Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x13 - Savkirálynő

2008. június 14. 11:16 - Sonrisa

Az AXN úgy döntött, hogy a 13. epizód után szünetet tart, és az évadból hátralévő 5 részt később tűzi műsorára. Addig a hogyvoltok is szünetelnek, ha folytatják, én is folytatom. Ha lesz valami pontos infó, azt kommentben jelzem/jelezzétek.

Emlékeztetőül: ott hagytuk abba, hogy Caddy kvázi szakított Sammel, és kiderült, hogy a szomszédban lakóknál nemcsak a nemi identitás (?) a problémás. Démonok. Az első esetben nem történt előrelépés, Sam kétségbeesetten hagy szívhezszóló üziket, a lány meg miért is hívná vissza. A második esetben viszont már történtek lépések: drasztikus megoldás kéne, nagyon gyorsan el kéne kotródni a lakásból. De! Van ugye egy aláírt bérleti szerződés, a kéró is király, a pénz sem veti fel őket, az meg végképp elfogadhatatlan, hogy visszasunnyogjanak a szülőkhöz. Viszont számtalan előnye is van a barátságnak. Hja, kemény dió ez. Végül  a kis csapat megegyezik abban, hogy az adu ászt, miszerint pokolfajzatok, semmi sem tudja überelni, ám költözni sem fognak, szóval elkerülik őket és szép lassan minden szál megszakad velük.  Ez így rendben lesz. Elméletileg. A munkaidőbe még StréberFőnökTed bosszantása is belefér. Sor kerül egy igencsak kínos beszélgetésre Andy és Sam között. Andy bevallja, hogy neki nem elég a jóbarát-státusz, ő Sam barátnője szeretne lenni. Cseppet sem szomorú, hogy Caddyvel nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szerették volna. 13 rész kellett hozzá, hogy ráébredjen erre, és bevallja neki, hogy szereti. Miért most? Főcím.

Tonyék elkerülése nagyon nehéz, főleg úgy, hogy a páros keresi barátainkat. Ben megtörne, de Sock erőt önt belé. Menni fog ez. Eddig. Kopogás, Stevék sétálnak be a lakásba, fincsi sárgabarackos muffinokkal, lehetetlen nemet mondani, s nem is kertelnek, rögtön a lényegre térnek: Mi történt, hogy kerülik őket? Hát, ööö, izé… kb. ez a választ kapják Sockéktól, meg valami hadovát arról, hogy térre van szükségük. Rendben, akkor távolságtartás, a meleg páros ki is sétál az ajtón, egy laza fenyegetés kíséretében. (viszik a muffinokat is, hüpp) Talán mégis jobb lenne költözni. Erősnek kell lenniük. Ha nem akarják démonvacsiként végezni. Ráadásul Sam még az Andytől hallottakon is rágja magát. Nem kevésbé lepődnek meg Benék sem, mint ő, amikor hallotta a vallomást. A hiba ott van, hogy ő még hivatalosan együtt van Caddyvel. Igaz, hogy nem beszélnek már mióta, és több ezer km távolság van köztük, de az „istenhozzád” még nem lett kimondva. Csak gondoltak rá. Sock szerint ez nem kéne, hogy problémát jelentsen.

A második kínos beszélgetésre is sor kerül Andy és Sam között, egyezség nincs, csak lesütött szemek és hebegés. Az egyik faládán egy 666-os felirat (jaj, ne már, ez annyira elcsépelt), az Edényt rejti, egy buborékfújó az. Ez tényleg gáz. Majd Devilfőnök bukkan fel, vaku villan, veszítsünk szemet szemfényvesztés, és egy divatbemutató kulisszái mögött ácsorgunk. A modellek világa Ördögpapát is lenyűgözi, de sötét titok lappang a függöny mögött. Az aktuális Szökött Léleknek az a kényszerképzete van, hogy ő a legszebb, és ha valakit szebbnek titulálnak nála, azt egy kis savfürdővel teszi egy életre Frankensteinné. Hófehérke mostohája belépett a XXI. századba, a mérgezett almát korszerűsítette ujjbegyből csöpögő savra. Hiába, a szépség és csillogás világa nemcsak a szépségről és csillogásról szól. Igaz, ezt eddig is tudtuk. Csak nem sejtettük.

A szomszédok kerülés sem megy zökkenőmentesen, különösen Sock viseli nehezen az elválást. Kis kutatómunka a Szökevény után: Nikkinek hívják, és anno a húgát öntötte nyakon egy kis savval. Mindenkire féltékeny, akit nála dögösebbnek tartanak. Sock tanúbizonyságot tesz róla, hogy nemcsak a gasztronómiában érzi otthon magát, hanem a divat világában is. Elmennek egy menő divatújság kiadójához – Nikki korábban ott dolgozott -, s kiszúrják a legszerencsétlenebb srácot az egész épületben. Ő legalább kézséges lesz, egy Calvin Klein vagy Victora’s Secret modell nem valószínű, hogy szóbaállna az utcáról betévedt jöttmentekkel. Mesél is, és add egy tippet, hogy a következő áldozatot hol találhatják meg. Naná, hogy egy menő klubban, és barátaink annyira nem illenek a képbe, annyira nem tartoznak abba a világba, hogy öröm nézni a csetléseiket-botlásaikat.

