Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x13 - Kritikus tömeg

2008. június 16. 18:04 - the black ball

A kaputeremben kezdünk, ritka az ilyen, meg kell becsülni. Zelenka duzzogva pakol, amikor jön Sheppard. Megtudjuk, hogy McKaynek hála Zelenka a gyerekek lakta bolygóra megy, ahol az a nagy pajzs van. De Radek rühelli a gyerekeket. Van egy unokaöccse, az is mindent összetör, szétszed, szétken, összenyálaz, szóval megértjük. Jön McKay, az alezredest keresi. Zelenkának minden jót kíván, és üdvözletét küldi a kölköknek. Radek megint szétkáromkodja magát csehül. Na de evezzünk komolyabb vizekre. Jól összepakolt rész ez. Két lidérccirkáló fog elhaladni mellettünk. Ráadásul harc dúl köztük. Kell ennél jobb hír? Átkapcsolunk a Földre!


Jön az az ügynök, akinek nem jut eszembe a neve, és közli Landry tábornokkal, hogy a goa’uldokkal spékelt Tröszt megint működik. Ráadásul tudnak Atlantiszról. Sőt jártak is ott. Még fokozzam? Elrejtettek egy bombát a városban. Oké, kiegyensúlyoztuk a jó hírt. Itt van Lee doktor, aki nem érti, miért akarja a goa’uld elpusztítani az őstechnológiát. Landry szerint nem akarják, de a lidércek túl nagy falat még nekik is. A bomba akkor fog robbanni, amikor tárcsázzák a Földet Atlantiszról. Ami ma esedékes a jelentés miatt. A Daedalus a Földre tart, csak azzal lehet valahogy megoldani a kommunikációt. Viszont túl messze van. Nos, bajban vagyunk.

McKay és Sheppard összefut Cadman hadnaggyal. Úgy volt, hogy a Daedalus fedélzetén van, de valami közbejött, és maradni akart. McKay még kicsit zaklatott a legutóbbi, khm, kalandjuk miatt. Teyla felkeresi a dokit, hogy menjen vele a szárazföldre, mert Charin beteg. A Földön Lee felvázolja a tervét. Mivel a Daedalus messze van, nekünk kell közelebb menni. A galaxis szélén van egy kisbolygó, oda elmegy egy tudóscsapat, ami közvetít a hajónak, az meg a városnak. Lee szerint olyan, mint az alkonyhíradó a 101 kiskutyában. Mindenki néz rá, mint a hülyegyerek. A Gyűrűk Urás példára már mindenki felkapja a fejét.


Később a Daedalus megkapja az üzenetet. Novak elmondja Coldwellnek. Egy újabb régi ismerős, ESZCÜ is a hajón van, szerinte túl messze vagyunk a várostól, hogy továbbítsuk. De Hermiod szerint módosíthatja a hajtóművet, hogy hiperszuperugorjanak. ESZCÜ még az asgardunkat is kikészíti a sok dumával. Visszafordulnak. Atlantiszon már tárcsáznak is, de McKay még az utolsó ékzárnál megkapja az üzenetet, úgyhogy megmenekülünk. Na akkor: ős-duracellt kivesszük, hogy ne lehessen Földet tárcsázni. Valamint minden más tárcsázás tilos. Weir közli, hogy a goa’uldok keze van a dologban. Rononnak adunk egy kis gyorstalpalót kígyóügyben, aztán elkezdünk bombát keresni.


Weir visszahívja a Daedalust, mert lehet, hogy ott van az illető, aki Die Hardot szeretne játszani Atlantiszon. A szárazföldön Charin fekszik, a doki vizsgál, Teyla meg valami tutigyökérlevest csinál. Az biztos bio. Na mindegy, tök unalmas amúgy ez a szál. Charin haldoklik, azt akarja, hogy Teyla végezze a körünnepségét, mert ritka, hogy valaki nem lidérc által hal meg. Teyla szerénykedik, így nincs kész, úgy nem készült fel, blabla, majd úgyis megteszi. McKay Cadmannel dolgozik, mert ő bombaszakértő, ráadásul szteppelni is tud. Ekkor elkezd magától tárcsázni a kapu, de ős-duracell híján nem ér semmit. Aztán beindul a jeladó is, segélyhívást küld az űrbe. Voilá, a két cirkáló már talált is magának új célpontot.


