Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x12 - Megvilágosodás

2008. június 14. 16:00 - the black ball

Tipikus rész ez, már-már eredeti Csillagkapus. Egy hegy mellett, az erdőben kezdünk, hol máshol. McKay egy energiajelet követ, mint mindig. Egy ajtó felől jön, ami egy barlang bejárata. De hogy ne legyen olyan egyszerű, egy energiamező veszi körül. Lehet, hogy álcázás, ezért McKay kér egy ágat. Ronon hoz neki egy egész farönköt. Legalább próbálkozik. McKay hozzárögzíti a kameráját, és bedugja az ajtón. MALP egy bot végén, csak hogy Sheppard ennek is nevet adhasson. Az ajtó melletti tábláról Teyla leolvas ősül egy szót: felemelkedés. McKay közben végez, mily meglepő, a túloldalon nincs semmi. Úgyhogy Sheppard elindul. Azonban fájdalmat érez. Ez még nem gond. Hanem az, hogy elkezdi befelé húzni az energiamező. Elkezdik a többiek visszahúzni, de hiába van Rononnak bikaereje, Sheppardöt elnyeli az ajtó.


A túloldalon tényleg nincs semmi. Sheppard próbál rádiózni, ami veszett ügy, de azért próbálkozik. McKay közben észreveszi, hogy a kamera 2 órányi anyagot vett fel. Az érdekes. Az alezredes közben próbál kijutni. A mező nem engedi vissza, úgyhogy rálő. A golyó azonnal visszapattan, nem lesz ez így jó. McKay szerint odaát gyorsabban telik az idő, ezért hoz pár virágot. Átnyújtja a mezőn, elszámol húszig, és kihúzza. Az eredmény egy félig elszáradt virág. Na, ez probléma.

Bár még csak 10 perc telt el kint, Sheppard már napokon van túl. McKay összeszedi a vizet és a kaját, majd átdobja az ajtón. Odaát ekkor megremeg a barlang, aztán átér a csomag. McKay odaadja Teylának a kamerát, hogy vegyen fel 3 másodpercet a túloldalról, ezalatt Sheppard tud üzenni, aztán McKay elmegy az ugróval Atlantiszra.


Ott elmagyarázza Weirnek és Carsonnak is a dolgokat. Sheppard keze azért fájt, mert odaát az gyorsabban öregedett. Ha már Sheppard: már majdnem elfogyott mindene, ezért továbbmegy a barlangban, de hagy nyomokat. Teyla közben megcsinálja a kamerás dolgot. 3 másodperc alatt 12 percnyi anyagot rögzített, lehet számolni. Az alezredes kiér a barlangból, egy erdős területen jár a hegy túloldalán. Valami ordít a távolból, valószínűleg olyan valami, amivel nem akarunk összefutni. Elér egy mezőre, ahol egy fickó bukkan fel segítségért kiabálva. A szörnyeteg üldözi, nagyon eredeti. A szörnyünk 2 méter magas, majdnem láthatatlan, és nem esik nehezére arrébb dobni magas rangú katonákat, akik ettől kifekszenek.


Ugrunk. Az ugróból észreveszünk egy krátert, amit az időtorzító mező vesz körül. McKay le akar dobni egy szondát, ami kettéválik. Egy kábel köti össze a két darabot, az egyik a hegy külső, a másik a belső oldalára érkezik. Így adatokat kapunk belülről, amiket felhasználva talán kihozhatjuk az alezredest. A doki elismerését fejezi ki McKay-nek, ez egy remek terv. Nos, igen. Zelenka ötlete volt. Sheppard magához tér. Egy Teer nevű nő üdvözli. Az ő testvére Avrid, a szörny-elől-menekülő-fickó. Egy gyerek gyógyította meg, mert rendelkezik a gyógyító erővel. Az jó dolog. Megtudjuk Avridtól, hogy innen csak egyféleképpen lehet kijutni: felemelkedéssel. Ezért jött létre ez a hely. Itt zavartalanul fel tudnak készülni azok, akik szeretnének fehér fényként lebegve élni.