Sock szokás szerint figyelemelterel, addig Sam beslisszol a V.I.P.-szektorba. A „merényletet” sikerül elkerülni, de a Szökevény kereket old. S élesben is láthattuk, hogy nem igazán viccel ezzel a sav-témával. Másnap a WB-ben Sam összefut az éppen vásárolgató Stevékkel, a találkozást már nem lehetett elkerülni. Mikor Sam közli, hogy az a baj, hogy ők démonok, ők meg közlik, hogy nekik az nem baj, hogy ő meg egy reaper (démonirtó, fejvadász, ahogy tetszik). Nemcsak Sam álla esik le, a miénk is. Ezek szerint ők semmi kivetnivalót nem találnak abban, hogy alvilági lények szépen beszivágornak a halandók társadalmába. A bukott angyalok ráadásul igencsak hasznos tagjai a mindennapoknak. Ergo Sam előítélete teljesen gyerekes, alaptalan és felesleges.

Sam előad egy díjnyertes Benny Hill-féle bénázást egy próbababával, Andy siet segítségére. Személytelen témákról csacsognak egy kávé mellett, majd egy randi is kilátásba kerül péntek este. Devilfőnök is tiszteletét teszi (egy fekete parókában, kihagyhatatlan!), érdekli, hogy kedvenc fejvadásza magánélete hogyan alakul. Persze a lényeg az, hogy a munka ne legyen elhanyagolva. Az idő pénz. Jelen esetben inkább élet. Minél tovább vár, annál több szép nő esik áldozatul. Samék kolosszális ötlettel állnak elő, és csapdát állítanak a Szökevénynek. A valószínűsíthető köv. áldozat éjszakánként az irodában szokott cikket írni, egy próbababával helyettesítik őt, hátha sikerül közelebb csalni a Lelket. A kivitelezés mennyei, le a kalappal előttük.

Nikki ráharap a csalira, azonban gyorsan levágja, hogy itt átverés van, és menekülőre fogja a dolgot. Samék pedig utána. Őrült haja veszi kezdetét az éjszakai irodában, és megint meglép. Talán az is az oka, hogy Sam kiskorában nem tanult meg normálisan szappanbuborékot fújni. Ben és Sock lelép kajálni, Samet kiteszik a lakásnál. Ahol már tárt karokkal várja Nikki. Szorul a hurok, úgy néz ki, innen nincs menekvés. Hirtelen megjelenik egy démon – igen, teljes démonalakban, rémisztő külső, szárnyak, minden ami kell, és elijeszti a Lelket. Kérdés: hogy a francba kerül egy Constantine-ból szökött szörny a belváros közepébe, az éjszaka közepén? Steve volt az. Elegánsan továbbsétál, mintha mi sem történt volna, mi pedig csak pislogunk. Ahogyan Sam is.

Sam egy bárba igyekszik, ahol Devilfőnök előzékenyen figyelmezteti, legyen óvatos a démon-szomszédaival. Gyorsan lelép, és feltűnik Steve, sor kerül a második kínos beszélgetésre démon és vadász között. Sam elrebeg egy hálát az életmentésért, majd kis diskurzus a „ki itt a rasszista” témakörben. Sam teljesen lealázkodik, de Tonyt nem győzi meg, távozni készül. Mikor az orra alatt mormogja, hogy a Sátánnak igaza volt a fajtájával kapcsolatban, Tony hirtelen készséges lesz – nem tudott róla, hogy közvetlen vonala van Ördögpapával. Ez elég ritka és igen nagy megtiszteltetés. Úgy veszem ki, hogy most már szent a béke. De tuti, hogy akarnak valamit a démonok, ha ilyen hirtelen változott meg a hírre. Ördögpapa helyében én odafigyelnék erre a népségre. Kiderül, hogy Steve a főszervezője valami puccos divatpartinak, és a nagy kibékülésre tekintettel Sam jegyet próbál szerezni rá.

