapat próbál menekülni előle, de kint meg az a két vámpír várja őket, akik Giles-t kergették meg nemrégiben. A kiválasztott vámpír megtámadja Buffyt és Giles-t, amikor Owen érkezik, mint segítség, de a vámpír kiüti a segíteni próbáló fiút, ezért Buffy elég zabos lesz. Némi verekedés után a vámpírt egy hamvasztó kemencébe lökik, így belőle már nem kel életre a megmentő. Owen magához tér, de némi távolságot tart Buffyval szemben és inkább hazafelé veszi az irányt Willow és Xander társaságában.


Buffy másnap a suliban a barátit kérdezgeti, hogy Owen beszélt-e róla valamit, mikor hazakísérték őt, de a fiú nem beszélt Buffyról. Majd a kis csapat összefut Owennel, így Willow és Xander lelépnek. Owen hebeg-habog egy kicsit és kinyögi, hogy újra szeretne találkozni Buffyval, hogy megint valami akciódús dolgot tegyenek, de Buffy úgy dönt, inkább csak barátok legyenek. Semmi szüksége nincs még egy civilre. Giles is feltűnik, hogy elmondja, hogy nem csak a vadászoknak kell beáldozni a magánéletüket a cél elérése érdekében, hanem a figyelőknek is.


Giles elmeséli, hogy 10 éves volt, mikor az apja közölte vele, hogy ő is figyelő lesz, pedig voltak egyéb tervei is az életével. Buffy úgy érzi, elszúrta a dolgot, mert veszélybe sodort egy vagon embert, de Giles szerint nem történt baj, mert legalább a megmentő eljövetelét sikerült megakadályozni. A föld alatt a fővámpír még mindig a megmentőről papol, mert a megmentő bizony mégis eljött egy kisfiú személyében, tehát mégsem sikerült megakadályozni. A halottasházas móka csak elterelés volt. A fővámpír velőt rázó nevetéssel ünnepli a besöpört ideiglenes győzelmet.

Címkék: buffy
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.06.17. 13:50:52

Nekem te hoztad meg a kedvem a sorozathoz.Eddig egy részt sem láttam belőle, most már megvan az 1.évad dvdn, sőt a coolon is követem a történetet. pont tegnap néztem ezt a részt:)köszi!!

Lukri 2008.06.17. 14:39:05

Én eddig is nézetem Buffyt és örülök, hogy ismétlik a coolon, de tényleg nagyon jó és kedvcsináló, ahogy leeann ír róla.

missbungle · http://www.pozor.hu 2008.06.17. 14:40:06

Desperatefan14, nem spoilerezek csak annyit hogy később még sokkal jobban beindul majd a dolog :) sztem minden tekintetben :)

leeann 2008.06.17. 17:27:37

Örülök, hogy így gondoljátok. Köszönöm :-)))))))))

süti beállítások módosítása