Az ugró közben ledobja a szondát. Azonban azonnal megsemmisül, amikor átmegy a mezőn. De előtte még küldött egy csomó adatot. Sheppard elmegy egyet sétálni Teerrel. Újabb infók: az itt élő emberek az ősök leszármazottai, ráadásul az utolsók. Aztán kapunk egy szokásos körkapcsolást, most arról, hogy Sheppard hozzászokik az itteni élethez. Aztán újra felbukkan a szörny. Ilyen közel még sose jött az emberekhez. Sheppard kiáll ellene egy késsel, erre mindenki más berohan a házakba. Éljen a csapatmunka! McKay ezután az adatokból rájön, hogy hol van a mezőt fenntartó generátor.


Ugrunk. Sheppard megint egy ágyban ébred. Avrid el van ámulva, hogy milyen bátor volt az alezredes. Ő viszont semmire sem emlékszik, mi sem. Kicsit zokon vette, hogy mindenki nagy ívben leszarta a harc közepén. Avrid mondja, hogy az erőszak nekik tilos, mert akkor elveszthetnek mindent, amiért idejöttek. Sheppard szerint akkor is ez történhet, ha nem néznek szembe a láthatatlan mészárossal. McKayék megérkeznek a barlanghoz, már hónapok teltek el odabent. Sheppard éppen a szállására tér vissza. Teer ott vár rá. Sheppard örömmel újságolja, hogy újabb csomag érkezett otthonról, és bocs, hogy nem szólt róla.


Teer közli, hogy ő tudta jól. Ugyanis az a képessége, hogy „látja a dolgokat”, a jövőt, meg ilyeneket. Elmondja, hogy már gyerekként előre látta, hogy Sheppard itt fog kikötni. Ő lesz az, aki elvezeti a többieket a felemelkedéshez. Már megint ez a Neo-átfedés. Nos, Sheppard azt hitte, hogy ebből kufircolás lesz. Aztán Teer közli, hogy ezt is látta. Nem hiába várta meg a szállásán. (Füttyögés.) Ugrunk. Weir lefordítja az őstáblát, de mi már mindent tudunk. McKay szerint még ős-duracellt is találhatunk. Átmennek.


Odaát éppen ebédelnek. Sheppard nem érti, hogy miért nem akarják megélni az életet. Szerinte nem meditálnak, hanem elbújnak a szörny elől. Ekkor Teer megérzi, hogy megjöttek Weirék. Mellesleg egész véletlenül a szörny feléjük tart. Sheppard azonnal odarohan. Ronon neki is esik az izének, de az eldobja, mint egy rongybabát. Na ez tényleg A szörny. Lövik, meg minden, de semmi. Aztán Sheppard a hátára ugrik, erre eltűnik. Elmondják neki a idő dolgot. Aztán feltűnik újra a szörny. Na ez a mostani, ez az előző anyukája lehet, mert úgy 15 méter magas.


Megjelennek a többiek Teer vezetésével. Elárulja, hogy ők alkották a szörnyet. Körülállják, és a szörny egyszerűen eltűnik. Ez az izé volt a testet öltött félelmük, az utolsó akadály. Elkezdenek felemelkedni, Teer felajánlja Sheppardnek, hogy velük tarthat, de ő köszöni, jól megvan a fehér fény nélkül is. Aztán McKayt megkérik, hogy ne állítsa le a generátort. Nyitva tartják az ajtót, amíg elmegyünk, aztán felszállnak fehér fényként, és eltűnnek. Vége.

Címkék: atlantisz
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopa. · http://kopa.blogja.net/ 2008.06.14. 23:33:25

Az egész hogyvolt most olyan rövidnek tűnik...
Visszaemlékezve anno mintha jobban kitöltötte volna a műsoridőt...
Vagy a falubeli szöszmötölés volt több?

the black ball 2008.06.15. 09:22:45

Nem csak falubeli, hanem atlantiszi, és barlangos időhúzás is jóval több volt, de mivel hátráltatták a sztorit, kihagytam. Néha megesik.

Aine73 2012.04.10. 11:11:04

Szeretném ezt a filmet megnézni ezt a részt,de nem tudom hogy kell,segítene valaki?Köszönöm szépen.

Aine73 2012.04.10. 11:11:51

címem:liberadri@freemail.hu
süti beállítások módosítása