Snitt, a WB-ben Sockék épp egy hintát próbálnak meg összerakni, nulla sikerrel. Besétál Steve, könnyes pillanatok, meghozta a jegyeket. Andy is megjelenik, és kiderül, hogy a buli egy időben van a randival. A helyzetet Steve menti, és előadja, hogy Sam titokban szervezkedett és el akarta hívni rá. Ügyes. Ez 2 okból is jó: megvan a randihelyszín, és Nikki is felbukkanhat. Sock meg felszedhet végre egy modell csajt. Pokoli jó partinak ígérkezik. Eléggé kicsípik magukat, nem is nagyon tűnnek ki a tömegből. Sock és Ben nyálcsorgatva figyel mindenkit, Sam kicsit ideges, a Lélekre koncentrálna. Andy is kitett magáért, csinosan felöltözött, de látszik rajta, hogy zavarban van. Nikki úgy látszik célpontot váltott, Andyt szúrja ki. Zokon vette Sam elfogási kísérletét. Közben csajozási leckét kaphatunk Socktól is. Ha nem lenne, ki kéne találni.

Elcsattan az első igazi szerelmes csók Andy és Sam között, mi pedig zászlócskákkal a kezünben ugrándozunk örömünkben. A tökéletes pillanatot egy telefonhívás teszi tönkre: Caddy az. Andy elsétál, Nikki a nyomában, Sam pedig a napok óta várt telefonját szakítja félbe. A kapcsolatnak annyi. Riadóztatja a bandát és kirohannak a klubból. Az egyik vendég parkolósfiúnak nézi Samet, legalább már van menő kocsijuk is. Márcsak Andyt kéne utolérni. Mielőtt túl késő lesz. Időben érkeznek, gondolkodás nélkül elgázolják Nikkit. Andyt, aki semmit sem ért, betuszkolják a kocsiba, padlógáz, el innen, minél messzebbre. Sam biztosan nem látott még elég sok autósüldözést, fél percen belül a tetején landol az összetört kocsi. A filmekben tovább bírják. Annyi lélekjelenléte még van, hogy elkapja a Szökevényt, majd rá kell döbbennie, hogy nem egyedül utazott a kocsiban. Az eszméletlen Andyt a mentősök viszik kórházba, a srácok elég olcsón megúszták a balesetet.

Samet bűntudat gyötri, Benék sem tudják nagyon lenyugtatni, de kitartanak mellette jóban-rosszban-egészségben-betegségben. A kérdés az, hogy Andyvel mi lesz? A másnap reggel a kórházban éri Samet, Devilfőnök is megjelenik. Sam gyomra nem igazán veszi be ezt az egész járulékos veszteség dolgot. Sockék tisztában vannak vele, hogy mit kockáztatnak, de Andy majdnem meghalt előző nap, és nem is tud róla, hogy miért. Ördögpapát azonban nem igazán zavarják ezek a kétségek. Élvezd az életet, és ha rázós a talaj, lépj le – szól az életelv. Sam csak a fejét csóválja, és inkább megnézi, hogy mi van Andyvel. Megmarad, kapott egy csini kötést a fejére és ennyi. Sőt, ami a legrosszabb, emlékszik arra, hogy tegnap volt valami nő, akit elgázoltak. Sam persze tagad. Elmondja, hogy mindig lesznek az életében olyan dolgok, amiket soha nem mondhat el neki. Nem akarja kockáztatni az életét, és még ha meg is hasad a szíve, a kapcsolatuk nem működhet. Túlságosan szereti őt.

Két megtört szív – ez a mai nap mérlege. Tony beszélgetésre invitálja Samet egy titkos helyiségben (aminek berendezése eléggé érdekes ízlésről árulkodik). Ahol az Ördög nem hallja, amit mondanak (kör alakú ugyanis – logikus!). Előadja, hogy milyen fura, hogy az Alvilág Ura ilyen közvetlen kapcsolatban legyen valakivel. Ki kéne ezt használni. Mindenkinek megvan az oka, hogy harcoljon a Sátán ellen, és a bukását akarja. Tonyéknak is megvan. S most már Samnek is.

Címkék: reaper
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savafan 2008.06.16. 12:23:28

az irodai próbababás jelenet zseniális volt!!!
és sock csajozós szövege is:))

andy pedig szerintem jobban néz ki a satus szerelésben mint így kikenve, maszkban...

Sonrisa 2008.08.02. 13:45:40

Olvasónk, bogyofej volt olyan kedves és felhívta a figyelmem arra, hogy talán folytatódik a sorozat a további részekkel az AXN-n.
S ha jobban megnézzük igen, az adó elkezdi heti egy résszel az elejétől újra, aug.9én, és van esély rá, hogy ebben a tempóban október végére talán el is jutunk a bűvös 14. részig. (ám ezt még nem írja a műsor!)
Reménykedni lehet.

Jóhír viszont, hogy berendelték a második évadot, januárban talán, 13 részes évaddal kezdődik odaát, s lehet, h nyárra elér hozzánk is.

bogyofej 2008.09.27. 12:29:42

Leadják mind a 18 részt az AXN-en!
Gondolom tudjátok, hogy most szombat-vasárnap megy a Reaper 18 órai kezdettel. És most leadják a maradék 5 részt is. Ma a 8. rész lesz, szóval október 18. lesz a 14. ("új") rész!
süti beállítások módosítása