McKay ötlete az, hogy kidobjuk a jeladót pár ronccsal a partra, hogy azt higgyék, a város maradványait sodorta oda a víz. Viszont a merénylőnk miért akarná, hogy a lidércek idejöjjenek? Elég hülye terv. Később Carson közli Teylával, hogy Charin életét meg tudja hosszabbítani pár évvel. Teylának tetszik a hókuszpókusz. Weir a gyanúsítottak listáját szerkeszti. McKay szerint Cadman a tettes. Még jó, hogy nem elfogult. Érvek? Cadman bombaszakértő, egész véletlenül nem megy el a Daedalusszal, ilyesmi. Ekkor pont megjelenik. Szól, hogy a Daedalus leszállt.


Coldwell már játssza is a katonát, hogy azonnal kihallgat mindenkit, de Weir a főnök. Ki az első számú gyanúsított? ESZCÜ! Weir elkezdi kóstolgatni copfos barátunkat, de erre ő visszavág! Ráadásul igaznak tűnik, amit mond. (Weir alkalmatlan vezetőnek.) Nem fejtjük ki, Weir úgyis főnök marad. Ugrunk. Charin nem akar tovább élni, ha menni kell, hát menni kell. Teyla szentimentális lesz, még sír is. A következő kihallgatás Novakkal zajlik. Ő a csuklós néni a Daedalusról. Most is csuklik, de szerinte ESZCÜ nagyon különösen viselkedett a hajón, bár ő nem ismeri jól. Weirt elszólítja McKay.


Kiderül, hogy nincs is bomba, de robbanás lesz. Mégse hülye a merénylő. Amikor a cirkálók ideérnek, álcázni kell a várost. Ahhoz viszont vissza kell rakni az ős-duracellt. A kaput megbabráltuk, tárcsázni nem lehet, de a merénylő az ős-duracellből eltávolított egy biztosítékot, ami megakadályozta volna, hogy túltöltődjön. Ráadásul egy kód védi, hogy ne lehessen visszaprogramozni. Na azonnal vissza ESZCÜ-höz. Weir szerint ő képes megcsinálni ezt a cuccot. Egyre nő a gyanú. ESZCÜ mindent tagad. Később a tárgyalóban Weir azt ecseteli, hogy ha ESZCÜ tudja is a kódot, úgyse mondja el. Hopp! Ronon felfigyel, szükség lehet rá. Adjanak neki 10 percet, és még azt is kiszedi belőle, hogy milyen alsógatyát hord.


Cadman átnéz a rendszernaplókat, talált egy törlést. McKay visszaköti az ős-duracellt, mert már közel vannak a lidércek. Pár másodlagos dolgot lekapcsolt, szóval határ alatt vagyunk. Közben Charin meghal. Mivel még nem vagyunk nyakig a melaszban, Cadman észreveszi, hogy a város tehetetlenségi csillapítói bekapcsoltak. Ez a repüléshez kell, mivel Atlantisz egy rohadt nagy űrhajó ugyebár. Az ős-duracell 30 perc múlva túltöltődik. Evakuálni kell, viszont az macerás, Ronon szerint a kóddal kell foglalkozni. Rendben, engedélyt kap a vallatásra. Teyla nagyon laza, 20 perc múlva minden porrá lesz, de ő még elvégzi a körünnepséget.


ESZCÜ majd összetojja magát, amikor Ronon elborult arccal belép hozzá. És most jön egy körkapcsolás, Teyla énekel, már ha nem playback, és el kell mondani, hogy nem annyira rossz. Közben jön Cadman, és közli, hogy talált valamit. Sheppard befut Rononhoz, aki ott áll a földön fekvő ESZCÜ mellett. Igen, elájult, mielőtt Ronon csinálhatott volna valamit. Egyszer csak Coldwellt lesugározzák a tárgyalóba. Kiderül, hogy a merénylő! Felizzik a szeme, egy goa’uld is van benne. Mindez a törlésből derült ki.


A goa’uld felvág, hogy több ember erejével bír, de Ronon Dexek nem élnek a Tejúton, szóval azzal nem számolt. Ronon fényesebbre sikálja vele a padlót, mint a legújabb Domesztosz. Aztán Sheppard rálő olyan sokkoló pisztollyal, végül megszerzik a kódot. A város megmenekül. Később Hermiod megpróbálja kisugározni Coldwellből a kukacot. Aztán visszatér Zelenka. Hát ez leírhatatlan, egy bónuszképet megér.


Végül Weir elpanaszolja, hogy túl messze ment ESZCÜ-vel. Örültünk, hogy a lidércek egymás ellen harcolnak. Költői kérdéssel zárunk: Mi mennyiben különbözünk tőlük?

Címkék: atlantisz
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogerovac 2008.06.20. 11:51:11

Hol a frászba megy ez a notebook-omon kívül? :)

Llew 2008.06.20. 12:09:15

Pl. én asztali gépemen, és nyílván the black ballén is.:)
süti beállítások módosítása